2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar bu ikili testin zamanını anlamadım şimdi bana dr.um 9+1 de gittim. 3 hafta sonra bir dahaki kontrolün dedi. 12+1 de yani ama ne ikili test dedi ne bir şey... bu gitmemde mi diyecek şimdi... bir de şu kısmı anlamadım. acıbademde ne kadqar bilmiyorum ama pahalıdır orda yaptıramam. başka hastaneye gitsem, iyi de bu test ultrasonla bakılıp kan alınıp bakılan bir test sonuçları kim yorumlayacak. kendi dr.um mu ordaki mi anlamadım bişey... kafam karıştı... tam anlatamadım galiba...

cnm giitiğin zaman soyler heralde eğer orası aşarsa uygun bulduğn bı hastanenın kadın doğumundan randevu alıp testlerı ona yaptırıyorsun dedğin gıbı ultrasongereklı cunku ama cıkan sonucu hem o dr hem kendı dr gösterebılırsın benım bıldğim bu.ayrıca hıc ucret ödememen lazım ama her hastane uygulamıyo işte.ben bes kurus vermedım özelde

benım gokalp beye ılk radevun 23 agustosta yanı 16. haftada ben sukran hanımagıttım pek olumlu değil kararım kalabalık mı dersen benım 10,15 teydım randevum tam vaktınde gırdım bır sorun olmadı ama okudugum kadaı ıle gökalp bey yogum oldugu ıcın randevularda 45 dk gecıkme yasanabılıyormus bu arada ben ılk dogumumu karatsta yapmıstım o zaman tam ozeldı çok guzel ılgılendıler 2,5 sene oncede yıne karatasta amelıyat oldum yıne cok ıyıydı doktor ve ekıp gökalp beyı begenmezsem karatasta yapacağım dogumu yıne

benim de 14 ağustosta canım
konuşuruz fikirlerimizi gidince
eşimin kuzeni gökalp beye gitti onda doğum yaptı memnundu o
ama doğum sonrası bel ağrısı çok fazla oldu.ilaç ona yan etki yapmış
anestezi uzmanının hatası olabilir mi diye geliyor aklıma benim ama o zaman çok kişide olurdu herhalde
karataş duymadım ben hiç bornovadayız yaa ege de yaptım doğumumu işte..egede ekip çok iyi özel odada kalmıştım
ama sezaryanda 1 gece yoğun bakımda yatıyorsun yanında kimse olmuyor hemşireler bakıyor
aslında iyi bişi ama insan sıkılıyor ööle koca gece..egepolün odası falan çok güzeldi medical de öyleymiş

selam ynı zamandayz ben de 10. hafta içindeym. aynen ikili test için 6 ağustosa randevum var. burda özel dr 130 alıyor artı ikili için 150 vericem bu ay tuzlu olucak:) birden gece hayatını kestik desem yeridir heheeheh.... hadi 6 ağustosa kadar çabuk ve sağlıla geçiririz inş..

aynı zamanlardayız evet ben de 2 ağustos:)
ayrıntılı ultrason incelemesi var bi onda bir ikilide doktor çok önemli
uygun olup olmaması değil de doktorun tecrübesi falan daha önemli bence de.

offff annem yemek yapıyor o soğan ne kötü kokuyo yaa mahvoldummmm

selam ynı zamandayz ben de 10. hafta içindeym. aynen ikili test için 6 ağustosa randevum var. burda özel dr 130 alıyor artı ikili için 150 vericem bu ay tuzlu olucak:) birden gece hayatını kestik desem yeridir heheeheh.... hadi 6 ağustosa kadar çabuk ve sağlıla geçiririz inş..

kızlar arastırın bıraz yaaa bosuna test parası verıyorsunuz bende özele gıdıyorum bazı hastaneler bı dunya para ısıtyorlar vrmeyın boş yere fatura ısteyın alınmıyormus sız neden alıyorsunuz dıyın az para değilki yanii hepsı kafasına göre fıyat verıyo hıc bı yasal hakları olmamasına rağmenn

kızlar arastırın bıraz yaaa bosuna test parası verıyorsunuz bende özele gıdıyorum bazı hastaneler bı dunya para ısıtyorlar vrmeyın boş yere fatura ısteyın alınmıyormus sız neden alıyorsunuz dıyın az para değilki yanii hepsı kafasına göre fıyat verıyo hıc bı yasal hakları olmamasına rağmenn

