Kızlar biliyorsunuz eşim dün gitti ve kayınvalidem benimle kalıyordu onun yokluğunda
dun esimin gidisiyle kayinvalidem iyice uzuldu ve uzuntusunden evimin tozuna,daginikligina ve kirine takti kafayi (bu arada gelip evimi gorseniz ne kadar abarttigini,evin gayet normal oldugunu gorursunuz). Kendisi zaten takintilari sebebiyle yakin zamana kadar ilac kullaniyordu ve bir ay kadar once kut diye ilaclar bende kilo yapiyor diyerek birakti. Dun evin kirlenmis oldugunu bana birkac kez soyledi. Butun gun hasta gibi yatti, kollarim kalkmiyor, sitma olmus gibi usuyorum, midem bulaniyor filan dedi durdu. Ben de gece isterse evine gidebilecegini, benim abimde kalabilecegimi, benim icin kendini zorlamamasini kibar bir dille anlatmaya calistim.
Sabah 7de kayinvalidem geldi, beni uyandirdi, hazirlanmis gidiyormus. Sabaha kadar uyuyamamis, evim cok daginik oldugundan hasta olmus, emre'sinin boyle bir evde yasamasina cok uzulmus. Gezeyimmis, ama gezmem bitince ya evi kendim toplayayimmis ya da kadin cagirip yaptirayimmis. Evimin her yeri dolapmis, ama cekmecelerim filan darmadaginikmis.
Soklardayim, nutkum tutuldu, cevap bile veremedim,kaldim oylece.
Dun bana diyor ki, mutfakta yerde bir bezim olsunmus, hergun sileyimmis. Camlarimin onu pismis, o oralari hep temizlermis vs vs. Ya benim evim kardesim, ne karisiyorsun???
cok sinirliyim, bana yapilan haksizlik, iftira. Ben evimi her hafta siler supururum. Yaz diye camlari aciyorum, tozlanip pisleniyor ne yapayim? Takintili gibi evle ugrasmami bekliyor. Bir de diyor ki senin bebegin uslu, sen yine isini yapabilirsin.
en kotusu, esim beni rahatlatmiyor, kayinvalidemin bu takintili hali esimi de cok titiz yapmis, onunla da hep tartisiriz bu meseleler yuzunden. Kayinvalidemi destekleyecek laflar ediyor. Cok mutsuzum kizlar, sutume birsey olacak diye korkuyorum.