2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar bu insanlar neden bu kadar anlayışsız. eşim işten yorgun geliyor bugün ondan şikayet ediyordu bende seneye 1. sınıf okutacam dedim seneye yandık o zaman kızımız da var. kayınvaldem demez mi nasıl olsa emmiyor biz bakarız siz işlerinize bakarsınız. güya iyilik yapacak ama emmiyor lafı benim canımı o kadar yakıyor ki bi emmiyor,sezaryanla doğdu lafı aldı başını gidiyor belki ben alınganlık yapıyorum

insan hassas olduğu konuda alınganda oluyor canım, belki kv.den farkında bile değildir. benim oğlumun bacakları tam o şeklindeydi belki 1-1,5 yaşına kadar ve çok dikkat çekiyordu. kv dem birkaç kez söylemişti, dr. a sorduk, normal düzelir dedi. buna rağmen söylüyordu ben de artık üzülmeye ve alınmaya başlamıştım. kv dem bigün özür diledi ben hiçbir şey demeden. onada eşim bebekken biri böyle bir laf etmiş, çok üzülmüş. onu yaşamama rağmen seni üzebileceğimi hiçç düşümemiştim demişti. ama herkes bunu farketmeyebiliyor, sözlerinin seni üzebileceğini yani.bazı şeyler de yaşanmadan anlaşılmıyor.

Senle ayni gun doguma girmistik saniyorum.13 subat.beni hatirlainmi bilmiyorum ama olsun.nasilsin?bebis nasil?

evet canım hatırlıyorum, hatırlamam mı. sık giremiyorum buraya sadece. ben iyiyim, doğum izinim bitti, tayin oldum başka ilçeye, meyil müdetti kullaanıyorum, sonra rapor alıcam bu arada ev taşıyacağım. kızım iyi, çarşamba kont. vardı, 6250 gr ve 57 cm.olmuş.gaz sıkıntısı oluyor ama abisi gibi kolik olmadı çok şükür. iki çocuk zorluyor beni. sabah biri emmek istiyor biri anne yanıma gel diye ağlıyor. büyüğü okula bırakmak lazım, pusetle küçüğü 2 gün taşıdım, dikiş yerleri ağrımaya başladı. annemi gönderemiyorum o yüzden evine. ama sıkıldı çok. ay ne çok anlattım, bir sor bin ahh işit gibi oldu. sen nasılsın, bebiş nasıl?sen çalışıyormuydun, senin nasıl gidiyor 2 çocukla?
bizim de 13 şubat bu arada doğru hatırlıyorsun.3-4 kişi vardık o gün doğum yapan di mi?

Evet dogru sukur atlattik a dogumlari ne stresti dimi ;D ben 5yil kadar calistim ilk bebegimin dogumundan sonra ayrildim ama yine istiyorum hmde cok.bakalim nasip.ugrasicam.bende ayni durumdayim 2 cocuk zorluyo gercekten.ev asinma isi zor yaa :-( allah yardimcin olsun.benim bebiste 6700 61.5 cm olmus.asilar cok zorladi 2gunluk huysuzlukan sonra bugun iyi.banyi yaptirdim rahatladi kuzucuk.ben bebejten ziyade buyuklen ugrasiyorum cok yaramaz eylulde anaokuluna gondericem umarim azcik uslanir....

Yesil kaka bebek usuttugu zaman olur diye biliyorum.en ideali sari olani .;D ben sadece anne sutu veeiyorum benimkindede bazen oluyo.sicak tutuyorum kendime dikkat ediyirum bi sure sona geciyo.

Son düzenleme:
kızlar kilolardan kurtulmanın yolu zumba dansından geçiyor sanırım. netten bikaç videosunu izledim çok eğlenceli görünüyor yapanlarda hızla sıkılaşmış ve kilo vermişler denemekte fayda var ne dersiniz :52: hem biraz kendimizi iyi hissederiz diye düşündüm

sorma yav benim kilo sorunum yok 4-5 kilo var ben onları hemen veririm ama her taraf sarkmış durumda acil spor şart bizde eşimmle salona mı yazılsak diyoruz annem kızıma bakarken bi koşu gider gelirim :9:

