• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
arkadaşım ama hamilelik süresi heasaplanırlken her hastanede yada her doktor son adet görme tarihine göre hesaplar çünkü kimse hangi ilşki sırasında döllenme gerçekleştiğini net bilemez . son adet tarihine göre hesaplandığı içinde hamilelik süreci tahmini doğum tarihi 40 haftanın sonu diye düşünülür döllenmeden hesaplansa 387 hafta olur. yani ikiside aynı hesap. bende hemşireyim 2, gebeliğim. ve son adetime göre hesaplama yaprım her doktor gibi... neden rutini değiştirmek istiyorsun bir türlü anlamadım... kimsenin kafasını bulandırömaya gerek yok bence...

Canım benim sat 24 nisan, ama bebeğim 6 haftalık görünüyor ultrasonda ve ben eşim şehir dışında olduğu için sadece 11-12-13 mayısta beraberdik. buna göre bence SLADI nın dedikleri doğru. 24 nisana göre hesaplarsam iki aylık olacak yarın. ama ultrason bunu yalanlıyor ve doktor geç döllenmeden bahsetmiyor. hatta her şeyin normal olduğunu söylüyor. ben bu konuyu çok araştırdım. sat a göre hesaplayan dünyada bikaç ülke varmış sadece :)

hamişler şimdi nette gezinirken bazı şeylere rastladım.
hani hamileyken çilek dut zeytin balık kiraz ve ciğer yiyip elini yıkamadan bir yerine sürersen orada izi kalma olayı varmış.
ben sadece çileği biliyodum.ınun dışında her gün kahvaltıda zeytin falan yerim.belki sürmüşümdür bir yerlerime .
acaba bilmeden yapılanlarda etkilimidir :18: korktum yavvvv :ssz:

ben onu ev sahibinin haberi yoksa olur diye biliyorum. benim annem bana hamileyken ağaçta kiraz görmüş canı istemiş koparıp yemiş, babam korkutmuş baya annemi fakat benim doğum lekem yok. Ben buna pek inanmıyorum ama doğru olduğunu söyleyen çok kişi var

arkadaşım ama hamilelik süresi heasaplanırlken her hastanede yada her doktor son adet görme tarihine göre hesaplar çünkü kimse hangi ilşki sırasında döllenme gerçekleştiğini net bilemez . son adet tarihine göre hesaplandığı içinde hamilelik süreci tahmini doğum tarihi 40 haftanın sonu diye düşünülür döllenmeden hesaplansa 387 hafta olur. yani ikiside aynı hesap. bende hemşireyim 2, gebeliğim. ve son adetime göre hesaplama yaprım her doktor gibi... neden rutini değiştirmek istiyorsun bir türlü anlamadım... kimsenin kafasını bulandırömaya gerek yok bence...
hemsirecim tabiki,gunu bilinmediyi icin sattan hesaplarlar.bende her halde ayni seyleri soyledim,tekrar anlatmama gerek yok,dikkkatle okursan senin yazdiklarini yazdim,sadece ayni gunde adet gorenler iki kisi arasinda adetten 10 gun veya 17 gun sonra hamile kalanlar var buyuzden dollenmemnin gun farki sebeiyle ultrason birinde erken birinde gec gosterir.bakalim sen tam 40.haftada dogum yapacakmisin.
sen hemisiresinde asla bir doktor kadar bilemezsin.:emir_bebek:ve bebeklerin sadece 5% nin 40.haftada dogdugunu biliyormuydun.isten sondan artirilan iki hafta bu.
neyse konuyu uzatmayalim.bana qicik olanlar bugun yine geldiler.
oyuzden nokta...cevap yok.:nazar::emir_bebek::1:

canım korkma kan da çıktıysa sorun olmaz sladı çok güzel anlatmış oku o yazıyı lütfen ve sakın korkma bende ilk gittiğimde görünmemişti

aslında bende o mantıkta düşünüyorum ama herken sattan hesaplıyo ve 5 haftada keseleri görünüyo saat 1 de gitcem bakalım dua edin neolur yaaa geç döllenme oluncamı böle oluyo aceba

aslında bende o mantıkta düşünüyorum ama herken sattan hesaplıyo ve 5 haftada keseleri görünüyo saat 1 de gitcem bakalım dua edin neolur yaaa geç döllenme oluncamı böle oluyo aceba

dualarım seninle bize hayırlı haberi verirsin inş. cnmmm ama kendine stres yaparsan biliosun vucüt farklı bi olay herşeyden etkilenio lütfen stres yapma ..

