- Konu Sahibi papatya3459
-
- #46.201
Yatmadan önce bebelacın sütlü pirinçli gece muhallebisinden veriyorum en az 4 saat deliksiz uyuyor.benim kızımda emdiği için 2 saatte bir uyanıyordu bu mamayı vermeye başladıktan sonra biraz rahat ettim valla :)
Bu densizler her yerde yemin ediyorum, geçen aziz bebe mağazasında geldi benim de başıma. benim bir tane dış giysim var.böyle tam göğüs altından bollaşıyor. Zaten göbüşüm var o modelde biraz daha belli oluyor bu durum. O giysiyi çok beğenen, nerden aldın diye soran da oldu, hamile filan değilken hamile misin diye soran da. Ama yanımda minnacık bir bebekle yine de o giysinin içinde 'hamile misiniz' diye soran tezgahtara atlamak istiyorum. Be akılsız, önümdeki bebek daha oturamıyor bile, ben nasıl 5-6 aylık hamile gibi gezeyim, mantığı var mı?mesaj attım canım sana
çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin kuzucuğuna
canım istedi valla
bi kaç gündür kendimi aç bırakıyorum ayıptır söylemesi
birinin bu göbeğe durdemesi gerekiyordu
bugün yüzmeye gittim yeni bi kurs başlamış yeni hatunlar
hazırlandım suya giriyorum biri seslendi arkamdan
aaaa hamilesin sennnn dedi ..mokunda moncuk bulmuş gibigözler fıldır fıldır
yoooo dedim
ama göbiş gördüm ben diyor
ben inkar mı ettim dedim doğumdan sonra bu kaldı geriye
bi dudak büktü hatun görmen lazım
dersin kendi manken, hiç yoksa 90 rahat vardır
suyu yara yara gidiyo havuzda
ayy canım sorma her yerde var densizBu densizler her yerde yemin ediyorum, geçen aziz bebe mağazasında geldi benim de başıma. benim bir tane dış giysim var.böyle tam göğüs altından bollaşıyor. Zaten göbüşüm var o modelde biraz daha belli oluyor bu durum. O giysiyi çok beğenen, nerden aldın diye soran da oldu, hamile filan değilken hamile misin diye soran da. Ama yanımda minnacık bir bebekle yine de o giysinin içinde 'hamile misiniz' diye soran tezgahtara atlamak istiyorum. Be akılsız, önümdeki bebek daha oturamıyor bile, ben nasıl 5-6 aylık hamile gibi gezeyim, mantığı var mı?
bir de türk kadınlarının büyük kısmı düz karınlı da ben mi fark edemiyorum? Yahu kadınların büyük çoğunluğu göbekli kalçalı, niye bize kaideyi bozmuşuz gibi davranılıyor, orayı çözemiyorum. Sıkma sakın canını, kendini aç da bırakma yaa
Bu arada tarifler ve ek gıdayla ilgili paylaşımlarına bayıldım, yarın çıktılarını alıp okuyacağım, böyle aklımda kalmıyor ne yazık ki.
