2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Allah razı olsuuun kuzum yaa bişey daha sorucam size.. benim bel ağrm ve akıntılarım oluyor sizinde öyle mi

olmaz mı canım hamileliğimin başından beri akıntım çok fazla zaten benim daha ilk doktora gidişimde sormuştum hamilelikte artması çok normal demişti o yüzden takmadım bi daha kafama...bel ağrılarım çok yoğun değil şükür ki çok yorulmazsam falan çektirmiyor bana..bi tek temizlik yaptığım günler falan çok ağrıyor en çok ağrı yaptıran da bulaşık makşnesi yerleştirmek eğil kalk işkence gibi geliyor sonrasında 1 saat yatıyorum...zaten kasıklarım çok batıyo ve ağrıyo bi de belim çok ağrırsa yerimden kalkamam heralde :1:

kızlaaaar 1 ayda sadece 2oo gr almışım ben yaa.. bu arada ben gebelik haftamı başından beri yanlış hesaplamışımm sat 27 mayıs beklenen dogum tarıhım de 27 şubatmııış.. bu ultrason kagıdındaki bilgileri yazımm anlayan bı yorumlasın nolur..

BPD: 38.4 mm
hc:142mm
fl:24.2mm
crl:116mm ultrasona göre 17+5 sata göre 17+1 günlük benim yaramaz oğlum

kızlaaaar 1 ayda sadece 2oo gr almışım ben yaa.. bu arada ben gebelik haftamı başından beri yanlış hesaplamışımm sat 27 mayıs beklenen dogum tarıhım de 27 şubatmııış.. bu ultrason kagıdındaki bilgileri yazımm anlayan bı yorumlasın nolur..

BPD: 38.4 mm
hc:142mm
fl:24.2mm
crl:116mm ultrasona göre 17+5 sata göre 17+1 günlük benim yaramaz oğlum

o zaman aramızda 1 gün var canım benimki de 26 şubat :9:

olmaz mı canım hamileliğimin başından beri akıntım çok fazla zaten benim daha ilk doktora gidişimde sormuştum hamilelikte artması çok normal demişti o yüzden takmadım bi daha kafama...bel ağrılarım çok yoğun değil şükür ki çok yorulmazsam falan çektirmiyor bana..bi tek temizlik yaptığım günler falan çok ağrıyor en çok ağrı yaptıran da bulaşık makşnesi yerleştirmek eğil kalk işkence gibi geliyor sonrasında 1 saat yatıyorum...zaten kasıklarım çok batıyo ve ağrıyo bi de belim çok ağrırsa yerimden kalkamam heralde :1:

korkmama gerek yok o zaman.. iç çamaşırı degıstırmekten canım cıkıyo yaww.. bu aradaa GOKCEG dua ette inşallah senden 1 gün sonra doğururuuumm :1: bana kızdıgında beddua et ıns benden 1 gün sonra dogurursun diyee :9:

korkmama gerek yok o zaman.. iç çamaşırı degıstırmekten canım cıkıyo yaww.. bu aradaa GOKCEG dua ette inşallah senden 1 gün sonra doğururuuumm :1: bana kızdıgında beddua et ıns benden 1 gün sonra dogurursun diyee :9:

ay saçmalama kız niye beddua edeyim sana ama inşallah oğlun benim kızımdan bi gün küçük olur da size büyüklük taslarız :9:

cuma günü doktora gittim.bebeğin suyu daha iyiymiş.şeker yüklemesi yapıldı.çok kötü oldum.başım döndü midem bulandı.benden size tavsiye yanlız gitmeyin şeker yüklemesine.ben babayiğitlik yaptım eşime gelme gerek yok dedim.kayınvalidemin evi yakındı gidip orda yattım sonra..çok şükür sonucu iyi çıktı.oğlumda 50 lik yüksek çıkmıştı 100 lük yaptırmıştı doktor.o daha da kötü.bide yanınızda limon götürün.limonata gibi oluyo.kasılmalarım içinde magnezyum verdi doktor.bebeğim 776 gr.olmuş.benden haberler bu kadar.

