- Konu Sahibi papatya3459
- #42.561
canım bende senin gibi olmuştum göğsümü sıkıyordum azıcık süt geliyordu, tanıdık bir hemşire arkadaşa sordum ilk sorduğu şey
kaç saatte bir emziriyorsun? ben ne kadar sık emziirirsem o kadar süt olur sandığım için saate falan bakmadan sürekli emziriyordum o nedenle süt birikmiyordu bizimkide kana kana ememediği için mızırdıyordu...
hatta şöyle örnek verdi çok susayıp yudum yudum su içtiğini düşün öyle mi yoksa bir bardak suyu bir kerede mi içmek...
istersen mama ver ve göğüslerinde süt birikiyor mu diye dene...
inşallah artsın artsın taşsın sütlerin![]()
benim doktorumda kızım uyanmadığı halde 2 saatte bi süt verdiğimi ama çok emmediğini söylediğimde aç olmayan çocuğa süt vermeye çalışırsan öyle olur acıkmasını bekle dedi. şimdi doktorun dediği gibi 3.5 - 4 saatte bi uyandırıp veriyorum daha iyi besleniyor. bebişler çok sabırsız damlaya tahammülleri yok hemen olsun istiyorlar.
offf bu ne ya, herkesin derdi aynı, süt süt süt!
bugün evimize doğum yaptığım hastanenin ev servis hemşiresi geldi. kızımın kilosunu tarttık, ptesi günü doktor kontrolünde 4250 gr civarı olan kızım bugün 4140 gr çıktı. hemşire demek ki aç kalmış, biraz daha mama verebilirsiniz, ya da her emzirmede iki memeyi de verin filan dedi. bazen ben birini verince uyuyor diye ikinciyi vermiyordum. ama kilo vermesine üzüldüm. dün ilk kez hiç mama vermeden emzirerek tamamladım günü, kendime güvenim gelmişti. ama şimdi kızım aç mı kaldı diye üzülüyorum. bu 3 günde 100 gr kayıp çok fazla değil mi?
aslında acıkınca ağlıyor, meme verince yine uyuyor, bezini de yeterince kirletiyor. aç olsa ağlamaz mı? bana herşey yolunda gibi gelmişti. şimdi ne yapsam karar veremedim; anne sütünde ısrarcı olup kilo verse de böyle devam mı etsem, günde 2 kez filan mama mı versem? ne dersiniz?
özellikle tuze, nerelerdesin? fikrine ihtiyacım var...
canım benimki aç olduğu halde ağlamayı bırak uyanmıyor bile sen ağlayıp ağlamadığına bakma. benimde sütüm yetmiyor. doktorum aç bırakma bebeği dedi ama ben biberonla veriyorum. emzirince daha farklı. emdikçe süt artar.emzirmeye devam yani
kızlar göğsüm yara olunca avent manuel göğüs pompası aldım ama bu da bebek gibi canımı çok acıtıyor, bir de pompalayınca öyle deli gibi süt çıkmıyor. sizde durum nedir? göğüs pompası sizin de canınızı yakıyor mu?
şimdi geçiş sütündeyim, olgun süt gelince pompayı daha verimli kullanabilirim diye düşünüyorum ama, sizin haftaları kıyasladığınızda pompayla elde ettiğiniz sütün miktarı konusunda gözlemleriniz neler?
evet canım bende pompa aldım. öyle deli gibi süt gelmiyor ve can acıtıyor ama başka çare yok sütüm gelsin diye sağmam gerekiyor.
benim sütüm az 3 saatte bi sağışta 40cc anca geliyor. manuelle sağıyordum. elektrikli aldım şimdi belki daha fazla işe yarar.
bazı sakin bebekler uykucu oluyor.bence endişe etme.gerçi senin bebeğin allahbağışlasın daha küçük o yüzden daha sık beslemelisin 2-3 saati geçirmemeye çalış.bizim ki neredeyse 3,5 aylık oldu.gündüz 4 saate bir uyanıyor gece de 6-8 saat uyuyor.kilo alımı ortalarda ama boyu iyi uzuyor.artık bende takmamaya başladım.40 çıksın dediler,gününü doldursun dediler ooo hiçbiri doğru değil.önceleri kilosu için endişe ediyordum artık bıraktım onu da.her bebeğin gelişimi farklı,bizim ki de böyle gelişiyo.kan şekeri olsun tiroid olsun her türlü test yaptırdık,maşallah çok sağlıklı.demek ki huzurlu.çünkü ne gaz sancısı ne de başka bi şikayetimiz olmadı hiç çok şükür.ben de artık tadını çıkarmaya çalışıyorum.o uyurken normal hayatımı rahatlıkla sürdürüyorum.merak etme bebeklerimiz mutlu :) çok şükür. rahatına o kadar düşkün ki kucağımda emmek istemiyor uzanarak emziriyorum ya da sütümü o uzanıkken biberonla veriyoruz.sütümde her zaman çok olmuyor,günlük değişiyor miktarı,ve kızım 3 çeşit mama verdim hiçbirini almadı.biberonla sadece anne sütü alıyo ya da bazen kaşıkla veriyorum anne sütünü...öyle yani..nazlı bebeklerimiz.uykuya kesinlikle takılma,tadını çıkar.emzirme için son günlerde bulduğum bi çare var yaklaşık 4 gündür her seferinde kanguruya koyuyorum o etrafı seyretmeye dalmışken memeyi ağzına tutturuyorum,böylece o çığlık ve çırpınışlar olmadan emziriyorum.
en son üniversite hastanesinde bi prof muayene etti kilo için alt sınırda ama anne sütüne devam,boyu çok iyi uzuyo haftada 1 cm.motor ve kas gelişiminin ayına göre ileride olduğunu söyledi hatta ellerini tuttuğunda bizimki direk kalkıp oturdu prof çok şaşırdı ,başını belini nerdeyse doğduğundan beri sımsıkı tutuyo cin gibi.tabi bu uyanık kaldığı 20-30 dak için böyle sonra hemen uyku.
canım bizimde testler yapıldı.uyanık kaldığı süre içinde dediğin gibi hareketler iyiymiş. herşey normal bir tek idrar yolu enfeksiyonumuz çıktı. kana karışmadığı için çok şükür iğne tedavisi verdi. 7 gün sonra belli olacak geçip geçmediği.bu durum uyku hali yapabilirmiş. 2-3 gündür değişiklikler var. bugün iki kere ağladı. günde 1 veya 2 kere yaklaşık 1 saat uyanık kalıyor. ama hiç öyle dediğim gibi yok gaz ağlaması yok acıkma ağlaması falan yok. idrara yolu enfeksiyonumuz geçsin bakalım neler değişecek. bende durum değişmezse bi profa götürmeyi düşünüyorum. umarım seninki gibi endişelerim azalır.