2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar kendimi cok kötü hissediyorum bugün bi kalktm yüzüm de su cicegi cok artms odamdn dısarı cıkmak istemiom esimin beni böyle görmesinide istemiom yaa agzımın içinde ve bademckdede cıkmıs yutkunamıom. bi duş almak istiom daha cokmu artar acaba bilgisi olan varmııı

Canım çok geçmiş olsun, Allah tez zamanda şifa versin :((

tarif için çok teşekkürler, bebe bisküvisinin evde yapılabildiğini bilmiyordum. hem bunda şeker de yok, pekmez var. ek gıdaya geçtiğimde inşallah bizim bıdık sever, içim rahat yediririm. çok iyi oldu ek gıdalara başlamadan öğrenmek. yeter ki kızım yesin, seve seve yaparım ben ona.

36 haftalık doğan bir bebek için kilosu iyi görünüyor. benim kızım da iri doğdu ama 900-700-650-500 gr şeklinde kilo aldı her ay sonunda. kimisinin de bebeği minik doğuyor ama her ay 1000-1200 gr alıyor. doktorun bebeğinin iyi olduğunu söylüyorsa, her ay en az 500 gr aldıysa, mama takviyesine filan ihtiyaç duymuyorsanız sorun etme bence. her bebek bir olacak diye birşey yok. iştaha gelince umarım geçici bir dönemdir, bizim de olduğu dönemler oldu. sabırla denemeye devam et. biraz acıkmasını bekle ve kucağında sallarken emzir istersen. üstünü soyup da deneyebilirsin de. sıcaklardan bunalıyor olabilir, öyle olunca hiç emmek istemiyorlar.

evet doğum kilosu iyi ama sonrası kötü kızımın ne yaptıysak yediremiyoruz kuzuma.bi ara kilo alımı iyice durdu 20 günde 120 gr aldı.en son 17 günde 130 gr almış.anne sütü 2.5 ay sağarak verdik yarı süt yarı mama 2.5 ayı geçirdik sonrası hep mama.
4 aya yakın dr ek gıdaya geçin dedi.neler denedik neler piyasadaki bütün mamalar onun dşında farklı drlara gittik onarın verdiği numune mamalar tadını beğense rapor çıkartacaktık ama hiçbirini sevmedi.anlayacağınız şaşmış durumdayız.Allah kimseyi şaşırtmasın preeklempsiydim aklıma herşey geldide bu iştahsızlık hiö gelmemişti ama bunada şükür.

kızlar çok kötüyüm ben oğlum son 10 15 gündür çok az çiş yapıyordu son zamanlar gece nerdeyse hiç yapmıyordu en son dün bezinde kırmızı lekeler görünce evde idrar poşeti vardı taktım hastanede beklemeyelim diye çünkü 6 7 saate bir oda çok az yapardı neyseki bağlamamdam 1 saat sonra yaptı hemn acile götürdük durumu anlattım tahlili yaptılar enfeksiyona bağlı kum döküyormuş canım yanıyor ALLAHIM sen yardım et dermansız dert verme daha kötü durumda olanlar var Allah
bütüm bebişlere şifa versin şu mübarek günlerin hatrına benim yavrumada inşş :43:

kızlar çok kötüyüm ben oğlum son 10 15 gündür çok az çiş yapıyordu son zamanlar gece nerdeyse hiç yapmıyordu en son dün bezinde kırmızı lekeler görünce evde idrar poşeti vardı taktım hastanede beklemeyelim diye çünkü 6 7 saate bir oda çok az yapardı neyseki bağlamamdam 1 saat sonra yaptı hemn acile götürdük durumu anlattım tahlili yaptılar enfeksiyona bağlı kum döküyormuş canım yanıyor ALLAHIM sen yardım et dermansız dert verme daha kötü durumda olanlar var Allah
bütüm bebişlere şifa versin şu mübarek günlerin hatrına benim yavrumada inşş :43:

cnm bebeğine Allah şifa versin çabucak atlatır inşallah

Canim cok cok gecmis olsun, sikma canini, eminim gerekli tedavi hemen yapilacaktir. Allahim sifa versin melegine. Ne mutlu ki senin gibi akilli bir annesi var, iyi dusunmussun idrar torbasi takmayi, benim aklima gelmez, hastanede daha da beklemek zorunda kalirdik. Gunden gune iyi olacak, hepsi gececek, Allah yardimciniz olsun.

