2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Bende 38+6 da sezaryan ile doğum yapacağım insülin kullandığım için, doktorum bu yönde bilgi verdi, doktorum turkiyedeki anne karnındaki bebek sağlığı konusunda alanında 100 uzman doktordan birisi o ne derse o , üstelik normal doğum yanlısı arkadaşımı 40 haftanın bitimine kadar normal doğum için bekledi. Bana şekerden dolayı sezeryan diyorsa bildiği vardır , ayrıca bebeğimin en az 1 gwcw kontrol amaçlı küvezde kalacağını söyledi, (sana böyle bir bilgi verildi mi acaba?) sorgulamam sağlıkla gelsin nasıl geldiğinin de önemi yok, kısacabizde önümüzdeki cumartesi 39.hafta bitiminde hayırlısıyla kavuşuyoruz bebeğimle:)

benimde içim rahat sezeryan konusunda ama insanlar canımı sıkıyor. küvez konusunda bi şey demedi doktorum. inş bi sorun olmaz. benim de 38+6 oluyor günüm:)

Kızlar bıde bişey sorcam, doktorum bebegımın kilosunun normal oldugunu ve normal dogum ıcınde cok ideal oldugunu soyledi. Ama ben haftaya kadar hergun duzenli bebege kilo aldıran ne yesemde bırazcık daha kılo alsa, ufak tavsiyeleriniz varsa cok sevınırım

PROTEİN ve DEMİR

Mikroskobik bir embriyoyu sağlıklı bir bebeğe dönüştürebilmek için milyonlarca ufak hücre gerekir. Protein esas olarak bu görevi yerine getirecek maddelerin oluşumunu sağlar. Hamileliğin son üç ayında günde 150 ila 200 gram protein almanız gerekir. Her biri iskambil kağıdı büyüklüğünde 75 gram kemiksiz et, tavuk veya balık mükemmel protein kaynaklarıdır. Ayrıca sebze temelli proteinler sağlayabileceğiniz nohut, mercimek ve fasulye gibi tahılları da unutmamak gerek.

Protein açısından zengin olan bir çok besin aynı zamanda iyi birer demir kaynağıdır da. Hamileliğin son aylarında bebek doğumdan sonraki ilk aylarında kullanmak üzere demir depolar. Bu dönemde kan hacminiz sürekli arttığı için sizin de demire ihtiyacınız vardır. Eğer yeterli demir almazsanız, bebek vücudunuzda depoladığınız demiri kullanmaya başlayacaktır. Bu nedenle demir eksikliği genelde yeni doğan bebeklerden çok hamile kadınlarda sıkça görülür.

DİĞER BESİN KAYNAKLARI

Besin ihtiyacınızı karşılayacak bazı sağlıklı seçenekler

MEYVE ve SEBZELER

Günde 5 porsiyon veya daha fazla yiyebilirsiniz. Farklı renklerde sebze ve meyveler, alacağınız gıdayı da çeşitlendirecektir. Her ne kadar her sebze ve meyve belli bir miktar besin değerine sahipse de, işte size folik asit açısından zengin değere sahip bir sebze ve meyve listesi:

Kuşkonmaz

Yeşil salata

Ispanak

Brokoli

Portakal

Son ikisi ayrıca C vitamini açısından da çok zengindir, (bu da demir yüklemesine yardım eder). Aşağıdakiler de C vitamini açısından oldukça zengindir:

Kavun

Greyfurt

Kivi

Patates

Domates

Karpuz

Biber

Karnıbahar

Çilek

TAHILLAR

Tüm bu seçenekler karbonhidrat açısından zengindir, dolayısıyla enerji verirler ve açlığınızı bastırırlar.

Aşağıda size değişik alternatifler olarak sunduğumuz lifli besinleri günde 6 defa ya da daha çok yiyebilirsiniz.

1 dilim ekmek

1 kase yulaf ezmesi veya mısır gevreği

½ kase haşlanmış makarna

½ kase pilav

½ kase bulgur pilavı

1 krep

4-6 adet kraker

2 kase patlamış mısır

2-3 adet grissini

PROTEİN VE DEMİR

Günde 3 öğün yemeyi hedeflemelisiniz. Aşağıdaki seçeneklerin demir oranı yüksek olmakla beraber, bu besinler protein açısından da zengindir.

