2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar beni en iyi siz anlarsınız. ben mutlu bir anne değilim o yüzden mutlu bi bebişimde yok 53 günlüğüz ama daha kızım gülmüyor. doğduğundan beri allah dermansız dert vermesin hep hastalıklarla uğraşıyoruz. önce uyanmadı, emmedi küveze yattı hala emmiyor 20. gününde uyanmayı başardık. sonra hipotonik bebek dediler nöroloji doktorunun yolunu tuttuk. muayene sonucu doktor öyle olmadığını söyledi. iki idrar tahlili ve enfeksiyon sonucu antibiyotik kullanımı. idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle böbrek genişlemesi böbrekte taş ve böbrek reflüsü ihtimali bunu dert edinirken birden başka bi çocuk doktorunun bunların doğru olmadığını söylemesi. kafa çapının hızlı büyümesi yine bi korku hidrosafeli mi acaba sonra yine herşey yolunda kafa çapının normal boyutta olduğunu zaten küçük doğduğunu öğrendik. şimdide irkilme yine nöroloji doktoru gerçi ilk yorum altında bi hastalık yatmayan bir irkilme en büyük desteğim doktorun kızıma bakıp bu bebek sağlıklı bi bebek demesi ama perşembe eeg çekilecek ve ben birşeyler çıkacak diye çok korkuyorum. artık etrafımdakiler sürekli birşey uydurduğu düşünüyor. ama ben hastalıkları kafamdan uydurmuyorum doktora gidiyoruz hoopp yeni bi hastalık hiç duymadığım terimler. kendimi çok yalnız hissediyorum çünkü derdimi kimseye anlatamıyorum. herkes bebişimin birşeyi olmadığını söylüyor bende öyle olmasını diliyorum ama neden sürekli hastalık belirtileri var anlamıyorum. içimdeki tedirginlik endişe korku gitgide büyüyor ve ben kendimi teselli edip sakin olamıyorum. çok uzun yazdım kızlar ama çiçeği burnunda anneler olarak beni siz anlarsınız diye düşündüm yoksa patlayacam. yardım almayı bile düşünüyorum üstesinden gelemezsem

Çok makul sebeplerin var canım, ek gıdaya geçilen dönem daha rahat olur gerçekten, ayrıca ramazanda kayınvalideni düşünmen de çok hoş. Bence de rapor almak, idarecilerle konuşmak filan çok sıkıntı, bana çok zor geliyor. Bir de o durumda aldığım maaş helal mi haram mı olur diye düşünmeden edemiyorum, neticede hasta değilim ama rapor alıyorum. Böyle yapanları asla eleştiremem ama ben hiç hasta değilken rapor almadım, içime başka türlüsü sinmiyor. hem etik değil, hem de helal kazanç değilmiş gibi geliyor.
Bu konuda mevzuatı bilen var mı, yani hasta değilken rapor almak diye birşey var kı haklarımızda, ben bilmiyor olabilir miyim?

bence helal canım zaten hakkımız olan birşey 2 aylık bir bebeği bakıcıya bırakıp gitmek hiç kolay degildir zaten ücretsiz izin alacak durumda olsak raporu hiç düşünmezdik :( ben bir hafta boyunca düşündüm doktoruma nasıl söylecegim diye herkes ücretsiz izin alamıyor ki malesef bende isterim 24 ay izin alıp çocugumu kendim büyütmeyi ama olmuyo işte :(( idarecileri sorun yapmadım ama gercekten doktorumdan isterken çok utandım hamilelik dönemimde hiç rapor almamıştım ilk kez rapor istedim o da kırmadı saolsun

tabiki mevzuatta öyle birşey yoktur sonuçta rapor yani var diyemeyiz mevzuata uymuyor ama izinleride uzatsalardı hiç rapora filan gerek kalmayacaktı. 2 ay için malesef 1 yıldır oyalıyolar her gün internette takip etmekten yorulmuştumm bitti iznim işte çıkmadı bi türlü yasa :((

