- Konu Sahibi papatya3459
-
- #45.301
günaydın herkese,bugün aşılarımızı olduk inş sıkıntısız geçer.ebe problem olmaz dedi.kanına baktı birde normal çıktı ama yinede kan damlasına başlanacakmış.normal olmasına rağmen neden bu ilaçları kullandığımızı anlamıyorum ben yoksa ben mi yanlış düşünüyorum hemde dokuz damla.zaten diğer damlayı kullanıyoruz şimdi birde bu eklendi.biraz araştırayım en iyisi çok gereklimi diye.bu arada ebe parmağını emdiğini görünce parmağını mı emiyor nie engel olmadınız deyişi vardı bilerek çok büyük kötülük yapmışım gibi canım sıkıldı.çocuk dr.bırakır dediğini söyledim hayır anlamında kafa salladı ve parmağı ince kalır dedi.aile hekimide aynı kanıda yalancı meme ver dedi ama almıyor ki bizim kuzucuk((
oruç konuşulmuştu yazamamıştım bende geçen yıl tutamayanlardanım bu yılda nasıl olacak bilmiyorum sadece emiyor azalırmı sütüm die bende endişe duyuyorum birkaç gün denemeyi düşünüyorum azalırsa bu yılda tutmam ama iyi giderse inş.tutarım.hayırlsı bakalım allah hepimize kolaylıklar versin.
bu arada oğlum bir kaç gün önce dönmeye başladı onun yeni bir şey yaptığını görmek çok keyifli.
hoşgeldin canım benim boncuğumda 1 subat doğumlu bebeğin erkek mi kız mı
bizde dün olduk aşımızı
huysuz biraz oğlum
hamilelikte depolanan kan bebekleri 4ncü aya kadar getiriyormuş
4 ay bitiminde kan ilacı o yüzden başlanıyor
ben pekmezi sordum dr a
o yetmez dedi
mecbur başladım kan ilacına
Canım geçmiş olsun oğluna. 2yaşında çocuklar öyle oluyor. Benim 4yaşında kızım var 2yaşındayken ben otur kızım derdim o oturmuycam derdi. Tamam oturma kızım derdim hayır oturcam derdibi müddet devam ediyo şimdi iyi şükür. Bu arada benim vücudumda kızarıkliklar var önce kırmızı sivilce gibi çıkıyo ve büyüyo sonra kızarıklik kuruyo ve dökülüyo bi komşum şu çiçeği dedi:-/ cumaya randevu aldım bakalım ne diyecek. Ellerimde egzama var bende ondan korkuyorum 16senedir çekiyorum bu illeti yayıldımi ne allah korusun sedeftende korkuyorum.
Kız, 17 şubat gecesi 1:30 da dünyaya geldi. şimdi 4,5 aylık oldu Masal'ım. senin ki kız mı erkek mi?[/QUOTE allah bagislasin canim benim boncugum erkek
arkadaşlar ek gıda konusu hem çok basit hem karmaşık bir süreç aslında. her konuda olduğu gibi her dr un farklı söylediği şeyler var. bi arkadaş sormuş. kimine göre yoğurtla başlanmalı kimine göre en son verilmeli kimine göre 1 yaşına kadar verilmemeli. ben yaklaşık 2 aydan beri netten çok araştırdım inanın çok uç şeyler var bana göre. yani bana biraz abartı geliyor. her bebeği en iyi annesi tanır doktoru değil. annelerimiz bizi inek sütüyle pirinç unuyla beslemiş.evet o zamanlar bu kadar hastalık ve araştırma yoktu ama ne kadar irdelersek o kadar pimpirikli oluyor bebekler. benim oğlum 5.5 aylık oldu. ben araştırdıklarıma göre belirli ortak noktalar koydum bunlar dahilinde başladım ve inanın sonuç şimdilik çok iyi. yoğurt veriyorum meyve sularından sonra pürelere geçtim sebze püreleri yada çorbaları yazıyor ama benim oğlum yemedi ısrarcı davranmıyorum ki geri tepmesin. tarhana denedim mesela bu da çok tartışılan bi konu ama sonuç olumlu. yani söylemek istediğim deneme yanılmayla en iyi kararı siz verirsiniz. bi ara