2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kizlar Zuzum nerde bilen var mi? Yoksa o da mi dogurdu? Bi ben mi kaldim bekleyen? :1: Oglusum karnimi cok sevdi birakamiyor:52:

canım merak etme yanlız değilsin :) bende daha doguramadım :) doktorlara kalsa 30.haftadan bu yana erken dogum yapacaktım maşallah 36+2 olduk hala aynıyım :)) benim oğluşum da sanırım içeriyi sevdi

perşembe günü aynısını yaşadım.şimdi her hareketinde nasıl mutlu oluyorum bilemessin demiyeceğim. ancak yaşayanşlar bilir. sabah nst vardı, hareketleri az çıktı, evde nasıl dedi dr,hiç yeri azalmamış gibi çok hareketli dedim. iyi takip et dedi, 3,5 a kadar hemen hemen hiç hareket etmedi. sonra normale döndü.gene de nst ye çağırdı dr. gittik.o da iyi çıktı. dr.um endişelenme dedi. 3 ana öğünden sonra 3 defa hareket etse yeterli dedi. o hareketleri hissedersen korkulacak bir şey yoktur dedi. seni de rahatlatır belki. yemekleden sonra dikkat ediyorum , 1 kez hareket etse tamamdır diyorum, bu defayı atlattık.

canım benim her yemekten sonra hareketi olmuyo genelde yatarsam ne tarafa dönersem orada hissediyorum oda bazen herzman degil 2gündür de yine hareketi yok bi sag da bi sol da toplanıyo sanki ordan oraya gecişler de böle içimde hava kabarcığı varmış ta oda geciş yapıyomus gibi garip şeyler oluyor anlatamadım pek ama anladınız mı bilmiyorum

Herkese merhaba,
Bu forumu uzun zamandir takip etmeme ragmen hic yazmamistim sanirim. Bende subat anne adayiyim, benim dogumumda 20-28 subat arasi bekleniyor, suanda tam 36 haftalik hamileyim :nazar: , bende sizler gibi heyecanla kizimi bekliyorum. Tum dogum yapanlari kutluyorum, bebegini kaybeden seda arkadasa da sabir diliyorum, allah hepimizin yardimcisi olsun arkadaslar.

biz seninle aynıyız demek ki canım allah yardımcımız olsun inşallah cümlemizin

iyi geceler kızlar,
ben her gece öksürükle kalkıyorum. gıcık şeklinde bazen çıkarmaya kadar gidiyor.
sizlerde de oluyor mu.36 haftayı doldurduk normal mi acaba?
doğum dan sonra geçermi
geçmezse diye korkuyorum. sezeryan olacagım. geçmezse dikişler öksürürken hatta gülerken bile çok açıyor.
dr 17 şubat olabilir dedi ama daha kesinlleşmedi
sizce pazar günü doğum iyi olur mu

Kızlar bende geçmişi okuyamadım çünkü 28 ocak da sezaryenle doğum yaptım 3 gün hastanede yattım 2. Gün gece yavrumun nefesi kesilir gibi oldu panik yaptık dr. çağırdık topuğundan 3 tüp kan aldılar sonucu iyi çıktı ama bi sorun var gibi sabah film çekilcek gece yan yatırın dedi 3.gün oldu bn taburcu olcaz die hazırlandım film çekildi ciğerlerine kusmuğu kaçmış ben bu şekilde taburcu edemem 1 hafta yada 10 gün küvezde yatması gerekli yoksa gece boğulabilir dedi kabul ettik ve eve gelmeyi planlarken yavrumu elimden almaları çok zordu tüm gün ağladım Şimdi 3gündür hastanede günde 1 kez emzirme hakkım var gördükçe rahatladım inş hafta başı gibi çıkar bn öyle ümit ediyorum allah hepimizin bebeklerine sağlık sıhhat versin :emir_bebek:
canım cok gecmıs olun saglıkla buyut bebegını bak sadece gozetım ltınsa bı sıkıntısı yok sukur

mucizem olayını bende tam anlayamadım canım bebek mi kendisi mi yogun bakımda.. allah yardımcıları olsun.. seda'dan da hiç haberim yok meltem en son bebegini kaybettiğini söyledi bidaha da bişey duyamadım bi süre gelmez herhalde buralara allah sabır versin inşallah canım
seda ıle ertes, gun konustum öoralı bozuk tabı nası ıyı olsunkı ertesı gun taburcu olacaktı

günaydııınnnnn

doğum yapan arkadaşlar tekrar tebrik ederim atladığım varsaa
sancısı gelenler doğuma girecekler sağlıkla kavuşun inşallah mis kokulu kuzularınıza

