2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
herkese merhaba...doktora gidenlerin iyi haberlerine çok sevindim..gözünüz aydın arkadaşlar..ben iki gündür çok yoğunum..bu arada dün doktora gittim..kan ve idrar tahlili sonuçlarım vardı..idrar yolunda enf.çıktı..bu iyi bişi değil tabiki..antibiyotik verdi..bebişimi de gördüm..gayet iyiydi...sizin keyifler nasıl..cinsiyet konusunda herkeste bi azim gördüm..hadi hayırlısı...

galiba sen ben papapa aynı gün doğuracağız birsyde bi gün sonra

canım ferro sanolu bende kullanıyorum.kapsül olduğu için eritilemez zaten ama kapsülün içimi daha kolay.olumsuz yanları ise biraz kokuyor içerken ,kabızlık yapıyo ve gaitanın rengini siyah yapıyo:)))

bu arada geçmiş olsun cnm idraryolu enfeksiyonun en iyi ilacı bol su antibiyotiğe bile gerek kalmaz

ah o su yok mu..ben kışın günde bi bardak bi içmezken şimdi hale bak...ama doğrusun..dr da aynısını dedi...bu arada benim bebiş 1 hafta önden gidiyo canım..yani reglime göre 13+2(14.haftadayım)..doktora göre 14+2(15.hafta)..anlamadım walla ben neyim..kaç haftalığım..yaşayacağız ve göreceğiz...

kızlar bu bebeğin önden geriden gitmesi çok önemli mi.çünkü ben bi yaptırınca 3 gün geri çıktı.ondan 2-3 hafta sonrada 3 gün ileri çıktı.bunlar nerden bakıldığına ve de ultrasonun çeşidine göre mi farkediyo acep:))))

oda iyiymiş sen suyu ihmal etme bende hiç su içmezdim şimdi her saat basşı 1-2 bardak içmeye çalışıyorum
benimde sata göre 31 ocak çıkıyo bu sitede ve başka yerlerde tahmini doğum tarihim ama dr 02.02.2013 dedi naıl hesapladı bilmem bakalım nezaman gelecek
yüce rabbim bilir :))

benim 11. haftaydı sanırım folik asitim bittiğinde..ondan sonra bıraktım yeni bir kutu almadım onun yerine demir+fol asit başladım.bu arada hayırlı olsun inş kan sonucunda güzel çıkar

yok canım çok önemli değil...yumurtlama ve döllenmeyle alakalı...tıp ortak bir dil olarak son regl tarihini baz alıyor..ama herkesin yumurtlama ve döllenmesi farklı..benim baştan beri 1 hafta önde..ultrasona önce son regl tarihini yazıyorlar..mesela ben ona göre 13+2yim...sonra bebeğin boyunu ölçüyolar falan ona göre de 14+2yim...bilmem anlatabildim mi...

hadi ya :)) bende şimdi yaptım kız heheeh bakalım nekadar doğru ya ne çeşit yöntemler var hayranlıkla okuyop dinliyorum

merhabalar bir bakayım dedim
yemek yemekten gına geldi artık
az önce eşime diorum başım ağrıyor onunda ağrıyor ama o oruçlu ondandır şeker düşüyor çünkioff diorum benimde ağrıyor eşimde diyor senin baş ağrın çok yemek yemenden

Merhaba pembetilki,
bende dun ikili testimi oldum. Ayni sekilde benim de raporlarimda PAPP-A ve Free BHCG bilgileri var. Bana yapilan aciklamadan hatirladigim kadariyla, ikili testlerin amaci downsendromu ve trisomie risklerinin tespiti. Dolayisiyla ultrasonda cikan olcu,kalp atisi vb sonuclar ile kanindan alinan ornek sonuclari, yasin,kilon,sigara icip icmemen, vs tum bilgiler bilgisayarda bir programa giriliyor ve sonucta bebegin bu tarz hastaliklari tasima risk orani cikiyor. Misal olarak 1/ 12700 yani 12700 de bir gibi...PAPP-A -plasma protein A yaziyor yaninda tipki free bhcg gibi bebegin plesantasindan bazi proteinler bizim kanimiza karisiyor. Doktorun bana anlattigi kadariyla bu PAPP-A ve free bhcg hormonu da yine bu hastaliklarin bebekte olma ihtimalini gosteriyormus..Acikcasi alt-ust SINIR degerlerini bilmiyorum ama PAPP-A 6.63 cikti. Ve tum testlerin kombine sonuclari da 34 yasinda olmama ragmen gayet iyi cikti...Dolayisiyla 10 gunun gecmesini beklemen cok daha iyi olacaktir. Cunku sadece PAPP-A sonucu yahut diger hormon sonucu tek basina birsey ifade etmiyor.Doktorun tum bilgileri biraraya getirip sana yorumlayacaktir.. Ama bence icini ferah tut..Cunku zaten kotu birsey olsa direkt doktorunla baglantiya gecmeni soylerlerdi yahut onlar ararlardi ve taa 10 gun sonraya randevu verilmezdi.... Epey uzun yazmisi ozur dilerim.Insallah kafani daha da karistirmamisimdir :)

kızlar nasılsınız inşallah iysinizdiri benimde haftaya pazartesi ikili testim var hadi hayırlısı ben ve hepimiz içinn aminnnnnnnnnn öptümmm hepinizi bu arada sıcaklara dikkat edin bol suyu ihmal etmeyin ya bide bende bel ağrısı ve baş ağrısı da başladı

bakın ne buldum anne karnındakı bebek dıalogları ben cok guldum:

-Ulen iki tekmeliyim de sevinsin garibanlar bari.