gaza geldim bebe bisküvisi yaptım ama oğlum onu da öğürdü kahvaltı için tam buğday ekmeğinin içini kullanıyorum beyaz ekmek damağına yapışıyor. yiyecekleri bulamaç şeklinde verirsek sonrası zor olduğu söylenmiş genelde bence de öyle kahvaltıyı bulamaç şeklinde değilde tek tek veriyorum güzel yiyor daha önce de yazmıştım bebek ek gıdanın sinyalini veriyor bunları sırayla denedim ve günlük rutin oluşturmaya çalışıyorum. bebeği zorlamışsın diyenler olacaktır bebeğim 3,5 aydır kabızdı ve ek gıdayla birlikte günlük kaka yapmaya başladı. su vermeye çalışıyorum bol bol çünkü izmir çok sıcak. bu arada ek ıdaya birlikte sütümde acayip çoğalmaya başladı çünkü bikaç saat biriktiği için daha verimli oluyor bence. geceleri yatmadan muhallebi yada tahıllı kaşık mamalarını veriyorum oğlum zaten uyanmıyor en azından tok tutsun diye. inanın biz ne kadar rahat olursak bebeğimiz de o kadar rahat oluyor bence :)
kızlar daha 2 gün önce burada kumpirella bezi sorduğunda oğlum hiç pişik olmadı demiştim. aksi gibi bugün kasıkları kıpkırmızı luverdi birden. ne kullanıyorsunuz ne kullanmam gerek sizce?
slm kızlar 1 haftadr giremiyorum oglumdan dolayı.kızlar biliyorsunuz benim 2 yasını yeni dolduran bi oglum ve birde 4.5 aylık bebegim var persembe günü denize gittik denizden sonra büyük oglumda sivilce gibi seyler cıktı cuma günü vücudu doldu ve ateslendi ve acile gittik su cicegi cıkartıyormus denizden sonra olması tesadüfmüs bakalım kardesine bulastıracakmı gerci bulassınmı bulasmasınmı benimde kafam karıstı cevremdekiler bebekken oda cıkarsın kurtulur diyorlar bırak bulassın diyorlar ama bn uzak tutuyorum cünki bebegim henüz cok kücük asıları tam degil zor atlatır bence napcam bulasmaması için kardesim dio öpcem dio hasta kızamıyorumda ya bulasırsa ne olur tehlikelimi; ayrı odada tutuyorum ama mahvoluyorum kardesini unutturcam die illa dedigini yapacak 2 yas sendromu dedikleri bu herhalde bu arada gögsümün yarası hala gecmedi her emdiginde kanıyor sık emziremedigim için sütüm de azalıyo. nette arastırırkrn günde 2 soda için sütünüz full artar die yazı okudum tesadüfmü bilmiyorum sütüm arttı gecen hafta baya azalmıstı yazmıstım buraya simdi biraz oluo onuda yaradan emziremiom kanıo napcam bilmiom
evet her bebeğin beslenme ritmi farklı bazı doktorlar öğünleri ardı ardına sıralarken bazılarıda obez olmasın diye azar azar ve aya bölerek vermeyi tercih ediyor...Bu aylarda yeme ve uyku düzeni disiplini sağlanırsa ileriki yaşlarında da disiplinli olacağını düşünüyorlar.Aslında mantıklı geliyor biz ne kadar verilen beslenme listesine uymaya çalışsak da şu sıra mutlaka 1 veya 2 öğün ekstradan veriyoruz sanırım yaz sıcak vs derken ufaklıklar daha çok beslenme ihtiyacı suyuyor.
BESLENME PROGRAMI
07:00 Anne sütü veya Mama (150cc)
11:00 Meyva suyu (50cc/85 cc) + Anne sütü veya Mama
Elma / Armut / Şeftali / Kayısı...........( Çilek 2 yaşına kadar verilmiyor)
13:00 Sebze çorbası (150cc)
17:00 Anne sütü veya Mama (150cc)
19:00 Sütlü pirinçli Muhallebi (milupa) ..140cc ye 4 ölçek
23:00 Anne sütü veya Mama (150cc)
Gece Uyanırsa....Anne sütü veya Mama (150cc)
Doktorumuz Su vermedi. Meyva suyu su ihtiyacını karşılıyormuş...