mucizem yoğun bakımda mıymış bebek mi anlamadım ben..
arasam şimdi yorgundur falan ama merak ettim yaa...nasıl oldular acaba...
bir de seda çıktı mı ne durumda onu merak ediyorum:(
o kısmı bende anlamadın umarım her 2sıde ıyıdır

zeysima,aybukeahmet, nz allah analı babalı büyütsün yavruşlarınızı. nz aynı zaman da geçmiş olsun. bebişin iyi olsunda geçer hepsi. tabi böyle söylemek kolay, eve yalnız dönüp, 9 ay beklediğin yavrundan uzak olmak çok zordur ama en azından dr.u onun için en iyi olanı düşünüyor, sonrasında da iyi olsun diye uğraşıyor. inş atlatır. çok güçlü bebekler, bazen anne babalarından bile.

kizlar gecmis bile yapamadan hemen yaziyim dedim benim dun drum rahimagzi uzunlugu 2,5cme dusmus demisti int baktim kimildamadan yatin yercekimi yasak diyor ama ne mumkun ev temizligi var kadin gelicek ama basinda durmasi var bebegin odasi tam yerlesmedi cantamizi bugun hazirliyorum cok sukur annem var ama oda hersey bana soruyor laf anlatmaktan yorulup yine kalkiyorum bugun sol kasigim hafif hafif sizlamaya basladi vajinamdada agri var bacaklarimin arasi kemiklerim sizliyo magnezyuma basladim ciger gelistirici ignemizide vuruldum daha erken diye korkuyorum kizlar ilk bebegim biseyde bilmiyorum sizce daha dururmu bebegim fikriniz ne ?:( 33+3 um

bu detaylara hiç takılma yat dinlen,daha 36 yı doldurmamışsın. ben 3 kere yatak istirahati yaptım.tek önemli olan bebeğin zamanını doldurması. şimdi doğsa, küveze alınması gerekse ne ev temizliği gelir aklına ne çantan,kendini hep suçlu hissedersin. bana dr.um 38 +3 te sezeryan günü verdi. ne kadar kalsa içerde kardır hesabıyla 39+0 olsa olmaz mı dedim. tabi olur , bebek için daha iyi dedi. kaldı ki sen daha 34 gözüküyorsun takviminde. erken doğumlarda bazı organlar yeterince gelişemeyebiliyor ve doğum sonras geçici ya da kalıcı sıkntılar olabiliyor. yatıp dinlenirsen önüne geçebilirsin bir takım aksiliklerin.sadece bebeğini düşün bence.

sagol canim ama bende bu halde yakalanmaktan korkuyorum hersey eksik ev felaket bitsede oyle beklesem diye dusunuyordum bebegim 36 haftalik 3 kilo gozukuyor ama cigerleri icn korkuyorum bide emer mi diye olursa ins 1 kac hafta daha dayanir biraz once belimede 2 kere sanci girdi iyice korktum

takma evi, boşver sen şuanda en çok bebeğini düşünmelisin. ben 27.ci haftada dr.a gittim. karnımda çok fazla sertleşmeler vardı. ultrason iyi çıktı, açılma yok, rahim ağzı 48 mm, cerviks sertti. buna rağmen rapor verdi. 10 gün hiç kalkmayacaksın dedi yemek ve wc hariç. iğne oldum 2 kez ve progestan kullandım.10 gün sonra kont. vardı ve herşey yolundaydı. normal hayatına döebilirsin ama işe gitmeyeceksin artık ve kendini iyiyim diye çok yorma dedi. o 10 gün korkusu yetti bana çünkü daha çok erkendi. dr.un ne dedi bilmiyorum ama bence sende en azından rskin azalana ya da geçene kadar ya da 36 yı doldurana kadar yorma kendini dinlen. bebek gelirse de ev öyle kalacak zaten hiçbirine koşturamayacaksın. ama sonuçta karar senin ,sen bilirsin.

canım benim her yemekten sonra hareketi olmuyo genelde yatarsam ne tarafa dönersem orada hissediyorum oda bazen herzman degil 2gündür de yine hareketi yok bi sag da bi sol da toplanıyo sanki ordan oraya gecişler de böle içimde hava kabarcığı varmış ta oda geciş yapıyomus gibi garip şeyler oluyor anlatamadım pek ama anladınız mı bilmiyorum

benimde perşembe 12 ile 15.30 arası dediğin gibi hareketleri oldu. sakin bir yerde yatıp dinlensen ve hareketlerini dinlesen. ben oluyorda evde birşeylerle uğraşırken anlamıyormuyum diye sakin bir yerde dinledim harektlerini.o zaman duyabildim. denemediysen eğer bi dene istersen,gene çok azsa bence kesin dr.la görüş.

