2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhat versin ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin, hayırlı evlatlar olsun inşallah. Amin.
Bende 8+1 günlük hamileyim :nazar:tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Tahmin edersiniz ki gerçekten maddi manevi ço zorlayıcı bir dönemdi gterçekten tüm pisikojim altüst oldu ama şükürler olsunki rabbim lutfetti de gebe kalabildim. Arkadaşlar ben ne mide bulantısı ne de olumsuz başka birşey yaşamıyorum. Bu nedenle hala hamile gibi hissedemiyorum. Hissetmediğim içinde hep olumsuz bir durum mu var korkusuna kapılıp kendimi yiyorum. Hele ki başka bir hamilenin düşük v.s haberini almayagöreyim hemen vesveseden ağlamaya başlıyorum. Eşimde bıktı bu halimden. Aranızda benim gibi olan var mı biraz dertleşmeye ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz...

merhaba cnm Allah yardımcın olsun bu psıkoejı kaybete korkusu ınan hepımızde var tabı sen tupbebek olunc daha cok ugras bekleyıs dahada cok korkun vardır.dahadun doktorun kapısında beklerkenbıe esıme ya ıceıgırdıgımızde kalbını durmus gorursek napcaz dıye.esımde gercek ve dogru olanısoledı malesef Allahtan gelene bıse dıyemeyız.kafana sreklı takma dıkat et vesurekl dua et tsph cek namaz kılabılıyosan kıl hepbunubılır bunu solerımbenkızımdnsonra troıt problemm cıkınca cok korktum cocugumolmuycak olursa dusuk rıskı gelıemerıskıcoktu.amayalvardım allaha ve hala yalvarıyoumsaglık sıhat ıstıyorum.tadını ckar kafana takma sakın olmaya calıs.ıstedıgın zaman yaz sor dertles.Allahevlatlarımzı krusun.Allahn emanetlerı onlar bıze.

merhaba cnm Allah yardımcın olsun bu psıkoejı kaybete korkusu ınan hepımızde var tabı sen tupbebek olunc daha cok ugras bekleyıs dahada cok korkun vardır.dahadun doktorun kapısında beklerkenbıe esıme ya ıceıgırdıgımızde kalbını durmus gorursek napcaz dıye.esımde gercek ve dogru olanısoledı malesef Allahtan gelene bıse dıyemeyız.kafana sreklı takma dıkat et vesurekl dua et tsph cek namaz kılabılıyosan kıl hepbunubılır bunu solerımbenkızımdnsonra troıt problemm cıkınca cok korktum cocugumolmuycak olursa dusuk rıskı gelıemerıskıcoktu.amayalvardım allaha ve hala yalvarıyoumsaglık sıhat ıstıyorum.tadını ckar kafana takma sakın olmaya calıs.ıstedıgın zaman yaz sor dertles.Allahevlatlarımzı krusun.Allahn emanetlerı onlar bıze.

Haklısın canım tüp bebek olunca insan daha da bir korkuya kapılıyor. Eşinin dediği çok doğru ama işte anne yüreği yine de endişelenmeden yapamıyor. Hep dua ediyorum canım allah kabul etsin. Hem kendim hem bekleyen hem de isteyen herkes için....

ben özel hastanede tüp bebekle hamileyim canım... bana yazmaz ssk dediler ama yazarmı ki , bana da yazmaz gibi geliyor... aile hekimim yazmadı :(

canım bende kullanıyorum doktorum yazdı( özelde) 1 kutu ecoprin,3 adet proluton iğne ve 1 kutu progestan için eczaneye 20 tl ödedim

inşallah canım... inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize :))
ben 2 hafta sonra 2li teste gidicem.. heyecanlıyım o yüzden.. kimisi de yaptırma o testi eğer down sendromu riski çıkarsa çok stres olursun diyo.. dayanamam ben yaptırıcam valla..:18:

benim oğlumda yüksek sayılabilecek bir oranda down sendromu çıkmıştı.o günden sonra her gün ağladım.sürekli eşimle konuşuyorduk.amniyosentez yaptıralım mı,yada niye yaptırıyoruz ki zaten çıksa bile aldıracakmıyız diye..ikilem de kalmıştık.kesinlikle aldırmayı düşünmedim.ama psikolojimiz bozulmuştu.ablamın eşiydi doktorum,çok riskli olmasına rağmen 4 aylıkken ona güvendim ve amniyosentez yaptırdım.belki başka doktora güvenemezdim.bu testlerin doğruluk payı %50 olmasına rağmen biz hep olumsuzu düşündük.alınan sıvı ankaraya gönderildi ve sonuçlar geldiğinde oğlum 6 aylıktı.o saatten sonra hiç bir annenin bu cana son vereceğine inanmıyorum.sonuçlar temiz çıktı ama 2 ay bize zehir oldu..şimdi kesinlikle o testleri yaptırmayı düşünmüyorum.eniştemin zoruyla yaptırsam bile amniyosentezi asla yaptırmam.

benim oğlumda yüksek sayılabilecek bir oranda down sendromu çıkmıştı.o günden sonra her gün ağladım.sürekli eşimle konuşuyorduk.amniyosentez yaptıralım mı,yada niye yaptırıyoruz ki zaten çıksa bile aldıracakmıyız diye..ikilem de kalmıştık.kesinlikle aldırmayı düşünmedim.ama psikolojimiz bozulmuştu.ablamın eşiydi doktorum,çok riskli olmasına rağmen 4 aylıkken ona güvendim ve amniyosentez yaptırdım.belki başka doktora güvenemezdim.bu testlerin doğruluk payı %50 olmasına rağmen biz hep olumsuzu düşündük.alınan sıvı ankaraya gönderildi ve sonuçlar geldiğinde oğlum 6 aylıktı.o saatten sonra hiç bir annenin bu cana son vereceğine inanmıyorum.sonuçlar temiz çıktı ama 2 ay bize zehir oldu..şimdi kesinlikle o testleri yaptırmayı düşünmüyorum.eniştemin zoruyla yaptırsam bile amniyosentezi asla yaptırmam.

bende 2 li ve 3 lü taramaları yaptırırım ama amniyosentezi asla yaptırmayacağım çünkü dediğin gibi bir problem çıksa bile asla aldıramam kıyamam.

Son düzenleme:
Ben de ilk hamileliğimde yaptırmıştım ikili testi doktorun israrriyla ama ikincisinde yaptırmadım.bunda da yaptırmayı düşünmüyorum.hatta ikincide doktoruma yaptırmak istemediğimi söyleyince dr bence de yaptırma.riskli grupta diilsin.e olumsuz bı durumda aldırmayı da düşünmüyorsan zaten yapılmamalı bence de demişti.

canım bende kullanıyorum doktorum yazdı( özelde) 1 kutu ecoprin,3 adet proluton iğne ve 1 kutu progestan için eczaneye 20 tl ödedim
canım benimki crinone jel bütün eczanelerde fiyatı aynı 75 tl. bu arada hemen randevu aldım salı gününe ssk dan yazdırmaya çalışacağım bakalım... verdiğiniz bilgikler için hepinize teşekkürler.. bin bilsen de bir bilene danış demişler...

bende herhangi bir şeyse çıksa asla bebeğimi aldırmayı düşünmediğim için 2li testi yaptırıp yaptırmada kararsızım

inşallaaaaaaaah bir sorun çıkmaz canım... benim dündü konrtol kanama falan yok ... progestanı benimki tüp bebek olduğundan ben başından beri her gün kullanıyorum. 3 ay tammalanana kadar da kullanıcam. biraz pahalı ama 15 günde bitiyor. 75 tl. batırdı bizi valla ama napalım...

