• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
2013 ŞUBAT ANNELERİ
1-carmen..............1 şubat
2-lzcnr.................2 şubat
3-figencim........... 3 şubat
4-papatya-ozmen...4 şubat
5-yağmur melike.....5 şubat
6-alya...................5 şubat
7-acıbiber .............6 şubat
8-belfü..................7 şubat
9-ayça..................7 şubat
10-drKlub................7 şubat

bu liste birbirimizi takip etmede çok aydası olacak hamiş bayanlar.yazmadığım varmı?
Merhabalar Benim de muhtemel doğum tarihim 04.02.2012 .. Beni de listenize ekleyin :)
ben bugün dr. gittim keseyi gördü ama embriyoyu göremedim dedi.haftaya salı tekrar gideceğim.kan tahlilimin sonucu 977.4 çıkmıştı.
Endşelendim ben de :( Aranızda benimle aynı durumda olan var mı?

9 Şubatçılar ne güzel birleşmiş :)
Kızlar bugün sanki bebeğimin gelişimi durmuş gibi yersiz bir hisse kapıldım,inşallah gerçek değildir.:43:

bendede kasık ağrıları azaldığı için arada öyle düşünceler oluyor ama allah korusun meleklerimizi

alyadaki gibi inanılmaz gaz ve şişkinlik sorunum var sütten oluyo galiba

Merhabalar Benim de muhtemel doğum tarihim 04.02.2012 .. Beni de listenize ekleyin :)
ben bugün dr. gittim keseyi gördü ama embriyoyu göremedim dedi.haftaya salı tekrar gideceğim.kan tahlilimin sonucu 977.4 çıkmıştı.
Endşelendim ben de :( Aranızda benimle aynı durumda olan var mı?

kuzum inş her şey güzel çıkar hemen endişe etmeyelim kuzum :16: pek bilgim de yok ama dualarım seninle

ya kızlar bu endişe ve evhamlarla 2 kere kimyasal gebelik yaşadım o yüzden bu sefer biraz daha rahat davranıyorum
bir kaç ay önce olsa 40 kere test yapmıştım bu saate kadar ama anladım ki ne kadar çok kafaya takıp evham yapınca sonu kötü oluyor .şimdide ne olcağını bilmiyorum ama kendmi gereksiz strese sokmamaya kararlıyım olacak zaten oluyor hiç bir şekilde engelleyemiyosun o yüzden birbirimizi motive edelim iyi düşünelim iyi olsun ...Sağlıkla sıhhatle herşey yolunda bir şekilde 9 ayı geçirelim ...

kızlar doktor işini ne yapıyorsunuz?
hangi şehirlerdesiniz bilimiyorum ama ben İstanbul dayım.avrupa yakasında.sizler nerelerdesiniz?
İstanbul da olan lar hangi hastaneleri düşünüyorsunuz ::ssz: bunları da paylaşalım kızlar.doktor çok önemli hepimizin bildiği gibi :1: :emir_bebek:

hangi şehirlerdesiniz bilimiyorum ama ben İstanbul dayım.avrupa yakasında.sizler nerelerdesiniz?
İstanbul da olan lar hangi hastaneleri düşünüyorsunuz ::ssz: bunları da paylaşalım kızlar.doktor çok önemli hepimizin bildiği gibi :1: :emir_bebek:

canım bende ist avrupa yakasındayım bende düşünüyorum nereye gitsem diye gaziosmanpaşa hastanesi baan en yakın hizmet hastanesi nin de methini duyuyorum bilemiyorum araştırıyorum bakalım

ben de düşünüyorum şuan kara kara ,ben de ankaradayım nereye gitsem ne yapsam bilemiyorum:ssz:

Valla canım bende kendi yoğurdumu kendim yapıyorum. Sütü kaynatıyorum. Bana göre daha sağlıklı,bazen korkuyorum, ama sonra annelerimiz bizi nasıl doğurmuş diye düşünüyorum.