kızlar beni en iyi siz anlarsınız. ben mutlu bir anne değilim o yüzden mutlu bi bebişimde yok 53 günlüğüz ama daha kızım gülmüyor. doğduğundan beri allah dermansız dert vermesin hep hastalıklarla uğraşıyoruz. önce uyanmadı, emmedi küveze yattı hala emmiyor 20. gününde uyanmayı başardık. sonra hipotonik bebek dediler nöroloji doktorunun yolunu tuttuk. muayene sonucu doktor öyle olmadığını söyledi. iki idrar tahlili ve enfeksiyon sonucu antibiyotik kullanımı. idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle böbrek genişlemesi böbrekte taş ve böbrek reflüsü ihtimali bunu dert edinirken birden başka bi çocuk doktorunun bunların doğru olmadığını söylemesi. kafa çapının hızlı büyümesi yine bi korku hidrosafeli mi acaba sonra yine herşey yolunda kafa çapının normal boyutta olduğunu zaten küçük doğduğunu öğrendik. şimdide irkilme yine nöroloji doktoru gerçi ilk yorum altında bi hastalık yatmayan bir irkilme en büyük desteğim doktorun kızıma bakıp bu bebek sağlıklı bi bebek demesi ama perşembe eeg çekilecek ve ben birşeyler çıkacak diye çok korkuyorum. artık etrafımdakiler sürekli birşey uydurduğu düşünüyor. ama ben hastalıkları kafamdan uydurmuyorum doktora gidiyoruz hoopp yeni bi hastalık hiç duymadığım terimler. kendimi çok yalnız hissediyorum çünkü derdimi kimseye anlatamıyorum. herkes bebişimin birşeyi olmadığını söylüyor bende öyle olmasını diliyorum ama neden sürekli hastalık belirtileri var anlamıyorum. içimdeki tedirginlik endişe korku gitgide büyüyor ve ben kendimi teselli edip sakin olamıyorum. çok uzun yazdım kızlar ama çiçeği burnunda anneler olarak beni siz anlarsınız diye düşündüm yoksa patlayacam. yardım almayı bile düşünüyorum üstesinden gelemezsem

canım Allah çok büyük. bak görüyosun sıkıntılarınız yavaş yavaş yok oluyo. doktorlara da kızıorum bi taraftan lap diye söylüylar olur olmaz şeyleri biz yeni anneler zaten cnımız burnumuzda herşeyi dert ediyoruz korkuyoruz yavrularımıza bişey olcak diye bunlar da üstüne cabası. en sonunda da bişey çıkmıyo ya biz üzüldüğümüzle kalıyoruz. biz de erken doğduğumuz için küvezde kaldık ilk doktor solunum sıkıntısı var dedi yaşamayabilir dedi başka hastaneye sevk olduk oradaki doktor da hiç sıkıntı yok ama kontrol amaçlı tutalım dedi düşün. sonra fıtık çıktı ameliyat olduk çok şükür atlattık hepsini. eminim eeg de de bişey çıkmayacak. dualarını eksik etme sen. her zaman dualarımdasınız minik kuzunla.

aslında huy. benim eşimde kıskanç değil. bak bigün arkadaşlarla tabu oynuyoruz eşim dediki "benim eski sevgilim" bende "özlem" dedim arkadaşlar şok oldu bu ne rahatlık diye. içimden gelmiyor kıskanmak ne yapayım:9:

yok yokk ben kesinlikle senin gibi olamam yaw:) eski sevgilisyle tanısmak mı yolarım o kızı heele eşimi naparım bilmem aynı ortama bizi getirdiği için:) galiba huy evet...ama iyi bi huy değil..bosu bosuna belkide hem günün mahfoluyor hem eşini hemde kendini üzüyorsun

arkadaşlar doğum iznim bitmek üzere benim. heyet raporu almaya çalışıyorum ama sanırım o da biraz zor olacak. normal raporlar da 1 temmuza kadar yetmiyor. ücretsiz izin 6 ay mı alabiliyoruz 1 2 aylık alınamıyor mu. siz nasıl yapmayı düşünüyorsunuz okula başlasam daha bakıcı da bulamadım. :50:

canım bende öğretmen değilim 5yıldır bir firmada çalışıyorum..benim doğum iznimde bu ayın 27'sinde bitiyor.bende 4ay kadar uzatmak istiyorum.ücretsiz izine ayrılmak istiyorum..tam olarak ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum SGKya mı dilekçe yazılması gerekiyor,yoksa doğum iznimi yazan doktorum mu uzatabiliyor tam net bilgimde yok arastırıyorum