Selam sevtaporhan,
canim biz seninle mayis tup bebek topiginde tanismismiydik sanki oradan hatirliyorum bir sey soracaktim benim progesteronum 1 hafta sonra bitiyor doktorumun verdigi tarih bu ben erken mi birakiyorum simdi aklima takildi acaba bende mi 3 ay a tamamlasam Artik tup bebek merkezi ile isim bitti normal kadin dogum uzmanina gectim o yuzden dr gorusmuyorum simdilik sorsammi tekrar arayip

arkadaşlar yanlış anlamazsanız bir şey rica edeceğim
canımızın istediği şeyleri burdan paylaşmayalım lütfen..bazı arkadaşlar gibi canım bir şey istedi diyip geçelim..
çünkü hepimiz hamileyiz aklımızda yer edebilir farkında olmadan
bilirsiniz gördüğün şeyi bile illa tat canım istemese de derler okuduklarımız da öyle..
ukalalık olarak algılanmaz umarım söylediklerim...

Estf ukalalik degil tatlim mesela benim bulundugum ulkede maalesef her meyva yok mesela bir meyva hamileligim basindan beri ariyorum yok burada satilmiyor ruyalarima giriyor ruyalarimda yiyorum daha bunun gibi bir cok turk kulturune ait canimin cektigi seye ulasamadim bende aserme hat safha da ama istesekte alamiyoruz bazen :(((( hep ruyalarima giriyor sonra

Selam sevtaporhan,
canim biz seninle mayis tup bebek topiginde tanismismiydik sanki oradan hatirliyorum bir sey soracaktim benim progesteronum 1 hafta sonra bitiyor doktorumun verdigi tarih bu ben erken mi birakiyorum simdi aklima takildi acaba bende mi 3 ay a tamamlasam Artik tup bebek merkezi ile isim bitti normal kadin dogum uzmanina gectim o yuzden dr gorusmuyorum simdilik sorsammi tekrar arayip
hımm evet canım oraya da giriyordum tüp bebek olduğum için :) doğrudur... valla dr. bana öyle dedi. ben de itiraz etmiyorum bıraksam düşcek gibi işte kuruntu... bence yine de dr. una sor. zararı olmaz herlde ... bilemem dr. una sor, çekinme, zor bulduk zaten :)

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle rabbim hepimizin yavrularına sağlık sıhat versin ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin, hayırlı evlatlar olsun inşallah. Amin.
Bende 8+1 günlük hamileyim :nazar:tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Tahmin edersiniz ki gerçekten maddi manevi ço zorlayıcı bir dönemdi gterçekten tüm pisikojim altüst oldu ama şükürler olsunki rabbim lutfetti de gebe kalabildim. Arkadaşlar ben ne mide bulantısı ne de olumsuz başka birşey yaşamıyorum. Bu nedenle hala hamile gibi hissedemiyorum. Hissetmediğim içinde hep olumsuz bir durum mu var korkusuna kapılıp kendimi yiyorum. Hele ki başka bir hamilenin düşük v.s haberini almayagöreyim hemen vesveseden ağlamaya başlıyorum. Eşimde bıktı bu halimden. Aranızda benim gibi olan var mı biraz dertleşmeye ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz...

Canim hayirli olsun bende tup bebek tedavisi ile gebe kaldim cok sukur rabbime
tup bebek sureci cok yorucu cok yipratici bir surec ama hep diyoruz ki bebisimiz icin her seye deger her gun yedigin ignenin haddi hesabi yok vucudun 10 gunun sonunda delik desik mosmor oluyor ama deger cok sukur ki degdi guzel haberi yasatti bizlere ben unuttum gitti o ignelerin acisini o morluklari her gun hastanelere gitmeleri sanki hic yasanmamis gibi ve rabbim insallah elimize de almayi nasip etsin
Canim bu kadar zorlu bir surecten sonra bende her an korku ile yasiyordum bide 5. hafta kanamam olunca aglamakla gecti o haftalar hep ama saniyorum biraz daha sakin gecirmeliyiz hamisligimizi seni ve korkularini cok iyi anliyorum ama biz anne olarak elimizden gelen itinayi gosteriyoruz yedigimize ictigimize oturmamiza kalkmamiza dikkat ediyoruz agir islerden hep kaciniyoruz ve bundan sonrasida rabbimin taktiridir tevvekkul etmek en buyuk ilac oldu bana esimlede hemen her gun konusuyoruz oda ayni seyleri soyluyor sen cok dikkat ediyorsun rabbimde koruyacaktir ona emanet diyor

