2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kızlaaarr Merhabalarr.. nasılsınız?? geçen hafta işe başladım bir hafta çalışmak zorundaydım bu hafta rapor aldık 20 günlük bayrama raporumuz bitiyor.. Eylüle kadar rapor almak istiyorum Eylülde başlıycam inşallah tamamen iş hayatına, o zaman da 7 aylık oluyoruz biraz biraz toparlanmış olurlar..
Sizlerde ne var ne yok tatilden gelenler olmuş oohh ne güzel mavusbebek di sanırım.. umarım iyi eğlenmissinizdir canım.. Meltem abla da hala tatil yapıyor galiba.. biz de ayarlamaya çalışıyoruz ama oğlum arabayı hiç sevmiyor Ankara ya tek yakın yer Amasra heralde Amasraya gitcez bizde :):)

cx (canım ismin Tuğçe idi sanırım) oğlun çok tatlı.. Allah nazarlardan korusun maşallah ayına göre çok ilerde gidiyo annesi bizimkiler dönüyorlar ama ayakta senin oğlun gibi duramıyorlar maşallah süphanallah nazar değmesin...

Kızlar biz diş çıkarcaz sanırım felaket kaşınıyo oğlumun dişleri ne yapacağımı bilemiyorum, uykusu geldiğinde hele çıldırıyo hiç bir şekilde uyutamıyorum ana kucağında, beşiğinde, ayağımda sallamaya çalışıyorum istemiyor, sallamadan uyutayım onu hiç istemiyo kucağımda uyutuyorum artık bende.. onda da çok zorlanıyorum tam uyudu diyorum ama birden başlıyor ağlamaya baya yoruyo beni belim çok ağrımaya başladı..:(:(
işte aynı benim kızdan bahsetmişsin benim kızımda öyle bir ağlamak bir huysuzluk uykusu gelince hiç sorma zor zabdediyorum kv ne yapıyor kadıncağız acaba :(
Teşekkür ediyorum hemen hayata geçireyim de rahatlasın oğluş:)

benim kızımda bir ara 5 gün kakasını yapmadı kabız oldu dedik ama kimi çocukta yeteri kadar beslenmeyince yapmazmış bilginiz olsun mamasının içine yada anne sütü veriyorsanız onun içine bir çay kaşığı hakiki zeytinyağı verin eğer bugün yazmaz ise büyük bir ihtimal yapmayacak yarın sabah aç karına zeytinyağı içirin çay kaşığıyla ama az az çünkü tıkar yağ çocuğu ben onuda denedim olmadı 5. günde sabunu fitil gibi yapıp poposundan saldık aman allahım yarım saate sonuç hemde nasıl beline kadar sonra bir rahatladı bir rahatladı mis gibi :)

Beslenme konusunda içim rahat çünkü zaten ben işe başladığımdan beri biberonla besleniyor emmeyi de tamamen bıraktı artık kendi kendini sütten kesti resmen:( Biberon ve anneannesi onun en sevdiği iki şey beni tanıdığından bile emin değilim:( hatta bence sevmiyor bile:( ben hariç herkesin kucağına atlıyor bana ööyle tepkisiz bakıyor ev halkına belli etmek istemesem de çok üzülüyorum çalıştığım evde olmadığım için küsüyor mu bilemedim:( neyse konumuz bu değildi kusura bakmayın içimi döktüm bu arada. Benim işyerinde sağdığım sütler ve üzerine mama takviyesi ile gidiyoruz. Beslenme yetersizliği değil sanırım da demir ve ek gıdaya bağladım ben. Çünkü demir ve meyveye başladığımızdan beri sıkıntı var zeytin yağını bir deneyeceğim bakalım olmazsa sabun-zeytinyağı müdahalesi kaçınılmaz olacak sanırım...

Merhaba kızlar,

Biz 5 aylık kontrolümüzle birlikte demir başladık ve azar azar meyve püresi. Ama bugüne kadar hiçbir problem yaşamayan oğlumda demirle birlikte kabızlık başladı. Fark ettiğimden beridir meyve olarak sadece kayısı ve armut veriyorum. Su içmekten hoşlanmıyor. hatta içmiyor.Bazen kaşıkla verirsem alıyor onun dışında biberonla almıyor. Kabızlığı için ne yapılabilir ilk defa başımıza geldi erik diyorlar ama alerji yapar mı bilemedim ne yapacağımı :(

geçmiş olsun canım demir damlaları kabızlık yapar.benim kızım zaten kabızlık yaşıyodu hep damla ile iyice arttı kestik vermiyoruz damlayı.
kabızlık içn kayısı kaynat suyunu içir kayısılarıda rondodan geçir yoğurtla ver ben öyle yaptım işe yarıyo biraz rahatladı kızım.hatta ben
mama suyu olarak bikaç defa kayısı suyu kullandım he hoş kokulu hemdaha lezzetli oldu maması...