50 gram kemiksiz et, balık veya tavuk

2 yumurta

1 kase pişmiş fasulye

Diğer iyi protein seçenekleri:

50 gram peynir

¼ kase kabak ya da ay çekirdeği

Aşağıdaki besin maddeleri yağ oranı açısından yüksektir, ara sıra yemelisiniz.

¼ kase fındık, ceviz ya da fıstık

4 kaşık fıstık ezmesi

KALSİYUM

Günde dört porsiyon almaya çalışın. Aşağıda verdiğimiz miktarlar bir bardak sütteki kalsiyuma (300 mg.) eşittir.

1 kase yoğurt ya da muhallebi

40 gr. beyaz peynir

Süt ürünleri dışında, aşağıdaki besinler de 300 mg. protein sağlar:

1 bardak kalsiyum katkılı portakal suyu

1 kase pişmiş ıspanak

1 ½ kase yulaf lapası

3 kase kuru fasulye

¾ kase badem

canım bir oku istersen belki yardımcı olur bebeğin kilo almasında

kızlar gece hiç uyuyamadım yine ama bu kez oglum rahatsız etmedi sorun da bu oldu zaten normalde o uyutmuyodu hareketlerinden dolayı, dün gecede aksine gibi ne yaptıysam ne yediysem hiç cevap vermedi sabah kalktım namaz kılayım diye basladım aglamaya cok kötü olmuşum ya dolmuşum iyice sanırım sonra yine tatlı bişeyler yedim az da olsa vurdugunu ve sag tarafımda toplandıgını hissettim cok üzdü bugün beni..şuanda da sol tarafımda yine göğsümün hemen dibinde toplandı duruyo aşagıya dönmeye de niyeti yok galiba yine... aman iyi olsunda dönmese de olur artık onuda takmıyorum hiç kafama cok korktum cok :(( doktorların haklı cıkmasından korktum...

perşembe günü aynısını yaşadım.şimdi her hareketinde nasıl mutlu oluyorum bilemessin demiyeceğim. ancak yaşayanşlar bilir. sabah nst vardı, hareketleri az çıktı, evde nasıl dedi dr,hiç yeri azalmamış gibi çok hareketli dedim. iyi takip et dedi, 3,5 a kadar hemen hemen hiç hareket etmedi. sonra normale döndü.gene de nst ye çağırdı dr. gittik.o da iyi çıktı. dr.um endişelenme dedi. 3 ana öğünden sonra 3 defa hareket etse yeterli dedi. o hareketleri hissedersen korkulacak bir şey yoktur dedi. seni de rahatlatır belki. yemekleden sonra dikkat ediyorum , 1 kez hareket etse tamamdır diyorum, bu defayı atlattık.

merhaba bayanlar ben mucizem 2012 arkadaşıyım ,

mucizem bugun saat 12: 00 da sezeryanle bir erkek bebek dünyaya getirdi.
Ancak kendisi solunum problemi sebebiyle yoğun bakımda..
durumu iyi sizin dualarınızı bekliyoruz.
Bebekde çok sağlıklı şükürler olsun...

:nazar:

çok geçmiş olsun,inş. iyi haberlerinide alırız.

Kızlar kocamla alışverişe çıkmaya uyuz olduğumu fark ettim bugün
bebek odası için halı bakmaya gittik, aldık da çok şükür. Aman bi haller böyle bi huzursuzluklar görmelisiniz. Her alışverişte aynı şey. Çok fazla kaldıramayacağımız ölçüde maddi yüke girmişiz gibi saçmalıyor. Bebeğin tadını çıkaramıyor, ben de kendi çapımda takılıyor gibiyim. Ya mis gibi bebiş geliyor işte dimi, hazırlıklar onu sevindirmiyor gibi. Bi de ben çalışıyorum üstelik. Bi de demez mi "bitti dimi artık, bişey kalmadı? Daha fazla bana masraf çıkarma' filan. O bişey alacakken ben keyifle eşlik ediyorum ona ama. Sizin eşleriniz nasıl? Bebek alışverişlerinde nasıl davrandılar? Bu gıcıklık kocama mı mahsus bilemedim.

