- Konu Sahibi papatya3459
-
- #7.801
berra hakkında dediğinizi bende duymuştum
canım bade isminin anlamı ne yazık ki eksik ve yanlış biliniyor. tasavvuf edebiyatındaki ve aşık edebiyatının içindeki aşk ve şarap a denk gelir. bahsedilen içki alkol anlamı ile değil, ilahi aşka ulaşma yolu olan bir mecazdır. bazı aşıklar rüyalarında bade içerek bu ilhamı almışlardır. yani bade kutsal aşk demek. kuran'da da sonra anlamında basu bade i mevt de geçiyor.Bir de sürekli bade ismi dolaşıyor bir edebiyatçı olarak sizlere açıklama yapmayı kendime borç bilirim...:) Bade divan edebiyatında sarhoşluk veren içecek olarak kullanılır yani bildiğiniz içkiii..:)
Bir de bir arkadaş berre ya da berra yazmış ben de çok beğeniyorum o isimleri Zeynep Berre meslea fakat peygamberimiz berre ismini değiştirmiş anlamı çok güzel üstün yaratılışlı çok iyi çok güzel gibi anlamları var isim sahibi kişilikte kibir uyandırabileceği için berre/berra isimlerini değiştirip zeynep koymuşş...ki peygamberimizin anneannesinin ismi de berre dir .....sevgiler...
benim iş güç yaptığım yok hiç modumda değilim allahtan patronun biri hiç uğramadı bu gün diğeri de hamiş benle ense yapıyom takılıyom öle:)
Ohhhh..benim içinde dinlen valla....bende 1 saat öncesine kadar rahattım patron yoktuydu ama şinci geldi böhüüü...Walla biz 3 hatunuz bi ben hamiş arada kaynayamıyom yaaaa........Benim minnoş bile sıkılıdı demin az oynaştı kuzuuum...
berra hakkında dediğinizi bende duymuştum
tam 11 haftalıkken gittim doktor 2li testi anlattı yapalım isterseniz dedi ama biz stres olmayalım diye ense kalınlığına baktık normaldi aldırmıycaz nasıl olsa diye yaptırmadık ama dediği şuydu isterseniz şimdi yapalım isterseniz 10 gün içinde karar verin gelin. sanırım olur ama doktorun prensipli filansa bilmem. 2li yaptırmayıp direk 3lü yaptıranlarda oluyo sanırım.
noldu canım neden modunda değilsin canını sıkan bişey yoktur inşallah.
bu yazdıklarınızı patron okumuyo dimiii..
berra ismini çok seviyorum.
Öle olunca da ilk duyduğumda çokk sevdiğim kulağa çok hoş gelen Zeynep berra nın berra sından vazgeçmek zorunda kaldım şimdilik bi Zeynebim var bakalım yanına ne gelir:)
canım bade isminin anlamı ne yazık ki eksik ve yanlış biliniyor. tasavvuf edebiyatındaki ve aşık edebiyatının içindeki aşk ve şarap a denk gelir. bahsedilen içki alkol anlamı ile değil, ilahi aşka ulaşma yolu olan bir mecazdır. bazı aşıklar rüyalarında bade içerek bu ilhamı almışlardır. yani bade kutsal aşk demek. kuran'da da sonra anlamında basu bade i mevt de geçiyor.
valla haklı olabilirsin ama ben böyle biliyorum... kız olursa bade, erkek olursa rüzgar... :)))
Ohhhh..benim içinde dinlen valla....bende 1 saat öncesine kadar rahattım patron yoktuydu ama şinci geldi böhüüü...Walla biz 3 hatunuz bi ben hamiş arada kaynayamıyom yaaaa........Benim minnoş bile sıkılıdı demin az oynaştı kuzuuum...
