2013 Şubat Anneleri....

HANGI DOGUMU TERCIH EDERSINIZ

• normal dogum

OY: 67 56,8%
  • sezeryanla dogum

OY: 30 25,4%
  • basarili gectikten sonra farketmez

OY: 21 17,8%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Yavrum şu forumda yakınımda olmadığına, aynı şehirde yaşamadığıma, komşu olma şansımın olmadığına en çok üzüldüğüm hatun sensin yemin ederim.:16: Şuracıkta olsaydın şu ücretsiz izinleri çatır çatır yeseydik, beraber kaza oruçlarımızı tutsaydık, akşamları birlikte yürüyüş yapsaydıkne şahane olurdu yaaa... Şu çok pis azminden ecük de bağa vir :)) metabolizmayı hiç sorma benimki de çok yavaş, hiç hızlı kilo veremem. Bir ara benden çok yediği halde 36 beden olan bir arkadaşla takılıyordum, sinir bozucuydu.
bozma moraliniiii, çok güzeliz çooookkk :21:
Bi de magnum double karadut böğürtlen çok güzel bak, ondan ye bol bol :9: Meltem karbonhidratın süte etkisi yok demiş, katılmıyorum. Mesela nefis bir dilim patatesli börek ya da kek,pasta (karbonhidratlı)yedin, yanına da mis gibi demlenmiş açık bir bardak çay. Mutlu oldun, moral oldu ohhhhhhh missss dedin, al sana sütttt :))
diyet yaptın, kilo vermem lazım, çok çirkinim dedin. Sinir stres yaptın, süt salınımı azaldı. Ne oldu süt azaldııııııı :9:
Yani neymiş
karbonhidratlı nefis yemekler =mutluluk= süt
diyet psikolojisi = stres= ahan da azaldı süt

arz ederim :9:

gönüller karşılıklı canım :9: sanki yıllardır tanıyor gibiyim seni :54:
hiç değilse aynı şehirde olsaydık gün bile yapardık :)))
ezerdik ücretsiz izni bi güzel
ben sana bol bol karbonhidrat zengini peynirli patatesli böreklerden yapardım :56:
demlerdik çayı oturur içerdik afiyetle :))))
sonra çocuklardan konuşurduk benimki bunu yaptı seninkinde varmı yoksa dr a mı götüreyim falan :))
annelerin tecrübesi dr a on basar tabiki :9:
biraz geç oldu ama kusuruma bakma canım dün giremedim
doğumgünün kutlu olsun kumpicim:16:
Rabbim kuzucuğunla eşinle sevdiklerinle önce sağlıklı ,huzurlu sevgi dolu bir ömür nasip etsin inşallah:16:
Rabbim her daim yüzünüzü güldürsün canım :16:

bayadır giremiyorum pc bozuk yok telefon bozuldu pc takılıyo felan derken face kolay giriyo anlamadım bu pcyi şubat mart annelerinde takılıodum kk da mart annelerinde sürmeli diye bi arkadaş varmış bebeğini yastıkla uyutmuş ilk kez ve bebeğini kaybetmiş çok üzüldüm lütfen yastık kullanmayın bide cenaze dönüşünde haberlerdede çıktı kırklareli samsun trafik kazası olmuş onun ailesiymiş 5 kişi vefat etmiş dua ettim sizde edin isterseniz allah sabır versin.kötü haberle gelmek istemezdim :(

bu arada ek gıdalar için gurmebebek.com diye bir site var harika tüm yiyeceklerin hangi aydan itibaren verilebilceği içindeki değerler yararları ve tariflerle dolu bir site ben grup grup ayrılmış olan yiyecekelri yanlarına hangi aylardan itibaren yedirmem gerektğini buzdolabıma yapıştırdım ilk aşama yiyecekelr var bir bakın kızlar
bu arada bi arkadaş hamileymiş tebrikler hasta olanlar geçmiş olsun
ben 3 aylıkken ören de şişme havuza deniz suyu dolduduk sahilde güneşte beklettik ısınınca öyle soktuk sonra marmara adası ve geçen gün erdekte soktum ona sarıldım ilk ayaklarını sokunca ayaklarını çekiti vücudunu oyu yapa yapa sokup çıkardım ve çok mutlu oldu sırt üstü yatırıp çektim denizde baya eğlendik artık 5 aylık olduk tabii 27 şubat doğumlu oğlum.şubat mart annelri sayfasında bi arkadaş swim avia mmı öle bişe simidi boynuna taktığın ı düşünün ondan almış çok memnunm dedi o gruptan bi arkdaş yurt dışından getirtiyo 28 tl internetten araşştrıdık bebeklerin boynu acımıyomuş ve kendi başına suyun içinde hareket etmeleri rahatlatıyormuş bi araştrın isterseniz yarın görüşmek üzere artık buradayım :)