Beslenme konusunda içim rahat çünkü zaten ben işe başladığımdan beri biberonla besleniyor emmeyi de tamamen bıraktı artık kendi kendini sütten kesti resmen:( Biberon ve anneannesi onun en sevdiği iki şey beni tanıdığından bile emin değilim:( hatta bence sevmiyor bile:( ben hariç herkesin kucağına atlıyor bana ööyle tepkisiz bakıyor ev halkına belli etmek istemesem de çok üzülüyorum çalıştığım evde olmadığım için küsüyor mu bilemedim:( neyse konumuz bu değildi kusura bakmayın içimi döktüm bu arada. Benim işyerinde sağdığım sütler ve üzerine mama takviyesi ile gidiyoruz. Beslenme yetersizliği değil sanırım da demir ve ek gıdaya bağladım ben. Çünkü demir ve meyveye başladığımızdan beri sıkıntı var zeytin yağını bir deneyeceğim bakalım olmazsa sabun-zeytinyağı müdahalesi kaçınılmaz olacak sanırım...
olur mu hiç oyle şey bebeğin sevmez mi annesini :16:
sana tavır yapıyo olabilri kuzucuk :1:
benim oğlumda ilk zamanlar sütüm yok diye mama verince memeyi reddetti uzunca bi süre
bende inat ettim vermedim mama
ama senin durumun çok farklı
sağmaya devam et sütünü
fırsat buldukça da bol oynayın kuzunla
o da alışacaktır merak etme

Bizde de yaklasik Iki aydir kabizlik sorunu var. Zeytinyagi denedik faydasi olmadi. Iki kez sabunla denedik ve sabunun cildini yaktigini farkettik. Fitil vermeye basladik. Doktorumuz en sonunda bi surup Verdi. Ayni surubu ishal olanlara da veriyorum dedi. Bagirsak duzenleyici bi surup. Etkisini hemen beklemeyin, zamanla duzelecek dedi. 10 gundur surubu iciriyorum. Daha yeni faydasini gormeye basladik. Mama olarak da aptamilin gaz ve kabizlik sorunu olanlar icin Olan mamasini onerdi. Onu kullaniyorum artik.

Son düzenleme:
Bugun kalabalik bi iftara gittik. Elimde biberonu goren herkes bi sey soyledi. ( bebegim yaklasik bir aydir gogsumu almiyo sagip veriyorum ) bebegi ac birakmaliymisim gogsumu tutarmis. Bastan biberon vermeseymisim. Gelininin bir hafta sutu gelmemis sonra bebek bi tutmus bu sefer de biraktiramamislar. Daha neler neler... Bi de agzimi yorup aciklama yapmaya calisiyorum. Şöyle sorunlarimiz vardi o yüzden birakti diye. Yok, millet kendi bildigini tekrarliyo devamli. Moralim bozuldu. Ben sanki Cok memnunum bu durumdan.

Bugun kalabalik bi iftara gittik. Elimde biberonu goren herkes bi sey soyledi. ( bebegim yaklasik bir aydir gogsumu almiyo sagip veriyorum ) bebegi ac birakmaliymisim gogsumu tutarmis. Bastan biberon vermeseymisim. Gelininin bir hafta sutu gelmemis sonra bebek bi tutmus bu sefer de biraktiramamislar. Daha neler neler... Bi de agzimi yorup aciklama yapmaya calisiyorum. Şöyle sorunlarimiz vardi o yüzden birakti diye. Yok, millet kendi bildigini tekrarliyo devamli. Moralim bozuldu. Ben sanki Cok memnunum bu durumdan.

Bozma hiç moralini aynı durumdayız benim oğlum emmediği için sütüm de iyice azaldı bide onları dinliyorum. İşyerinde süt sağıyorum iş arkadaşlarım dolapta sütüme bakıp yok sütün az, çocuğu besleyemiyosun zaten gibi şeyler söylüyorlar. 5 aydır emzirmek için ve sütüm olsun diye yapmadığım şey kalmadı ama yok işte olmuyor. emmeyen bebek emmiyor ben emsin diye aç bırakmayı bile denedim yok yani her bebek kendine ayrı kitap yazıyor bunu kabullenip şartlara uymamız lazım sanki biz anne değiliz sanki emzirememek yeterince bizi üzmüyor bide millete hesap veriyoruz. Bende sırf bu yüzden birgün birinin kalbini fena kırıcam bak sinirlendim şimdi:)

günaydın kızlarrrr :) haticemmm takma kafana böyle şeyler millet ne derse desin yawww banada dediler ilk zamanda ama ben umursamaz bir halde mama ile büyüyen çok çocuk var oda büyür diyorum açıklama bile yapmıyorum yapma sende bunaltma kendini

günaydın kızlarrrr :) haticemmm takma kafana böyle şeyler millet ne derse desin yawww banada dediler ilk zamanda ama ben umursamaz bir halde mama ile büyüyen çok çocuk var oda büyür diyorum açıklama bile yapmıyorum yapma sende bunaltma kendini