Bize verilen ÇORBA tarifi aşağıdaki şekildedir ve biz çok menunuz. Sevmemek bir yana dursun Şapur Şupur götürüyoruz
SEBZE ÇORBASI
2 orta boy havuç
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı mercimek,bulgur veya pirinç
1 tatlı kaşığı sıvıyağ (zeytinyağ veya tereyağ)
Sebzeler küçük küçük doğranır.3 bardak su ile 1 kaşık tahıl ve yağ konularak pişirilir.Tel süzgeçten geçirilir, önce sıvı olarak sonra püre olarak verilir.Daha sonra 1 kaşık KIYMA ilave edilir.
MERCİMEK ÇORBASI
Mercimek , havuç ,patates, sıvı yağ (zeytin yağ)
Tencereye 2 su bardağı su
2 yemek kaşığı mercimek
Havuç
Patates (rendelenmiş)
Sıvıyağ ilave edilerek pişirilir. (zeytinyağ veya tereyağ)
- ALIŞTIRMA İŞLEMİ
1.inci GÜN....5 tatlı kaşığı ile başlanır.Üzerine annesütü veya mama ile tamamlanır.
2.inci GÜN...10 tatlı kaşığı ile başlanır.Üzerine annesütü veya mama ile tamamlanır.
3.üncü GÜN...15 tatlı kaşığı ile başlanır.Üzerine annesütü veya mama ile tamamlanır.
4.üncü GÜN...20 tatlı kaşığı ile başlanır.Üzerine annesütü veya mama ile tamamlanır.
5.inci GÜN....25 tatlı kaşığı ile başlanır.Üzerine annesütü veya mama ile tamamlanır.
6.inci GÜN....25 tatlı kaşığı ile başlanır.Üzerine annesütü veya mama ile tamamlanır.
7.inci GÜNÜN SONNUNDA ...120-150 cc arasına ulaşır miktar.
8.inci GÜN PÜRE haline getirin.
....
....
....
15.incş GÜN ...1 çorba kaşığı KIYMA ilave edin. (kıyma tercihen çift çekilmiş dana etidir.İnek sütü alerjisi olanlar koyun eti verilir.)
offffff çok güzel yazmışsın,ellerine sağlık,bende tam bunları yazacaktım...şimdide ben sana katılıyorum:))arkadaşlar ek gıda konusu hem çok basit hem karmaşık bir süreç aslında. her konuda olduğu gibi her dr un farklı söylediği şeyler var. bi arkadaş sormuş. kimine göre yoğurtla başlanmalı kimine göre en son verilmeli kimine göre 1 yaşına kadar verilmemeli. ben yaklaşık 2 aydan beri netten çok araştırdım inanın çok uç şeyler var bana göre. yani bana biraz abartı geliyor. her bebeği en iyi annesi tanır doktoru değil. annelerimiz bizi inek sütüyle pirinç unuyla beslemiş.evet o zamanlar bu kadar hastalık ve araştırma yoktu ama ne kadar irdelersek o kadar pimpirikli oluyor bebekler. benim oğlum 5.5 aylık oldu. ben araştırdıklarıma göre belirli ortak noktalar koydum bunlar dahilinde başladım ve inanın sonuç şimdilik çok iyi. yoğurt veriyorum meyve sularından sonra pürelere geçtim sebze püreleri yada çorbaları yazıyor ama benim oğlum yemedi ısrarcı davranmıyorum ki geri tepmesin. tarhana denedim mesela bu da çok tartışılan bi konu ama sonuç olumlu. yani söylemek istediğim deneme yanılmayla en iyi kararı siz verirsiniz. bi ara gaza geldim bebe bisküvisi yaptım ama oğlum onu da öğürdü kahvaltı için tam buğday ekmeğinin içini kullanıyorum beyaz ekmek damağına yapışıyor. yiyecekleri bulamaç şeklinde verirsek sonrası zor olduğu söylenmiş genelde bence de öyle kahvaltıyı bulamaç şeklinde değilde tek tek veriyorum güzel yiyor daha önce de yazmıştım bebek ek gıdanın sinyalini veriyor bunları sırayla denedim ve günlük rutin oluşturmaya çalışıyorum. bebeği zorlamışsın diyenler olacaktır bebeğim 3,5 aydır kabızdı ve ek gıdayla birlikte günlük kaka yapmaya başladı. su vermeye çalışıyorum bol bol çünkü izmir çok sıcak. bu arada ek ıdaya birlikte sütümde acayip çoğalmaya başladı çünkü bikaç saat biriktiği için daha verimli oluyor bence. geceleri yatmadan muhallebi yada tahıllı kaşık mamalarını veriyorum oğlum zaten uyanmıyor en azından tok tutsun diye. inanın biz ne kadar rahat olursak bebeğimiz de o kadar rahat oluyor bence :)