PROTEİN ve DEMİR

Mikroskobik bir embriyoyu sağlıklı bir bebeğe dönüştürebilmek için milyonlarca ufak hücre gerekir. Protein esas olarak bu görevi yerine getirecek maddelerin oluşumunu sağlar. Hamileliğin son üç ayında günde 150 ila 200 gram protein almanız gerekir. Her biri iskambil kağıdı büyüklüğünde 75 gram kemiksiz et, tavuk veya balık mükemmel protein kaynaklarıdır. Ayrıca sebze temelli proteinler sağlayabileceğiniz nohut, mercimek ve fasulye gibi tahılları da unutmamak gerek.

Protein açısından zengin olan bir çok besin aynı zamanda iyi birer demir kaynağıdır da. Hamileliğin son aylarında bebek doğumdan sonraki ilk aylarında kullanmak üzere demir depolar. Bu dönemde kan hacminiz sürekli arttığı için sizin de demire ihtiyacınız vardır. Eğer yeterli demir almazsanız, bebek vücudunuzda depoladığınız demiri kullanmaya başlayacaktır. Bu nedenle demir eksikliği genelde yeni doğan bebeklerden çok hamile kadınlarda sıkça görülür.

DİĞER BESİN KAYNAKLARI

Besin ihtiyacınızı karşılayacak bazı sağlıklı seçenekler

MEYVE ve SEBZELER

Günde 5 porsiyon veya daha fazla yiyebilirsiniz. Farklı renklerde sebze ve meyveler, alacağınız gıdayı da çeşitlendirecektir. Her ne kadar her sebze ve meyve belli bir miktar besin değerine sahipse de, işte size folik asit açısından zengin değere sahip bir sebze ve meyve listesi:

Kuşkonmaz

Yeşil salata

Ispanak

Brokoli

Portakal

Son ikisi ayrıca C vitamini açısından da çok zengindir, (bu da demir yüklemesine yardım eder). Aşağıdakiler de C vitamini açısından oldukça zengindir:

Kavun

Greyfurt

Kivi

Patates

Domates

Karpuz

Biber

Karnıbahar

Çilek

TAHILLAR

Tüm bu seçenekler karbonhidrat açısından zengindir, dolayısıyla enerji verirler ve açlığınızı bastırırlar.

Aşağıda size değişik alternatifler olarak sunduğumuz lifli besinleri günde 6 defa ya da daha çok yiyebilirsiniz.

1 dilim ekmek

1 kase yulaf ezmesi veya mısır gevreği

½ kase haşlanmış makarna

½ kase pilav

½ kase bulgur pilavı

1 krep

4-6 adet kraker

2 kase patlamış mısır

2-3 adet grissini

PROTEİN VE DEMİR

Günde 3 öğün yemeyi hedeflemelisiniz. Aşağıdaki seçeneklerin demir oranı yüksek olmakla beraber, bu besinler protein açısından da zengindir.

50 gram kemiksiz et, balık veya tavuk

2 yumurta

1 kase pişmiş fasulye

Diğer iyi protein seçenekleri:

50 gram peynir

¼ kase kabak ya da ay çekirdeği

Aşağıdaki besin maddeleri yağ oranı açısından yüksektir, ara sıra yemelisiniz.

¼ kase fındık, ceviz ya da fıstık

4 kaşık fıstık ezmesi

KALSİYUM

Günde dört porsiyon almaya çalışın. Aşağıda verdiğimiz miktarlar bir bardak sütteki kalsiyuma (300 mg.) eşittir.

1 kase yoğurt ya da muhallebi

40 gr. beyaz peynir

Süt ürünleri dışında, aşağıdaki besinler de 300 mg. protein sağlar:

1 bardak kalsiyum katkılı portakal suyu

1 kase pişmiş ıspanak

1 ½ kase yulaf lapası

3 kase kuru fasulye

¾ kase badem

canım bir oku istersen belki yardımcı olur bebeğin kilo almasında

Canım oncelikle cok tesekkur ederim bilgilendirdigin için fakat ben bunların hepsini biliyor ve uyguluyorum benim demek istediğm pratık bilgiler, yani pekmez kilo aldırır derler ne kadar dogru ?acaba. Meyvesularını duymuştum bunun gibi, ama nekadar dogru tartısılır :)

Herkese merhaba,
Bu forumu uzun zamandir takip etmeme ragmen hic yazmamistim sanirim. Bende subat anne adayiyim, benim dogumumda 20-28 subat arasi bekleniyor, suanda tam 36 haftalik hamileyim :nazar: , bende sizler gibi heyecanla kizimi bekliyorum. Tum dogum yapanlari kutluyorum, bebegini kaybeden seda arkadasa da sabir diliyorum, allah hepimizin yardimcisi olsun arkadaslar.

