- Konu Sahibi papatya3459
- #42.541
Ben de tam cevap yazacaktımki,adımın yazdığını gördüm.
Canım öncelikle tartıların kalibrasyonu çok önemli,bebeler hep aynı tartıda ve boy çizelgesinde ölçülmeli.Ben oğlumda gittiğim hastanenin tartısını beğenmemiştim ve günlerden pazar olmasına rağmen arçelik bayisini açtırıp bebe tartısı almıştım çünkü çok terleyen bir kişiyim ve hava yaz olduğu için çokkk sıcaktı.Birde ev temizliği,spor derken kendimi çok yormuştum.Bende sıvı kaybı oluştu ,spor ve yorgunluğun oluşturduğu laktik asit sütün kalitesini bozuyormuş (o zamanlar cahildim ,bilmiyordum) bebem gerçekten az kilo almıştı ve idrarında ürat kristalleri çıkmıştı,az daha kafayı yiyordumki imdadıma alkolsuz malt içeceği yetişti.Memeler anında doldu hatta taştı ve kilo alımı normale döndü. :)
Şimdi hemşirenin getirdiği tartının doğruluğundan emin miyiz? Daha önce aynı tartıda mı tartılmıştı? Hemşire onun yanında emzirmeni istemedi mi? Bebeğin doygunluğunu ve sütü yudumladığını kendi gözlemleyebilirdi.Sen bi memeni verdikten sonra omzuna al,popodan başlayarak boynuna kadar avuçiçinle çok hızlı olmadan ov,ardından biraz kuvvetli pışpışla (Nasıl yazacağımı bilemedim )sanırım izah edebilmişimdir.Bebe o esnada derin uykuya geçmez,hemen diğer memeni verirsin.Lık lık sesini duyuyorsan sıkıntı yoktur,sütü içiyordur.Tek memeyi verenler genelde laktoz alerjisi olanlar oluyor.
Canım tartılar aklımda kaldığı kadarıyla aynı marka. O zaman tartıldığında ben günde 4 kez filan mama veriyordum, iki gündür günde 1 sefere düştük, bana sütüm arttı ve yetiyor gibi gelince, ama kilo vermiş. Şimdi ben ne yapayım? Hemşire onun yanında emzirmemi istemedi. İki memeyi de vermeye dikkat et diyorsun yani. Tamam, mamayı gece vermem, zaten gece çok derin uyuyor zor uyandırıyorum.
iyi ki burdasın canım ya, Allah senden razı olsun.