tarif için çok teşekkürler, bebe bisküvisinin evde yapılabildiğini bilmiyordum. hem bunda şeker de yok, pekmez var. ek gıdaya geçtiğimde inşallah bizim bıdık sever, içim rahat yediririm. çok iyi oldu ek gıdalara başlamadan öğrenmek. yeter ki kızım yesin, seve seve yaparım ben ona.
36 haftalık doğan bir bebek için kilosu iyi görünüyor. benim kızım da iri doğdu ama 900-700-650-500 gr şeklinde kilo aldı her ay sonunda. kimisinin de bebeği minik doğuyor ama her ay 1000-1200 gr alıyor. doktorun bebeğinin iyi olduğunu söylüyorsa, her ay en az 500 gr aldıysa, mama takviyesine filan ihtiyaç duymuyorsanız sorun etme bence. her bebek bir olacak diye birşey yok. iştaha gelince umarım geçici bir dönemdir, bizim de olduğu dönemler oldu. sabırla denemeye devam et. biraz acıkmasını bekle ve kucağında sallarken emzir istersen. üstünü soyup da deneyebilirsin de. sıcaklardan bunalıyor olabilir, öyle olunca hiç emmek istemiyorlar.
evet doğum kilosu iyi ama sonrası kötü kızımın ne yaptıysak yediremiyoruz kuzuma.bi ara kilo alımı iyice durdu 20 günde 120 gr aldı.en son 17 günde 130 gr almış.anne sütü 2.5 ay sağarak verdik yarı süt yarı mama 2.5 ayı geçirdik sonrası hep mama.
4 aya yakın dr ek gıdaya geçin dedi.neler denedik neler piyasadaki bütün mamalar onun dşında farklı drlara gittik onarın verdiği numune mamalar tadını beğense rapor çıkartacaktık ama hiçbirini sevmedi.anlayacağınız şaşmış durumdayız.Allah kimseyi şaşırtmasın preeklempsiydim aklıma herşey geldide bu iştahsızlık hiö gelmemişti ama bunada şükür.