Selam:3:
Normalde 3 mart bebeği olacakken 21 şubat da merhaba dedi kızım.
49cm 3700 gr olarak dünyaya geldi..
P.tesi günü 2.ayımız dolacak..
Doktor kontrolümüz ve aşılarımız da olacak..
Gögüslerim yara olduğundan dolayı anne sütünü biberonla alıyor yetmediği zamanlarda aptamil 1 kullanıyorum.
Mama kullanan arkadaşlar günde kaç cc veriyosunuz ne marka kullanıyorsunuz ve kullandığınız mamalarda gaz problemi yaşıyor musunuz?
Birde benimle aynı tarih de doğum yapanlar kg/boy yazarlarsa sevinirim..
Bebişlerle sağlıklı mutlu bol uykulu günler diliyorumm:3::nazar:

canım benim kız 22 şubat doğumlu. 51 cm 3150 doğdu 1. ayda 55 cm 3770 oldu gerçi kilosu 3150 den 2800 e düştü. bu aykini haftaya öğrenecem ama bana çok kilo almıyormuş gibi geliyor. mama da aptamil imnofortis kullanınca gaz yapmıyor. geçen normal aldım çocuk mahvaldu. benimki hep mamayla besleniyor günde 450-600 cc arası yiyor

haklısın canım benimde 6 kilom kaldı ama sarkmış olması daha fazla gösteriyor tabi göbekler de kaldı sezeryandan dolayı. benim oğlumu bırakacak kimsem yok burda yalnızım. salonu bende düşünmüştüm ama olmuyo işte. o yüzden ben evde yapmaya çalışıyorum napim. bu dediğim de dans sadece o yüzden hem kendime geliyorum sürekli evin içinde otur otur bunalıyorum kendini iyi hissettiriyor insna.

ben de sadece anne sutu veriyorum bebegime. 5 subatta dogdu. İlk zamanlar gunde 5-6 kez yapiyodu simdilerde azaldi günde bazen 2 kere yapiyo bazen hic yapmiyo. Ama normalmis anne sütü alan bebeklerde. Sutun yardigini ve posasini bile bebisin kullandigini gosteriyomus. Kilo alimi iyiyse sorun yokmus. Doktor oyle demisti.

kızlar ya kaka demişken benim oğlumda önceleri günde birkaç yapıyodu şimdi 3 4 günde 1 yapıyo. sıkıntısı da yok. rahatsız etmiyo sanırım. ben de anne sütü veriyorum sadece doktora göre bu da normalmiş ama benim içim yine de çok rahat değil. biriktirip biriktirip öyle yapıyo bizimkisi :52:

haklısın canım benimde 6 kilom kaldı ama sarkmış olması daha fazla gösteriyor tabi göbekler de kaldı sezeryandan dolayı. benim oğlumu bırakacak kimsem yok burda yalnızım. salonu bende düşünmüştüm ama olmuyo işte. o yüzden ben evde yapmaya çalışıyorum napim. bu dediğim de dans sadece o yüzden hem kendime geliyorum sürekli evin içinde otur otur bunalıyorum kendini iyi hissettiriyor insna.

canım evde oturmak gerçekten çok sıkıcı oluyor bazen. dün arkadaşlara gittik bide bebişlede dışarı çıkmak zor annemin yanımda olması benim için büyük avantaj. en azından alıcağım bişey varsa kuaföre falan gideceksem ona bırakıyorum. gerçi benim kocişte bakıyor sorun olmuyor. eşini eğitime al sende bir an önce en azından 20dk yürüş bile insanı kendine getirir. havalar ısınsa bebişlerle çıkarız ama havalarda soğuk.

bu kaka mevzusu bizde de sorun bi kere 5. gün sonunda hiç müdahalesiz yaptı geçen 5. günde fitil kullandık. şimdi de 4 gün oldu hala yapmadı ara sıra ıkınıyor ama çok rahatsız gibi de durmuyor. doktora o kadar soru soruyorum ki bunu unutmuşum bu gidişimde sorayım

Merhaba kızlar kızımda anne sütü alıyor ama nadirende olsa bazı günler günde bir kez mama verdiğim oluyor o da biberonu ağzında tutuyor 30 ayda 40 ml içiyor. Kızım doğduğundan beri her bezinde kaka oluyor. Yani günde. 6-7 kez kaka yapıyor. Kızım çok gazlı özellikle gece 10-1 civarı çok ağlıyor. Yeşil kakası sarıya dönmüş gene ne yapacağımı şaşırdım.

Flensburg
Annemde yeşil kaka için üşümekten diyor ama kızımıda kat kat giydiriyorum tabi çokta kalın değil.

Kızlar göğüs ucum dermotoloğa gitmeme rağmen geçmedi hafifliyor gene artıyor yine geçiyor derken şimdi başka bir problemim çıktı . Emzirmeden sonra göğüs ucu bembeyaz oluyor ve sertleşiyor sanki içinden kan çekiliyor ve yanma oluyor bi süre sonra geçiyor. Nereye gitsem şaşırdım.