Uzun zamandır giremedim tatile gitmiştim

c.tesi niyahet doktora gittim kese göründü ama kalp atışları için 2 hafta sonra gitmem gerekiyormuş...

fakat bu sabah 2 damla kadar kahverengi lekem oldu...kızlar sizde de oldumu olduysa ne kadar zaman da geçti progesteron kullanmaya başladım
merhaba canim.ilk sayfaya bakip butun bilgilerini yaz,seni listeye aliyim.daha onceden isminin olup olmadinigini bilmiyorum ama guncellemse zamani silinmis ola bilir.bilgilerini yazarmisin.

canim benim 5.haftada kesesi gorulen belki dollenmesi normal belki sende gec dollenme olmustur,bu herkeste ayni olmazki,ortalama hesap sattan hesaplanir.ama bebek gec cikinca uzulmeyelim cunki,gec dollenmen olduysa bebek kendini gec gostere bilir.uzulme canim.insallah iyi cikicak,mutlaka haber verirsin.bende merak ettim.

evett arkadaşlar sağlık ocağına gittim ve bizlere aşı 2o. hafta tetanoz aşısı vruluyormuş doğum yaparken kordon kesiliyorya ondaöış birde 24. hafta 2. tüpü vuruluyormuş haberiniz olsun :))

hemsirecim tabiki,gunu bilinmediyi icin sattan hesaplarlar.bende her halde ayni seyleri soyledim,tekrar anlatmama gerek yok,dikkkatle okursan senin yazdiklarini yazdim,sadece ayni gunde adet gorenler iki kisi arasinda adetten 10 gun veya 17 gun sonra hamile kalanlar var buyuzden dollenmemnin gun farki sebeiyle ultrason birinde erken birinde gec gosterir.bakalim sen tam 40.haftada dogum yapacakmisin.
sen hemisiresinde asla bir doktor kadar bilemezsin.:emir_bebek:ve bebeklerin sadece 5% nin 40.haftada dogdugunu biliyormuydun.isten sondan artirilan iki hafta bu.
neyse konuyu uzatmayalim.bana qicik olanlar bugun yine geldiler.
oyuzden nokta...cevap yok.:nazar::emir_bebek::1:

ben sana herkes 40. haftada doğum yapar demedim. adet tarihine göre hesaplanırsa 40. hafta normal süre döllenme ye göre hesaplanırsa 38. hafta normal süredir dedim.ve senin gibi kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyorum canım yıllardır işin içindeyim. ve nedir sendeki bu ukala konuşma. geleceğin bir anne adayına bu saygısızca konuşmayı hiç yakıştıramadım. lütfen liderlik egonu burada tatmin etmeye kimsenin üstünde hakimiyet kurmaya çalışma. ben sessizce konuşmaları okuyorum fırsat buldukça, zorla topiği devralıp liderlik taslamaya başladın.

evett arkadaşlar sağlık ocağına gittim ve bizlere aşı 2o. hafta tetanoz aşısı vruluyormuş doğum yaparken kordon kesiliyorya ondanmış birde 24. hafta 2. tüpü vuruluyormuş haberiniz olsun :))

merhaba canim.ilk sayfaya bakip butun bilgilerini yaz,seni listeye aliyim.daha onceden isminin olup olmadinigini bilmiyorum ama guncellemse zamani silinmis ola bilir.bilgilerini yazarmisin.

Cnm sana özelden mesaj gönderdim ama yanlış oldu minureye göndercektim :))

benim listede adım vardı 1 haftadır girmiyorum ama dediğin gibi silinmiş olabilir

31 yaşındayım 1 oğlum var 10 yaşında sat 8 mayıs

ve kahverengi lekelerim varr:(((((

evett arkadaşlar sağlık ocağına gittim ve bizlere aşı 2o. hafta tetanoz aşısı vruluyormuş doğum yaparken kordon kesiliyorya ondanmış birde 24. hafta 2. tüpü vuruluyormuş haberiniz olsun :))

Uzun zamandır giremedim tatile gitmiştim

c.tesi niyahet doktora gittim kese göründü ama kalp atışları için 2 hafta sonra gitmem gerekiyormuş...

fakat bu sabah 2 damla kadar kahverengi lekem oldu...kızlar sizde de oldumu olduysa ne kadar zaman da geçti progesteron kullanmaya başladım

benim de oldu canım.. cuma gününden beri her sabah kahverengi lekelenmem oldu ama gün içinde gelmiyodu sadece sabah geliyodu. doktora gittim düşük tehliken var bol bol dinlen kendini yorma dedi, kanaman artarsa hemen gel, artmazsa haftaya kontrole gel dedi ve bana da progestan verdi. mahvediyo progestan beni ama bebişim iyi olsun da sorun değil. bu sabah o kahverengi akıntı gelmedi inşallah bi daha da gelmez.. çok canını sıkma. oluyo öyle.

