canim yanlis dusunuyorsun, hastalikta saglikta diye soz vermediniz mi, ne yani o su cicegi gecirse sen onu gormek istemeyecek miydin? Hastalik bu, gelip gecici birsey. Neden esin seni hep en iyi halinde gorsun ki, bunu kendine neden yapiyorsun?
ben ilkokulda su cicegi gecirdim, 15 gun yatmistim. Ama yetiskinlikte iyilesme daha cok zaman aliyor diye duydum, istersen hemsire arkadaslarima banyo ve emzirme meselesini sorayim. Yine de artik bir doktora gorunup en dogru bilgileri ondan alman gerektigini dusunuyorum. Son olarak, bildigim kadariyla emzirme, anne sutu o kadar mucizevi birsey ki hicbir hastaligi emzirmeyle tasimiyorsun. Lutfen doktora gitt canim, boyle nette arastirmak da pek makul degil gibi, yanlis bilgiler de cok dolasiyor bu ortamlarda.
canim niye uzatmis olasin, detayli anlatmissin iste ne guzel.kilo aliminiz hakikaten bir anda cok Dikkat cekici bicimde dusmus, buna ben de takilirdim sanirim. Ama doktor iyi demis, bi sorun oldugunu sanmam. Emme meselesine gelince, ben de gecen ay aynisini yasadim. Hatta buraya da yazmsitim, aylik almasi gereken kilo miktarini alacagini sanmiyorum diye. Etrafta olan bitene bakmaktan, emerken bana baki siritmaktan emmiyordu ve aynen seninki gibi vucudunu kasiyordu. Ben uykuya gecmeden emzirmekte buldum careyi.. O kadar emiyordu ki o zaman, doydugunu da anlamiyordu. Karni da sisince uyaninca ilk isi kaka yapmak oluyordu. Sen de dene, kucaginda sallarken emzir mesela. Bi de bazen 5 dk ama cok vakumlu emiyorlar. Biz az emdi saniyoruz, ama doymasa nasil kaka yapsin. Bu arada kizim artik normal. Emmek istiyor, acikip agliyor. Disarda emmeleri tabi evdeki gibi degil, daha verimsiz ama ne yapalim, arada cikmak gerekiyor. Hem disarda memelerin daha iyi doluyor o zaman, iyi tarafimndan bak :) Seninki de gecici bir donem olabilir, endiselenme. Ama yine emmmesi uyanikken en uzun 10 dk, cogunlukla 5 dk, uykuya gecerken yarim saat filan. Orucun da etkilemedigini dusunuyorsan oyledir, aksi olsa anlardin canim. Allah kabul etsin oruclarini.
parmak emme meselesine hic takmiyorum, daha cok minikler. Bu bir sorun olacaksa simdinin sorunu degil. Simdi bebeklerimiz dunyayi agizlariyla taniyor, adi oral donem bu donemin. Bunu sorun olarak gosterenler bence cocuklarda gelisim asamalarini bilmiyoorlar. Saglik ocaklarinda cik ciklayan hemsireler de bilse bunlari, anneler yok yere endiselenmeyecek. Cocuk 3 yasinda filan hala parmak emiyorsa o zaman dikkat etmek lazim. Iki ay sonra dissleri cikacak bu bebelerin, nasil parmagini agzina goturmesin. Hicbir bebek parmak emmek yuzunden de memeyi birakmaz bence, parmak onu doyurur mu yahu?
ben de uzun yazdim, benim de kusuruma bakmayin :)