Bozma hiç moralini aynı durumdayız benim oğlum emmediği için sütüm de iyice azaldı bide onları dinliyorum. İşyerinde süt sağıyorum iş arkadaşlarım dolapta sütüme bakıp yok sütün az, çocuğu besleyemiyosun zaten gibi şeyler söylüyorlar. 5 aydır emzirmek için ve sütüm olsun diye yapmadığım şey kalmadı ama yok işte olmuyor. emmeyen bebek emmiyor ben emsin diye aç bırakmayı bile denedim yok yani her bebek kendine ayrı kitap yazıyor bunu kabullenip şartlara uymamız lazım sanki biz anne değiliz sanki emzirememek yeterince bizi üzmüyor bide millete hesap veriyoruz. Bende sırf bu yüzden bigün birinin kalbini fena kırıcam bak sinirlendim şimdi:)
Hic bi sey soylemeseler bile biberona bakislari yetiyo. Ya da imali imali " mama mi veriyosun " deyisleri... Hic bi yere gidesim kalmadi. Oglumu ac da biraktim 5-6 saat. Sirf o yüzden 3-4 gun boyunca aksilendi. Ne yaptiysak mutlu edemedik.
Bi de bunlari soyleyenler benden buyuk saygi duydugum insanlar. Bi sey de diyemiyorum...

haticecim boşver canım ya ağzı olanın bi yorumu var malesef
hiç düşünmüyorlar ki bu kadın üzülür, onun stresi çocuğuna yansır
kendilerince akıl veriyorlar ama çok düşüncesizler
sende hoş gör canım, kimseye de açıklama yapmak zorunda değilsin
kuzucuğun emmese de sen annesi olarak sütünü çeşitli şekillere girerek veriyorsun yavruna
senin hoşuna mı gidiyor sağıp vermek

Haticeciim bozma moralini canumm benim oglumda cok nazlaniyo hatta ben ilk aylarda mama verip sakinlestiriyorum ondan sonra memeyi veriyordumm.. simdi yine miZmiz sanirim yine eskisi gibi once azda olsa mama vericem.. bu duruma cok sasiran oldu cok yakin arkadaslarim bile cocugun damagini cokerteceksin diyen cocuga bakamiyorsun diyen arkadaslarim bile oldu ama yapacak birsey yok boyle daha cok yipraniyoruz biz bunh anlamak istemiyorlar malesef :**(

Canimm benim bebislerle ugrasiyoruz.. ck duygulaniyorum bAzen hep yaninda kalsam oglumun diyorm.. bugun baya duygu yukluyumm.. sen nasolsin kizin nasil

nasıl olayım canım oruç vurdu biraz ama çok şükür iyiyim kızım dün çok huysuzlaşmış canım benim ya demin aradım iyiymiş biz kahvaltı yapmaya çorba içmeye başladık :) huysuz keçimle geceleri uğraşıyoruz uyku sorunumuz var :( birde galiba dişleri sıkıntı yapıyor hafif ateşli sürekli ağzına götürüyor herşeyi öyle canım işte eve gidince hasret gidermeye çalışıyoruz

ebrar çalışıyormusun sende çalışma saatlerin nasıl
Evet canim gecen hafta basladim bu hafta eapor aldik eylule kadar rapir alacaz insallah.. memurum ben canim 8.30 17.30 çalışıyorum. . Sut iznini de cuma yarim gun pazartesi yarim gun yapicaz.. esimle ayni yerde calisiyoruz her aksam otobusle ugrasmayim diyorumm..

Haftaya bende kahvaltıya baslayim diyorum.. sebze corbasini nasil yapiyosunn bende yapmak istiyorum artikk.. yogurt yapiyorum hergun duzenli meyve ve yogurt yiyo.. diger lerinde de insallah sorun yasamayiz

üzülme arkadaşım benim kızımda emmedi 2 ay kadar sağarak süt verdim biberonla sonra o da kalmadı zaten .dikkatimi çeken bişey
oldu benim kızımda anneanneye alıştı tıpkı seninki gibi annem doğumdan beri bizde kalıyo. 15 günde bir falan babamın yanına gidiyo bir günlüğüne o günde o kadar zor geçiyo anlatamam çocuk beni değil sanırım annemi annesi sanıyo diye öyle üzülüyorumki ama napayım işe başlayınca annem bakıcak kısmetse o yüzden elden bişey gelmiyo ama dediğn gibi canımı acıtmıyo değil bu durum :(

Back
X