Ay berrakcim kocis geldi benim cikiverdim aniden kusura bakma.
İlk 6 ayi asmis kardesin. Eger prospektuste emzirme ya da laktasyon uyarisi bulunmuyorsa olumsuz olarak kullanabilir.
Ama mirage_serap gibi benim de sahsi fikrim dogum kontrol haplarinin faydasinin yaninda(gebe kalmaktan koruma), bircok yan etkisinin oldugu seklinde. Vucutta cok fazla ödem yapiyor, sonucta "yapay" bir hormon oldugu icin beyindeki hipofiz bezini de yaniltip üremeni etkiliyor, ya da ne bileyim menapozunu bile etkileyebilir ilerde. Kimisi cok guvenilir buluyor ama bu konuda cok farkli gorusler oldugu icin en sagliklisi kendi kadin dogumcusuyla ya da yoksa gebeligini takip eden ve dogumunu yaptiran drla birlikte karar vermesi cnm. Spiral takmanin daha risksiz oldugunu ve yan etkilerinin daha seyrek goruldugunu biliyoruz mesela. Herkesin kendi bunyesine ozel bi konu bu da. Yoksa saglik ocagi dru her komsusuna ayni ilaci yaziyordur muhtemelen(hangi firma daha cok esantiyon getiriyosa)..

Kimsenin de gunahini almiyorum tabi ama herkesin kendi karari. Umarim yardimci olabilmisimdir..

ben hep derim en garanti korunma yapmamak