sen bebegin kac haftaliki 776 gr yazmisin?? merak etim.

evet aslında dikiş atması gerekiyordu ama bu haftalarda sorun yok dedi.. zaten bizim eşimlede kan uyuşmazlığımız var acaba ondan mı kaynaklanıyor.. plesenta previa hastalıgının nedenlerıne bakıyorum kan uyuşmazlıgı yazmıyor yarın başka bir doktora gidicem istanbulda bildiğiniz doktorlar varsa uzman bana yazın kızlar..

benimde kahverengi lekelenme olmusdu hastaneye gittim 2hafta önce kadin plazentanin önde oldugunu dedi bana ondan oluyormus ama erken dogum yaparsin demedi sadece plazenta yerine yerlesmese sezaryan alacaklar dedi, cünkü plazenta bebekden önce gelemz. gecen hafta kendi kadin doktoruma gittim kontrole oda 2 cm geriye cekilmis dedi tehlike yok dedi allaha cok sükür. rahim büyüdükce yerine yerlesir dedi. bide benim yengemde aynisi olmusdu 7 ayliken hastaneye yatii doguma kadar onada bebegi alalim dediler 7 ayliken yengem kabul etmedi ona plazenta yerine kesinlikle gecmes dediler senin icinde tehlike olabilir demisler ama doguma kadar yerine yerlesti plaazneta ozamanda seninki bi mucize demisler. halbuki alakasi yok ben iki doktora gitti ikisde doguma kadar yerine yerlesir dediler eger kanama oldumu siddetli bebegi alirlar olmasa yapmaslar bence.yani diyecegim herkes baska bise diyor.. bencede baska doktorlara git en azindan tehlikeyse hastanede yatirsinlar göz altindan olursun sürekli kanamada olsa allah gösterdmesin önleye bilirler. ben bu arada almanyada yasiyorum türkiyenin doktorlarimi iyi buranin bilmyiorum burda anlatigim gibi diyorlar isde.....

sen bebegin kac haftaliki 776 gr yazmisin?? merak etim.

benimde kahverengi lekelenme olmusdu hastaneye gittim 2hafta önce kadin plazentanin önde oldugunu dedi bana ondan oluyormus ama erken dogum yaparsin demedi sadece plazenta yerine yerlesmese sezaryan alacaklar dedi, cünkü plazenta bebekden önce gelemz. gecen hafta kendi kadin doktoruma gittim kontrole oda 2 cm geriye cekilmis dedi tehlike yok dedi allaha cok sükür. rahim büyüdükce yerine yerlesir dedi. bide benim yengemde aynisi olmusdu 7 ayliken hastaneye yatii doguma kadar onada bebegi alalim dediler 7 ayliken yengem kabul etmedi ona plazenta yerine kesinlikle gecmes dediler senin icinde tehlike olabilir demisler ama doguma kadar yerine yerlesti plaazneta ozamanda seninki bi mucize demisler. halbuki alakasi yok ben iki doktora gitti ikisde doguma kadar yerine yerlesir dediler eger kanama oldumu siddetli bebegi alirlar olmasa yapmaslar bence.yani diyecegim herkes baska bise diyor.. bencede baska doktorlara git en azindan tehlikeyse hastanede yatirsinlar göz altindan olursun sürekli kanamada olsa allah gösterdmesin önleye bilirler. ben bu arada almanyada yasiyorum türkiyenin doktorlarimi iyi buranin bilmyiorum burda anlatigim gibi diyorlar isde.....