Canim bebekler gercekten cok akillilar.hemen kucaga alisiyorlar.koca kadinlar diyolarmiski bir bebek 40gunlukken ogrendigini 40yilda ogrenemezmis. ;D ben kucaga alistirmadim.kendi kendine uyumaya alisti simdi.geceleride uyuyoruz.ben hamileyken bu kadar uyumuyordum masaallah diyim ;D anneni bebegun mizmizlandigi saatlerde cagir azcik baksinlar ;D ozlemislerdir.ben cagiramiyorum annemi ama cok isterdim gercekten.keske iyi olsaydi ama hersey istedigin gibi olmuyo hayatta....

canım Allah çok büyük. bak görüyosun sıkıntılarınız yavaş yavaş yok oluyo. doktorlara da kızıorum bi taraftan lap diye söylüylar olur olmaz şeyleri biz yeni anneler zaten cnımız burnumuzda herşeyi dert ediyoruz korkuyoruz yavrularımıza bişey olcak diye bunlar da üstüne cabası. en sonunda da bişey çıkmıyo ya biz üzüldüğümüzle kalıyoruz. biz de erken doğduğumuz için küvezde kaldık ilk doktor solunum sıkıntısı var dedi yaşamayabilir dedi başka hastaneye sevk olduk oradaki doktor da hiç sıkıntı yok ama kontrol amaçlı tutalım dedi düşün. sonra fıtık çıktı ameliyat olduk çok şükür atlattık hepsini. eminim eeg de de bişey çıkmayacak. dualarını eksik etme sen. her zaman dualarımdasınız minik kuzunla.

canım desteğin için teşekkürler. evet doktorlar öyle her ihtimalide söylüyorlar bizimde yoğun bakım doktorumuz bence bebeğinizde birşey yok ama herşey olabilir takip etmek lazım diyor. sizde zor bi süreçten geçmişsiniz inşallah biz de sizin gibi atlatırız eegmiz iyi çıkar ama irkilmeler çok üzücü sürekli irkiliyor.

yok yokk ben kesinlikle senin gibi olamam yaw:) eski sevgilisyle tanısmak mı yolarım o kızı heele eşimi naparım bilmem aynı ortama bizi getirdiği için:) galiba huy evet...ama iyi bi huy değil..bosu bosuna belkide hem günün mahfoluyor hem eşini hemde kendini üzüyorsun

yok canım bende tanışmadım o kadar uzun boylu değil sadece eşimin geçmişini biliyorum.

canımm hiç üzme sen kendini çok ufak daha bebeklerimiz..gün gün iyileşçekler buna inanıyorum ben..benim oğlumun ne sıkıntılarla dünyaya geldiğini az cok biliyorsundur.ama ben hiç yıkılmadan durdum sende üzme hiç kendni rabbim o ufacık meleklerin rızkını bol eylesin saglık sıhhat versin hepsine inşallah canım..dediğim gibi sakın sıkma canını..rabbim sevdiği kuluna dert verirmiş öyle düşün ve hep geçici seyler olması için dua et..canımm oğlumla benimde dualarımızdasınız

canım bende öğretmen değilim 5yıldır bir firmada çalışıyorum..benim doğum iznimde bu ayın 27'sinde bitiyor.bende 4ay kadar uzatmak istiyorum.ücretsiz izine ayrılmak istiyorum..tam olarak ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum SGKya mı dilekçe yazılması gerekiyor,yoksa doğum iznimi yazan doktorum mu uzatabiliyor tam net bilgimde yok arastırıyorum

baharcım netten araştırdım biraz ücretsiz izin dilekçesi çalıştığımız kuruma verilecekmiş hatta örnekleri falan var acaba iznin son gününde mi yazılacak?

