2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
sağol canım gittim içim rahatladı valla kusması fazlasını çıkarır arada normal dedi kabız değilmiş kızım gazdan şişmiş göbeği biogaia diye bir damla verdi gelişimide normalmiş çok sükür çok sevindim :)

ohh çok sevindim canım yaa vallaha birşeyi yokmuş bak sneine için rahat eder şimdi inş amlada işe yara beniminde biraz kusuyo emzirdiktn sonra sanırım fazla emiyoki gaz olarak çöıkıyo ama ona rağmen ahla midsineden ağzına birşey elr geliyo ksucak gibi oluyokusmuyo çok sık emiyo o yüzdenmidir acaba :26::26::26:maaşallah kızına gelişimdie iyimiş annesi çok şükür inş atlatır bu süreci senide üzmez :nazar::nazar:

Canim morelini bozma boyle seylere.goreceksin bebegin seni cok sevecek ve sen 9ay bi sureyi sabirla bitirdib ve zorlu bir dogumu geride biraktin.sen harika bi annesin.onemli olan ne biliyormusun bebeginin yaninda olmasi ve nefes almasi.bana sorarsan bebeginin hicbirseyi yok.herkesin dedigine kulak asma.o sadece uslu bi bebek.zaten bu donemlr zor geciyo.morelini yuksek tut lutfen.bol bol dinlen.o birqz buyusun sussun diye gozune bakarsin.seni utandirir :D canim benim dualarim seninle...bunlarin hepsi gececek...

Ayda 750gr almasi normal aslinda neden az dedi anlamis degilim.mama verme senin elinde tabiki ama bebeginin doyup doymadigini anlayabiliyosan ve doyuyorsa gerek yok diye dusunuyorum.ama eger doymadigini hissediyorsan bol bol emzir ve arkasindan oyle mama ver.cunku goguslerin uyarilmasi sut icin cok onemli.azalmasin.

geçmiş olsun sanada canım kızım iyi şimdi allaha şükür 19 günlük ama benim kızımda ağlarken morarıyor çok korkuyorum bişi olucak diye emerkende nefes almada zorlanıyordu çok tuaf sesler çıkarıyordu ama o geçti bizede sebeb olarak solunum problemi ve midesinde iltihap var dediler 1 hafta antibiyotik tedevisi uyguladılar yani sordugumda antibiyotik tedavisine devam ediyoruz diyordu dr u ilk 3 gün emzirmeme bile izin vermediler nefesi daralıyor diye... neyseki geçti allaha şükür senin bebişin dr ne diyor peki hala tıkanıyor dediğinde
geçmiş cnm iyileşmiş çok şükür. senin bebişini farklı nedenden almışlar küveze kusarken morardı dedinya hemen atladım. aman neyseki şu an iyiler.. benim doktorun ağzından laf alınmıyoki cnm turp gibi iyi falan diyo bende değiştiricem dr.

2 yıl boyunca bunların hayalini kurup şimdi yaşamak :1: bazen rüyadamıyım diyorum...bugün kırkımız çıktı.çok şükür anne sütü almamanın üzüntüsü dışında hiçbir sıkıntımız yok maşallahhh:nazar: oğluşuma...ama yalnız olmak istemezdim mevlüdümüz yapılıyo ama biz yokuz oğluşumuzla ayrı şehirlerde olmak çok zor ailelerle :5:..dışarı çıkıp gidiceğimiz kimsemiz yok :( kırk çıktıktan sonra gidilen ilk yer çok önemliymiş nereye götürsem oğluşumu yarın pazarım var pazarcımı olur acaba :1: yoksa alışverişemi götürsem yoksa esnaf mı olur oğluşum :1: kayınvaldemle annemler öle diyolar.:1: mutlaka dışarı çıkın diyolar sizce kızlarrr nereye götürsem bilemedimmm ?

Canim morelini bozma boyle seylere.goreceksin bebegin seni cok sevecek ve sen 9ay bi sureyi sabirla bitirdib ve zorlu bir dogumu geride biraktin.sen harika bi annesin.onemli olan ne biliyormusun bebeginin yaninda olmasi ve nefes almasi.bana sorarsan bebeginin hicbirseyi yok.herkesin dedigine kulak asma.o sadece uslu bi bebek.zaten bu donemlr zor geciyo.morelini yuksek tut lutfen.bol bol dinlen.o birqz buyusun sussun diye gozune bakarsin.seni utandirir :D canim benim dualarim seninle...bunlarin hepsi gececek...

teşekkürler canım desteğin için. bende gözümdeki yaşı tutmaya çalışıyorum. şükredilecek çok durum var farkındayım bunun yanında beynimin bi kenarında ya hep uyursa bi gelişim bozukluğu varsa umarım dediğin gibi sadece uslu bi bebektir.