Meltem de yok kac gundur, ramazanla birlikte misafir agirlamaya mi basladi ne? Herkes ara ara gelip giderdi de o hic birakmazdi burayi. Insallah bir yaramazlik yoktur, iyidir o da cocuklari da...

evet meltemi bende görmüyorum uzun zamandır. hacopoliden haber yok bahardan da ses seda yok. umarım herşey yolundadır.hayırlı haberlerini alırız inşallah bu mübarek günlerde..

Mrb ben Mart annesiyim. Bebeğim 3 Mart'ta doğduğu için sizleri de takip ediyorum.ileride Nelerle karşılaşacağımı öğrenmek için. Benim bebeğimde de aynı sorun vardı. İdrarında pembe turuncu lekeler oluyordu. Tahlil yaptırdık kalsiyum oksalat kristali çıktı. Dr önemli bir şey olmadığını bol su içirmem gerektiğini söyledi. Eğer geçmezse ultrason çektireceğimizi söyledi. 15 gün oldu çok şükür geçti. Tekrar idrar tahlili yaptıracağız. Bu rahatsızlığın tek çaresi bol su bol idrar. Bir de ben Dr a sordum. Kum vs döküyor mu diye. Bana öyle bir şey olsa çok ağlar pek ihtimal vermiyorum dedi. Sizin tahlil sonuçlarında ne çıktı. Ultrasonla bakmadan sadece tahlille kum anlaşılabilir mi ki?

kızlar bugün kızım arabayada konan ana kucakları var ya ondan düştü azcık tvye bakıyodu mutfağa gittim bikaç dakikalığına azcık azcık mıkırdandı normaldede yaptığından gelmedim sonra çok ağlayınca geldim hemen bi baktım ana kucağının yanıda komple yerde yatıp ağlıyo yavş yavaş kayıpta inmiş galiba kompl kayıp yana doğru gelmiş sonra ağlamış herhaolde çok korktum görünce ben gelince hemen sustu bşey yok biyerinde eski halinde dakikadır ama benm içim içimi yiyo napsam ya bişey olmuşmudur halıya düşmüş ama ne olabilir sizce bidaha asla yalnız öyle biyerde bırakmam offf offffff

Mrb ben Mart annesiyim. Bebeğim 3 Mart'ta doğduğu için sizleri de takip ediyorum.ileride Nelerle karşılaşacağımı öğrenmek için. Benim bebeğimde de aynı sorun vardı. İdrarında pembe turuncu lekeler oluyordu. Tahlil yaptırdık kalsiyum oksalat kristali çıktı. Dr önemli bir şey olmadığını bol su içirmem gerektiğini söyledi. Eğer geçmezse ultrason çektireceğimizi söyledi. 15 gün oldu çok şükür geçti. Tekrar idrar tahlili yaptıracağız. Bu rahatsızlığın tek çaresi bol su bol idrar. Bir de ben Dr a sordum. Kum vs döküyor mu diye. Bana öyle bir şey olsa çok ağlar pek ihtimal vermiyorum dedi. Sizin tahlil sonuçlarında ne çıktı. Ultrasonla bakmadan sadece tahlille kum anlaşılabilir mi ki?

canım sanada geçmiş olsun acil dr işte nekadar yardımcı olduysa evet tahlile göre sösledi bakalım bugün yarın durumunda değişiklik olmassa uzmana götürürüm bugün sabahtan sadece 2 defa çiş yaptı bez bağlamıyorum

kızlar bugün kızım arabayada konan ana kucakları var ya ondan düştü azcık tvye bakıyodu mutfağa gittim bikaç dakikalığına azcık azcık mıkırdandı normaldede yaptığından gelmedim sonra çok ağlayınca geldim hemen bi baktım ana kucağının yanıda komple yerde yatıp ağlıyo yavş yavaş kayıpta inmiş galiba kompl kayıp yana doğru gelmiş sonra ağlamış herhaolde çok korktum görünce ben gelince hemen sustu bşey yok biyerinde eski halinde dakikadır ama benm içim içimi yiyo napsam ya bişey olmuşmudur halıya düşmüş ama ne olabilir sizce bidaha asla yalnız öyle biyerde bırakmam offf offffff

sıkma canınını ya rabbim korumustur melegini. bebiş ne oldum falan die aglamıstr :) mrk etme yüksek degil ee halıda var diyorsun kayarakta indiyse bişicik olmamıstr insalah

evet meltemi bende görmüyorum uzun zamandır. hacopoliden haber yok bahardan da ses seda yok. umarım herşey yolundadır.hayırlı haberlerini alırız inşallah bu mübarek günlerde..