test parası değil de doktorun ultrason aleti çok önemli
o tarz ultrason kullanan doktorlar da sigortadan değil özel bakıyorlar
ticari bi olay işte ama normal ultrasonla ense kalınlığı ölçülmez sanırım

kızlar bu ikili testin zamanını anlamadım şimdi bana dr.um 9+1 de gittim. 3 hafta sonra bir dahaki kontrolün dedi. 12+1 de yani ama ne ikili test dedi ne bir şey... bu gitmemde mi diyecek şimdi... bir de şu kısmı anlamadım. acıbademde ne kadqar bilmiyorum ama pahalıdır orda yaptıramam. başka hastaneye gitsem, iyi de bu test ultrasonla bakılıp kan alınıp bakılan bir test sonuçları kim yorumlayacak. kendi dr.um mu ordaki mi anlamadım bişey... kafam karıştı... tam anlatamadım galiba...

cnm 12+1de gıttıgınde doktor kendı ultrasonla ense ve burun olcumu yapıyo kendı odasında normal ultrasonla yapcakek ucretı yok.ama kantahlılıylede degerlerınebakılıyo.ıstek ıstıyo kan ıcın ıster orda yaptır ıster cıkınca gıt baska hastanede yaptır.onceden arra sor fıyatını cok pahalı ıse aynı gune arastır uygun bı hastane randevu al ıkılı test ıcın.ben renklı doblerı ole yaptım kızımın zamanında cektırıp goturdum doktora.cok pahalıydı umranıyede afıyet hastanesınde yaptırmıstım.orda cok ucuz ıstanbul anadoludaysa dusun bı.

test parası değil de doktorun ultrason aleti çok önemli
o tarz ultrason kullanan doktorlar da sigortadan değil özel bakıyorlar
ticari bi olay işte ama normal ultrasonla ense kalınlığı ölçülmez sanırım

bende sıgortadan bahsetmıyorum zaten bende özele gıdıyorum ki ölçülmese dr mutlaka yonlendırme yapar medıcale gıdıyorum ve ölçümü yaptılar normal cıktı kansonucunu beklıyorum

hayırlı olsun arkadaslar hamılelıklerınız.bende kısmetse martta dogum yapacagım.sızde cok bulantı oluyormu sırt agrınız varmı.benım cok bulantım ve cok fena sırt agrım var.bırde kasıklarımda sancı oluyor sızdede oldumu oncelerı.lutfen bana yazarmısınız

hayırlı olsun arkadaslar hamılelıklerınız.bende kısmetse martta dogum yapacagım.sızde cok bulantı oluyormu sırt agrınız varmı.benım cok bulantım ve cok fena sırt agrım var.bırde kasıklarımda sancı oluyor sızdede oldumu oncelerı.lutfen bana yazarmısınız

cnm bizim çoğumuz o aşamalrı atlattı ama bulantısı devam eden var o yaşadıklarının hepsini yaşadım korkma sırt ağrısı kasık ağrısı kasıklara batmalar hepsi oldu şu an atlattım çok şükür

bende sıgortadan bahsetmıyorum zaten bende özele gıdıyorum ki ölçülmese dr mutlaka yonlendırme yapar medıcale gıdıyorum ve ölçümü yaptılar normal cıktı kansonucunu beklıyorum

özelde bütün parayı cebinden mi veriyorsun ki?
sigorta dediğim sgk benim de zaten..medicalde 42 lira veriyosun mesela.
ama ölçüm için ist katta üç boyutlu ultrasn var ona giriliyo dediler medicalde..o doktor da 150 lira sadece özel gidiliyo, 50 li,ra da test parası dediler

benim de 14 ağustosta canım
konuşuruz fikirlerimizi gidince
eşimin kuzeni gökalp beye gitti onda doğum yaptı memnundu o
ama doğum sonrası bel ağrısı çok fazla oldu.ilaç ona yan etki yapmış
anestezi uzmanının hatası olabilir mi diye geliyor aklıma benim ama o zaman çok kişide olurdu herhalde
karataş duymadım ben hiç bornovadayız yaa ege de yaptım doğumumu işte..egede ekip çok iyi özel odada kalmıştım
ama sezaryanda 1 gece yoğun bakımda yatıyorsun yanında kimse olmuyor hemşireler bakıyor
aslında iyi bişi ama insan sıkılıyor ööle koca gece..egepolün odası falan çok güzeldi medical de öyleymiş