Canım gerçekten ne söyleyeceğimi veya neyi duymaya ihtiyacın olduğunu tam olarak kestiremiyorum. Öncelikle gerçekten hiç kolay şeyler yaşamadığını düşünüyorum, bu yüzden mutsuz, güçsüz hissetmen çok normal bence. Sürekli düşünüyor olmalısın, ben bile burada senin yazdıklarını ayrı bir dikkatle okuyorum, ne oluyor anlamaya çalışıyorum. En zoru belirsizlik olmalı, zira ben de belirsizliği hiç tolere edemem çünkü neye göre hareket edeceğimi tayin edemem, plan yapamam, bir yol tutturamam böyle durumlarda.
böyle konularda değildi ama çok zor günler geçirdim arkadaşım, belki kıyas bile kabul etmez ama içinde nasıl çıkacağımı bilemediğim durumlar oldu. Bana kimsenin yardım edemeyeceğine inanırken dua ederek feraha erdim. Biz kabul olunacağına inanarak dua etmekle yükümlüyüz. Çok sevdiğim bir şiirin mısraları geldi aklıma :
'Senin değil miyiz hepimiz Senin değil mi her şey
Ve bu açtığımız eller senin değil mi
Senin değil miyiz hepimiz Rabbim
Bir yıldız bir ağaç bir buğday tanesi kadar'
iyi geliyor bana böyle düşünmek çaresiz hissettiğimde. Biliyorum, yine rahatlatamadım seni, elimden de birşey gelmiyor ki.
Perşembe günü çekilecek eeg ye gelince, korkma ne olur, ya da bunu birşey çıksa bile kafandaki belirsizlikleri biraz daha bertaraf edecek bir işlem olarak görmeye çalış, o zaman bu seni korkutmak yerine sonucunu görmek istediğin birşeye dönüşecektir biraz. Bunu söylemek bana kolay belki ama epilepsiden o kadar korkma, erken teşhisle hayatı boyunca hiç bu hastalığa sahip değilmişçesine yaşayan insanlar tanıdım ben. Ayrıca epilepsiden çok daha kötü hastalıklar da gördüm, o yüzden bunu söyleyebiliyorum belki de.
son olarak, profesyonel yardım almaya kesin karar verirsen lütfen haberim olsun, bu istismara çok açık bir alan. Birileri ehliyeti olmadığı halde sana yardımcı olmaya kalkışabilir, bu olsun istemem.
Son olarak söylemeye gerek var mı bilmiyorum, dualarımdasın, Allah yardımcın olsun.

Canim bebekler gercekten cok akillilar.hemen kucaga alisiyorlar.koca kadinlar diyolarmiski bir bebek 40gunlukken ogrendigini 40yilda ogrenemezmis. ;D ben kucaga alistirmadim.kendi kendine uyumaya alisti simdi.geceleride uyuyoruz.ben hamileyken bu kadar uyumuyordum masaallah diyim ;D anneni bebegun mizmizlandigi saatlerde cagir azcik baksinlar ;D ozlemislerdir.ben cagiramiyorum annemi ama cok isterdim gercekten.keske iyi olsaydi ama hersey istedigin gibi olmuyo hayatta....
Canım valla sanki ben alıştırmadım kucağa, sanli karnımdan alışmış olarak çıktı :9: Hatırlıyorum, daha doğuöun ilk haftasıydı, yine aynı, annemin kucağında fosur fosur uyuyordu, yerine yatırınca uyanıyordu benim kız. Sanki ten sıcaklığı arıyor gibi geliyor bana. Adam akıllı uykuya daldığından emin olunca koyuyorum yatağna. Seninkinin kendi kendine uyuması iyiymiş gerçekten. Belki zamanla ben de o sisteme geçebilirim. Bu şekilde bel sağlığımdan oacağım zaten. Kabul ediyorum ama sorun biraz da bende, çünkü bana sokulmasına bayılıyorum ve böyle fazla zaman geçiremeyeceğimizi düşünüyorum. Ablam hep der, 1 yaşından sonra bir çocuğu istesen de kucağında tutamazsın, o yüzden tadını çıkar bu zamanların diye. Başka çocuğum yok, ev işlerini de salladım iyice, işim gücüm kızım oldu:9:

Son düzenleme:
aynııı ben!!! inan ki aynıyız...tv'dekilerden dısardakilerden hele gezmeye cıktıgımızda falan alısveriş merkezine girerken güvenlik kısmında olan bayanların HOŞGELDİNİZ EFENDİM demesinden dolayı bile suratım asılıyoooo :) gercekten illet bizimkide hoşbulduk derse zaten kıyameti kopartıyorum artık demiyo :) yoksa eve dönene kadar suratımı cekmek zorunda kalıyor artık oa dikkat ediyor..hamileyken bi bankadan sürekli bir BAYAN arıyor eşimin telefonunu...ne soracagını hiç öğrenemedim..bana bilgi vermiyor ısrarla eşinizle görüşmemiz gerekiyr diyo..bende inada bindirdim görüştürmedim neyse söylesin canım ben yabancı mıyım :)) artık aramıyor:)) bu derece benim kıskanclık seviyem artık eşimde kendi halime bıraktı beni :))Allah yardımcımız olsun :))

canım benim eşim sağolsun cok yardımcı oluyor o konuda hatta gece bile altını değiştiriyo ters yatırır düz yatırır masaj yapar..dün gece saat 1'de işten geldi 2'de ben uyumuşum Ahmetefe aglamış saat 4'e kadar bunları yaparak oyalamış 4te yatırmış artık beşiğine iyice uykuya dalınca..sağolsun kıskanırım cok söylenirim ama iyidir yine..
bide benim eşimde maç seyretmeyi çok sever...ŞU BAYAN VOLEYBOL VE BAYAN BASKETBOL MAÇLARINDAN NEFRET EDİYORUM..İZLETMİYORUM :)) futbolu seyretsin demi:))
yaaa baharrr cıddımısın sen bu boyuttamı gercekten :) ben esımle tatıle gıttıgım de turıst hatunları keserım bak bu tanga gıymıs bunda sudyen yok fakan dıye hatta ustsuzlerı gosterırım gordunmu dıye :D

Bir ben bu kadar abartıyorum zannediyordum:-) çok kötü birşey ya yolda bi başlıyoruz kavgaya artık bi hafta sürüyo hele yazın çok kavga ediyoruz:-) tvde bi kadın çıksa (çok açık giyinmiş) gülüyo bende bi başlıyorum konuşmaya sen kıskanıyorsun diye gülesim geliyor diyor 4buçuk senelik evliyim daha bir kere bile başka bir konudan kavga etmedik hep kıskançlık çok iyi anlaşıyoruz taaki bi kadın görene kadar:-) ama kurtulmak istiyorum bu davranışlarımdan allahım ben niye böyleyim ya eltim falan kocası yanında başka kadınlara bakıyo baksın bakmayla ne olacak diyo anlamıyorum nasıl bu kadar rahat benide uzaylı olarak görüyo:-)

canim ya nasil unuturum ki seni? Allah senden de razi olsun. Eminim yoklugunu benden baska fark edenler de olmustur,sadece dillendirmemistir.ben de son zamanlarda konusulanlara cok az katilabildim,hem topikte son anne oldugumdan ve yasanan problemleri henuz yasamadigimdan,hem de eskiden topikte en cok yazanlarin simdi burada olmayip yeni ve hic tanimadigim kisilerin gelmesinden dolayi.
ben iyiyim, bebek de iyi sukurler olsun. Yalniz kaldigimizda bazen beni cok yoruyor ve kucak istiyor,o da aksama dogru belimin cok agrimasina sebep oluyor. Annemi arayip gelmesi icin yalvariyorum ama bu kez de annemin kucaginda fosur fosur uyuyor ve beni mahcup ediyor: annem gelince oyle uslu oluyor ki sanki ben anneme tum anlattiklarimi uyduruyorum :-) o zaman da anneme vallahi sen yokken boyle degil diye yeminler ediyorum :-)
beni de su ikinci ay asilari simdiden dusundurmeye basladi. Birinci asiyi hastanede doktorumuz yamisti ve cok az aglamisti, ama ikinci boyle olmayabilir diye uyardi o zaman doktorumuz. Tuberkuloz asisi bulunamiyordu hastanelerde en son bildigim kadariyla. Istanbul anneleri, 2. Ay asilari nerede yaptirdiniz bu arada?
askkkkk olsunnnnn ben avrım ya burda :D

canım lutfen sıkma ve uzme kednını ben oyle dusunmuyorum ınsan hıc evladına bır hastaıgu yakıstıramıyorken neden uydurasınkı hastalık , sen dogdugundan berı bı huzur gormedın bunalrı yasmaan da normal ama hersey ıyı olacak pozıtıf dusun kımsyee de bısey acıklamak zorunda degılsın