bebek odası için halı bakmaya gittik, aldık da çok şükür. Aman bi haller böyle bi huzursuzluklar görmelisiniz. Her alışverişte aynı şey. Çok fazla kaldıramayacağımız ölçüde maddi yüke girmişiz gibi saçmalıyor. Bebeğin tadını çıkaramıyor, ben de kendi çapımda takılıyor gibiyim. Ya mis gibi bebiş geliyor işte dimi, hazırlıklar onu sevindirmiyor gibi. Bi de ben çalışıyorum üstelik. Bi de demez mi "bitti dimi artık, bişey kalmadı? Daha fazla bana masraf çıkarma' filan. O bişey alacakken ben keyifle eşlik ediyorum ona ama. Sizin eşleriniz nasıl? Bebek alışverişlerinde nasıl davrandılar? Bu gıcıklık kocama mı mahsus bilemedim.

bence hareketleri sana yanlış düşündürüyor oda elbette seviniyordur heyecanlanıyordur bebek geleceği için onun alışverişi hazırlıkları için ama maddi açıdan biraz daraldıysa belli edemiyordur benim eşimde pek konuya dahil olmak istemiyormuş gibi bu alışveriş konusunda sıkıntı yapıyor ama belli ki ben eksik vs dediğimde üzüleceği için bence alınma boşver bak bebiş gelince neler neler yapıcak ona:emir_bebek::emir_bebek:

canim para soz konusu oldugu zaman hepsi boyle davraniyor sanki ozellikle bebek olunca bi acayip davraniyorlar daha bir sorumluluktanmi ne anlamadim korkuyorar sanirim yada gercekten gerekliligini anlamiorlar benim esim ilk aylarda hic orali degildi 6. aydan sonra falan toptan alisveris yapalim hergun bana soylenip durma dedi toptan alisveriste kacis yok herseyle ilgilendi eksik kalanlari ben int hallettim hep ama benim esim genel olarak alisveristen nefret ediyor magaza kapisinda bekleyen turden yani bizdede cok iyi degil itise kakisa hallettik cok sukur cok takilma sende :)

selam canım bende 7 şubatcıyımmm. saat9-10 gibi bebeğim kucağımda olur inşallah. senin saat belli mi? canım ne 4 kilosu ya benimki 3200 haftada 250 alsa bile bide şişi inince ufack kalıcak. ben hiç bebek tutmadım o ufacık şeyi nasıl tutacam acaba?

zor bir süreç ama anneliğe adım atarak zaten zor olan herşeye göğüs germeye hazırız dedik bi kere. geçecek bu günlerin inşallah.

haftasına göre kilosu boyu gayet iyi canım. sarılık zaten herkeste oluyo nerdeyse.Allah çözümsüz dert vermesin.

bebeğinle huzurlu mutlu günler geçir inşallahhh.

ne kadar sevgi dolu birine benziyosun. tam bir anne. kızın da çok şeker. Allah mutluluğunu daim etsin.

bende seni tebrik ediyorum canım.kızınla mutluluklar. süt için mutlaka denemişsindir hoşaf ,humana vs.

Allah yardımcısı olsun onunda bebişininde.
çok doğru söylemişsin cnm inş geçicek alıcam kuzumu sabahları 1 kere emzirme hakkım var nasıı oyalanıyorum uzun süre bende kalsın die yavrum benim tatda bir gör cnm giremezsem oğluşum gelirse hayırlı sağlıklı doğum diliyorum allahtan senin için inş cnm.

