2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
artık kollarımdan ve belimden olacağım sanırım :)..benim sıpa sadece omzumda ve göğsüme yaslanarak uyuyor ve gezicem illaki odada yoksa uyumuyor..artık ağrımaya başladı hertarafım .birde benim oğlan çok artist kucağımdan koyayım dalmadan yargarayı basıyor ciyak ciyak duysanız sanki bi yerine bişe omuş ama kucağına al tık yok yoruldum artık tavsiyeniz nedir kaderim diyip çekiyimmi:)))
ne yazıkki aynı dertten muzdaribim sol kolumu hissetmiyorum sürekli omzumda uyumak istiyor uyuyunca yerine koyuyorum hemen uyanıyor eşim saolsun ağladığında hemen aldı kucağına alıştırdı:47: 40 mız çıkana kadar böyle bişey yoktu emdirip yatırıyordum sonra değişti huyu bu durumu biran önce değiştirmemiz lazım şimdi taşıyoruz ama 7-8 aylıkken kiloları artacak nasıl taşıcaz ama nasıl değiştiremi bilmiyorum :50::50::50::50:

slm kızlar bugün 2.ay aşımızı olduk eve geldikten 1 saat sonra emdi birazda mama yedi uyudu kızım sonra baya agladı huysuzluk yaptı ama 4 saati gecti ne emmek istiyo ne mama yiyo sürekli huysuz aglııyo ayakta gezdirince susuyo ama emmeye gelince kesinlikle emmiyo calpol surup verdm 1 çay kasıgı ama durum hala aynı cok sükür pek ates yok fakat beslenmek istemiyo neyapacam ben sizdede böyle oldumu?
bizde 2 aşımızı bugün olduk gitmeden 1saat öncee calpol verdim aşıdan 8 saat sonra bi daha verdim ateşi yok ama çok mızmızzz uykusu var ama uyumuyor gözleri kıpkırmızı bugece uyku yok :52::52:sürekli ateş kontrolü- kucakta sallama derken sabahı sabah edicem gibi görünüyor Allah yardımcımız olsun :ssz::ssz:

bugün aşı için sağlık ocağına gittik,kızımın su çiçeği geçirdiğini söledim,bi zararı olurmu die düşündüm..sağlık ocağını bi telaş aldı...hemşirelerde ne yapacaklarını şaşırdılar...hemen bi doktor arandı,oda karar veremedi...daha sonra daha bilgili birini aradılar oda cevap veremedi,doktor ben bi araştırıyım dedi...10,15dkka bekledik,bir sonuca ulaşamamış...en sonunda 2hafta sonraya karar verildi,yani bizim takvim kaydı..ama içim böle daha rahat etti...zaten kızım yeni kurtuldu hastalıktan,bide aşıyla mahvolacaktı...

Tamam şimdi bir tek tuze kaldı, o da gelirse süper olacak, onu da bize yol göstermelerini de çok özledim :9:

Yettim gari yazcem emme benim turşu durmuyor.Benim kendime de hayrım olmuyor :( İnna sabirin diye diye dilim şişti.Benim turşu küpü memede uyuyacakmış.Salonun kapısından bile çıkartmıyor,bazen neden yaptım bile dediğim oldu.Sizi de çok ösledim ama vakit zor kalıyor.Ev kalk gidelim diyo,misafir bitmedi.Annemler gelmiyo ,halil sezaiden isyannnn dinliyorum bi de yangın varı :)

baharcım kıskançlıkla ilgili msj ını okudum gaz vermemek için bi şry yazmadım :9:
kocasını kıskanmayan bayan yoktur diye düşünüyorum
ha kimi az kimi çok ama muhakkak kıskanır insan