tup bebek sureci cok yorucu cok yipratici bir surec ama hep diyoruz ki bebisimiz icin her seye deger her gun yedigin ignenin haddi hesabi yok vucudun 10 gunun sonunda delik desik mosmor oluyor ama deger cok sukur ki degdi guzel haberi yasatti bizlere ben unuttum gitti o ignelerin acisini o morluklari her gun hastanelere gitmeleri sanki hic yasanmamis gibi ve rabbim insallah elimize de almayi nasip etsin
Canim bu kadar zorlu bir surecten sonra bende her an korku ile yasiyordum bide 5. hafta kanamam olunca aglamakla gecti o haftalar hep ama saniyorum biraz daha sakin gecirmeliyiz hamisligimizi seni ve korkularini cok iyi anliyorum ama biz anne olarak elimizden gelen itinayi gosteriyoruz yedigimize ictigimize oturmamiza kalkmamiza dikkat ediyoruz agir islerden hep kaciniyoruz ve bundan sonrasida rabbimin taktiridir tevvekkul etmek en buyuk ilac oldu bana esimlede hemen her gun konusuyoruz oda ayni seyleri soyluyor sen cok dikkat ediyorsun rabbimde koruyacaktir ona emanet diyor

Çok haklısın canım gerçekten zordu ama geldi geçti benim iğneler hala devam progestan doktor jele geçebilirsin dedi hatta jeli aldım da ama bir türlü cesaret edemiyorum korkuyorum oraya dokunmaya bile ama mecbur geicem sanırım çünkü iğneyi yapan kadın artık yapacak yer bulamıyorum jele geç korkuyorum dedi. Korkulara gelince çok çok haklısın sabretmek ve teslim olmaktan başka yapacak bir şey yok inan benim eşimde her gece bana öyle telkin veriyor... Rabbim yardımcımız olsun hepimizin. Senin bulantın falan var mı nasıl geçiyor gebeliğin... Sen nerde yaptırdın tedavini yani hangi hastanede...

Son düzenleme:
Çok haklısın canım gerçekten zordu ama geldi geçti benim iğneler hala devam progestan doktor jele geçebilirsin dedi hatta jeli aldım da ama bir türlü cesaret edemiyorum korkuyorum oraya dokunmaya bile ama mecbur geicem sanırım çünkü iğneyi yapan kadın artık yapacak yer bulamıyorum jele geç korkuyorum dedi. Korkulara gelince çok çok haklısın sabretmek ve teslim olmaktan başka yapacak bir şey yok inan benim eşimde her gece bana öyle telkin veriyor... Rabbim yardımcımız olsun hepimizin. Senin bulantın falan var mı nasıl geçiyor gebeliğin...

Canim benimde progesteron devam ediyor kalcam mosmor oldu ama benim 1 haftam kaldi gun sayiyorum artik insallah bunlarda bitecek
benim bulantim buradaki bir cok arkadasin bulantisinin yaninda yok denilecek kadar az ben kokuya karsi cok hassasim duydugum her koku neredeyse migdemi bulandiriyor evede lavanta kokusu aldik baska caremiz kalmadi evde yemekleride esim yapiyor cunku o yaptigim yemegin kokusu da migdemi bulandiriyor 1 haftadir
koku duymazsam bir sikayetim yok sukur. onun disinda cok yorgunum ve surekli uyuyorum yani sabah kalkiyorum ogle vakti tekrardan mutlaka uyuyorum eger yatmazsam basima agrilar giriyor.
sende bulanti olmadigini soylemissin tatlim hic kafana takma sen sansli annelerdensin burada bulanti sikayeti olmayan baska sansli arkadaslarimiz var benim annem 2 hamileligindede hic bir belirti yasamamis bende anneme cekerim diye umut ettim ama olmadi sen keyfini cikar ;)