Canım benim sat 24 nisan, ama bebeğim 6 haftalık görünüyor ultrasonda ve ben eşim şehir dışında olduğu için sadece 11-12-13 mayısta beraberdik. buna göre bence SLADI nın dedikleri doğru. 24 nisana göre hesaplarsam iki aylık olacak yarın. ama ultrason bunu yalanlıyor ve doktor geç döllenmeden bahsetmiyor. hatta her şeyin normal olduğunu söylüyor. ben bu konuyu çok araştırdım. sat a göre hesaplayan dünyada bikaç ülke varmış sadece :)

tatlim benimde ilk hamilelikte oyle oldu,esim burda yoktu ve sattan 16 gun sonra geldi siklus 30gunluk oldugu icin 16.17 gunler yumurtlama gunumdu ve beraber olduk,ultrasona gidince 3 haftalik hamileydim ve sata gore hesaplayip 5 haftalik dedi,ben doktora durumu anlatinca o da bana eyer gunun belliyse sata gore hesaplamam gerek yok dedi ve seni 2 hafta fazla yazmaya gerek yok,gunu kimsede belli olmadigi icin heryerde sata gore hesaplanir ve bazi durumlarda gec dollenme sebebiyle kesenin gorulmemesi normal.sat sadece 1 rakamdir.tabiki,kimse adet gorurken hamile kalmaz.hickimsenin haftasi tami tamin asla sat gunuyle beraber olamaz.cok sukur bunu anlayan doktorlarimiz var ve sadece caresiz kaldiklari icin sata gore hesapliyorlar,benim doktorum gecen defa bana dediki,biz sata gore hesapliyoruzda bazi bilincsiz hanimlar adet zamani hamile kaldiklarini saniyorlar.boyle iste pinarcim.

tatlim benimde ilk hamilelikte oyle oldu,esim burda yoktu ve sattan 16 gun sonra geldi siklus 30gunluk oldugu icin 16.17 gunler yumurtlama gunumdu ve beraber olduk,ultrasona gidince 3 haftalik hamileydim ve sata gore hesaplayip 5 haftalik dedi,ben doktora durumu anlatinca o da bana eyer gunun belliyse sata gore hesaplamam gerek yok dedi ve seni 2 hafta fazla yazmaya gerek yok,gunu kimsede belli olmadigi icin heryerde sata gore hesaplanir ve bazi durumlarda gec dollenme sebebiyle kesenin gorulmemesi normal.sat sadece 1 rakamdir.tabiki,kimse adet gorurken hamile kalmaz.hickimsenin haftasi tami tamin asla sat gunuyle beraber olamaz.cok sukur bunu anlayan doktorlarimiz var ve sadece caresiz kaldiklari icin sata gore hesapliyorlar,benim doktorum gecen defa bana dediki,biz sata gore hesapliyoruzda bazi bilincsiz hanimlar adet zamani hamile kaldiklarini saniyorlar.boyle iste pinarcim.

bu durumda benim doktor değiştirmeme gerek yok :)) sadece soracağım soruları hazırlamam gerekiyor :)) 6 haftalığım :) göbüş büyüsün de sevelim azıcık yahuu böyle hiç hamile gibi hissetmiyorum kendimi :)

ben sana herkes 40. haftada doğum yapar demedim. adet tarihine göre hesaplanırsa 40. hafta normal süre döllenme ye göre hesaplanırsa 38. hafta normal süredir dedim.ve senin gibi kulaktan dolma bilgilerle konuşmuyorum canım yıllardır işin içindeyim. ve nedir sendeki bu ukala konuşma. geleceğin bir anne adayına bu saygısızca konuşmayı hiç yakıştıramadım. lütfen liderlik egonu burada tatmin etmeye kimsenin üstünde hakimiyet kurmaya çalışma. ben sessizce konuşmaları okuyorum fırsat buldukça, zorla topiği devralıp liderlik taslamaya başladın.
kuzum sen hayla topik derdindemisin ayca aciklamasini yapti konu coktan kapandi her kesin neyin ne oldugunu biliyor.gunlerdir,yoksun sen hala gecen bolumlerdemi kaldin?vah vah/sor bakalim arkadaslar burda herkes arkadaslikmi yapiyor yoksa liderlik yapanmi var?sor soylesinler kuzum ayca ve ben o konuyu kapatali 20 sayfa olucak,sen hala orda takildin.,ayla ve sen takilin kalin orda.millet coktan aydinlanmis.biliyormusun tatlim yazini okuyunca okadra guldumki,suan deliyimki,sana cevap veriyorum.kuzum istersen topigi sana devr ediyim,cok sukur ALLAHIMA burda liderlik falan diyilde cok guzel arkadasliklarimiz var.ve herkes bir-birine tavsiyede bulnur.suna bakya hala topik lideri derdinde.:9:alan memnun satan memnun.

