2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kizlar 4. Ay doktor kontrolumuzden geliyoruz. Kizim bu ay tam 500 gr almis, 6950 gr olmus, boyu 66 cm. Doktor Problem yok, anne sutune devam dedi. D vitaminine devam edicez. Kan damlasini kabiz yapabilecegi ve anne sutune devam ettigimiz icin vermedi, 6. Ayda ek gidalara baslayinca bana nasil yemekler hazirlayacagimi anlatacakmis, etle yumurtayla filan demir ihtiyacini karsilayamazsak o zaman damla vermeyi dusunurmus. Doktorumuzun yaklasimini seviyorum. Aşıları da olduk, eve gelince ger ihtimale karsi 1 olcek calpol verebilirsib dedi, kizim simdilik iyi gorunuyor, atesi cikmaz insallah.
Size birsey sormak istiyorum. Hani 2. Ayda rota asisi eczaneden alinip yapiliyor ya, ikinci dozu da gidip eczaneden almak mi gerekli oluyor? Bizim ozel sigorta asiyi karsiladigi icin normali nasil oluyor merak ettim de.

Inşallah benimde geçer ama bana bir tane krem verdi hap vermiyorum emzirdigin için dedi birde yumuşatıcı krem verdi o kadar bakalım bunlarla geçmezse başka bi doktora giderim. İstanbulda oturuyorum bezmialeme gittim birde özele giderim geçmezse

canım inşallah geçer hemen bende özele gitmiştim ama öyle çok iyi bir doktora falan değil ayaküstü gitmiştim hospitalium şişlide(15 lira muayne ücreti ) bakmasıyla krem yazması bir oldu çıkıştaki eczaneden aldım 1 haftayı bulmadan geçti ama en çok neye bu kadar stres yaptıysan ondan kurtulmaya çalış sinir stresten çıkıyor çünkü

canım inşallah geçer hemen bende özele gitmiştim ama öyle çok iyi bir doktora falan değil ayaküstü gitmiştim hospitalium şişlide(15 lira muayne ücreti ) bakmasıyla krem yazması bir oldu çıkıştaki eczaneden aldım 1 haftayı bulmadan geçti ama en çok neye bu kadar stres yaptıysan ondan kurtulmaya çalış sinir stresten çıkıyor çünkü
Stresten kurtulmam için eşimden ayrılmam lazım:-( eşimle sorunum yok ama ailesiyle ara sıra sorunlar çıkıyo 2hafta önce yine bi sorunu çok taktım kafama sonuç her yerimde güller açtı:-) inşallah benimde geçer geçse ne olacak insanı çıldırtiyorlar kanser olmadığıma şükrediyorum.

beceriksizimm ben . bi kase yoğurt mayalayamadım kuzuma ya :( günlük sütle nasıl yoğurt yaparım bebişe hep sulu oluyor bi tutturamadım :(

Hehe canım i asamadan bende gectim 3 gunluk husranin arkasina makine aldimm simdi rahatim aksam hazirliyorum sabah kalktigimda yogurt yapılmış oluyo.. aksi halde tutturmak zor. Kimisi tencereye sicak su koyup icine bardagi otutturup ocajta kaynatiyormuS bur arastir istersenn

beceriksizimm ben . bi kase yoğurt mayalayamadım kuzuma ya :( günlük sütle nasıl yoğurt yaparım bebişe hep sulu oluyor bi tutturamadım :(

canım kıvamı önemli değil tadı yoğurt gibiyse olmuştur ama illede kıvamı olsun diyorsan az miktarda şeker ekleyebilirsin...

yada en kolayı yoğurt makinesi

Stresten kurtulmam için eşimden ayrılmam lazım:-( eşimle sorunum yok ama ailesiyle ara sıra sorunlar çıkıyo 2hafta önce yine bi sorunu çok taktım kafama sonuç her yerimde güller açtı:-) inşallah benimde geçer geçse ne olacak insanı çıldırtiyorlar kanser olmadığıma şükrediyorum.

Caniim moralini bozmalarina swni uzmelerine hele ki sağlığını tehlikeye atmalarina izin vermee.. biz olmasak çocuklarimiz be yapar. . Rabbim Hepimize saglik sihhat versinn..uzak olmayı dene insallah hersey yoluna girer..