saat 6 dan beri ayaktayım,çok şükür uykum geldi.yatayım ben biraz,dinlenmek lazım,az kaldı nasıl olsa.herkese günaydııııııııııııııııııııııın...................

canım cok gecmıs olun saglıkla buyut bebegını bak sadece gozetım ltınsa bı sıkıntısı yok sukur

seda ıle ertes, gun konustum öoralı bozuk tabı nası ıyı olsunkı ertesı gun taburcu olacaktı

o kısmı bende anlamadın umarım her 2sıde ıyıdır
Cnm allah razı olsun hepinzinden çok saol
zeysima,aybukeahmet, nz allah analı babalı büyütsün yavruşlarınızı. nz aynı zaman da geçmiş olsun. bebişin iyi olsunda geçer hepsi. tabi böyle söylemek kolay, eve yalnız dönüp, 9 ay beklediğin yavrundan uzak olmak çok zordur ama en azından dr.u onun için en iyi olanı düşünüyor, sonrasında da iyi olsun diye uğraşıyor. inş atlatır. çok güçlü bebekler, bazen anne babalarından bile.
Amin cnm tşk ederim cnm iyi dilekleriniz için sana hepinize allah hepîmizin yavrularına sağlık versin

kızlar usg olcusune son haftada guvenmeyın ruzgar 5 gun oncekı usgden 500 gr fazla dogdu, 4 kılo uzerı dogan bebeklerın olcumlerı hep ılerde oluyor en bastan berı http://www.kadinlarkulubu.com/subat...ebekler-kac-haftalik-kac-kilo-kac-cmquot.html buradan karsılastırırsanız daha sagglıklı sonuc alırsınız gecmış okurken bı arkadas yazmıs mesela 36, haftada 3200gr bebek 4 kıloyu gecerr dr sezeryan dedı dıye ruzgar mesela 36. hafta da 3582 gr ımıs

bır de kılo verme mevzusu olmus hastaneden geldık 1. gun sadece 5 kılo gıtmustı kii 4.170 gr ı bebektı yasadıgımm hayal kırıklıgını anlatamam:( sun an 9 gunluguz ve 11 kılo su gıttı allaha sukur

Günaydınnnnn kızlar...... kıcım basım belim elim dizim dilim anam ben cok yorgunum bugün dün öldürdüm kendimi sanırım ve bugünde daha isler var yapılacak, Vay benim halime:18:

kızlar usg olcusune son haftada guvenmeyın ruzgar 5 gun oncekı usgden 500 gr fazla dogdu, 4 kılo uzerı dogan bebeklerın olcumlerı hep ılerde oluyor en bastan berı http://www.kadinlarkulubu.com/subat...ebekler-kac-haftalik-kac-kilo-kac-cmquot.html buradan karsılastırırsanız daha sagglıklı sonuc alırsınız gecmış okurken bı arkadas yazmıs mesela 36, haftada 3200gr bebek 4 kıloyu gecerr dr sezeryan dedı dıye ruzgar mesela 36. hafta da 3582 gr ımıs

bır de kılo verme mevzusu olmus hastaneden geldık 1. gun sadece 5 kılo gıtmustı kii 4.170 gr ı bebektı yasadıgımm hayal kırıklıgını anlatamam:( sun an 9 gunluguz ve 11 kılo su gıttı allaha sukur
5 KİLONUN 4.1 İ BEBEKSE SU NERDE ES NERDE ALALH ALLAH :47: farklı bir tartımıydı meltem ya da belki tartıldıgın anda toktun cok mu su falan tüketmistin ama herneyse su an 11 i gitmis SUPERRRRRRRR darısı basımıza:46::49:

meltemcim adına çok sevindim ben diyetisyene gitmeme rağmen her hafta 1 kilo aldım 4. aydan sonra bebeğimde kilolu gidiyodu ihsal olmaya başlayınca oğlumun kilo alması durdu yada dediğin gibi yanlış ölçümde olabilir.benimde her yerim şiş inmiyo inşallah su tutmuştur vücudum yoksa 30 kilo aldım hamilelik boyunca inşallah veririm yoksa yeniden sağlık problerim çıkacak...