İkizler konuşmaktadır.)

- Ehhihi bu çok eğlenceliymiş,Chateau Brillant nasıl ?

- Abi benim canım acayip şekilde Mango turşusu çekti, nerden söylüyoruz ?

- Merak etme aşerdirtiriz gelir şimdi...

- Supersin baba yaaaa

Ulan 5 aydır tekmeliom!!! Dur ben bunu bi de ısırayım.

Yaau anne sağa sola dönüp durma, kıpraşma zaten kaydırak gibi kayıyorum, bir türlü
uyutmadın beni, hah tamam şimdi oldu kıpırdama artık, hmmmmm şimdi oldu parmak emerek uyumak güzelmiş, insan bir müzik çalar, ninni söyler öyle uyutur yaaaa.

.- Kesin artık bana klasik müzik dinletmeyi, ettiniz keyfimin içine, uyutmuyorsunuz bir türlü, entellektüeliz diye bağıracaksanız benden uzakta yapın.

-Yaau amma da sulu bir ortam bu yaau, bebek miyiz? balık mıyız anlamadım gitti?

Ağlasam sesimi duyar mısınız mısralarımda? he, sorarım size? ama nerden duyacaklar, işleri güçleri kız mı ? erkek mi ?

-Tekmeden başka lüksümüz yok anasını satayım. Şimdi de bir röveşataaa!

İkizler hala konuşuyor )

-Olum geğirmesene lan..

-Yaa valla midesi guruldadı, annemin..

kızlar doktordan geldim. mide bulantısından içim dışıma çıktı. bir de idrarda yanma vardı. doktorum test yaptır dedi normal çıktı. o hastanede başka bir doktora muayene oldum. diğerinin tersine bebeğin eşi aşağıda değil yukarıda dedi. kafam karıştı. ense kalınlığı 1.3 , boyu 5 cm. bulantı için emedur içmeye devam. ama sanırım daha önce çok öğürme olduğu için artık midem bişey kabul etmiyor.hamilelikten önce de stresten olmuştu böyle. bir de rennie duo şurup verdi. doğurana kadar 6 ay kulan dedi:) 13. haftada mide bulantısı normal değil, enfeksiyon olabilir dedi. o da yok. sonunda serum yiycem galiba, serum gerektiğini nasıl anlıycam bilmiyorum. tansiyonumun çok mu düşük olması lazım??? Allahım inş doğru dürüst yemek yeriz de bebişlerimiz de biz de sağlıklı oluruz...bu arada cinsiyet için 16. haftayı bekle dedi o da( ikili test yerine direkt 4 lü yaptıracağım için sabredicez napalım:)))

herkes iftara gitti sanırım tabi ben hatayda olduğum için
batıdakilerden 40-45 dk önce iftar yapıoruz:)
bu arada şu yüzük olayını ben de yaptım kocamın eline verdim ipe bağlanmış
alyansımı karnıma tut dedim bekledik bekledik saçma sapan
şekilde gittii geldi döndü 8 çizdi ama öle küçücük hareketlerle yaptı
bi anlam veremedik sonra kocam manyakmısın sen dedi bana :)
valla adama da kafayı yedirttim :)

kızlar benı hıcbır sey değil gaz sancısı oldurecek kıvranıyorum akşamdan berı karnma bıcaklar saplanıyor ne zaman soda ıcsem boyle oluyorum ıcmeyeceğim artık dr en az 1 tane ıc gunded dedı elektrolıt kaybını engeller dedi ama yok ıcmeyeceğim oldum agrıdan uykudan uyandırdı gece benı yaaa

bende şunu biliyorum. çocuk kendi kendine konuşuyor annenin karnında.

- kız olanına anne ,erkek olanına da baba derimm. amaaaaannn sağlıklı olsunlar da.

cnm o yumurtlama tarihimle alakalı benim telefonumda bir uygulama vardı ona göre korunuyordum onun dışında atış serbestbenim adetim çok düzenlidir maşallah o yüzden o takviim bana hiç sorun çıkarmmadı hatta hamile kaldığım günü de biliyorum 16 mayısı 17 ye bağlayan gece...o uygulamaya görede tam kızdan erkeğe geçtiği gün o yüzden tam arada cinsiyet tahminimde...nokia ovide var o uygulama adetii düzenli olanlara tavssiye ederim...hangi günler de yumurluyorsunuz hangi günler kız hangi günler erken çok rahat hesaplayabiliyorsunuz...demek istediğim kız çocukların yumurtlaması daha önce erkek çocuklarınki ondan sonra...mantıkende sata göre hesapladığı için kızların daha önden erkeklerin daha geriden gitmesi anormal bir durum değil. benimde takvime göre 8 şubat gözüküyor en son gittiğimde 7 şubat dedi doğum tarihine dr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…