Caniim moralini bozmalarina swni uzmelerine hele ki sağlığını tehlikeye atmalarina izin vermee.. biz olmasak çocuklarimiz be yapar. . Rabbim Hepimize saglik sihhat versinn..uzak olmayı dene insallah hersey yoluna girer..

Canım zaten uzağız ama uzakta olmak birşey ifade etmiyo. Haklısın ama ışte elde değil lekeler çıkmaya başlayınca kanser oldum çocuklarım ayak altı kalacak diye çok üzüldüm ağladım. Çünkü baya kötü görünüyo allahım çocuklarımi büyütmeden beni almasın tabi babasınıda;-( iyice psikolojim bozuldu ya zaten iyi sayılmazdim. Destekleriniz için teşekkürler iyi geliyo bana burası

:2:

Ben hergün mayalıyorum canım anlatıyım.önce sütü cezvede 10 dk kısık ateşte kaynatıyorum. Daha sonra elim ısıya dayanabildiğinde minik kavanoza koyuyorum ve 1 çay kaşıyı yoğurt ekleyip karıştırıyorum bi kumaşla sarıyorum 4 saat hiç ellemiyorum sonra buzdolabına kaldırıp sonraki gün yediriyororum çok güzel oluyo. Ama işn püf noktası süt ne çok sıcak nede ılık olmıcak parmağını batırdığında elin yanmıyosa mayalayabilirsin :3:

$2013-07-07-1587.webp

merhaba anneler ne zamandır giremiyorum inşallah tüm bebişler iyidir.benim oğluşum çok yaramaz oldu çok mama yiyor çokta hareketli emekleme hareketlerine de geçtik.dişlerimiz de büyümeye başladı o yüzden pek fazla vakit ayıramıyorum foruma...şimdilik örümceğimize günlük 5 10 dk biniyoruz ama çok sevdik almakta zorlanıyorum oğluşumu :) maşallah paşama ayakları yetişse gidecek sanki :):nazar:

Kızlar umarım siz de bebişleriniz de iyidir:)Bebeklerinizin günlük rutini nedir merak ediyorum birde yaptıkları hareketleri, tepkileri vs .
Benim kızım artık dönüyor, poposu üstünde sert zeminde geri geri gidiyor, komik yüz ifadelerimin hepsinde sesli kahkaha atıyor. Gördüğü yakınındaki herşeyi almak istiyor, verdiğimde direk ağzına götürüyor beğenmezse atıyor. Gördüklerini uzun uzun inceliyor, tv, pcye ilgiyle bakıyor. Sırtına biraz destek versek, yastık fln gibi hemen kendi kendine doğrulup oturuyor kenarda bir şey varsa tutuyor, öylece hiç rahatsız olmadan oturuyor ve cin cin etrafa bakıyor:)Bizim şaşırma yada sevinç hareketlerimizde ise kıkır kıkır gülüyor. Artık arabasında yada pusette yalnız bırakamıyorum. Seyahat için park yatağı almıştık onu açtık salona koyduk hem emniyette olsun hem de oyuncaklarla oynasın diye, orada da ben yanındayken duruyor sonra mızmızlanıyor:(Ne yapacağımı şaşırdım gündüz uykusu yok zaten sabah 7-8 gibi kalkıp gece 22 kadar toplasan 10dk kestirme uykuları ile 2 saat uyumuyor. Şarkı söylüyorum uyanık zamanlarında, evi gezdiriyorum kucağımda, birşeyler anlatıyorum, saat 17 den 18 kadar dışarıda arabasıyla gezdiriyorum, balkonda oturuyoruz, oyuncaklarını oynatıyorum falan ama yorulupta uzun uyku uyumuyor. Sürekli ilgi istiyor konuşmazsam mızmızlık yapıyor :) zaten evim küçük yarısı kızımın eşyaları ile doldu 5.ayında hareket edecek yerim kalmadı salonda :) 5 yaşına geldiğinde heralde babasıyla dışarda yatacağız :)Anne sütüne devam ediyorum daha ek gıdaya geçmedim doktor kilo boyu uygun dediği için, ama su veriyorum günde 40-50 ml içiyor ve benim gibi suyu çok seviyor. Yalnız biz yemek yerken ağzını şapırdatıyor ve masaya gelmek istiyor. Ben kucağıma aldığımda hemen yemek masasına saldırıyor bende izin veriyorum ellerini batırmasına,ağzına götürürse siliyorum elini. Ama üzülüyorum salyaları daha da artıyor bu durumda. Memeyide az emiyor eskiden 10-15 dk önce bırakmazken şimdi 5 dk emip bırakıyor. Bu hafta prş günü kontole gideceğiz doktora,izin verirse meyve suları vereceğim. Üzülüyorum haline sanırım iştahlı olacak ben çok iştahlıymışım bebekken sanırım bana çekecek:) Kendime vakit ayıramıyorum şimdi bile daha yazım bitmeden sıkıldı mızmızlık yapıyor :(