ayyy aksam hey heylerı geld bı yemek yıyım dedımne fada mıde bulntısı v hersey dısarda yaaacoguksının sabah olurda benım neden aksam oluyor bzımuaklıkaksmadogru buyuyup hormon salgılıyo enteresan bı durum

Benim merak ettiğim bir konu var. Son adet tarihim 24 Nisan 2012. Ancak 13 Mayıs 2012 de evlendim ve gebeliğim bu tarihten sonra oldu. Ancak doktor tahmini doğum tarihimi 24 Nisandan hesaplayarak söyledi. Bunun nedenini bilen var mı? Ben kaç haftalık hamileyim şimdi. Kafam çok karıştı.

canım seninki tahminen geç döllenme yani ölçümlerde bebek yaklaşık 1 hafta (5 gün olabilir) geriden gelebilir. endişelenme bende de öyle olmuştu. döllenmenin gerçekleştiği tarih değil yumurtanın oluştuğu tarih dikkate alınır. yani son adet tarihi.

kızlaaaarrrrrr mrb naber nasılsınız?
2 haftadır tatildeydim bakamadım buraya
dünde okurken uyuya kalmışım:37:
ya kızlar benim hedefim 7-8 kilo almakt toplamı ama bir ayda 2.5 kilo aldım:53::53::52::52:
10. haftadayım daha napıcam ben yaaaa
siz kaçıncı haftada ne kadar kilo aldınız kızlar:26:

Gökte yıldız oynuyor

Gözüm yavruma doymuyor

Eller de yavruma doymuyor

Ellerde yavru çok amma

Benim yavrum uyumuyor

Ninni, ninni bebeğim ninni

Canim benimde progesteron devam ediyor kalcam mosmor oldu ama benim 1 haftam kaldi gun sayiyorum artik insallah bunlarda bitecek
benim bulantim buradaki bir cok arkadasin bulantisinin yaninda yok denilecek kadar az ben kokuya karsi cok hassasim duydugum her koku neredeyse migdemi bulandiriyor evede lavanta kokusu aldik baska caremiz kalmadi evde yemekleride esim yapiyor cunku o yaptigim yemegin kokusu da migdemi bulandiriyor 1 haftadir
koku duymazsam bir sikayetim yok sukur. onun disinda cok yorgunum ve surekli uyuyorum yani sabah kalkiyorum ogle vakti tekrardan mutlaka uyuyorum eger yatmazsam basima agrilar giriyor.
sende bulanti olmadigini soylemissin tatlim hic kafana takma sen sansli annelerdensin burada bulanti sikayeti olmayan baska sansli arkadaslarimiz var benim annem 2 hamileligindede hic bir belirti yasamamis bende anneme cekerim diye umut ettim ama olmadi sen keyfini cikar ;)

merhaba arkadış allah yardımcın olsun bende tup beebk sonucu ilk bebegimi dunyaya getirdim allah yardım etsin o progestn ignelerin afedersin popomda actıgı kabukları iyi biliyom geceleri hep yanıma yatardım popomu yataga degdiremezdim ne kadar zor bilirim ama benm doktorum durumu sormuştu cok kotuyum dedigimde baktı ve şimdi jele başlayacagız cok kurumuş demişti jel daha kolay fakat onuda içeri sokması ayrı bi dert :) ama mecburduk yaptık gobekten ignede 3 ayım bittene kadar vurulmuştum kan sulandırıcı allahım yardımcınız olsun

bu arada tatlım cogusu bu jeli dogru uygulamıyor ucuna sokup sıkıyolar sakın oyle yapma ileri sokki içeriye yol alsın

Back
X