ayy canım sorma her yerde var densiz
ömer 35 günlük, fıtıktan ameliyat olacak
eğitim araştırma hastanesine sevk ettiler bizde aldık çocuğu gittik
yarın getirin ameliyat olacak acil dedi dr
sabah çocuğu aldılar ameliyathaneye, ben bi taraftan ağlıorum el kadar çocuk
açlıktan ağlaya ağlaya götürdüler( parmaklarımı emiyordu süt gelir mi diye
hala gözlerim dolar
neyse anons ettiler ömer ameliyattan çıkmış annesi ayılma odasına diye
gittim uyuyo kuzum, rengi benzi solmuş, onu izliyorum
bi anestezi dr u geldi kontrole, geçmiş olsun dedi sağolun dedim
hmmm dedi bebek daha ufak, siz de karnı burnundasınızçok aceleniz vardı sanırım
öle misin öldüre misin şu münasebetsizi
al yani burası da hastane
lanet olsun şeytana,evet çok acelemiz vardı dedim ne diyimCok komik buuu :)))))) Senin ne dedigini merak ettim :)
ayy canım sorma her yerde var densiz
ömer 35 günlük, fıtıktan ameliyat olacak
eğitim araştırma hastanesine sevk ettiler bizde aldık çocuğu gittik
yarın getirin ameliyat olacak acil dedi dr
sabah çocuğu aldılar ameliyathaneye, ben bi taraftan ağlıorum el kadar çocuk
açlıktan ağlaya ağlaya götürdüler( parmaklarımı emiyordu süt gelir mi diye
hala gözlerim dolar
neyse anons ettiler ömer ameliyattan çıkmış annesi ayılma odasına diye
gittim uyuyo kuzum, rengi benzi solmuş, onu izliyorum
bi anestezi dr u geldi kontrole, geçmiş olsun dedi sağolun dedim
hmmm dedi bebek daha ufak, siz de karnı burnundasınızçok aceleniz vardı sanırım
öle misin öldüre misin şu münasebetsizi
al yani burası da hastane
hahahaaahaYa allah allaaaaah!
onllar seni bebeğin akrabası mı sandı ki? Doktor olamaz o ya, anestezi teknisyeni filandır? Doktorsa bebeğin annesi olduğunu biliyor muydu, ona göre mi konuştu senle? Yok birini doğurdum, biri biraz daha içerde kalıcam ben dedi deseydin :)
doktorun gözlerinin içine müthiş bir acıma duygusu ile bakıp aynen şunları söyleseydin:
"vah vaaahh, çok çalışıyor olmalısınız. Siz doktorların da işi zor. Yoksa bu kadar küçük bir bebekle -ki yaşında gösterdiğini hiç sanmıyorum- tekrar hamile kalmamın en azından teknik olarak mümkün olmadığını düşünebilmeniz lazımdı. E sizde de kafa kalmıyor tabi. Ha diyorsanız ki bu bebek en az 1 yaşında gösteriyor, o zaman ya siz bebek gelişimini pek bilmiyorsunuz ya da ben bebeğime pek iyi bakmışım, iyice serpilmiş "
Her b.ku bildiğini sanan doktorları bilginle oraya gömeceksin, saçmaladığını fark edip günkerce onu düşünüp ben bu hatayı nasıl yaptım diyecek, ömür billah düşünüp unutamayacak.
arkadaşlar şükür ki sonuçlarımız temiz çıktı artık dileyin benden ne dilerseniz modundayım.insanın ömründen ömür gidiyor.allah kimseyi evladıyla sınamasın.hastalık verdiklerine de şifalar versin...face e fotomuzu koyduk kafasında birsürü kabloyla masum masum uyudu yavrum ama ben dokuz doğurdum.drumuz hemen gidip baktı sonuçlara sağolsun bundan sonra gözlemleyin dedi ilaç yok yani.bu arada burayı başka bi çaresiz anne okursa ona da bilgi verme mahiyetinde şunu söyliim:bebeklerde titreme gerçekten de önemsenmicek bişey değilmiş,bir çok epilepsi nöbeti bu şekilde başlıyormuş
anneler açısından gerçekten hassas bir konuMerhaba Güzel Subat anneleri,
Ben nisan 2013 annesi olmayı planlıyordum ama minik kızım biraz erken 29 martta dünyaya geldi. Cok telaşeli ama cok da keyifli geçiyor zaman. Biraz iştahssız bir kızım var ama elimden geldiğinde sık sık beslemeye calısıyorum. simdilik sadece anne sütüyle devam ediyoruz.
Benim sıkıntım işe geri dönmekle ilgili.
Uzun zamandır, hatta hamileliğimden önce bile doğum izni ile ilgili yasayi bekliyordum. Hamile kaldim dokuz ay gecti, bebegim 5 aylik oldu. Bu süreçte hergün haberleri takip ettim, büyük bir heyecanla yasa ile ilgili haber bekledim.