Birde süt için ısırgan otu çayı tavsiye ediyorum. 20 gün günde iki bardak kullandım 10 gün ara verdim ve tekrar başladım. Böyle kullanmak gerekiyor. Şimdi tekrar başladım ve göğüslerimdem süt fışkırıyor resmen . Göğsümden hiç süt sızmadı kızlar göğüslerim doluluktan çatlamaya başladı. Göğüsten süt sızması göğüs üçünün yapısı ile alakalımış .

Bebeişlerinizle hepinize güzel ve keyifli günler.

canım evde oturmak gerçekten çok sıkıcı oluyor bazen. dün arkadaşlara gittik bide bebişlede dışarı çıkmak zor annemin yanımda olması benim için büyük avantaj. en azından alıcağım bişey varsa kuaföre falan gideceksem ona bırakıyorum. gerçi benim kocişte bakıyor sorun olmuyor. eşini eğitime al sende bir an önce en azından 20dk yürüş bile insanı kendine getirir. havalar ısınsa bebişlerle çıkarız ama havalarda soğuk.

canım eşim çok yardımcı oluyor sağlsun ama akşam geliyor işten 8 gibi. o saatten sonra da ben ancak yapamamışsam ev işimi yapıyorum bi taraftan misafir akını hla bitmedi. o yüzden evde idare ediyorum işte ;)

aynı gün doğum yapmışız benim bebeğim 3100 gr 48 cm doğdu bir aylıkken 4600 gr 54 cm olmuştu bende bu ayki kilo ve boyunu haftaya öğrencem bakalım nekadar olmuş sen pazartesi öğrenirsen yazarmısın buraya?

Merhaba maşallah bebeğine:3:
Senin bebeğinin cinsiyeti ne ?
Anne sütü mü alıyor sadece?
Tamamdır p.tesi günü yazarım doktor kontrolünden geldikten sonra..
Sağlıklı günler dilerim..:24:

canım eşim çok yardımcı oluyor sağlsun ama akşam geliyor işten 8 gibi. o saatten sonra da ben ancak yapamamışsam ev işimi yapıyorum bi taraftan misafir akını hla bitmedi. o yüzden evde idare ediyorum işte ;)

hımm benim eşim 5-6 gibi evde olduğu için daha kolay yardım ediyor. çevremizde sağolsunlar çok anlayışlı. kızım küveze falan yatınca öyle birden gelmediler. çoğu kişi mevlüde geldi zaten kalabalık oldu ama tek seferde çıktık işin içinden ailemizde öyle sürekli gelmiyor hafta da 1 falan. bir tek annem yardım etmek için sık sık geliyor. misafir ağırlamak zor gerçekten

Kızlar bebeğimin üçüncü aya yaklaşmasını saçlarımı dökerek kutluyorum.Oğlumda da kel kalmıştım.Bunda inşallah olmaz derken kıyım başladı.Yaza bide abimin düğünü olabilir işte o zaman yandım.Topik filan kullanayayım bari :(

Bide sadece anne sütü veren arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bebeleriniz kakalarını kaç günde bir yapıyorlar? Kızım kakasını yapmamaya başladı :(

tüzem nasılsın... :16: bende sadece anne sütü veriyorum canım önceden her bez değiştirmemde kakası oluyodu şimdi günde 2 veya 3 kez yapıyo dün doktor kontrolümüz vardı 1 haftaya kadar yapmaması normalmiş:34:... bizimde gaz sıkıntımız var doktor bi damla verdi bakalım kullanıyorum inşallah işe yarar...:44:

Merhaba maşallah bebeğine:3:
Senin bebeğinin cinsiyeti ne ?
Anne sütü mü alıyor sadece?
Tamamdır p.tesi günü yazarım doktor kontrolünden geldikten sonra..
Sağlıklı günler dilerim..:24:

benim bebeğim kız sadece anne sütü veriyorum sezeryanla doğum yaptım ama ilk gün sütüm geldi çok şükür ilk günden beri anne sütü alıyor yani

