- Konu Sahibi papatya3459
- #43.041
kızlar size bişe sorcam ben normal doğumdan çok korkuyorum bebeğimde birza iri doğuramam diye kendime hiç güvenmiyorum sezeryan olmak istiyorum sizce napmalıyım sezeryan olan varmı aranızda nasıl oldu çok ağrınız oldumu
Doktorun nasıl biri? Ona güveniyor musun? O doğru olanı yapacak, beni doğru yönlendirecektir diyebilir misin?en önemlisi bu.
ben bunların hepsi konusunda içi rahat biri olarak, bebeğin iri olması ve sancımın olmaması nedenleriye doktorumla birlikte karar vererek epidural sezaryen oldum. İkinci gün ağrılarım biraz şiddetliydi ama genel olarak katlanılabilir ağrılardı, güzel bir doğum oldu. Normal doğumun da zorlukları var, sezaryenin de. kolay bir doğum yolu yok malesef. Doğumhaneye zor yetişecek kadar kolay doğuran arkadaşım da oldu, saatlerce suni sancı çekip doğuran da. Sezaryeni ağrısız yaşayıp normal doğurup dikişleri yüzünden haftalarca acı çeken de. Sezaryen de bir ameliyat neticede, onu da çok kötü yaşayan var. doktorunun cerrahi becerisi çok önemli. O yüzden sezaryende acı çekmem gibi bir düşüncen olmasın.
benim Bebeğim 4 buçuk kiloya yakın doğdu. Ben de iri olduğunu duyunca normal doğumdan çok korkmuştum, bu yüzden seni çok iyi anlıyorum. ama biz sezaryene doktorumla birlikte karar verdik, ben normalden korktum diye sezaryen olmadı yani. sen de doktorunla tüm kaygılarnı konuşmalı ve son ana kadar her iki doğum türü için de hazırlıkı olmalısın bence. Son hafta ne olacağı belli olur zaten.
Herkesin doğum deneyimi çok kişisel, o yüzden bunları dinlemek iyi ama senin de tamamen aynı şekilde bunları yaşayacağını düşünmemek lazım.