ya kızlar...son adetim 28 nisandı.28 mayıstan beri her hafta doktora gidip bebişimle buluşuyorum..önce kese,sonra kalp atışları,sonra karından ulturasonla kendini de gördük..yarın tekrar gideceğim..ama hep aklıma kötü şeyler geliyor...ne olacak bu paranoyak hallerim..siz de böyle misiniz...nasıl geçecek böyle 7-8 ay anlamıyorum...kendinizi sakinleştirmek için neler yapıyorsunuz...ben herşeyden sıkılıyorum...kitap,tv,bilgisayar,film,hepsinden sıkılıyorum...öğretmenim..okul da tatil artık..siz nasıl vakit geçiriyorsunuz..paylaşırmısınız lütfençç

kuzum sen hayla topik derdindemisin ayca aciklamasini yapti konu coktan kapandi her kesin neyin ne oldugunu biliyor.gunlerdir,yoksun sen hala gecen bolumlerdemi kaldin?vah vah/sor bakalim arkadaslar burda herkes arkadaslikmi yapiyor yoksa liderlik yapanmi var?sor soylesinler kuzum ayca ve ben o konuyu kapatali 20 sayfa olucak,sen hala orda takildin.,ayla ve sen takilin kalin orda.millet coktan aydinlanmis.biliyormusun tatlim yazini okuyunca okadra guldumki,suan deliyimki,sana cevap veriyorum.kuzum istersen topigi sana devr ediyim,cok sukur allahıma burda liderlik falan diyilde cok guzel arkadasliklarimiz var.ve herkes bir-birine tavsiyede bulnur.suna bakya hala topik lideri derdinde.:9:alan memnun satan memnun.

hemsıre arkadas sen 40yıl bıle ısın ıcınde olsan doktor kadar bılemezsın.kulaktan kulaga dıyıl bı meslege 20 yılını vermıs kadın doktoru annem snlatsınmı sana bunları.tum dunya bıle kabul ederkı,bır hemsıre asla doktor kadar bılemez.kabul et ve yıne ortalıgı bulandırmaya baslama.bu topıkte herkes mutlu cok guzel paylasımlar yapılıyor.hepımız ıyıyız.sadece arada gırıpte bulandıranlar olmasa.
Neyazsan da cevp yokkkkkkkkkkkk...

kuzum sen hayla topik derdindemisin ayca aciklamasini yapti konu coktan kapandi her kesin neyin ne oldugunu biliyor.gunlerdir,yoksun sen hala gecen bolumlerdemi kaldin?vah vah/sor bakalim arkadaslar burda herkes arkadaslikmi yapiyor yoksa liderlik yapanmi var?sor soylesinler kuzum ayca ve ben o konuyu kapatali 20 sayfa olucak,sen hala orda takildin.,ayla ve sen takilin kalin orda.millet coktan aydinlanmis.biliyormusun tatlim yazini okuyunca okadra guldumki,suan deliyimki,sana cevap veriyorum.kuzum istersen topigi sana devr ediyim,cok sukur ALLAHIMA burda liderlik falan diyilde cok guzel arkadasliklarimiz var.ve herkes bir-birine tavsiyede bulnur.suna bakya hala topik lideri derdinde.:9:alan memnun satan memnun.
bende sana gülüyorum daha saygı sınırlarını bilmeyen konuşma adabını öğrenmeyen sadedce kendi bildiğim doğru diyen birisi nasıl olacak da anne olacak ve bebeğine saygı ve sevgi öğretecek diye. ben senin gibi insanlara saygısı olmayan kişlerle cenk edemem ....

Cnm sana özelden mesaj gönderdim ama yanlış oldu minureye göndercektim :))

benim listede adım vardı 1 haftadır girmiyorum ama dediğin gibi silinmiş olabilir

31 yaşındayım 1 oğlum var 10 yaşında sat 8 mayıs

ve kahverengi lekelerim varr:(((((
CANIM MINUREYE CINSIYET ICINMI GONDERDIN...kusura bircok kisinin adi bozuldu ve liste yenilendi sen girmediyin icin,herhalde yazilmamis,bilgilerini simdi liteye eklerim.
minure bir kacgundur yok,ogelince cinsiyet hesaplamasi yapicak ve liste icin ozelde bana atar.sen istersen cinsiyet mesajini ona tekrar gonder ve bakinca yazarim.birazdan guncelleme yapicam ve bilgilerini aticam.bide dogum tarihini ve sehrini yazarmisin?bide kilonu yaz.oda dogan bebek listemiz icin gerekli.

Back
X