kızlar bu arada beslenem alışkanlıkları nasıl değişecek :) ben çevremden
gördüklerimi yapıcam biraz da araştırdım ama pek bişey bulamadım açıkçası.çayı kahveyi kestim, süt içmeye başladım ki pek sevmem ama her şey yavrularımız için

ilk 3 ay ceviz ve badem yemek çok önemliymiş.ayva çok yersen gamzeli olurmuş
başka neler yapmalı acaba
benim doktorum beni diyetisyenede yönlendirdi, tahlil sonrası , diyetisyenle günlük program çıkardık kısaca anlatayım, günlük iki bardak süt süt sevmeyenler ayran alabilir, kahvaltıda mutlaka bir yumurta kibrit kutusu kadar peynir , iki dilim ekmek, bunlar şart olanlar, günlük protein ( kırmızı et beyaz et) sebze ama özellikle çiğ sebze yani bol bol salata, haftada iki kez balık, günlük bir porsiyon meyve , aynı zamanda ilk aylarda ceviz bebeğin beyin gelişimi açısından çok önemli , çay ve kahve'yi günlük iki fincana indirmek gerekiyor, çay açık olmalı, soya fasulyesi mercimek kuru baklagiller bunlardada protein var zaten ,bunlarda yenebilir .
yenmemesi gerekenler hepimizin bildiği gibi pastörize olmayan sütler, bu sütlerden yapılan yoğurt ve peynirler yenmemeli, etli çiğ köfte, maydonoz, bitkisel çaylar, hazır gıdalar ( mayonez ketçap, bulyon vs. ) cola, içinde katkı maddesi olan şeylerden mümkün olduğunca uzak durmalıyız, sakatat, salam sosis, az pişmiş etler , etler kesinlikle güzel pişmeli,
öğünlerimizi 5, 6 ya çıkarmalıyız ara öğünlerde meyve yiyebiliriz, az ve sık yemek en güzeli,
bunun dışında, sebzeleri meyveleri bol yıkamalıyız, herkese afiyet olsun