2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar size bişe sorcam ben normal doğumdan çok korkuyorum bebeğimde birza iri doğuramam diye kendime hiç güvenmiyorum sezeryan olmak istiyorum sizce napmalıyım sezeryan olan varmı aranızda nasıl oldu çok ağrınız oldumu

Doktorun nasıl biri? Ona güveniyor musun? O doğru olanı yapacak, beni doğru yönlendirecektir diyebilir misin?en önemlisi bu.
ben bunların hepsi konusunda içi rahat biri olarak, bebeğin iri olması ve sancımın olmaması nedenleriye doktorumla birlikte karar vererek epidural sezaryen oldum. İkinci gün ağrılarım biraz şiddetliydi ama genel olarak katlanılabilir ağrılardı, güzel bir doğum oldu. Normal doğumun da zorlukları var, sezaryenin de. kolay bir doğum yolu yok malesef. Doğumhaneye zor yetişecek kadar kolay doğuran arkadaşım da oldu, saatlerce suni sancı çekip doğuran da. Sezaryeni ağrısız yaşayıp normal doğurup dikişleri yüzünden haftalarca acı çeken de. Sezaryen de bir ameliyat neticede, onu da çok kötü yaşayan var. doktorunun cerrahi becerisi çok önemli. O yüzden sezaryende acı çekmem gibi bir düşüncen olmasın.
benim Bebeğim 4 buçuk kiloya yakın doğdu. Ben de iri olduğunu duyunca normal doğumdan çok korkmuştum, bu yüzden seni çok iyi anlıyorum. ama biz sezaryene doktorumla birlikte karar verdik, ben normalden korktum diye sezaryen olmadı yani. sen de doktorunla tüm kaygılarnı konuşmalı ve son ana kadar her iki doğum türü için de hazırlıkı olmalısın bence. Son hafta ne olacağı belli olur zaten.
Herkesin doğum deneyimi çok kişisel, o yüzden bunları dinlemek iyi ama senin de tamamen aynı şekilde bunları yaşayacağını düşünmemek lazım.

Canım valla lisede kardeş olan sınıf arkadaşlarımın arası 10 aydı, biri ocak biri kasım doğumluydu. Eminim onun annesi de süt koruyordur zannetmiştir :) hiç şansa bırakma derim.
bir de duydum ki doğum sonrası ilk ilişki çok sancılı oluyormuş, o yüzden kırkı çıkar çıkmaz o işi halledenlere şaşırıyorum. Canım acıyacak, sonraki seferlere isteksizlik yapacak diye korkuyorum. Doktorlar bildiğim kadarıyla doğum sonrası 6 hafta ilişki yok diyorlar ama ben bir altı hafta daha bekleyebilirim yani, hiç sorun değil :9: Biraz daha ertelersem canım daha az yanarmış gibi geliyor, psikolojik de olabilir tabi.
hamile kalmadan önce ilk evlendiğimde hap kullanırdım. Acaba bundan sonra hangi korunma yöntemi uygun olur? Yine en iyisi kondom sanırım.

ben de hap kullanmıştım ama şimdi kullanmayacağız şimdi spiral de taktırmak zor geliyo bana o yüzden prezervatif sanırım. melteeeeeeem sen ne dersin bu korunma işine :27:

iyi akşamlar kızlar nasılsınız kuzucuklar nasıl kızlar korunmaya başladınız mı yoksa adet olup öyle mi korunmaya başlayacaksınız ben korunmuyorum adette olmadım daha doğum yapalı 65 gün oldu adet olmadan gebe kalınmaz buna istinaden korunmasam bişey olur mu acaba
Hamile kalabilirsiniz dikkat et hatta hamile bile olabilirsin,degilsende bundan sonra korun süt korur diye bisey yok eskiler lohusaliyken hamile kalırlarmis hiç duymadın mı