walla canım benm ortanca oğlan oldu,kızımda 2 aylıktı,uzak tuttuk ama onada bulaştı,ama çok çekti...inşlh senn miniğe bulaşmaz..geçmiş olsun bu arada...slm kızlar 1 haftadr giremiyorum oglumdan dolayı.kızlar biliyorsunuz benim 2 yasını yeni dolduran bi oglum ve birde 4.5 aylık bebegim var persembe günü denize gittik denizden sonra büyük oglumda sivilce gibi seyler cıktı cuma günü vücudu doldu ve ateslendi ve acile gittik su cicegi cıkartıyormus denizden sonra olması tesadüfmüs bakalım kardesine bulastıracakmı gerci bulassınmı bulasmasınmı benimde kafam karıstı cevremdekiler bebekken oda cıkarsın kurtulur diyorlar bırak bulassın diyorlar ama bn uzak tutuyorum cünki bebegim henüz cok kücük asıları tam degil zor atlatır bence napcam bulasmaması için kardesim dio öpcem dio hasta kızamıyorumda ya bulasırsa ne olur tehlikelimi; ayrı odada tutuyorum ama mahvoluyorum kardesini unutturcam die illa dedigini yapacak 2 yas sendromu dedikleri bu herhalde bu arada gögsümün yarası hala gecmedi her emdiginde kanıyor sık emziremedigim için sütüm de azalıyo. nette arastırırkrn günde 2 soda için sütünüz full artar die yazı okudum tesadüfmü bilmiyorum sütüm arttı gecen hafta baya azalmıstı yazmıstım buraya simdi biraz oluo onuda yaradan emziremiom kanıo napcam bilmiom
berine ne zamandır kayıpsın ewet...hoş geldin..nasılsın??Kizlar napiyorsunuz bakalim bn dogumdan sonra hic giremedim bugun5 aylik olduk biz annelik cok guzel ama yoruluyorum birde calisinca of yataga zor giriyorum ya sizler npiyosunuz bebisler nasil
Offff emzirmek gibisi yok ya, su an oyle zahmetli geliyor ki bunlarla ugrasmakyok biberon steril et, yok tabak kasik steril et, yok uc kasik yok bes kasik... Ek gidaya basladigimda emzirmenin rahatligini cok ozleyecegim, bunu simdiden tahmin edebiliyorum.boyle cok rahattik beee
dünden bu yana kan ilacını içince midesi bulanıyor ömer cihadınbana da kan ilacı verdiler kullan diye ama annem olsun kayın validem olsun, hatta eşimin hemşire olan teyzesi bile bu uygulamadan bihaberler. kullanıyorum hergün ama yanısıra da dünden itibaren bir iki çay aşığı pekmez veriyorum.
benim oğlum 25 şubat doğumlu canımkızlar bu ay ası varmı bn 8 subat dogum yaptım gecen ay gittigimde agustosta gel dedi yani temmuzda cagırmadı acaba yanlısmı söyledi bugün ası yaptıranlar 5. ayımı bitirdi bebişleri
Offff emzirmek gibisi yok ya, su an oyle zahmetli geliyor ki bunlarla ugrasmakyok biberon steril et, yok tabak kasik steril et, yok uc kasik yok bes kasik... Ek gidaya basladigimda emzirmenin rahatligini cok ozleyecegim, bunu simdiden tahmin edebiliyorum.boyle cok rahattik beee
sağol canım fito bende de vardı aslında aklıma gelmedi onu kullanmak. ama benim işimide hametan gördü :)
okuduğu kadarıyla sende başlamışsın ek gıdalara nasıl gidiyor? ben su da veriyorum ve oğlum götürüyo önceleri hiç içmiyodu ama sıcaklardan sanırım ihtiyaç duyuyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?