:2:

Ben hergün mayalıyorum canım anlatıyım.önce sütü cezvede 10 dk kısık ateşte kaynatıyorum. Daha sonra elim ısıya dayanabildiğinde minik kavanoza koyuyorum ve 1 çay kaşıyı yoğurt ekleyip karıştırıyorum bi kumaşla sarıyorum 4 saat hiç ellemiyorum sonra buzdolabına kaldırıp sonraki gün yediriyororum çok güzel oluyo. Ama işn püf noktası süt ne çok sıcak nede ılık olmıcak parmağını batırdığında elin yanmıyosa mayalayabilirsin :3:

sağol canım ama benim asıl merak ettiğim şu. ben günlük pastörize süt kullnaıyorum. zaten kaynatılmış süt bu. tekrar kaynatmakla bütün özelliğini yitirir bi faydası olmaz ki. bir bardak süte hatta dolu bir tatlı kaşığı yoğurt koyuyorum bi çimdik de şeker (ablamınn tavsiyesi ekşi tadı bebek sevmez diye )yine sulu oluyor . 9-10 saat de beklettim bi işe yaramadı.

Valla ben de ne yaptiysam bi turlu tutturamiyodum. Mini firinda yaptim bu sefer super oldu. Gunluk sutten bi kez denedim cıvık olmustu. Bu sefer acik sut aldim guzel oldu artik firinda yapicam. Sütü once kaynattim. kaynayinca bi 10 dk kadr karistirarak kaynattim sutte fazla su varsa buharlassin diye. (Annem öyle derdi karistirark kaynatmazsan tutmayabilir bazen fazla su katiyolar sute derdi) Sonra üst dudagimla sicakligini kontrol ettim hafif yakacak sekildeydi eli de cok olmamakla birlikte biraz yakiyodu. Firini da 40-50 derece arasina ayarladim fırınin alt rafina tencerenin kapagini kapatip koydum. Firinin fanini da calistirdim. Yaklasik 4 saat sonra oldu. Hatta az once yaptim buzdolabina koydum katilassin biraz daha. Ben de geçen gun yogurt yapma makinesi sordum bikac yere. Mini firinlar da yapiyo o işi ne gerek var almana dedi spotcu amcanin biri. Mantikli da geldi..Evdeki firinin kullanma klavuzuna baktim hakikaten de varmis oyle ozellik. Kucuk firinlarin hepsinde oluyomus zaten. Simfer benimki.

Valla ben de ne yaptiysam bi turlu tutturamiyodum. Mini firinda yaptim bu sefer super oldu. Gunluk sutten bi kez denedim cıvık olmustu. Bu sefer acik sut aldim guzel oldu artik firinda yapicam. Sütü once kaynattim. kaynayinca bi 10 dk kadr karistirarak kaynattim sutte fazla su varsa buharlassin diye. (Annem öyle derdi karistirark kaynatmazsan tutmayabilir bazen fazla su katiyolar sute derdi) Sonra üst dudagimla sicakligini kontrol ettim hafif yakacak sekildeydi eli de cok olmamakla birlikte biraz yakiyodu. Firini da 40-50 derece arasina ayarladim fırınin alt rafina tencerenin kapagini kapatip koydum. Firinin fanini da calistirdim. Yaklasik 4 saat sonra oldu. Hatta az once yaptim buzdolabina koydum katilassin biraz daha. Ben de geçen gun yogurt yapma makinesi sordum bikac yere. Mini firinlar da yapiyo o işi ne gerek var almana dedi spotcu amcanin biri. Mantikli da geldi..Evdeki firinin kullanma klavuzuna baktim hakikaten de varmis oyle ozellik. Kucuk firinlarin hepsinde oluyomus zaten. Simfer benimki.