biz denedik pastörizedende yoğurt oluyor ama tadı güzel değil, bende bu aralar gelgitler yaşıyorum süthaneden alayım diyorum kaynatırız güzelce sonra yoğurdumuzu yaparız en azından katkı maddesi yok içinde

bu arada kızlar şimdi dr.umdan geldim, vajinal aldı direk karından denemedi, keseyi, embriyoyu,kalp atışını gördük :nazar::nazar::nazar: şu anda embriyomuz 5 mm yani yarım cm olmuş bile ,sat'a göre 5+2 ama ultrasana göre 5+6 çıktı
bu arada kalp atışını duymadık ekrandan gördük, ses duyamıcakmıyız diye sorunca o sesler ritme göre makinenin ayarladığı yapay sesler dedi dr.um yani o duyduklarımız gerçek kalp sesi değilmiş daha önce nasıl düşünemedim dedim kendimi bayaa saff gibi hissettim :37::37:
idrar testi istedi, onun dışında sıkıntın olmazsa 1 ay sonra gel dedi,
gebeliğinde istediğin kadar yiyebilirsin yada yemek istemiyorsan kendini çok zorlama bebek senin beslenmenden bağımsızdır ilk 3 ay tabiki yememen gereken şeylere dikkat et ama bu dönemi rahat geçir diyede telkinde bulundu sağolsun

KIZLAR BESLENME LİSTESİNİ YAZIYORUM SİZE YARDIMCI OLUR BELKİ

DEMİR İÇİN
Her gün 150 gr Kırmızı Et
Her gün 2 öğün pekmez, yumurta, soya fasulyesi, kuru meyveler, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik, kuru incir
Yeşil Sebzeler veya Yeşil Salata Brokoli Taze Fasulye Ispanak Pazı Semizotu" "Marul Kıvırcık Roka"

KALSİYUM İÇİN
Her gün 500 ML Süt
Her gün 1 dilim Beyaz Peynir
Her gün "1 kase /1 bardak" 1 kase yoğurt 2 bardak ayran

Protein İÇİN
Haftada 4 adet Yumurta

Meyve
Her gün 3 öğün 3 farklı meyve

Kuruyemiş
Her gün 1 avuç Badem, Ceviz, Fındık

NE İÇELİM
"SU, limonata, ayran,süt
taze sıkılmış meyve suları
maden suları, açık çay" Günde 3,5 - 4 lt

NE YEMEYELİM
Ekmek Günde 2-3 dilim
Tatlı Haftada 2 defa
"Börek
Çörek" 0 - Hiç
Patates Haftada 2 defa
"Makarna
Pilav" Haftada 2 defa
Baklagiller Haftada 2 defa

EGZERSİZ
İlk 12 Hafta her gün 20 dk yürüyüş
12.36 hafta her gün 30 dk yürüyüş

Son düzenleme:

canımm ben de kara kara düşünüyorum ankarada var mı tavsiye ettiğiniz bir doktor daha hiç doktora gitmedim birazcık büyüsün haftaya cumartesi gidelim diyoruz yaa

bu arada kızlar şimdi dr.umdan geldim, vajinal aldı direk karından denemedi, keseyi, embriyoyu,kalp atışını gördük :nazar::nazar::nazar: şu anda embriyomuz 5 mm yani yarım cm olmuş bile ,sat'a göre 5+2 ama ultrasana göre 5+6 çıktı
bu arada kalp atışını duymadık ekrandan gördük, ses duyamıcakmıyız diye sorunca o sesler ritme göre makinenin ayarladığı yapay sesler dedi dr.um yani o duyduklarımız gerçek kalp sesi değilmiş daha önce nasıl düşünemedim dedim kendimi bayaa saff gibi hissettim :37::37:
idrar testi istedi, onun dışında sıkıntın olmazsa 1 ay sonra gel dedi,
gebeliğinde istediğin kadar yiyebilirsin yada yemek istemiyorsan kendini çok zorlama bebek senin beslenmenden bağımsızdır ilk 3 ay tabiki yememen gereken şeylere dikkat et ama bu dönemi rahat geçir diyede telkinde bulundu sağolsun

maş. darısı başımıza inş.

tatlım benim tüp bebek 10. gün 154 12. gün 297 14. gün 543 16. gün 1010 :) bugun 4 bitti sanırım yada 4+1 oluyorum sat a göre

kaç kere yaptırmışsın öyle:1:
ben sadece 2 kere yaptırdım doktorum sonra cumartesi kese için gün verdi .

Back
X