kızlar size bişe sorcam ben normal doğumdan çok korkuyorum bebeğimde birza iri doğuramam diye kendime hiç güvenmiyorum sezeryan olmak istiyorum sizce napmalıyım sezeryan olan varmı aranızda nasıl oldu çok ağrınız oldumu
Bende senin gibi cok korkuyordum normal doğumdan tercihim sezaryandi zaten suyu az oldug icinde sezaryan olmam gerekiyordu,ben zorlanmadım ertesi sabah ayag kalktım sancım ağrımda olmadı ilk günde ağrı kesiciler geçmişti zaten benim icin cok kolaydı ama herkezde aynı degil bünyeye göre değişiyor birazda psikoloji sanırım ben sezaryanin kolay olcagna inandım

merhaba kızlar,bende aranıza yeni geldim. mart annesi olmayı beklerken kızım 22şubatta 36+4'te doğdu. suyum azaldığı için doktorum sunni sancıyla normal doğum yaptırdı. bugün 45günlük olduk, gaz sancıları dışında çok şükür herşey yolunda...

$IMG_1873.webp $IMG_1877.webp
Teyzelerine Ahmet Efe'mmin son halleri :)

anlatacak ne çok şey birikti... ama ben nete hiç giremiyorum... bebişim nerde luzumsuz davranış varsa hepsini kaptı... sallamaya alıştı.. emmeye alıştı.... hiç ayrılmıyor.. emcem diye uğraşıyor....hala sarılığı var.. ama normal diyor dr lar... ve ben hala süt yetiyor mu yetmiyor mu bilmiyorum... çünkü bana hiç doymuyormuş gibi geliyor.. iki aylık olmasına rağmen hala süt arttırıcıhumana çaylarına kürlere devam etmeye çalışıyorum.. kilo veremedim 13 kilo fazlam var hala... eeee alırsan 25 kilo veremezsin böyle.. altı ay rejim yapmıcam.. sonra hem spor hem rejim yapıcam.. rejim dersem emziren anneler için olan rejimlerden....çünkü Allah izin veerirse 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum...bebişim büyüyor...sizinkiler nasıl...? şaka maka doğum zamnını beklerken şimdi alıştık anneliğe....bebişleri görmek için geçmişe bakacağım ama hepsini okuyabileceğimi zannetmiyorum....hepiniz bebişlerinizi öpün benim yerime...

baharrrrrrrrrrr oğlun cok guzel masallahhhhhhh kaslarınız konakmı olmus?

canımm konak mı acaba bilmiyorum ki_? sacları da kaşlarıda o rengi almaya basladı bizde sararıyor diyoruz ama_?? eşiminde benimde bebeklik resimlerimizde hep sapsarıyız Ahmet efe'de sarısın olacak diye düşünüyorduk ama bilmem ki

ben de hap kullanmıştım ama şimdi kullanmayacağız şimdi spiral de taktırmak zor geliyo bana o yüzden prezervatif sanırım. melteeeeeeem sen ne dersin bu korunma işine :27:

uzun zamandır bende giremedim nete oğluşum hergün huy değiştiriyor, hergün farklı bir telaşım oluyor yine de bugünlere şükür tabi.
biz şu an 60 günlüğüz ben 39. günümde sipiral taktırdım haftaya kontrole gitcem.. inşallah sorun olmamıştır diğer korunmaları araştırmadım hapta kullanmak istemiyorum o yüzden şu an itibari ile en iyi yöntem bu geldi bana

uzun zamandır bende giremedim nete oğluşum hergün huy değiştiriyor, hergün farklı bir telaşım oluyor yine de bugünlere şükür tabi.
biz şu an 60 günlüğüz ben 39. günümde sipiral taktırdım haftaya kontrole gitcem.. inşallah sorun olmamıştır diğer korunmaları araştırmadım hapta kullanmak istemiyorum o yüzden şu an itibari ile en iyi yöntem bu geldi bana

cnm takırmak zor oldu mu aslında ben de düşündüm spiral ama cesret edemedim ya

Back
X