2 yıl boyunca bunların hayalini kurup şimdi yaşamak :1: bazen rüyadamıyım diyorum...bugün kırkımız çıktı.çok şükür anne sütü almamanın üzüntüsü dışında hiçbir sıkıntımız yok maşallahhh:nazar: oğluşuma...ama yalnız olmak istemezdim mevlüdümüz yapılıyo ama biz yokuz oğluşumuzla ayrı şehirlerde olmak çok zor ailelerle :5:..dışarı çıkıp gidiceğimiz kimsemiz yok :( kırk çıktıktan sonra gidilen ilk yer çok önemliymiş nereye götürsem oğluşumu yarın pazarım var pazarcımı olur acaba :1: yoksa alışverişemi götürsem yoksa esnaf mı olur oğluşum :1: kayınvaldemle annemler öle diyolar.:1: mutlaka dışarı çıkın diyolar sizce kızlarrr nereye götürsem bilemedimmm ?

aynı dertten muzdaribiz desene benim sütüm var ama kızım beni beğenmiyor gerçi biberonla veriyorum üniversiteye götürmeyene ne dersin okuyup büyük adam olur.

teşekkürler canım desteğin için. bende gözümdeki yaşı tutmaya çalışıyorum. şükredilecek çok durum var farkındayım bunun yanında beynimin bi kenarında ya hep uyursa bi gelişim bozukluğu varsa umarım dediğin gibi sadece uslu bi bebektir.

aynı dertten muzdaribiz desene benim sütüm var ama kızım beni beğenmiyor gerçi biberonla veriyorum üniversiteye götürmeyene ne dersin okuyup büyük adam olur.

ne güzelll anne sütü alsında biraz büyünce memenin tadını alınca merak etme hiç bırakmaz hele bide dişleri çıkınca sen biberonla vermek isticeksin canım :18: üniversite çok uzak buraya :1: ama hem pazara hem çarşıya hemde turistlik yerleri gezmeyi düşünüyorum artık ne olmak istediğine kendi karar versin canım :1:

herkese selammm uzuuuunnn zamandır girememdim kızlar kusura bakmayın. ama bebegimin yanına aldılar beni 25subat pazartesiden beri yogun bakım tarafında beraberdik dün cıkarttılar sonunda emzirmem gerekiyo die aldılar ama hergün kan almaları serum takmaları öldüm oralardaaa cok şükür dün akşam 17.00 civarı evimize geldik bugün yine kan vermeye gittik suanda bi tedavi yapılamadıgını anne sütüyle atabilecegini söylediler ara ara bikarbonatlı su ile kan degerleri dengeleniyor o suyu içincede tansiyonda biraz yükselme oluyo evde nasıl bir süreç bizi bekliyor bilmiyoruz rabbim hepimizin yardımcısı olsunnn ama herseye ragmen cokkk güzel duyguymus allahım isteyen herkese tattırsın bunu.. gecmiş yapamadım ama sanırım artık dogumuna gün sayan arkadasımız kalmamıstır herkesin melekelrine saglıklı uzun ömürler diliyorum hastanede hep aklımdaydınız... herkesi cok öpüyorum.. meltem--sedaecrin-triptofan sizleri cokkk coookkk öpüyorum inşallah görüşürüz yine

Tekrar gecmis olsun.bebegini saglicakla buyut.rabbim sifasini versin.iyi haberlerini almak guzel.kotu olan her ne varsa geride kalsin insallh simdi bebislerin tadini cikarma zamani....

herkese selammm uzuuuunnn zamandır girememdim kızlar kusura bakmayın. ama bebegimin yanına aldılar beni 25subat pazartesiden beri yogun bakım tarafında beraberdik dün cıkarttılar sonunda emzirmem gerekiyo die aldılar ama hergün kan almaları serum takmaları öldüm oralardaaa cok şükür dün akşam 17.00 civarı evimize geldik bugün yine kan vermeye gittik suanda bi tedavi yapılamadıgını anne sütüyle atabilecegini söylediler ara ara bikarbonatlı su ile kan degerleri dengeleniyor o suyu içincede tansiyonda biraz yükselme oluyo evde nasıl bir süreç bizi bekliyor bilmiyoruz rabbim hepimizin yardımcısı olsunnn ama herseye ragmen cokkk güzel duyguymus allahım isteyen herkese tattırsın bunu.. gecmiş yapamadım ama sanırım artık dogumuna gün sayan arkadasımız kalmamıstır herkesin melekelrine saglıklı uzun ömürler diliyorum hastanede hep aklımdaydınız... herkesi cok öpüyorum.. meltem--sedaecrin-triptofan sizleri cokkk coookkk öpüyorum inşallah görüşürüz yine