arkadaşlar 1 haftadır bebeğimin uyku problemi var ne yapacağımı şaşırdım artık 1 hafta öncesine kadar uyku düzeni çok iyiydi ama 1 haftadır bebeğimi uyutuyorum 10 dakika sonra kendini elleriyle uyandırıyor battaniyesi ile sıkı olmayan kundak yapıp yatırıyorum bu seferde elini kundaktan dışarı çıkarmaya uğraşırken uyanıyor dün gece sabaha kadar uyumadık ve hala uyumuyor ne yapacağımı bilmiyorum gurbetteyim bebeğime tek başıma bakıyorum ne yapacağım bilmiyorum.benimle aynı sorunları yaşayan var mı yada çözüm önerisi olan?buarada bebeğim 2 aylık

arkadaşlar 1 haftadır bebeğimin uyku problemi var ne yapacağımı şaşırdım artık 1 hafta öncesine kadar uyku düzeni çok iyiydi ama 1 haftadır bebeğimi uyutuyorum 10 dakika sonra kendini elleriyle uyandırıyor battaniyesi ile sıkı olmayan kundak yapıp yatırıyorum bu seferde elini kundaktan dışarı çıkarmaya uğraşırken uyanıyor dün gece sabaha kadar uyumadık ve hala uyumuyor ne yapacağımı bilmiyorum gurbetteyim bebeğime tek başıma bakıyorum ne yapacağım bilmiyorum.benimle aynı sorunları yaşayan var mı yada çözüm önerisi olan?buarada bebeğim 2 aylık
canım o zaman sıkı kundak yap dalınca uykuya ıyıce acarsın kundagı

Merhaba kızlar kızımda anne sütü alıyor ama nadirende olsa bazı günler günde bir kez mama verdiğim oluyor o da biberonu ağzında tutuyor 30 ayda 40 ml içiyor. Kızım doğduğundan beri her bezinde kaka oluyor. Yani günde. 6-7 kez kaka yapıyor. Kızım çok gazlı özellikle gece 10-1 civarı çok ağlıyor. Yeşil kakası sarıya dönmüş gene ne yapacağımı şaşırdım.

Flensburg
Annemde yeşil kaka için üşümekten diyor ama kızımıda kat kat giydiriyorum tabi çokta kalın değil.

Kızlar göğüs ucum dermotoloğa gitmeme rağmen geçmedi hafifliyor gene artıyor yine geçiyor derken şimdi başka bir problemim çıktı . Emzirmeden sonra göğüs ucu bembeyaz oluyor ve sertleşiyor sanki içinden kan çekiliyor ve yanma oluyor bi süre sonra geçiyor. Nereye gitsem şaşırdım.

Birde süt için ısırgan otu çayı tavsiye ediyorum. 20 gün günde iki bardak kullandım 10 gün ara verdim ve tekrar başladım. Böyle kullanmak gerekiyor. Şimdi tekrar başladım ve göğüslerimdem süt fışkırıyor resmen . Göğsümden hiç süt sızmadı kızlar göğüslerim doluluktan çatlamaya başladı. Göğüsten süt sızması göğüs üçünün yapısı ile alakalımış .

Bebeişlerinizle hepinize güzel ve keyifli günler.

Ben de az önce oğlumu emzirdim. Emdi biraz, sonra huzursuzlandi. Mememi cekiyo cekiyo sündürüyor birakiyo. Mizirdaniyo. Ben de süt gelmiyo diye sagdigim sütü verdim. 40cc içti. Onun da 10 cc kadarını hemen kustu. Sutum yetmeseydi Verdiğim sütten daha fazla içerdi diye düşünüyorum ama doğru mu düşünüyorum. Bi fikir verin bana kızlar :(
Kahorima canim isirgani aktardan mi aldın. Nasıl demliyosun

Son düzenleme:
Ben de az önce oğlumu emzirdim. Emdi biraz, sonra huzursuzlandi. Mememi cekiyo cekiyo sündürüyor birakiyo. Mizirdaniyo. Ben de süt gelmiyo diye sagdigim sütü verdim. 40cc içti. Onun da 10 cc kadarını hemen kustu. Sutum yetmeseydi Verdiğim sütten daha fazla içerdi diye düşünüyorum ama doğru mu düşünüyorum. Bi fikir verin bana kızlar :(
Kahorima canim isirgani aktardan mi aldın. Nasıl demliyosun

hatice bebeğinin kakası yeşil renkte mi?benim kızımda 1 haftadır emme sorunu kusma uykusuzluk,huzursuzluk ve yeşil kaka vardı doktora götürdüm bugun kakasında amip çıktı maalesef:((şurup verdi onu kullanıcam inş kısa sürede iyileşir.bebeğinin kakası yeşil olan anneler lütfen dikkat etsin bende üşütmedendir diye önemsememiştim ama böyle bir sorun çıktı.

Back
X