2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
hamisler topigimizin biricik doktoru MINURE birazdan cinsiyetleri hesaplayacak.bebegin cinsiyeti bilmek herkes satini ve kendi dogum gununu bana yazsin minure 2 saat sonra gelince ona aticam ve cevaplari tabloya yazicam.yani cinsiyet cevaplariniz 3 saat sonra hazir.:7:ornegin:sat13mayis.siklus 30 gun.tarih 06;07:1986

sat 19 mayıs siklus 31 24-02-1985

Kızlar ben de hamilelikten önce baktırmıştım 3.6 çıkmıştı. Korktum şimdi bişi olur mu?

ben egede tüp bebek tedavisiyle hamile kaldığım için,orada hiç bir şeyi oluruna bırakmıyorlar. yani herşeyi garanti altına alıyorlar. benimd eilk ölçümde değerim 3.4 tü ve onlar bu değerede yüksek deyip 2.5 a düşürücez demişlerdi. fakat sağlık ocağındaki doktorum bizce bu değer normal fakat araştırma hastahanelerindeki uygulama farklı olabilir demişti. iyikide baktılar,çünkü değerim yükselmiş. sen sakın telaşa kapılma.doktorun en iyisini bilir. zaten hamilelikte tsh değerine ara ara bakılıyor diye biliyorum.

Canım kusura bakma ben senin yaşadıklarını bilemediğim için genel olarak yazdım acını hatırlatmak istemezdim
Arkadaşın yazmış olduğu şeyle senin anlattığın şeyler arasında dağlar kadar fark var
evini toplamaya gelmiş arada bir problem olmuş basit bir şey yani hamile olduğu için çok hassas davrandığını düşündüm
bu dönemler herşeyi biraz abartıyoruz

Ve tabi insan çekmeden anlayamaz çok haklısın ben annemden çok kayınvalidemle vakit geçirdim neredeyse
19 yaşındaydım evlendiğimde bana herşeyi o öğretti herzaman her zorluğumda yanımdaydı kayınvalideden çok abla arkadaş gibiydi
hala kahvemi pişirir ayağıma getirir işten döndüğümde

o yüzden senin yaşadıklarını anlama şansım yok Allah a binlerce kez şükürler olsun ki... Rabbimin sevgili kuluymuşum

evet bir erkek annesiyim ve kayınvalidemim izinden gidicem Alalh nasip kısmet eder o günleri gösterirse çünkü benim kayınvalidemim kayınvalideside aynı şekilde davranırmış gelinine
elbette çok vakit var bilemeyiz neler olacağını ama elma ağacında armut bitmez Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
ben tarlaya iyi tohumlar ekiyorum umarım karşılığını Rabbim bir şekilde bana verir...

Tekrar kusura bakma amacım seni kırmak üzmek değildi sabah ki mevzu bana çok basit geldi
Ama senin anlattıkların cidden hiç hoş değil rabbim kayınvalidene vicdan merhamet versin en tez zamanda inşallah

tatlim yaziklarinda sende haklisin sen sadece kendi kaynanani dusunup yazmissin,bende kendi kaynanamdan gorduyum icin yazdim boyle.AMA 1 tek ALLAHIMA O SEY ICIN SUKR EDIYORUMKI,,,tanrim benim karsima dunyanin en iyi esin i cikardi esim okadar iyi biri ki,ustelik benim 26 esimin 27 yasi var,cok saf cok temiz insan bazen ona bakiyorum,ALLAHIM ben biu melegi hak ettimmi dusunuyorum,yani cocuk gibi ne desem inanir,ne soylesem onu yapar ve bende onun karsiliginda esime hak ettigi gibi layik oldugu guzllikte davraniyorum.
kaynanaya gelince sen iyilik gorduysen mutlaka iyi kaynana olucaksin,sunki,benim kaynanam kendi kaynanasindan hep kotuluk gordugu icin oyle olmus,benim giyimime,gittigim yerlere hic 1 seyime karisamaz,tabi esimden korkuyor ama sohbetlesdigimiz zaman en aci sozleriyle belati vuruyor.cok kotu 1 insan.ben 1 aya falan kendi evimize tasinicaz,kurtulucam ondan.inanirmisin bu kadar lafin icinde ona hic 1 kotu cevap vermedim su 11 ayda,ama biliyorumnki,benden sonraki,gelini onunla kalicak ve belkide cezasini o gelinle bulucak.ALLAH kimsein ahini yerde koymaz.