Allah şifa versin bebeğine hacopoli
inş dr un dediği gibi bir sorun çıkmaz
konu çocuklarımız olunca daha da hassas oluyoruz haliyle
bu arada aynı benim oğlanı anlatmışssın :9:
benimki de buna ilaveten kucağımda dursun akşama kadar beni seyretsin :9:
kollarım kopuyo akşama kadar

canım çok sağol inş. doktor haklı çıkar biraz öncede bişeyler okudum böyle yalancı irkilmeler olabiliyormuş. zaten o kadar irkiiliyorki nöbet olsa allah korusun baygınlık geçirmesi gerekiyormuş öyle demişti doktor. sorma bizimkinide zor uyuttum gözler kıpkırmızı oldu. kucakta uyusa beşiğe koyunca uyanıyor ağlaya sızlaya kendi uyudu

kızllarr boşverin şu kocaları kıskanmayı siz onları kıskandıkça onlar kendilerini bulunmaz hiint kumaşı hissediyolar asıl bulunmaz hint kumaşı biziz:9:

kızllarr boşverin şu kocaları kıskanmayı siz onları kıskandıkça onlar kendilerini bulunmaz hiint kumaşı hissediyolar asıl bulunmaz hint kumaşı biziz:9:

Hay ağzına sağlık canım ya, ben de bu minvalde şeyler yazacaktım. Erkekler bazen son derece ilkel varlıklar olabiliyorlar, çok kıskanır da bunu belli edersen birgün Allah korusun aran bozulunca seni öfkelendirmek için hemen seni kıskandıracak şeyler yapacak kadar saçmalayabilirler. O yüzden kıskandığımı belli etmek bana göre değil, tabi kendilerini sahipsiz sanacakları kadar da gevşek bırakmamak lazım. Ayrıca biz onları ' baba ' yaptık, bu bizi önemli ve eşsiz kılar. Eşim bu sebeple bana olan sevgisinin arttığını söylemişti, eminim sizin de öyledir. Kıskanmak insanı yetersiz ve kendine güvensiz gösterir. Bizim de sürekli alışveriş yaptığımız markette kasiyer bir kız var, çok güleryüzlü. eşim ona hep halini hatrını sorar, onun olduğu kasada ödeme yapar. Birgün eşimi güzel bir dille bunların kız tarafından yanlış anlaşılabileceğini, bazı kızların hayal ve fantazi kumaya yatkın olduğnu, ona güvendiğimi ama çevreye güvenmediğimi güzel bir dille anlattım. eşim gerçekten bu konularda acemi diyebilirim. O zamandan beri hareketlerine daha dikkat ediyor. Yani kıskansanız da ' vay ona niye baktın' deyip trip yapmak yerine durumu mantıklı bir şekilde değerlendirmek bence en iyisi.Ama kendinizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız gerçekten profesyonel yardım almakta fayda var, çünkü bazen kıskançlığın fazlası paranoyak olmaya kadar gidebiliyor.

Yettim gari yazcem emme benim turşu durmuyor.Benim kendime de hayrım olmuyor :( İnna sabirin diye diye dilim şişti.Benim turşu küpü memede uyuyacakmış.Salonun kapısından bile çıkartmıyor,bazen neden yaptım bile dediğim oldu.Sizi de çok ösledim ama vakit zor kalıyor.Ev kalk gidelim diyo,misafir bitmedi.Annemler gelmiyo ,halil sezaiden isyannnn dinliyorum bi de yangın varı :)

Yerim senin turşuyu ben :52: Olsun geldin ya, buralara göz attığını gördüm ya. beklerim ben, hiç sorun değil :9:

artık kollarımdan ve belimden olacağım sanırım :)..benim sıpa sadece omzumda ve göğsüme yaslanarak uyuyor ve gezicem illaki odada yoksa uyumuyor..artık ağrımaya başladı hertarafım .birde benim oğlan çok artist kucağımdan koyayım dalmadan yargarayı basıyor ciyak ciyak duysanız sanki bi yerine bişe omuş ama kucağına al tık yok yoruldum artık tavsiyeniz nedir kaderim diyip çekiyimmi:)))