aslında ben benimkinin tam olarak ne oldugunu anlamadım canım.. doktorun bana dedıgı rahım agzın bıraz genıs bebegı tutan yer dedı.. erken dogum yapabılırsın dedı.. benı de bu korkuttu acıkcası ama neden dikiş atma geregı duymadı.. yani çok riskli görmedi mi acaba :26:

ay saçmalama kız niye beddua edeyim sana ama inşallah oğlun benim kızımdan bi gün küçük olur da size büyüklük taslarız :9:

oğluma alıcam kızını tamam tamam ısrar etme.. tombık tombık yanakları var oğlusumun pek tatlı geldı gozume :1:

aslında ben benimkinin tam olarak ne oldugunu anlamadım canım.. doktorun bana dedıgı rahım agzın bıraz genıs bebegı tutan yer dedı.. erken dogum yapabılırsın dedı.. benı de bu korkuttu acıkcası ama neden dikiş atma geregı duymadı.. yani çok riskli görmedi mi acaba :26:

bazi doktorlar gerek duymuyorlar bisey demeye, ben mesela 2 hafta önce dr kontrolum vardi kadin bakdi hersey iyi dedi iki gün sonra leke gördum hastaneye gittim kadin plazentanin önde oldugunu dedi, iki gün öncesi dr kontrolum vardi bisey demesdi, morelim bozuldu bu kadin bana bisey demiyor degistirsemi acaba diye düsäünüyorum

kızlar ya iki gündür bebeğim daha az hareket ediyor ve hareketleri önceden daha sertti şimdi eskisi kadar sert değil ya ben açken daha çok hareket ediyordu bebeğim şimdi bilerek bişey yemedim hareket ediyor ama az sizdede böyle oluyor mu cuma günü gittim doktora herşey iyi dedi cumarteside renkli ultrasyona giricem bilginiz var mı ya

bazi doktorlar gerek duymuyorlar bisey demeye, ben mesela 2 hafta önce dr kontrolum vardi kadin bakdi hersey iyi dedi iki gün sonra leke gördum hastaneye gittim kadin plazentanin önde oldugunu dedi, iki gün öncesi dr kontrolum vardi bisey demesdi, morelim bozuldu bu kadin bana bisey demiyor degistirsemi acaba diye düsäünüyorum

benimki de bilgi vermiyor adam akıllı bide özel o kadar para döküyoruz ya değiştiricem bu dr kesınlıkle..

kızlar ya iki gündür bebeğim daha az hareket ediyor ve hareketleri önceden daha sertti şimdi eskisi kadar sert değil ya ben açken daha çok hareket ediyordu bebeğim şimdi bilerek bişey yemedim hareket ediyor ama az sizdede böyle oluyor mu cuma günü gittim doktora herşey iyi dedi cumarteside renkli ultrasyona giricem bilginiz var mı ya

kuzum ben araştırmıstım ama 24. haftaya kadar her an hareket etmesını beklemeyın bazılarını hıssedersınız bazılarını hıssetmezsınıız yazıyordu.. endıselenmee bısey olsa Allah korusun sımdıye kadar cıkardı..

ajitasyonla ilgili söylediklerine katılıyorum cnm. Ben o dönemdeyken aslında yazmak bile istememiştim berine yi cok iyi anlıyorum insan ne kadar olumlu sey duyarsa morali düzeliyor.annemle konusurdum sık sık moral verirdi bana. Zor bişey gercekten hemde daha önceki gebelikleri de sıkıntılıymış berinenin allah yardımcısı olsun umarım güzel haberlerle gelir yarın :34:

Canım benimkide bebe yünü ve 3,5 numara tığ aldım normalde de sıkı örerim ama 3 renk diyemi böle oldu acaba.. Bi heves giriştim ama yarıda kaldı başka model bakayım $DSCN0462.webp $DSCN0461.webp $DSCN0463.webp $DSCN0464.webp $DSCN0465.webp $DSCN0466.webp $DSCN0467.webp $DSCN0468.webp iyisi :44:
benim battaniyeler canım astarı dikilecek 1 tanesini kullanamıyacagım bebiş erkek oldugu için

