• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
benide ekleyin listeye bende şuabt annesi olacağım inşallah daha ne kese gördük ne bişi ama korkuyorum bu benim 3. Tüp bebek tedavim ve tuttu 10. Gün değerim 154 12. Gün 297 14 gün 543 çıktı haftaya c.tesi doktordayım inşallah sağlıklı gidiyordur boş değildir çok korkuyorum

canım maşallah seninki zamanında doğarsa 14 şubat ta doğacak :) maşallah kuzuya :nazar:

kızlar bu arada beslenem alışkanlıkları nasıl değişecek :) ben çevremden
gördüklerimi yapıcam biraz da araştırdım ama pek bişey bulamadım açıkçası.çayı kahveyi kestim, süt içmeye başladım ki pek sevmem ama her şey yavrularımız için :16::16:
ilk 3 ay ceviz ve badem yemek çok önemliymiş.ayva çok yersen gamzeli olurmuş :37:
başka neler yapmalı acaba

Kızlar Merhaba ,

Bende dün idrar testiyle öğrendim .Henüz kan testine gitmedim ama hesaplamaya göre 13 şubat a denk geliyor

sabahtan beride gebelik takvmi yapmaya çalışıyorum beceremedim:( bilen biri yardımcı olabilirmi ?

gördüklerimi yapıcam biraz da araştırdım ama pek bişey bulamadım açıkçası.çayı kahveyi kestim, süt içmeye başladım ki pek sevmem ama her şey yavrularımız için :16::16:
ilk 3 ay ceviz ve badem yemek çok önemliymiş.ayva çok yersen gamzeli olurmuş :37:

çok güzel bir konuya değinmişsin. Daha kalp atışlarını duymadık, keseyi görmedik ama insan yinede dikkat etmek istiyor. Bende günde kesinlikle ceviz ve badem yiyorum. Süt içmeye çalışıyorum, ama sütten sonra midem bulanıyor, yoğurt yemeye çalışıyorum. Haftada bir balık yemek lazımmış, meyve yemek lazımmış :)
bir sürü şey var yani. Eskiden 10 bardak çay içerdim. Şimdi hiç içmiyorum. Haaa birde kara üzüm yiyorum.

Çok güzel bir konu. Gerçi daha kese görülmedi, kalp atışları duyulmadı ama olsun. Ben hergün ceviz ve badem yiyorum. Maydanoz yememeklazımmış, düşüğe neden oluyormuş. Süt içiyorum ama midem kaldırmıyor, bulanmaya başlıyor, zorla içiyorum, hatta bazen içmiyorum. Sabahları mutlaka bir yumurta yemek lazımmış, yemeye çalışıyorum. Sonra balık yemek lazımmış, konserve balık sizce zararlı mı haftada bir tane?

evet canım benn de süt içmeye başladım aslında içiyordum arada sırada şimdi hergün 2-3 bardak içiyorum :16:
bir de folikasit alıyorum kuzum gerçi daha doktor kontrolüne gitmedim 6 haftalık olalımda
Rabbiimin izniyle bebişlerimiz bize tutunur inş anneleri
tek isteğimiz sağlıklı olmaları tutunmaları...

2013 ŞUBAT ANNELERİ
1-carmen..............1 şubat
2-lzcnr.................2 şubat
3-figencim........... 3 şubat
4-papatya-ozmen...4 şubat
5-yağmur melike.....5 şubat
6-alya...................5 şubat
7-acıbiber .............6 şubat
8-belfü..................7 şubat
9-ayça..................7 şubat
10-drKlub................7 şubat

bu liste birbirimizi takip etmede çok aydası olacak hamiş bayanlar.yazmadığım varmı?

benide yaz canım

benim doktorum beni diyetisyenede yönlendirdi, tahlil sonrası , diyetisyenle günlük program çıkardık kısaca anlatayım, günlük iki bardak süt süt sevmeyenler ayran alabilir, kahvaltıda mutlaka bir yumurta kibrit kutusu kadar peynir , iki dilim ekmek, bunlar şart olanlar, günlük protein ( kırmızı et beyaz et) sebze ama özellikle çiğ sebze yani bol bol salata, haftada iki kez balık, günlük bir porsiyon meyve , aynı zamanda ilk aylarda ceviz bebeğin beyin gelişimi açısından çok önemli , çay ve kahve'yi günlük iki fincana indirmek gerekiyor, çay açık olmalı, soya fasulyesi mercimek kuru baklagiller bunlardada protein var zaten ,bunlarda yenebilir .
yenmemesi gerekenler hepimizin bildiği gibi pastörize olmayan sütler, bu sütlerden yapılan yoğurt ve peynirler yenmemeli, etli çiğ köfte, maydonoz, bitkisel çaylar, hazır gıdalar ( mayonez ketçap, bulyon vs. ) cola, içinde katkı maddesi olan şeylerden mümkün olduğunca uzak durmalıyız, sakatat, salam sosis, az pişmiş etler , etler kesinlikle güzel pişmeli,