Günaydınnnnn kızlar...... kıcım basım belim elim dizim dilim anam ben cok yorgunum bugün dün öldürdüm kendimi sanırım ve bugünde daha isler var yapılacak, Vay benim halime:18:

işler halledilir canımmm.önemli olan seninle bebeğin sağlığı dikkat et az kalmış canımm

bu detaylara hiç takılma yat dinlen,daha 36 yı doldurmamışsın. ben 3 kere yatak istirahati yaptım.tek önemli olan bebeğin zamanını doldurması. şimdi doğsa, küveze alınması gerekse ne ev temizliği gelir aklına ne çantan,kendini hep suçlu hissedersin. bana dr.um 38 +3 te sezeryan günü verdi. ne kadar kalsa içerde kardır hesabıyla 39+0 olsa olmaz mı dedim. tabi olur , bebek için daha iyi dedi. kaldı ki sen daha 34 gözüküyorsun takviminde. erken doğumlarda bazı organlar yeterince gelişemeyebiliyor ve doğum sonras geçici ya da kalıcı sıkntılar olabiliyor. yatıp dinlenirsen önüne geçebilirsin bir takım aksiliklerin.sadece bebeğini düşün bence.

haklisin canim umarim 36-37 yi gormek nasip olur yatmaya calisiyorum allahtan ailemden destek gordumde bugunlerde yoksa zorluk cekerdim esime soyldiklerimi yapar ama enaz 3 kere soylemem lazim evi havaya ucurma potansiyeli var fisleri acik unutur cami unutur ocagi unutur bicok seyini kaybeder bana sorar o beni cok ugrastiriyordu simdi takmadan yatiyorum artik pes ettim dun annemler bebegimin odasini hazirladilar cok guzel oldu benim icin bu yeterliydi zaten mutlu oldum biraz :) insallah kuvene falan girmeden saglikli bisekilde bebegime kavusurum uyku bile tutmuyor pskolojik sanirim :(

takma evi, boşver sen şuanda en çok bebeğini düşünmelisin. ben 27.ci haftada dr.a gittim. karnımda çok fazla sertleşmeler vardı. ultrason iyi çıktı, açılma yok, rahim ağzı 48 mm, cerviks sertti. buna rağmen rapor verdi. 10 gün hiç kalkmayacaksın dedi yemek ve wc hariç. iğne oldum 2 kez ve progestan kullandım.10 gün sonra kont. vardı ve herşey yolundaydı. normal hayatına döebilirsin ama işe gitmeyeceksin artık ve kendini iyiyim diye çok yorma dedi. o 10 gün korkusu yetti bana çünkü daha çok erkendi. dr.un ne dedi bilmiyorum ama bence sende en azından rskin azalana ya da geçene kadar ya da 36 yı doldurana kadar yorma kendini dinlen. bebek gelirse de ev öyle kalacak zaten hiçbirine koşturamayacaksın. ama sonuçta karar senin ,sen bilirsin.

sagol canim bende ilk karnim sertlesti diye gittim sertlesti kaldi oyle 3 gundur ultrason benimde normal kadin alttan bakicam deyince anladi hiiii 2,5 cm dedi tamda aciklamadi bende afallamis durumdaydim igne ve magnezyum verdi yat dedi haftaya kesin bidaha geliyorsun dedi eve geldim dunden beri sancida basladi iyice korktum hastaneye allahtan hep beraber gitmistik durumu herkes duyunca dunden beri yanimdalar ablam yanimda kaldi bebehimn odasini falan yapti normalde isleri cok yogndur telefonda zor gorusuruz ama simdi yanimda cok sukur :)

5 KİLONUN 4.1 İ BEBEKSE SU NERDE ES NERDE ALALH ALLAH :47: farklı bir tartımıydı meltem ya da belki tartıldıgın anda toktun cok mu su falan tüketmistin ama herneyse su an 11 i gitmis SUPERRRRRRRR darısı basımıza:46::49:
yok kendı tartımda ac karna tartıldım doguma gıderken de donunce de :))) aynı seyı ezel ılede konustuk oda 4 kılo vermıs dogumdan sonra 3 kılosu bebek:)
meltemcim adına çok sevindim ben diyetisyene gitmeme rağmen her hafta 1 kilo aldım 4. aydan sonra bebeğimde kilolu gidiyodu ihsal olmaya başlayınca oğlumun kilo alması durdu yada dediğin gibi yanlış ölçümde olabilir.benimde her yerim şiş inmiyo inşallah su tutmuştur vücudum yoksa 30 kilo aldım hamilelik boyunca inşallah veririm yoksa yeniden sağlık problerim çıkacak...
canım bende 23 kılo ıle bıtırdım hamılelıgı su an kendı gıtsın bakalım kılolar kalan saglar bızımdır o zaman hal caresıne bakarız

yok kendı tartımda ac karna tartıldım doguma gıderken de donunce de :))) aynı seyı ezel ılede konustuk oda 4 kılo vermıs dogumdan sonra 3 kılosu bebek:)

canım bende 23 kılo ıle bıtırdım hamılelıgı su an kendı gıtsın bakalım kılolar kalan saglar bızımdır o zaman hal caresıne bakarız

inşallah canım sağlıklı olsun bebişlerde veririz hayırlısıyla

Back
X