tatlim yaziklarinda sende haklisin sen sadece kendi kaynanani dusunup yazmissin,bende kendi kaynanamdan gorduyum icin yazdim boyle.AMA 1 tek ALLAHIMA O SEY ICIN SUKR EDIYORUMKI,,,tanrim benim karsima dunyanin en iyi esin i cikardi esim okadar iyi biri ki,ustelik benim 26 esimin 27 yasi var,cok saf cok temiz insan bazen ona bakiyorum,ALLAHIM ben biu melegi hak ettimmi dusunuyorum,yani cocuk gibi ne desem inanir,ne soylesem onu yapar ve bende onun karsiliginda esime hak ettigi gibi layik oldugu guzllikte davraniyorum.
kaynanaya gelince sen iyilik gorduysen mutlaka iyi kaynana olucaksin,sunki,benim kaynanam kendi kaynanasindan hep kotuluk gordugu icin oyle olmus,benim giyimime,gittigim yerlere hic 1 seyime karisamaz,tabi esimden korkuyor ama sohbetlesdigimiz zaman en aci sozleriyle belati vuruyor.cok kotu 1 insan.ben 1 aya falan kendi evimize tasinicaz,kurtulucam ondan.inanirmisin bu kadar lafin icinde ona hic 1 kotu cevap vermedim su 11 ayda,ama biliyorumnki,benden sonraki,gelini onunla kalicak ve belkide cezasini o gelinle bulucak.ALLAH kimsein ahini yerde koymaz.

canım dediğim gibi Allah tez zamanda tüm kötü insanların kalbine Allah vicdan ve merhamet versin senin kayınvalidenide ıslah etsin
Allahtan korkan insan kimseye kötülük yapamaz ve kötü söz söyleyemez
Umarım en kısa zamanda yeni bir hayat kurarsında
sağ salim sağlıklı bir şekilde evladını kucağına alırsın :nazar:
yaşadığın kötü şeyleride Allah bir daha göstermesin ne sana nede hiç kimseye

ben egede tüp bebek tedavisiyle hamile kaldığım için,orada hiç bir şeyi oluruna bırakmıyorlar. yani herşeyi garanti altına alıyorlar. benimd eilk ölçümde değerim 3.4 tü ve onlar bu değerede yüksek deyip 2.5 a düşürücez demişlerdi. fakat sağlık ocağındaki doktorum bizce bu değer normal fakat araştırma hastahanelerindeki uygulama farklı olabilir demişti. iyikide baktılar,çünkü değerim yükselmiş. sen sakın telaşa kapılma.doktorun en iyisini bilir. zaten hamilelikte tsh değerine ara ara bakılıyor diye biliyorum.

Sevda sen de mi levotiron 25 mcg kullanıyorsun? Ne kullanıyorsun?