öğünlerimizi 5, 6 ya çıkarmalıyız ara öğünlerde meyve yiyebiliriz, az ve sık yemek en güzeli,

bunun dışında, sebzeleri meyveleri bol yıkamalıyız, herkese afiyet olsun :56::56::56:

Son düzenleme:
ayrıca ben folik asit , decavit ( gebelikte kullanılması gereken vitamin ) ve kanımın düşük olmasından dolayı, ferro sanol kullanıyorum,
yarın keseyi görmeye gidiyorum randevum var yani en azından ben öyle umut ediyorum inşallah görürüz

herkese teşekkür ederim arkadaşlar :21: beslenme konusunda ara ara yine duyduklarımızı paylaşalım :38:
balık bu mevsimde nasıl bulunur bilmiyorum ama halledicez artık bir şekilde.
bir arkadaş konserve balık sormuş.bildiğim kadarıyla konservelerin yenmemesi gerekiyor.özellikle ton balık.onların içinde civa oranı yüksek oluyormuş.
çok heyecanlı bir süreç.hele de ilk gebelikler için :49:

herkese teşekkür ederim arkadaşlar :21: beslenme konusunda ara ara yine duyduklarımızı paylaşalım :38:
balık bu mevsimde nasıl bulunur bilmiyorum ama halledicez artık bir şekilde.
bir arkadaş konserve balık sormuş.bildiğim kadarıyla konservelerin yenmemesi gerekiyor.özellikle ton balık.onların içinde civa oranı yüksek oluyormuş.
çok heyecanlı bir süreç.hele de ilk gebelikler için :49:

evet denizin dibinde yaşayan canlılar özellikle midye, ton balığı, istakoz vs. yenmemeli kesinlikle
ben balıklar için kayınvalideme gidiyorum pazardan alıyorlar taze taze pişiriyorlar bende afiyetle yiyorum oh misss:56::56:
hatta şimdide gidicez eşimi bekliyorum, birde kayınpeder beni çok sever sağolsun dün aradı ne balığı alayım diye bilmiyorum farketmez dedim, o zaman ben hem palamut hem alabalık alayım hangisini seversen onu yersin diyor saolsun adamcağız yaaaa :9::9::9::9:

kızlar ben sütü çok sewerim we tabiki yıllardır pastörize süt içerim
ama şuan yaşadığım yerde süper doğal bir sütçü bulduk we bir kaç aydır en az 20 dk kaynatıp bu sütü içiyoruz, hatta hayatıma ilk defa yoğurt bile yapıyorum :52: çokta güzel oluyo,, (zaten yoğurtla brusella falan bulaşma olasılığıda yok ama peynirle war tabi)
ama şimdi hamile olunca tereddüt ettim napsamki yaa,,
öyle alıştımki doğal yoğurda, süte :43:
hazır süt helede yoğurttan iğreniyorum yaa :84:

kızlarrr canım cips çekti az önce ve yedim bu kaçamaktan bir şey olmaz değil mi:5:

çok pimpirikli oldum yahu :16:

bende kullanıyorum tatlım hem halsiz hem uyku hali birde ben iğnesini yaptırıyorum inan kalçalarım mosmor içleri top top oturamıyorum kalkamıyorum hamileliğin 3. ayına kadar devam mış yandım ben

canım allah yardımcımız olsun emeklerimizi boşa çıkarmasın
sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin aynı durum bende de var
günde 3 defa alıyorum bide çalışıyorum sen çalışıyor musun ?
sat kaç canım sende

o top top iğne yerleri için avuç içi büyüklüğünde pamuğa kolonyayı damlat ama ıslat az olmasın
iğne yerlerine ovarak pamuğu sür kalçalarına dağılmasına yardımcı olur

canım benim çalışıyorum ben tüp bebek tedavisi gördüm sat 9 mayıs tı kolanya alkol ne varsa denedik ama faydası yok valla buz koydum akşam biraz o biraz hafifletti sanki

Back
X