Ben özel sektörde calışıyorum ve hemen hemen hergün mesaiye kalıyorum. Evime en erken saat sekiz civarında gelebiliyorum hatta ayın bazı günlerinde gece yarilarina kadar calışıyorum. Malesef dogum iznim Temmuz ayi başında bitti.
Doğum izninin uzatılması ile ilgili paketin bu yasama yılı bitmeden yasalaşacağı müjdesi verildiğinde dünyalar benim olmustu. Ama sonra ogrendim ki paket haziran ayında hazir ama ekim ayında yasalasacak. Birçok kişinin ve benim doğum izinlerimiz çoktan bitti. Ben geçen senelerden biriktirdiğim yıllık izinlerimi ve süt iznimi kullanmaya calısıyorum suan.
Zar zor bebeğim için bir bakıcı ayarladık, kendisi henuz baslamadan haber yolladı eski işine devam etmeye karar verdiğini söyledi suan tekrar bakıcı aramaya basladık. Ama artık günlerim kısalıyor. Bebeğim herkesin bebeği gibi annesine cok alıştı, nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum. Ek gıdaya gececeğiz hangi bakıcı benim kadar ilgiyle ve sabırla ugrasır bilmiyorum çünkü kızım cok iştahssız.
Paket şu anda hazir oldugu halde bizler yararlanamayacağız. Ücretsiz izin alip, iznimi bir iki ay daha uzatmayı cok isterdim ama benim için pek mümkün degil, özel sektörde malesef olumlu bakilmiyor.
Ben bebegimi daha çok yanımda istiyorum... Bebegimi kucagima alip onun gozlerinin içine bakarak onu beslemek, daha cok küçük onunla biraz daha fazla vakit geçirmek istiyorum.
Anlıyorumki bu yasa bizlerin izinlerimizin bitiş tarihine yetiştirilmedi ama izni biten anneleri de kapsayacak şekilde bir duzenleme yapılmasını ve minicik bebeklerimizi anne kokusundan mahrum bırakmamalarını diliyorum.
Bu konuyla ilgili bakanlara ve hatta basbakana bile email atıp ilgili yasaya izni yeni bitmiş anneleri de kapsayacak sekilde ek duzenlemeler yapılmasını rica ettim. Cunku kıl payı yeni yasayı kacıracağım için cok uzgunum. Ama hiçbir cevap alamadım.
Suan ne yapılabilir bilmiyorum, kadınlar klubune yeni uye oldum. Cok iyi bilmiyorum. Belki bununla ilgili bir konu acılır imza kampanyası olusturulur bilmiyorum sevgili anneler ne düşünüyorsunuz birsekilde bizleri de kapsaması için sesimizi duyurabilir miyiz sizce?
Sevgiler,
geçmiş olsun canımKızlar bugun kızım 6. Ay asılarını oldu.calpol verdım uyuyo sımdı. Bakalım nasıl gecıcek.
selam kizlar nasilsiniz bebisler nasil pasaam kac gecedir zorla uyuyor ve agliyor herseyekucaktan inmek istemiyor belim falan cok agriyo huyu cok degisdi sizlerde durumlar nasil
beni hastanedeki hemşire arkadaşlar tebrik bile etmişti, izin uzuyor ne şanslısınız diye.ikinci çocuğa yetişir anca bu hızla.anneler açısından gerçekten hassas bir konu
kumpirella bu konuda bir topik açmıştı ordan paylaşımlarda bulunuyorduk
hatta nette imza kampanyaları falan düzenlendi ama sonuç çıkmadı
benim imkanım vardı çocuğum için işimden vazgeçtim iki yıl ücretsiz izne çıktım
umarım eylülde sözlerini tutup da çıkarırlar bu yasayı
bizim işimize yaramadı diğer annelerin ve kuzularının işine yarar diye dua ediyorum
ben haziran 2012 de hamile kaldığımda doğum izni artacak diye söylentiler çıkmıştı
oğlum 6 aylk oldu hala bir arpa boyu yol almış değil hükümet
gazetelerde her gün doğum yasasıyla ilgili şu eklendi bu çıkartıldı diye haber yapılıyor
bence mesele ; bu hassas konuyu gündemde tutup tiraj artırmak
şubat annelerinde bebeğini bırakıp çalışmak zorunda olan annelerimiz var
Allah tüm annelerin ve bebeklerinin yardımcısı olsun ne diyeyim
geçmiş olsun canım
bizde pazartesi günü olacağız inşallah ateş falan yapmaz
haklısın canım ilk çocuk mükemmeliyetçiliği gerçektenbeni hastanedeki hemşire arkadaşlar tebrik bile etmişti, izin uzuyor ne şanslısınız diye.ikinci çocuğa yetişir anca bu hızla.