Benimde tsh değerlerim iki hastane arasında farklılık göstermişti zaten hipotiroid hastasıyım
o yüzden doktorum hep aynı labaraturda yaptır arada fark olması demişti takip etmesi daha kolay oluyordu
iki hastanenin referans değerleri farklıydı çünkü
şimdi hep aynı yerde yaptırıyorum
bir de kızlar şöyle bir durum söz konusu tsh ,t3 ve t4 testleri 8/10 saat açlıkla yapılıyor ve en geç saat 09.00 akadar kanın verilmesi gerekiyor
en iyi sonucun çıkabilmesi için

BEN daha yeni hamile kalmistim 4 haftalik falandim en duygusal ve hassas zamanimdi.benim gorumcem dogum yapti ve geldi bizde 10 gun kaldi.
bu donemde bebegi sunnet ettiler,cok agrilari vardi,bende annemi aradim (annem doktor),onun soylediyi dozda bebege agrikesici iyne vurdum.bebek sakinlesti ve cok rahat uyudu.ozaman bebek 20gunluk falandi.
uzerinden 1 ay gecti sonra ogrendilerki,bebegin sol ayaginda kemik egriliyi,birde felc varmis.neyse tedaviler,masajlar,olmasi gereken hersey baslandi ve doktorun anne karninda boyle oldugunu soylemesine ragmen acaba kim yapti sorulari basladi?cocuk dogdugunda her seyi sismisti,ve hastahenede masaj yapiyorlardi onlar bebegin ayagini felc etmis dediler,herkes 1 fikir yuruttu.
bende mutfakta kaynanamin yanina gittim acaba nasil olmus falan dedim,sonrada anne karninda olur boyle seyler dedim.
oda bana benim aklima 1 sey geliyor...sen bebegin hangi tarafina iyne vurmustun?doktor iynedende felc ola bilir dedi.
SOK OLDUM RESMEN suc bana yuklendi,icim okadar acidiki,okadar yandiki,bende 2-3 aylik hamileyim hamile insanin yuzune dang diye soylenirmi,bebegin ayagini sen iyne yapip felc ettin?ya boylke gunahin altina girilirmi,gunlerce agaldim,iyneden asla olmaz desemde kendimde subhelenmeye basladim.acaba benmi yaptim dIYE
oyle boyle diyil,buyuk 1 suc minik 20 gunluk bebeyi ben felcmi ettim hep agladim,esime dedim,oda kizib annesiyle kavga etti benim yuzumden iyikide etti.
ve ben hamile halimle bu vicdan azabiyla korkuyla yasadim hep o bebisi kucaklardim ve benmi yaptim seni boyle diye dusunurdum.beni ruhsal mahv ettiler.
tabi kizimi 4 aylik kayb ettim.aylar gecti.
VE VE VE yaklasik 2 ay once kaynanam yuzsuz yuzsuz bana dediki,bebegin bacagi cok onceden oyle olmus.1 kotu doktor vardi,onun olumunden sonra hemsire vicdan azabi cekmis ve ona bebegin bacaginin hastahanede oyle oldugunu soyledi.
sukr aklandim.ALLAH er gec gercegi ortaya cikarir.ama benim merak ettigim sey...
HAMILE KADINA KARNINDA BEBIS TASIMASINA RAGMEN BASKA BEBISI FELC ETTIN SUCUNU YUKLEMEK GUNAH DIYILMI???ALLAH BUNUN ACISINI CIKARMAZMI?

NEFRET EDIYORUM O KADINDAN NEFRET...