çokkk geçmiş olsun inşallah anne sütüyle şifa bulur bebeşin...:nazar:

çok sevindim eve çıkmanıza Rabbim sağlık sıhhat versin nete girdikçe yazarsın bizlere biliyorsun sen şahsen benim için umut oldun aarkadaşım

baharcım hergun senden bir haber alırım diye giriyorum. çok sevindim bebeğinin yanındA olmana. onu bizim yerimize öp. ikinizde allaha amanet olun. bebişinin gzl gzl fotograflarını bekliyorum. keşke benimde bebeğim yanımda olsaydı :(

kızlar merhaba giremiyorum çok sık topiğe...
gazlı bebeklerden ve mamadan bahsetmşsiniz ben de günde 1 kere 90 ml Bebelac AC gazlı bebekler için olan mamadan veriyorum.Doktorumuz önerdi
Bebeğim büyüyor hergün yeni bişi çıkıyor bazen çok tükeniyorum ama bi yandan da onsuz olamıyorum.
Habire bişiler yiyorum süt olsun diye zaten yemessem tükeniyorum açlıktan. Benim de oğlum artık az kaka yapıyor bazen 3 gün yapmıyor. DR 5 gün üzeri olursa sıkıntı dedi. Bir kere fitil verdik bi kere çubukla uyardım. Ama sanki illa uyarım bekliyor gibi. Annemde o artık besini tutuyordur kilo alacak diyor :) hayırlıs artık. Hergün banyo yaptırmaya çalışıyoruz hem seviyor hem de hızlı büyüyor. Saçında konak olmasın diye mustelanın konak önleyici şampuanını kullanıyoruz vücudu için ise dalin şampuan.
Ben o kadar yoruluyorum ki duş almaya vaktim olmuyor
bebiş uyandı bile başlasın benim mesay:49:i:37:

canım iyi haberlerini almak çok sevindirdi. gün geçtikçe herşey yoluna girer inş.

kızlar benim sütüm iki günde azaldı nasıl oldu bilmiyorum ama kızıma yetmiyor artık gögüslerim yumuşacık süt felan yok emerken sinirleniyor ağlıyor mama yapıyorum onuda istemiyor midesi bulanıyor sanki mamadan yüzünün şekli degişiyor ne yapacam sütüm geri çoğalsın diye yemediğim şey kalmadı süt artıran çay içiyordum çok faydası olmuştu ama oda fayda etmiyor artık kendimi çok kötü hissediyorum kızım aç ağlarken bende onunla ağlıyorum dayanamıyorum çok sinirlerim bozuldu :((

kızlar benim sütüm iki günde azaldı nasıl oldu bilmiyorum ama kızıma yetmiyor artık gögüslerim yumuşacık süt felan yok emerken sinirleniyor ağlıyor mama yapıyorum onuda istemiyor midesi bulanıyor sanki mamadan yüzünün şekli degişiyor ne yapacam sütüm geri çoğalsın diye yemediğim şey kalmadı süt artıran çay içiyordum çok faydası olmuştu ama oda fayda etmiyor artık kendimi çok kötü hissediyorum kızım aç ağlarken bende onunla ağlıyorum dayanamıyorum çok sinirlerim bozuldu :((

canım üzme kendini sıcak bi duş al hemen ve emzir bebeğini. bol su iç ve uyumaya çalış. tabi yanında yardımcı birileri varsa.

oğluşum 3 400 e düşmüştü doğumdan sonra şimdi tam 4700 olmuş ..51 cmdik 58 olmuşuz.. 7 cm de uzamışız 1 ayda ...hepatit b aşımızın 2.sini yaptılar çok ağladı kuzummm....birde ben sadece bir hafta anne sütü verebildim sonra ilaç kullanmak zornda kaldım bir kaç sebebten dolayı sütümü veremedim doktor üzülmememin gereksiz olduğunu gelişimi iyi olduğu sürece takıntı yapmamamı söledi bakalım bir dahaki kontrol 1 ay sonra

moralini bozmama çalış cnm benimde sol göğsümde sütüm gitmişti ben okudum annem okudu ertesl gün gelmişti benim göüslerimde yumuşacık var ama yetmiyor öğlen 2 de akşam 8 de yatarkende 1.30 da 60ml mama veriyorum keşke seninkide sütün gelene kadar mamayı alsada aç kalmasa kuzucuk..

Son düzenleme:
canım üzme kendini sıcak bi duş al hemen ve emzir bebeğini. bol su iç ve uyumaya çalış. tabi yanında yardımcı birileri varsa.

yanımda kimse yok canım şuan kızımla tekim o uyumuyor bende uyuyamıyorum gecede uyumadı şimdi tekrar emzirdim yine agladı gögsümü sıkıyorum bi damla süt gelmiyor :(

Back
X