canım aşının yapabileceği ateşi ben artık hiç dert etmiyorum. ilk aşısında nasıl da endişelenmiş, alt tarafı bir kaşık calpol vereyim mi diye akşamın köründe çocuk doktorunu aramıştım. ikinci aşılarında çok daha rahattım. ateşin 38 e çıkmasını bile beklemedim. baktım kızım 37,5lara yaklaştı. rahat bir gece geçirsin diye akşam bir kaşık verdim calpolden, sabah da aynı şekilde. işte bu kadar. her iki aşısında da sabah 1 akşam 1 ölçek calpolle hallettik. gereğinden fazla düşünüyoruz birşeyleri bana kalırsa, ilk çocuğun mükemmeliyetçiliği işte. antibiyotik değil neticede, calpol parasetamol zaten, en masum ilaçlardan biri. ben nasıl minoset alırken elli kere düşünmüyorsam kızım için de öyle. yine ateşi çıkarsa yine öyle yapacağım, artık deneyimliyim.
canım bende bekledim yasanın çıkmasını iyikide 37inci haftaya kadar çalışmışım yoksa daha fazla rapor alamazdım.şimdi ise 1 yıl ücretsiz izne ayrılıyorum(dilekçemi geçen hafta verdim)çalışmak zorunda olan annelere Allah kolaylık versin.onları iyi anlıyorum ilk çocuğumda 4 aylıkken başlamıştım.beni hastanedeki hemşire arkadaşlar tebrik bile etmişti, izin uzuyor ne şanslısınız diye.ikinci çocuğa yetişir anca bu hızla.
canım aşının yapabileceği ateşi ben artık hiç dert etmiyorum. ilk aşısında nasıl da endişelenmiş, alt tarafı bir kaşık calpol vereyim mi diye akşamın köründe çocuk doktorunu aramıştım. ikinci aşılarında çok daha rahattım. ateşin 38 e çıkmasını bile beklemedim. baktım kızım 37,5lara yaklaştı. rahat bir gece geçirsin diye akşam bir kaşık verdim calpolden, sabah da aynı şekilde. işte bu kadar. her iki aşısında da sabah 1 akşam 1 ölçek calpolle hallettik. gereğinden fazla düşünüyoruz birşeyleri bana kalırsa, ilk çocuğun mükemmeliyetçiliği işte. antibiyotik değil neticede, calpol parasetamol zaten, en masum ilaçlardan biri. ben nasıl minoset alırken elli kere düşünmüyorsam kızım için de öyle. yine ateşi çıkarsa yine öyle yapacağım, artık deneyimliyim.
meraba canım bende 3 şubatta doğum yaptım sık sık takip ediyorum burayı arada yazdığımda oluyo snein yazdığını okuyunca gelmek istedim benim oğlumda yaklaşık 1 haftadır aynısı uyurken ağlıyo bir türlü geçemiyo uykuya uyanırken ağlıyo gözleirni açamıyo ne yaprsam en sonunda silkeliyorumda açıyo deli gibi ağlıyo normöalde 1 saat kesintisiz kendi haline oynardı şimdi mümkün değil sürekli kucak her istediğini ağlayarak yaptırmaya çalıyo yapmasak kıyamet kopuyo sanırım dişten diyoruz ama tamda ne olduğunu bilemiyorum doktor üst dişlerinin çıkıyo olduğunu söyledi ama bilemiyorum diş bu kadar değiştrirmi :26::26::26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?