$SAM_0115.webp

biraz geçmş yaptım,beni anmana çok sevindm canım...mağlum 3 çoçukla nete pek fırsat olmuyo...bu arada ufak ufak gezmelere başladık..gelen giden halen bitmedi,onlara hazırlık yap,evle ilgilen, çoçuklarla ilgilen,tam bi maratondayım anlayacağın:)))bunada şükür...sen nslsın,bebeğin nsl??bu arada yarına bizimde aşımız var ,inşlh kolay geçer... hafta sonu piknik sefası yapalım dedik,miniğimi arabadan çıkaramadık,şu havalar açsın artık....yazı özledim..bizden bu kadar..

Canım ben kendi adıma konuşayım, seni, tuze'yi ve hayeli merak ediyordum, hatta nerdeler diye bir mesaj yazdım ama bu aralar nete telefondan girdiğimden, telefon kendiliğinden açtığım websayfalarını kapattığından ve ben bu olunca sinirden kafayı yediğimden mesajım burada yer alamadı. Zaten ben de bu aralar pek katılamadım sohbetlere. Yokluğun fark edilmeyecek gibi değildi benim için, inan bana. Aşıyı nasıl buldun, yani hastanelerde yokmuş ya tüberküloz aşısı, nerede yaptıracaksın?

ooo kumpicim senn yazıyıda yeni gördüm...sanada tşkler..ayyy hatırlanmak ne güzel bişey...

Bende cocuk 2tane olunca ister istemez kucaktan uzak tutuyorum ;D garibim galiba bundan dolayi alisti.annmden bana hayir yok en iyisi kendim uyuyayim diyodur.diger kizim 4 yasinda ve o da ilgi istiyo.otomartikmen 2ye bolunuyorum.bebek kendi halinde buyuyor simdilik.senin prenses sansli.tahti sarsilmadan annesiyle tadini cikarsin.bugun benim bebis uyumadi daha.asidan galiba huysuzlaniyo.dayanamadim surup verdim atesi olmadi ama sanirsam agrisi var.

meltem, bahar, kumpirella çok teşekkürler. baharcım senin gibi bi anne olmak isterdim gerçekten çok güçlüsün yaşadığın zorluklar karşısında hep kararlıydın rabbim sendeki güçten bana da nasip etsin. kumpirella canım aslında beni çok iyi anlamışsın birşeyler yazmayı severim ve bi yazımda kendim için belirsizliği sevmeyen kız yazmıştım o cümle kafamda dönüp duruyor şimdi. aslında epilepsi hakkında haklısın çokk kötü hastalıklar var rabbim dermansız dert vermesin ama insan yine de yavrusuna yakıştıramıyor işte. hele bide sorunsuz bi hamilelik geçirince. doktorum bile şaşkın ve hala bebeğimi kontrol ediyor. ama dünya dediğin dua üzerine kurulu dediğin gibi inş. aşıcam bu karamsarlığı

Bende cocuk 2tane olunca ister istemez kucaktan uzak tutuyorum ;D garibim galiba bundan dolayi alisti.annmden bana hayir yok en iyisi kendim uyuyayim diyodur.diger kizim 4 yasinda ve o da ilgi istiyo.otomartikmen 2ye bolunuyorum.bebek kendi halinde buyuyor simdilik.senin prenses sansli.tahti sarsilmadan annesiyle tadini cikarsin.bugun benim bebis uyumadi daha.asidan galiba huysuzlaniyo.dayanamadim surup verdim atesi olmadi ama sanirsam agrisi var.

bizimkide ayaktaydı şimdi uyudu. bizim kızda evin tek prensesi ama kendi kendine uyuması için uğraşıyorum şimdi başardım emzik ağzında uyuya kaldı. kararlıyım bakalım

Kumpirella bizi sevindirdi.gercekten hatirlanmak cok guzel bi duygu gercekten.rabbim tum annelerin yardimcisi olsun.anneligi tadamayanlara da en kisa zamanda nasip etsin insallah.sevmek sevilmek guzel sey.kalplerimizdeki sevgi ve merhamet hic eksilmesin.....

Son düzenleme:
Back
X