BEN daha yeni hamile kalmistim 4 haftalik falandim en duygusal ve hassas zamanimdi.benim gorumcem dogum yapti ve geldi bizde 10 gun kaldi.
bu donemde bebegi sunnet ettiler,cok agrilari vardi,bende annemi aradim (annem doktor),onun soylediyi dozda bebege agrikesici iyne vurdum.bebek sakinlesti ve cok rahat uyudu.ozaman bebek 20gunluk falandi.
uzerinden 1 ay gecti sonra ogrendilerki,bebegin sol ayaginda kemik egriliyi,birde felc varmis.neyse tedaviler,masajlar,olmasi gereken hersey baslandi ve doktorun anne karninda boyle oldugunu soylemesine ragmen acaba kim yapti sorulari basladi?cocuk dogdugunda her seyi sismisti,ve hastahenede masaj yapiyorlardi onlar bebegin ayagini felc etmis dediler,herkes 1 fikir yuruttu.
bende mutfakta kaynanamin yanina gittim acaba nasil olmus falan dedim,sonrada anne karninda olur boyle seyler dedim.
oda bana benim aklima 1 sey geliyor...sen bebegin hangi tarafina iyne vurmustun?doktor iynedende felc ola bilir dedi.
SOK OLDUM RESMEN suc bana yuklendi,icim okadar acidiki,okadar yandiki,bende 2-3 aylik hamileyim hamile insanin yuzune dang diye soylenirmi,bebegin ayagini sen iyne yapip felc ettin?ya boylke gunahin altina girilirmi,gunlerce agaldim,iyneden asla olmaz desemde kendimde subhelenmeye basladim.acaba benmi yaptim dIYE
oyle boyle diyil,buyuk 1 suc minik 20 gunluk bebeyi ben felcmi ettim hep agladim,esime dedim,oda kizib annesiyle kavga etti benim yuzumden iyikide etti.
ve ben hamile halimle bu vicdan azabiyla korkuyla yasadim hep o bebisi kucaklardim ve benmi yaptim seni boyle diye dusunurdum.beni ruhsal mahv ettiler.
VE VE VE yaklasik 2 ay once kaynanam yuzsuz yuzsuz bana dediki,bebegin bacagi cok onceden oyle olmus.1 kotu doktor vardi,onun olumunden sonra hemsire vicdan azabi cekmis ve ona bebegin bacaginin hastahanede oyle oldugunu soyledi.
sukr aklandim.ALLAH er gec gercegi ortaya cikarir.ama benim merak ettigim sey...
HAMILE KADINA KARNINDA BEBIS TASIMASINA RAGMEN BASKA BEBISI FELC ETTIN SUCUNU YUKLEMEK GUNAH DIYILMI???ALLAH BUNUN ACISINI CIKARMAZMI?

canlarım ben yokken baya kaynamış ortalık :) sladı sana kesinlikle katılıyorum savaşa giderken bile kılıçlar çekik gidilmez yaklaşınca çıkarılır top tüfek ne varsa allah var yukarda ben herşeyi ona havale ediyorum böyle başlıyosa 1 şeyler daha çok şey görecez demektir. olanlar olacakların habercisidir derler boş bi laf değil nefret ediyorum demiyorum ama aramızda öyle bir mesafe olsun ki kim ne olduğunu bilsin ne ben onun eşimin annesi olduğunu unutayım ne de o benim oğlunun karısı olduğumu unutsun bende kendi kendime diyorum hani tmm ben hassasım ondan ama olaylar an farklı boyutlara geçiyo

canlarım ben yokken baya kaynamış ortalık :) sladı sana kesinlikle katılıyorum savaşa giderken bile kılıçlar çekik gidilmez yaklaşınca çıkarılır top tüfek ne varsa allah var yukarda ben herşeyi ona havale ediyorum böyle başlıyosa 1 şeyler daha çok şey görecez demektir. olanlar olacakların habercisidir derler boş bi laf değil nefret ediyorum demiyorum ama aramızda öyle bir mesafe olsun ki kim ne olduğunu bilsin ne ben onun eşimin annesi olduğunu unutayım ne de o benim oğlunun karısı olduğumu unutsun bende kendi kendime diyorum hani tmm ben hassasım ondan ama olaylar an farklı boyutlara geçiyo
EVET TATLIM BEN ALLAHIN ADALATENIE OKADAR INANAIYORUMKI,BEN ALLAHTAN KORKUYORUM DEMEM,,ALLAHI SEVIYORUM AMA ONUN ADALETINDEN KORKUYORUM DERIM.
bugun ne mutlu banaki,esim beni seviyor ve sirf benim icin ayri eve tasiniyor,beni ondan uzak tutmak icin.kotuler gitsin hep kotulukleriyle yasasinlar.yuzde baksan melek oglene kadar uyurum is yapmam bisey demez.oyle seylere dirildamaz.onceleri nekadar melek derdim,ama bilmezdim icinde neler varmis.BENIM HAYATTA INANDIGIM 1 LAF VARDIR.ALLAH HERKESIN GONLUNE GORE VERIR.BU LAF COK DOGRU SOYLENMIS.gercekten oyle.cunki,kaynanam okadar ici kotuluk dolu olmuski,esi onu yillarca dovmus,icip eve gelmis,ona hep kotulukler etmis,kaynanasi,gorumceleri bile cok incitmisler onu.ama benim cok ufacik acilarim sadece 1 yillik oldu.bundan sonrasi gulluk gulustanlik olucak.ISTE HERKES HAK ETTIGI HAYATI YASIYOR.BU YASINDA BILE ESI ONU DOVUYORSA.VE HAYATTA HIC YUZU GULMEDIYSE ALLAH ONUN KOTU KALBINE GORE VERMIS.:16:

E HAMISLER KAYNANAY GECTIK.gelelim bize.MINURE birazdan gelicek baska cinsiyet isteyen varsa hemen yazsin gelince ona aticam ve cevaplari listeye yazicam.acele edin.:16:

Vallahi kendimi çok kötü hissettim kızlar ya

İnanın içimden kötü düşünceler geçirerek yazmadım ...ama... acılarınızı anılarınızı hatırlattım

Tekrar özür dilerim...

Sadece mevzu küçük basit bir şey geldi o an bana
hani hamilesiniz hassasınız boş verin takmayın demek istemiştim becerememişim

Sizi anlayamadım başına gelmeyen bilmezmiş doğru davulun sesi uzaktan hoş gelir ...

O yüzden umarım herşey bundan sonra güzel olur değişir sizde iyi şeylerinizi anlatırsınız hepimiz güler eğleniriz inşallah:nazar:

İnanın içimden kötü düşünceler geçirerek yazmadım ...ama... acılarınızı anılarınızı hatırlattım

Tekrar özür dilerim...

Sizi anlayamadım başına gelmeyen bilmezmiş doğru davulun sesi uzaktan hoş gelir ...

O yüzden umarım herşey bundan sonra güzel olur değişir sizde iyi şeylerinizi anlatırsınız hepimiz güler eğleniriz inşallah:nazar:
ay artik kotu seyler duymaktan biktigimiz icin kulaklari kapadik ve sabah arkadasa yazdigim gibi salina salina yuru ne derse desin konussun bosver,umursamaz gelin ol.yani bu yonteme gectigim icin artik cok rahatim,insallah 1-2 aya kendi evimize gectikten sonra hersey dahada guzel olucak.
artik kotu seyler bitti,bundan sonra bebislerimiz yazicaz,hele bir subat gelsin insallah daha guzel gunler gelicek amin.

Tekrar özür dilerim...

yok arkadaşım tekrar tekrar özür dileme lütfen kötü niyetli olmadığını zaten biliyoruz allah insanların içine merhamet versin hepimizin yar ve yardımcısı olsun çünkü dünyadaki hiçbir canlı mutsuz olmayı haketmez inşallah bebişlerimiz bize uğur getirecek ve herşey değişecek

sladı,gerçekten kötü günler geçirmişsin,içimizde bunları ve bunun gibi şeyleri yaşayan birçok anne vardır,ama benim fikrimi sorarsan çok da bu konulara takılma olan olmuş ne yazık ki öyle insanlar da var hayatta ve kimse bu dünyada baki değil,lütfen kendini üzme karnındaki bebek senin iyi olmanı istiyor...
hepimiz stresten uzak duralım bu 9 ay içinde çünkü okurken ben bile gerildim burda sadece hamilelik ve onun gibi şeyler hakkında konuşsak daha iyi olur.

Back
X