Bizim durumumuz sizinki kadar fena olmasa da biz de o yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Uyumak için illa beni tercih etmiyor, eşimde, annemde ve kayınvalidemde de uyuyor. Bizim bebiş de çoğunlukla kucakta uyuyor, ayağımda sallasam uyumuyor, kucağımda da ancak çok uykusu varsa uyur. yerine yatırınca uyandığı çok oluyor ama yaygaracı bir bebek değil. Odada gezmek de şimdilik şart değil. Ayakta olsam yeter. Ama bel ağrımız müşterek :) iyice ağırlaştıklarında yandık. Ümidim ilerde yakalama refleksleri geliştiğinde belki dönence filan koyup yatağın başına uyutabilirim. Ama sorunn en çok benden kaynaklandığının farkındayım, çünkü ne kadar bu durumdan şikayetçi görünsem de kucağımda uyuduğunda uykuya ortaya çıkan bebek kokusunu içme çekmeye, yanağının sıkışınca aldığı hali yakından görmeye, nefes alışlarını duymaya, ona en yakın olmaya, kucağıma sığacak kadar minik olmasına baylıyorum. Bunları ilerde yaşayamayacak olmak, bir gün bir anda büyüdüklerini fark edecek olmak şimdiden hüzünlendiriyor. Hal böyleyken bel ağrısı neymiş diyorum. Zaten azıcık dinlenince geçiyor:9:
hiç yardımcı olmadım değil mi? :9:

Hay ağzına sağlık canım ya, ben de bu minvalde şeyler yazacaktım. Erkekler bazen son derece ilkel varlıklar olabiliyorlar, çok kıskanır da bunu belli edersen birgün Allah korusun aran bozulunca seni öfkelendirmek için hemen seni kıskandıracak şeyler yapacak kadar saçmalayabilirler. O yüzden kıskandığımı belli etmek bana göre değil, tabi kendilerini sahipsiz sanacakları kadar da gevşek bırakmamak lazım. Ayrıca biz onları ' baba ' yaptık, bu bizi önemli ve eşsiz kılar. Eşim bu sebeple bana olan sevgisinin arttığını söylemişti, eminim sizin de öyledir. Kıskanmak insanı yetersiz ve kendine güvensiz gösterir. Bizim de sürekli alışveriş yaptığımız markette kasiyer bir kız var, çok güleryüzlü. eşim ona hep halini hatrını sorar, onun olduğu kasada ödeme yapar. Birgün eşimi güzel bir dille bunların kız tarafından yanlış anlaşılabileceğini, bazı kızların hayal ve fantazi kumaya yatkın olduğnu, ona güvendiğimi ama çevreye güvenmediğimi güzel bir dille anlattım. eşim gerçekten bu konularda acemi diyebilirim. O zamandan beri hareketlerine daha dikkat ediyor. Yani kıskansanız da ' vay ona niye baktın' deyip trip yapmak yerine durumu mantıklı bir şekilde değerlendirmek bence en iyisi.Ama kendinizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız gerçekten profesyonel yardım almakta fayda var, çünkü bazen kıskançlığın fazlası paranoyak olmaya kadar gidebiliyor.

İşte ben paranoyak oldum:-( eşim bugün babasını doktora götürdü babası lösemi 2haftada bir gidip kan veriyorlar acaba oradaki hemşirelere güzel kızlara bakıyormu diye aklımdan çıkmıyor. Eşim yanımda yok tvde dansöz çıktı o görseydi bunu ben yokken kesin izlerdi diye sinirleniyorum evet kendime güvenim yok:-( kiloluyum güzel bulmuyorum kendimi vede sezeryanden sonra göbeğim çok kötü görünüyo hepsi bi araya geldi çıldırmak üzereyim bu arada 2 çocuk annesiyim 2side sezeryan kilolu hamile kaldım ondan sarktı:-(

Son düzenleme:
Canim bende 2 dogum yaptim ikiside sezeryanla.zamanla vericez kilolari.takma kafana.daha herbirimiz yeni yeni toparlaniyoruz kolay degil.geriye bi donup bakiyorum ben bu kilolarimi bir anda almadim ve biranda da veremem diyorum.ama zamanla agir agir verip eski hallerimize elbet donucez.hep boyle kalmicaz ya ;D stres yapip kendini uzme bosuna.