nasıl yani yoğurdu koymadan önce mi çalıştırdın ve kaç dk?? ya da yoğurt içindeyken mi ??anlamadım açıkçası cnm ben :(

canim ocaktan sütü kaynattiktan sonra aliyosun ya o esnada sütü mayalamadan önce firini calistirdim ben. Zaten 40-50 dereceye ayarlicaksin cabucak isinir fırınin ici. Mayalamadan önce çalıştırdım firini. Fazla da sicak olmasin firin süt kesilir. Yani sutu sogumaya biraktigimda calistirdim. Aslinda cok da farkedecegini sanmiyorum da gene de garanti olsun istedim. Kabın fazla sogumasina firsat kalmasin yeter. Sütü mayaldiktan sonra da kabın kapagini kapat, fazla sarsmadan firina koy 4 saat falan da acma. Ben sadece tencere yeterince sicak mi diye firinin kapagini acip tencereye dokundum bir iki kere. Bu akşam yedirdim ogluma az bisey. Homur homur yedi :)

Eki Görüntüle 750886

merhaba anneler ne zamandır giremiyorum inşallah tüm bebişler iyidir.benim oğluşum çok yaramaz oldu çok mama yiyor çokta hareketli emekleme hareketlerine de geçtik.dişlerimiz de büyümeye başladı o yüzden pek fazla vakit ayıramıyorum foruma...şimdilik örümceğimize günlük 5 10 dk biniyoruz ama çok sevdik almakta zorlanıyorum oğluşumu :) maşallah paşama ayakları yetişse gidecek sanki :):nazar:

maşallah oğluşuna:))benim kızda binmeye başladı örümceğe..bizde 5,10 dkka bindiriyoruz,müzikli falan,hoşuna gidiyo...

arkadaşlar hepimizin ramazanı hayırlı olsun...rabbim bu ayın yüzü suyu hürmetine bütün Müslüman alemine sağlık,bereket,huzur ve barış dolu günler versin...tutacaklara rabbim kolaylık ve sabır versn...miniklerimizin rızkını bol göndersn...

:22:F
sağol canım ama benim asıl merak ettiğim şu. ben günlük pastörize süt kullnaıyorum. zaten kaynatılmış süt bu. tekrar kaynatmakla bütün özelliğini yitirir bi faydası olmaz ki. bir bardak süte hatta dolu bir tatlı kaşığı yoğurt koyuyorum bi çimdik de şeker (ablamınn tavsiyesi ekşi tadı bebek sevmez diye )yine sulu oluyor . 9-10 saat de beklettim bi işe yaramadı.

Kaynatmazsan zaten yoğurdun olmaz. Eğer kaynatmayı istemiyosan devam sütü ile hazırla yoğurdu aynı şekilde. Amaaaa şeker olayı hiç hoşuma gitmedi biz yetişkinler olarak şekeri ve tuzu hayatımızdan çıkarmaya çalışıyoruz 5 aylık bir bebeğe vermek ne kadar doğru olur? Zaten dr larda 1 yaşına kadar tuz şeker önermiyo bence doğal tadlara alışması çok daha iyi olur.yoğurdu şekerli verince sebze çorbasını nasıl vericeksinki bence doğal olan herşey en güzeli başta yadırgar ama sonra alışır mutlaka.bize 1 yaşına kadar inek sütü tuz şeker çilek kivi gibi alerjik şeyler yasak.ben büyük kızımada aynı şekilde yaptım bebe bisküvisini bile şekersiz evde yaptım.

(Konuyla alakasız oldu ama bebeğimiz için en sağlıklısını vermeye çalışalım diye yazdım canım)

canim ocaktan sütü kaynattiktan sonra aliyosun ya o esnada sütü mayalamadan önce firini calistirdim ben. Zaten 40-50 dereceye ayarlicaksin cabucak isinir fırınin ici. Mayalamadan önce çalıştırdım firini. Fazla da sicak olmasin firin süt kesilir. Yani sutu sogumaya biraktigimda calistirdim. Aslinda cok da farkedecegini sanmiyorum da gene de garanti olsun istedim. Kabın fazla sogumasina firsat kalmasin yeter. Sütü mayaldiktan sonra da kabın kapagini kapat, fazla sarsmadan firina koy 4 saat falan da acma. Ben sadece tencere yeterince sicak mi diye firinin kapagini acip tencereye dokundum bir iki kere. Bu akşam yedirdim ogluma az bisey. Homur homur yedi :)

Sıcakken havlu ile sarın yine tutar yoğurdunuz. Bide ben hergün minik 100 ml lik kavanoza mayalıyorum taze olsun diye

Back
X