2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
hemen tarif alalım o zaman :) benm annemler de bulgar göçmeni anneannem bilir baklava börek o boşnak böreği falan ohooooo nefis olur sizde de güzel yemekler var :) ver tariflerini öğrenelim hemen :)

Ben bilmem ölee ama yemesini çook güzel bilirimmmm hemde çok fena yeiriiimm :9:

ay öldüm bugün... dersler öğrenciler sonrasında ilçe zümre toplantısı vardı ki her sene bu gereksiz olayı yaşamak zorundayız. allahım kafam şişti. arı kovanı gibi, bir de öğrencilere konuşuyorlılar diyoruz daha biz birbirimizi dinlemeyi bilmiyoruz başımı ağrıttılar. her kafadan bir ses... offf ölü gibiyim... yarın dinlenicem.... bebiş oynuyor benim ama sanki çok hareketli değil ya da bana mı öyle geliyor. ben artacak sürekli durmayacak diye bekliyorum sanırım :)))) bebeğimize dün ala ala şampuan bir tane emzik burun aspiratörü aldık. bu arada hiçbir bilgim yok emzik olarak kauçuk mu iyi silikon mu...

Öğretmenim sizin işiniz çok zor valla ya o kadar çocuk insanda enerjimi bırakır..biz yeri geldiğinde eve gelen misafir 2 çocuğa dayanamıyoruz.Allah yardımcınız olsun.Boşuna kutsal meslek dememişler :16:

çok sağol canım günümüzde öğretmenliğe değer vermek moda değil genelde çemkirme modası var bu ara..yorulmadan ekmek yiyen yok yorulacağız elbet ama vicdani boyutu olduğu için kaytaramıyoruz biz farkı bu oluyo..hani işim başka bişi olsa 3 ay iş yavaşlatır geçerim ama şu anda öğrenciler bizim karnımızdakilerden değersiz ki anlatmayım bunu da diyelim..

ay öldüm bugün... dersler öğrenciler sonrasında ilçe zümre toplantısı vardı ki her sene bu gereksiz olayı yaşamak zorundayız. allahım kafam şişti. arı kovanı gibi, bir de öğrencilere konuşuyorlılar diyoruz daha biz birbirimizi dinlemeyi bilmiyoruz başımı ağrıttılar. her kafadan bir ses... offf ölü gibiyim... yarın dinlenicem.... bebiş oynuyor benim ama sanki çok hareketli değil ya da bana mı öyle geliyor. ben artacak sürekli durmayacak diye bekliyorum sanırım :)))) bebeğimize dün ala ala şampuan bir tane emzik burun aspiratörü aldık. bu arada hiçbir bilgim yok emzik olarak kauçuk mu iyi silikon mu...

benim kızım emzik almadı ama sanırım kauçuk daha iyiydi canım..

bakın ne buldum. şimdi silikon diş çıkarınca kauçukmuş.
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu Sadıkoğlu ise kauçuk ya da silikon emzik tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıralıyor: “Emzikler kauçuk ve silikon olmak üzere iki maddeden yapılırlar. Kauçuk doğal bir maddedir, elastik ve dayanıklıdır. Özellikle diş çıkartan bebeklerde kauçuk emzik kullanmak uygun olur. Ancak kauçuk emzikler, suyu içlerine emdikleri için çabuk bozulur. Silikon da silisyumdan üretilir. Silikon emzikler kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine karşı dayanıklı değillerdir. Bu yüzden silikon emzikler henüz diş çıkarmamış bebekler için daha uygundur.“

Yenidoğanlarda silikon diş çıkardıktan sonra ise kauçuk emzik kullanılması gerekiyor. Grup Baby’den Emre Büyükkuşoğlu yenidoğan bebekler açısından silikon emziğin avantajlarını şöyle sıralıyor:

• Silikonun tadı ve kokusu olmadığı için bebek emzik, anne göğsü veya biberon arasında kolayca geçiş yapabilir.
• Silikon emzikler şeffaf olduklarından temizlemesi daha kolaydır.
• Silikon çok yumuşaktır, pürüzsüz yüzeye sahiptir ve ısıya karşı dirençlidir.
• Silikon emzikler buharda steril edilebildikleri gibi kaynatmaya da dayanıklıdırlar.

bu arada ben silikon aldım 1 tane belki alır alıştır daha iyi deiler. 1 tane daha almama gerek var mı????

kızlar bu arada artık listelerimizi yazsak ya biri bir topik açsa şubat anneleri ihtiyaç listesi diye...

benim listem şöyle, bakın eksik ya da gereksiz alma dediğiniz varsa almayayım. sebebiyle söyleyin ama......