hocaamm, ben de öğretmenim ama siz daha iyi bilirsiniz tabi benim alanım edebiyat değil. ben de edebiyat öğretmenimize sormuştum... ama kendisi tasavvufla çok ilgili olduğu için bana o açıdan açıklama yaptı sanırım :))))))Canım anlamı sarhoşluk veren şeydir bu kesin ama her dönem farklı anlamlarda kullanılmıştır...mecazlı anlam ilişkileriyle kullanılıyor...tasavvuf ve tekke edebiyatında Allah yolundaki mürşitlerin içtikleri ve içtikçe Allaha yakınlaştırdıkları içecektir bade bu konuda hemfikiriz ama ilk anlamı sarhoşluk veren içkidir..Ayrıca bahsettiğin aşık edebiyatındaki kullanımı da doğrudur bade içerek aşık olurlar ve okuma yazma bilmeyen kişiler bade içtikten sonra saz çalar hece ölçüsüyle şiir söylerler ...:) Vallaha kendimi sınıfta gibi hissettimm...ama siz de iyi araştırmışsınız :)
Ama Kur'an daki bade o bade değil canım çünkü onun osmanlıcası ba's-ü ba'd-el mevt yani öldükten sonra tekrar dirilmek anlamına gelir...
Ki bade ismi kulağa da çokk hoş geliyor o da ayrı....:)
akşam yemekte ne var kızlar. eşime sofra hazırlamaya başlıyam yavaş yavaş. semiz otu yemeği yapıcam nohutlu,pilav var.bide salata tamamdır zaten bizimki çok aşırı çeşit oldumu şaşırıyorum ne yiycemi diyo sevmiyo.
noldu canım neden modunda değilsin canını sıkan bişey yoktur inşallah.
bu yazdıklarınızı patron okumuyo dimiii..
berra ismini çok seviyorum.
kızlar ikli ve üçlü teslerinizi ihmal ettirmeyin il dışına yada yurt dışına gidenler orada randevu alsınlar. burada kalanlarsa nasıl olsa her şekilde kesin doğrucam diyen arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum tabiki doğur bu senin hakkın senin kararın ama farz et erkenden müdahale edebileeğin bir sorunu var. yada ne bilim engelli doğma ihtimali var doğmadan önce bunun için bile hazırlık yapmak araştırma yapmak gerekir. eşimle ortak arkadaş grubumuzdan bir çiftin otistik çocukları var güzelmi güzel çok şirin ve annesine doktor bu ihtimali söylemiş o da uzun uzun araştırmış çocukları doğuncanasıl davranmak gerekir nereye gönderebilirim hangi doktorlar bu konularda uzman nasıl daha fazla geliştirebilirim çocuğumu hem fiziksel hem ruhsal olarak neler katabilirim die bugün bunun faydasını görüyor. çift olarakta çok pozitifler olayı kabullenmiş ve bu hayatımızın bir parçası artık diyolar ve bebeklerine çok düşkünler. bence erken tanı teşhis tedavi ve sonrasında yapılabilecekleri öğrenmekte sağlıklı olduğunu öğrenmek kadar önemli. tabi yine herkesin kendi kararı. Allah sağsağlim çocuklarınızı kuçaklamayı büyütmeyi nasip etsin
hocaamm, ben de öğretmenim ama siz daha iyi bilirsiniz tabi benim alanım edebiyat değil. ben de edebiyat öğretmenimize sormuştum... ama kendisi tasavvufla çok ilgili olduğu için bana o açıdan açıklama yaptı sanırım :))))))
ayy semiz otu deme nolurrrrrr:18::18::18::18:bizde sadece yeşil fasulye var ve kahvaltı çeşitleri
ayy semiz otu deme nolurrrrrr:18::18::18::18:bizde sadece yeşil fasulye var ve kahvaltı çeşitleri
cem yılmazın bebeği sezaryenle doğmuş. erken gelmiş. normal istiyolarmış normalde. erken olunca sezaryen mi oluyo yaa.
adını kemal koymuşlar. darısı bize. kız ne güzel hamileydi ya elbiseleri filan da güzeldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?