ben 1 gece yattım hastanede oğlumdakı doktorum olsa gözüm kapalı gıder yaparım doğumu ama melsef emeklı oldu sansıma o yuzden çok uzuluyorum kendımı boşlukta hıssettım ılk ay ben ne yapacağım sımdı dedim , karats bına olarak eskı bır bına ama anesteszi uzmanlarına ve persoelıne 10 uzerınden 10 verırım o kadar ıyı yanı amelıyat oldugumda benım yaslarımda bır anestesı doktoru bayan vardı yanağımı okşayıp elımı tutarak uyuttu benı doğumumda da epiduralden yaan hıç sıkıntım olmadı hastaneden yureuyerek cıktım ve eve gelıp temızlık yaptım , doktorum çınarlı dahıl bır cık hastaede doğuma gırıyordu ama özellıkle karatası tavsıye etmıstı doğum ekıbı çok ıyı bana ok yardımcı ouyorlar demıştı

karatsta osman beyden de çok memnunun aslınada ben sormadan anlatıyor annenın ızlemesı ıcın yatak ucunda buyuk ekran var egepolde yok eskı usul aynı monıtorden ızlıyorsun , gökalp beyın çok methını duymsam ve evıme cok yakın olmasa egepol ıcın ugrasmazdım ama hala da karar vermedım tanışalım bakalım ne olacak:)

Son düzenleme:
bende gectıgımız subatın 2sınde dogum yaptım sezeryanla ama cok pısman oldum ısteyerek olmadı ama yınede pısmanım karnımdakı uyusukluktan nefret edıyorum 5 ay oldu hala gıtmedı ama oglumun dogum tarıı super oldu 02 02 2012:34:

bnde 2li test için ödenen ücretin yasa dışı olduğunu düşünüyorum ben ne duydum daha önce nede gördüm 2 özel hastane ve bi muaynehaneye gittim 2li test dahil tahliller ve testler için ayrıca ücret hiç ödemedim bakın bi linke AliTezel.com - HABERTRK-Hamilelik muayenelerinde brak paray provizyon bile istenemez

sağolasın canım bılgılendırdığın ıcın ozel hastanelrde hersey yasa dışı bana 25 tl fatura kesıyorlar 37 tl alıyorlar her hastada 12 tl cepte tahlıllerde kımbılır nasıl uc kağıt yapıyorlar ben gıttıgım dıger hastanede tahlıller ıcın sadece 5 tl odedım dığer hastanelerde ne kadar fıyat bılmıyorum 2li test ıcınde 55 tl ıstedi

bende gectıgımız subatın 2sınde dogum yaptım sezeryanla ama cok pısman oldum ısteyerek olmadı ama yınede pısmanım karnımdakı uyusukluktan nefret edıyorum 5 ay oldu hala gıtmedı ama oglumun dogum tarıı super oldu 02 02 2012:34:

şans işi bu doğum olayı
ben de meltem gibi sezaryan oldum ve o gece kalktım direk
maşallah hiç sıkıntım olmadı umarım ikincide de aynısı olur

meltem ben de aynı doktorumu çok isterdim ama o artık kentte falan yapıyor
5i geçecek o durumda da gerek yok yani

şans işi bu doğum olayı
ben de meltem gibi sezaryan oldum ve o gece kalktım direk
maşallah hiç sıkıntım olmadı umarım ikincide de aynısı olur

meltem ben de aynı doktorumu çok isterdim ama o artık kentte falan yapıyor
5i geçecek o durumda da gerek yok yani

bende ılk doğumumu yaptıgımda 10 sene once 1500 lıraya yapmıştım o zmaanlar ıcın cok yuksek mıktardı malesef ssk dan faydalanamıyorduk bu sefer o paraları veremem slonucta bir çocuğum daha var ve onun eğitimine harcarım bu parayı ilkinde çok onemsemıyorduk parayı ama şımdı oyle değil valla uygun fıyatlı neresıyse orayı arastırıyorum kıyafete bile çok para veresm yok yanı yada bebeğe gereksız alışverıslere bir de doyduk heralde 1. bebişlerde :)

Back
X