Merak etme emin ol her gecen gun dahada toparlancak.simdikinden daha iyi goruneceksin.simdi digal olarak kaslar tembelesti biraz diyet spor derken bakarsin hamile olmadan oncesine donmussun.hersey bzim elimizde gayret ettikmi hersey olur.sadece senin degilsin emin ol %90 da suan gobekli ;D ben afyonluyum.03 olunca ayni memlektlimiyuz diye ondan sordum ;D

Merak etme emin ol her gecen gun dahada toparlancak.simdikinden daha iyi goruneceksin.simdi digal olarak kaslar tembelesti biraz diyet spor derken bakarsin hamile olmadan oncesine donmussun.hersey bzim elimizde gayret ettikmi hersey olur.sadece senin degilsin emin ol %90 da suan gobekli ;D ben afyonluyum.03 olunca ayni memlektlimiyuz diye ondan sordum ;D

Inşallah canım ya eşimden utanıyorum tabi önce kendimden nefret ediyorum. Kk ne üye olduğumda kızım 3yaşındaydi ondan 03:) yaz gelsede yürüyüşe çıksam çocuklarımi bırakacak kimse yok onlarla gidicem mecbur. İçimi rahatlattın canım sağol ya bende cepten giriyorum ama kimler var görüyorum en altta sol köşede allah rahatlık versin iyi geceler canım

canım benim kızda uyanmayınca her gelen bi uyandırma telaşı içinde çocuğun sesi çıkmıyor diye kucaktan kucağa çok huysuz olmuştu aslında. şimdi yeni yeni yalnız kalıyorum allhtan çok ağlayan bi bebek değil benimkide debelenip debelenip uyuyor. kucağımıza almıyor muyuz alıyoruz ama gerektiği kadar yarın işe başlayınca anne kucağını bulamayacak maalesef alışmasın. ama benim uyku düzeni konusunda sizlere bi sorum var. kızım 4-5 saat uyuyup 2-3 saat uyanık kalıyor bu gecede böyle gündüzde düşünün gece 2 de uyandıysa en az 4 ekadar ayaktayız bunu değiştirmeli miyim ben yoksa o kendi düzenini kursun mu

insan en yakın dostuna bile derdini anlatamıyor bazen. çünkü aynı duygular içinde olamıyoruz. ben teselli değilde anlaşılmak istiyorum. kayınvaldemin irkilmek nedir ki bunu neden kafana takıyorsun demesi, annemin biraz allaha inancın olsun demesi
beni o kadar kızdırıyorki tabiki de endişeleneceğim o benim yavrum. ama anlamıyorlar işte burada ortak noktamız bu. hepimizin hemen hemen birbirine yakın zamanda doğmuş bebişleri var aynı dönemleri yaşayıp aynı duyguları paylaşıyoruz yoksa kim sanal ortamda derdini bu kadar paylaşır ki hepinize teşekkürler

Mesajlari okuyorum ama yazmaya cok vaktim olmuyo. bazi mesajlara cevap yaziyim diyorum, hemen yazamayinca kaliyo oyle. benim oglan da seninki gibi yaklasik 2 saat kadar uyanik kalabiliyo gece. eger tam ayikmadan emzirebilirsem uykusuna devam ediyo. ama ayikirsa o zaman yandik :) simdi de ayagimda salliyorum:) tahminen bir saat kadar salliycam :) Bence bebeklerde gece algisini oluşturabilmek için pek uyanık tutmamak lazım. Uyanık kaldıklarında uyku duzeninin gunduzden bi farkı kalmiyo .

Son düzenleme:
Mesajlari okuyorum ama yazmaya cok vaktim olmuyo. bazi mesajlara cevap yaziyim diyorum, hemen yazamayinca kaliyo oyle. benim oglan da seninki gibi yaklasik 2 saat kadar uyanik kalabiliyo gece. eger tam ayikmadan emzirebilirsem uykusuna devam ediyo. ama ayikirsa o zaman yandik :) simdi de ayagimda salliyorum:) tahminen bir saat kadar salliycam :) Bence bebeklerde gece algisini oluşturabilmek için pek uyanık tutmamak lazım. Uyanık kaldıklarında uyku duzeninin gunduzden bi farkı kalmiyo .

canım nasıl uyanık tutmayacam bu mümkün değilki benimki emmeyince bi de mutfağa git mamayı hazırla derken bi geliyorum gözler cin gibi açılmış.hanfendi o kadar güzel düzen kurdu ki her uyandığında 180-200 cc yiyor tabi 3-4 kere uyanıyor sonra paşalar gibi 4-5 saat uyuyor. aslında düzen iyide işte gecenin ortasında uyanınca kötü.

Back
X