Kızlar bıde bişey sorcam, doktorum bebegımın kilosunun normal oldugunu ve normal dogum ıcınde cok ideal oldugunu soyledi. Ama ben haftaya kadar hergun duzenli bebege kilo aldıran ne yesemde bırazcık daha kılo alsa, ufak tavsiyeleriniz varsa cok sevınırım

cnm benim bebegim her hafta 400 gr aliyorum bilmiyorum genetikmi yediklerimden mi benim genel yediklerim hatta artik biraktim yemegi iri olucak diye muz hergun 1 tane sabah dut yada keci boynuzu pekmezi 3 bardak sut gunde bide nesfit ara gun oda sutlu oluyor zaten ceviz findik badem ara ogunde ana yemekte agirlikli sebze lahana,karnibahar,etli patlican,pazi,ispanak,haftada bir tavuk haslama ve tavuk suyu corbasi,2 haftada bir balik yemege gidebildim ama balik hapi iciyorum,bide 2 gunde bir nerdeyse ara ogunde koy tarhanasi eyupten aliyorum ve salata,ozellikle cay,kahve,hamburger,pizza,lahmacun,meyve suyu,mevyeli soda gibi seyleri buzamana kadar tadina bakmadim resmen agzima attigim herseyi dusunerek yedim iclerinde sevmediklerim vardi onlara bile alstim bide aksam yemekerin yaninda yogurt he arada bir bakliyatlardanda yedim ozellikle mercimek,nohut,barbunya gibi ;) kisacasi boyle..

he bide meyvesularinn icindekiler ne bell degil ben tatli,cikolata falan sevememe ragmen tuttum bunlar seker acisindan sakincali ben portakal,elma yedim ara ogunlerde bunar yoksada muz mutlaka

yok canım yokkk...sennkine has olurmu...walla ben daha para harcamaktan zevk alan bi erkek görmedim..:)))tek deilsin yani....

canım gözün aydın. bebişin en kısa sürede toparlanıp gelecektir yanına sen içini ferah tut.

merak ettim seni canım inş. kolay bi doğum geçirirsin. öle beceremiyecem diye düşünme ne analar doğurmuş biz mi doğuramayacağız:34:

canım hepimiz senin gibi herşeyimiz hazır olsun istiyoruz ama bebişler daha önemli sen kuzunu düşün. iş gelip geçici yapılır de boşveeeer biraz
Sağol canım benim daha iyiyim. Rahatladım biraz allah sanada bekliyen arkadaşlarada en kolayından doğum nasip eder inş.

Biz de toptan cikip herseyi hallettik.. O kadar triplere girmedi ama cok da hoslanmadigi belliydi.. Herseye gercekten gerekli mi acaba diye yandan yandan bakiyodu. Ne masrafli ismis bu ya dedi en sonunda.. :) bebek bezi bile amma pahaliymis 25 lira verilirmi bi beze dedi.. Az daha elde yika bezi dicek sandim.. :) bi baktim dandik adini bile duymadigim bebk bezlerine bakiyo.. Baglamam bak pisik olur bebegin alti cok aglar sen susturursun soyliyim pintilik etme dedim :) para harcadigi icin hik mik yapiyo da gecende bebk sampuanini koklarken gordum mutlu mutlu gulumsuyodu yawrum yaa.. Cok sewiyorum kocisimi :)

doğum yapan annişlerrr,, doğumdan hemen sonra kaç kilo gidiyor? bazıalrı 3 diyor bazıları 10. belki o zaman onu düşünmiycem heyecandan ama şimdi koca popomu görünce aklıma geliyor.:30::30::30:

Biz de toptan cikip herseyi hallettik.. O kadar triplere girmedi ama cok da hoslanmadigi belliydi.. Herseye gercekten gerekli mi acaba diye yandan yandan bakiyodu. Ne masrafli ismis bu ya dedi en sonunda.. :) bebek bezi bile amma pahaliymis 25 lira verilirmi bi beze dedi.. Az daha elde yika bezi dicek sandim.. :) bi baktim dandik adini bile duymadigim bebk bezlerine bakiyo.. Baglamam bak pisik olur bebegin alti cok aglar sen susturursun soyliyim pintilik etme dedim :) para harcadigi icin hik mik yapiyo da gecende bebk sampuanini koklarken gordum mutlu mutlu gulumsuyodu yawrum yaa.. Cok sewiyorum kocisimi :)

bizimkide sabah işe giderken kapı süsüne bakıp inceliyordu,bazende bakıyorum beşik bozulmuş açmış filan anlıyorum tabi tam düzeltememiş oluyor. o nevresimleri alırken mırın kırın ediyor ama görüncede ne tatlı filan diyor beyfendi. erkekliğin şanındandır alışverişe bıdı bıdı etmek. onlar edecek biz alacaz..onlar edecek biz alacaz. gönüllerinin olmasını beklersekkkk oooo daha hiç bişeyi yoktu.

Back
X