bugün doktor kontrolümğz vardı eşim geceden çıktı sabah doktora gittik.. oğlum sağlıklı fakat kese rahim ağzına yakınmış.. doktor 6 ya da 7. ayında doğum yapabilirsin dedi dünyam başıma yıkıldı.. gözlerim doldu eşime baktım sadece buruk bi gülümseme vardı yüzünde ağlamadım ağlamıcam bebeğimi üzmicem.. ama aklım almıyor nasıl yani o kadar kontrole gittim ben hiç bi sorun yoktu şimdi mi fark edildi bu ayrıca dikiş atması gerekmiyor mu ? oğlumu kaybetme korkusuyla karşı karşıyayım.. yalvarıyorum ne olur bize dua edin minik elli yawrumu mis kokulumu Rabbim bana bağışlasın hamilesiniz dualarınız kabul olur.. Alperen Kayramı almasın bizden..

Allahım ara sıra nazar değiyor bizlere sanırım..dualarımız sizlerle canım. kese dediğin bebeğin eşi mi? plesenta previa mı yoksa rahim ağzın geniş demiş o alakasız bişi..niye tam açıklamamış ki..bence prof bi riskli gebelik uzmanına git ayrıntılı anlayacağın tarzda açıklama iste..plesenta previa ise o zaten isitirahatle düzelebiliyor arkadaşım da yaşadı. rahim ağzında sorun varsa yine yatman ve dikiş şu bu lazım..bence yeni gittiğin doktor rahatlatacak sen gör bak

selam kızlar nasılsınız berine canım geçmiş olsun bence başka doktorada gitmelisin hemen nasıl kestirip atıyorlar anlamıyorum bu doktorları ya allahın izni ile hiç birşey olmaz inşallah canım gönlünü ferah tut

ara ara oluyor öyle canım..ben kızımda bi ara delirmiştim tekme atmamıştı doktora gideces tam tekme atmıştı be ağlamıştım sevinçten..benimki de 20 haftalık olacak 1-2 gün iyi oluyor 1-2 gün uyuz ötesi oluyor valla:)
sakııınn ağlayın diye yazmadım sadece bugün oğluma yazdığım en büyük günlüğümüz buydu sizinle de paylaşmak istedim.. özelden bi arkadaş mesaj yazmış bana yeter artık acıtasyon yapıp herkesi üzmeye hakkın yok diye.. amacım sizleri üzmek değil yawrum için dua etmenizden başka bi temennim de yok kızlar.. ama yanımda oldugunuzu bılmekte benı daha da güçlendiriyor..

yok artık ona neymiş acitasyonla hiçbir alakası yok paylaştıklarımızın

kuzum ben araştırmıstım ama 24. haftaya kadar her an hareket etmesını beklemeyın bazılarını hıssedersınız bazılarını hıssetmezsınıız yazıyordu.. endıselenmee bısey olsa Allah korusun sımdıye kadar cıkardı..

24. haftaya kadar pinpirik yapmayalım yani iyi o zaman:)

yaa kızlar biz de 2 gün sonra 20 haftalık olacağız.
hani canımı acıtıyor falan diyorsunuz bazen benimki vuruyor dışardan da belli oluyor ama hiç de acıtacak güçte falan değil
kolları bacakları 1 hafta geriydi aklıma olumsuz şeyler geliyor kovuyorum
herkesin tekmeler çok mu güçlü yoksa normal mi?

hani canımı acıtıyor falan diyorsunuz bazen benimki vuruyor dışardan da belli oluyor ama hiç de acıtacak güçte falan değil

benim ki çok güçlü değil canım sanki karnımın içinde gaz sıkışması varmış da bi pıt diye o çıkıyomuş gibi oluyor. bence tekmelerin güçlü olması karın yapısıyla da alakalı olabilir. ama daha erken sanki benim hiç öyle dışarıdan falan belli olmuyor. eşim hiç hissedemedi daha sadece ben hissediyorum

kız kuvvetli dediysek o kadarda değil hafiften bir tık tamam kilolumusun yada öncdenen göbeğin vardıysa o kadar hissetmezsin

Back
X