evet ya kac gündür sorcam soramıyorum meltem illaki hergün girerdi foruma acaba tatilemi gitti

evet meltemi bende görmüyorum uzun zamandır. hacopoliden haber yok bahardan da ses seda yok. umarım herşey yolundadır.hayırlı haberlerini alırız inşallah bu mübarek günlerde..[/QUOT tatil derken yani oruc tutuyorsa sakin bi yerde ramazanı geciriyordur

sıkma canınını ya rabbim korumustur melegini. bebiş ne oldum falan die aglamıstr :) mrk etme yüksek degil ee halıda var diyorsun kayarakta indiyse bişicik olmamıstr insalah

sağol cnm ya doktoruda aradım anakucağı yerdeymiş bişey olmaz ama kemerini takın artık dedi fışkırır kusma ve uyku hali olursa takip edin alçaktan bişey olmaz dedi ama ben hala ŞOKTAYIM Allah hepimizin bebişlerini korusun inşallah

geçmiş olsun canım allah korusun meleğini nasıl bir korku ve endişe olduğunu biliyorum bende meleğimle yaşamıştım böyle bişey bizim yüksekliğimiz yatakk yüksekliğiydi elhamdülillah bişey olmadı sen de gönlünü ferah tut allahın izniyle bişeycik olmaz melekler koruyor onları gerçekten

bizimde yaklaşık bir 15 gündür çiş az yapıyor dr.normal olduğunu söyledi bende geçenlerde turuncumsu ilk doğduğu zamanlardaki gibi kristallenme vardı (DR öyle söylemişti)daha çok su verdim bir daha olmadı çişide biraz arttı sanki ama aslında benimde içim çok rahat değil ama netten de biraz araştırdım yaz aylarında bebekler susuz kalınca olabiliyormuş tekrar görürsem gitmeyi düşünüyorum dr.sizlerede geçmiş olsun rabbim şifa versin

cnm geçmiş olsun allah şifa versin oğluşuna

kızlar 2 yasındaki oglum su cicegini atlattı ama simdide ben geciriyorum vücudum dolmus bebegimi emzirmelimiyim sizce yaaaaaaaaaaaa offf cok üzgünüm esim destek oluo ama ailesi ogluma bulastırma falan dedi kardesleri falan cok kötüyüm sanki kendimi kötü bi hastalık geciriomusum gibi hissettim cok üzgünüm yaaa
sanada geçmiş olsun sıkma canını geçici bi durum allah başka dert vermesin dktora gittin mi cnm nasıl oldun?

kızlar yarın sabah 10.00 da sünnet oluyoruz lokal ama bn çok tırsıyorum çok ağlarmı acaba yavrumm:18:
:18:

iyi geceler kızlar pek fazla giremiyorum ama hergün telden okuyorum yazdıklarınızı bebekleri hasta olan arkadaşlarımızı varmış geçmiş olsun çokca allahım acil şifa versin inşallah 1 hafta falan önce bende bebeğimin bezinde 2 3 kere kırmızı şey gördüm kan mı falan diye korktum daha sonra olmadı ama ben bezden oluyordur diye düşündüm daha sonrada olmayınca umursamadım inşallah sorun değildir eşimde böbrek tası var inşallah oğlumda olmaz eşimin ailesinde hatta sülalesindeki hemen hemen herkezde var hatta perşembe günü iftarda zamanı acildeydik neyse bebekleriniz hergün kaka yapıyormu kızlar benim oğlum artık 2 yada 3 günde bir yapıyor yaklaşık 20 gündür böyle öncelerde zorlanmıyordu ama dün yaparken çok zorlandı kuzum doymuyor mu acaba ondan mı az kaka yapıyor anlamadım ama güzelde emiyor maşallah ama mama olsun çorba falan olsun öylesi şeyleri yemek istemiyor tükürüyor hemen nasıl alıştıracam bilmiyorum ayaklarıyla oynamayı öğrendi paşam hatta geçen gün biraz soğuktu çorap giydirmiştim çorabı ağzına almış ağzıyla çeke çeke çorabını biraz çıkarmış dı bizden şimdilik böyle

Back
X