şu ana kadar aldıklarım :) ( sanki çok şey aldım da :)))))))
dalin 1000 ml şampuan
silikon 0 -3 ay emzik
bir çorap (mavi)
tarak fırça
banyo lifi
burun aspiratörü

alacaklarım
bebek yağı
pişik kremi
bebek bezi (0 ve 1 numara) al hastanede lazım dediler
ıslak mendil
çamaşırları için sabun tozu
1 tane daha emzik
cam biberon 1 numara emzikli 2 tane ( kaç ml olmalı bilmiyorum )
kulak çubuğu
2 tane havlu
ateşölçer
göğüs pedi ( bundan vazgeçtim nerden bileceğim sütüm çok gelecek)
1 battaniye
2 tane 10 lu hastane çıkışı ( battaniye bunların içinde var. onun için 1 tane yazdım yuları )
2 tane çarşaf
alt açma minderi battaniyeli
çanta
salya bezi
2 önlük
1 yastık
2 yastık yüzü
yatak koruyucu
park yatak
travel bebek arabası (oto koltuklu)
büyüyen beşik içine nevresimi yatağı dolap
birkaç resim çerçevesi
duvar lambası
cibinlik
halı
giyimi hiç bilmiyorum ne almalıyım bir el atın....

hangileri gereksiz ya da eksik

kızlar bu arada artık listelerimizi yazsak ya biri bir topik açsa şubat anneleri ihtiyaç listesi diye...

benim listem şöyle, bakın eksik ya da gereksiz alma dediğiniz varsa almayayım. sebebiyle söyleyin ama......

şu ana kadar aldıklarım :) ( sanki çok şey aldım da :)))))))
dalin 1000 ml şampuan
silikon 0 -3 ay emzik
bir çorap (mavi)
tarak fırça
banyo lifi
burun aspiratörü

alacaklarım
bebek yağı
pişik kremi
bebek bezi (0 ve 1 numara) al hastanede lazım dediler
ıslak mendil
çamaşırları için sabun tozu
1 tane daha emzik
cam biberon 1 numara emzikli 2 tane ( kaç ml olmalı bilmiyorum )
kulak çubuğu
2 tane havlu
ateşölçer
göğüs pedi ( bundan vazgeçtim nerden bileceğim sütüm çok gelecek)
1 battaniye
2 tane 10 lu hastane çıkışı ( battaniye bunların içinde var. onun için 1 tane yazdım yuları )
2 tane çarşaf
alt açma minderi battaniyeli
çanta
salya bezi
2 önlük
1 yastık
2 yastık yüzü
yatak koruyucu
park yatak
travel bebek arabası (oto koltuklu)
büyüyen beşik içine nevresimi yatağı dolap
birkaç resim çerçevesi
duvar lambası
cibinlik
halı
giyimi hiç bilmiyorum ne almalıyım bir el atın....

hangileri gereksiz ya da eksik

Canım böyle bi sayfayı meltem açtı zaten bi bak istersen?

çok sağol canım günümüzde öğretmenliğe değer vermek moda değil genelde çemkirme modası var bu ara..yorulmadan ekmek yiyen yok yorulacağız elbet ama vicdani boyutu olduğu için kaytaramıyoruz biz farkı bu oluyo..hani işim başka bişi olsa 3 ay iş yavaşlatır geçerim ama şu anda öğrenciler bizim karnımızdakilerden değersiz ki anlatmayım bunu da diyelim..

benim kızım emzik almadı ama sanırım kauçuk daha iyiydi canım..

Ben özel sektörde kurumsal bi firmada çalışıodum beraber çalıştığım arkadaş hamile kaldı haftanın 4 günü yoktu nerdeyse erkenden doğum iznine ayrıldı sonra ücretsiz izin neyse uzun bi aradan sonra işe başladı hatun kişi bu sefer emzirme iznini haftalık izine ekledi yine 4 gün falan yoktu göya beraber çalışıoruz ama o ara kız çalışmaya çalışmaya çalışmayı unuttu ve tekrar hamile kaldı o arada ben delirdim istifa etmiştim.dedim hamile kalmak varmış :15: diceğim o ki bi kısım alnının teriyle zor şartlarda para kazanıyo ki bu cidden kutsal meslek..bi kısımda rahatın anasını ağlatıyo iş yavaşlatıyo hiç bişii umurunda değil

burzu öncelikle saol haberim yoktu bu sayfadan

meltem ablacım :) ihtiyaç listene bayıldım. şunu sorucaktım giyim adına yazdığın herşey 0-3 aylık mı olsun. ona göre oluşturuuyorum listemi senin listene göre...

ben beğen butonunu kullandım walla:) sen baktın mı dediğim siteye daha ucuz dimi??

canım çok beğendim fiyatıda uygun hemen inceleyeceğim.

nöbet benide çok yoruyor birde veli toplantısı yaptım bir saat hiç durmadan konuştum. hiç konuşasım yok o yüzden

ya ben bu cevız besıklerın kucuklerınden gorup cok bgenıodum ama aklımda hep bır tereddt vardı az daha buyuk olsa dıe bunu gorunce hep cok begendm hemde hah tam uygun dedım nerden baktın canm buna bırde kac yasa kadar yatarkı bunda buyuk gozukupde kucuk bısı gelmez heralde

canım bebekonfor diye bir sitede 1. fırsatlar diye bi başlık var orda görebilirsin ölçülerini falan...

bu akşam hiç kimse yok yaww ne kadar sessiz kaldık

evet ortalık sakin ben de anca işlerimi bitirdim geçmişi okudum. ama az sonra benim koca bebek başlar
aşkııımm meyve yiyelim miii aşkııım mısır patlatalım mıııı!....
ye kardeşim bebebekmisin ne patlatıyosan patlat alla allaaa! bazen kzıyorum da sesim çıkmıyo tabi burdaki gibi:D

Back
X