Allah sabırlar versin yaa ne kadar üzüldüm :((((
yastık boğmuş mu acaba yoksa bşka bi şeyden mi olmuş
Rabbim dayanma gücü versin

bu arada kim hamile canım :44: ben orayı kaçırmışım demekki

Yavrum şu forumda yakınımda olmadığına, aynı şehirde yaşamadığıma, komşu olma şansımın olmadığına en çok üzüldüğüm hatun sensin yemin ederim.:16: Şuracıkta olsaydın şu ücretsiz izinleri çatır çatır yeseydik, beraber kaza oruçlarımızı tutsaydık, akşamları birlikte yürüyüş yapsaydıkne şahane olurdu yaaa... Şu çok pis azminden ecük de bağa vir :)) metabolizmayı hiç sorma benimki de çok yavaş, hiç hızlı kilo veremem. Bir ara benden çok yediği halde 36 beden olan bir arkadaşla takılıyordum, sinir bozucuydu.
bozma moraliniiii, çok güzeliz çooookkk :21:
Bi de magnum double karadut böğürtlen çok güzel bak, ondan ye bol bol :9: Meltem karbonhidratın süte etkisi yok demiş, katılmıyorum. Mesela nefis bir dilim patatesli börek ya da kek,pasta (karbonhidratlı)yedin, yanına da mis gibi demlenmiş açık bir bardak çay. Mutlu oldun, moral oldu ohhhhhhh missss dedin, al sana sütttt :))
diyet yaptın, kilo vermem lazım, çok çirkinim dedin. Sinir stres yaptın, süt salınımı azaldı. Ne oldu süt azaldııııııı :9:
Yani neymiş
karbonhidratlı nefis yemekler =mutluluk= süt
diyet psikolojisi = stres= ahan da azaldı süt

arz ederim :9:
Valla hamileligim boyunca azimle un seker yagdan uzak durup 8 kilo almıs biriyim fakat o zaman psikolojiyi takmıyordum simdi canım isteyip biraz engelliyorum ama engellemeyi coook abartınca anında süt gidiyor yani diyet= stres=süt azalması dogru bencede fakat yine de az bucuk ayar verilmeli hafiften yani ucundan azıcık :D

bayadır giremiyorum pc bozuk yok telefon bozuldu pc takılıyo felan derken face kolay giriyo anlamadım bu pcyi şubat mart annelerinde takılıodum kk da mart annelerinde sürmeli diye bi arkadaş varmış bebeğini yastıkla uyutmuş ilk kez ve bebeğini kaybetmiş çok üzüldüm lütfen yastık kullanmayın bide cenaze dönüşünde haberlerdede çıktı kırklareli samsun trafik kazası olmuş onun ailesiymiş 5 kişi vefat etmiş dua ettim sizde edin isterseniz allah sabır versin.kötü haberle gelmek istemezdim :(

bu arada ek gıdalar için gurmebebek.com diye bir site var harika tüm yiyeceklerin hangi aydan itibaren verilebilceği içindeki değerler yararları ve tariflerle dolu bir site ben grup grup ayrılmış olan yiyecekelri yanlarına hangi aylardan itibaren yedirmem gerektğini buzdolabıma yapıştırdım ilk aşama yiyecekelr var bir bakın kızlar
bu arada bi arkadaş hamileymiş tebrikler hasta olanlar geçmiş olsun
ben 3 aylıkken ören de şişme havuza deniz suyu dolduduk sahilde güneşte beklettik ısınınca öyle soktuk sonra marmara adası ve geçen gün erdekte soktum ona sarıldım ilk ayaklarını sokunca ayaklarını çekiti vücudunu oyu yapa yapa sokup çıkardım ve çok mutlu oldu sırt üstü yatırıp çektim denizde baya eğlendik artık 5 aylık olduk tabii 27 şubat doğumlu oğlum.şubat mart annelri sayfasında bi arkadaş swim avia mmı öle bişe simidi boynuna taktığın ı düşünün ondan almış çok memnunm dedi o gruptan bi arkdaş yurt dışından getirtiyo 28 tl internetten araşştrıdık bebeklerin boynu acımıyomuş ve kendi başına suyun içinde hareket etmeleri rahatlatıyormuş bi araştrın isterseniz yarın görüşmek üzere artık buradayım :)
Oyy allahım kimsenin basına vermesin allah sanırlar versin, b uarada su yüzme seysinin tam adıbnı yazabilme imkanın varsa sevinirim cnm bu sekilde netten bulamadım bizde agustos 20 de örendeyiz insallah özledim mavi bayraklı denizini D:
Olabilir meltem, niye yüzleşmeye zorluyorsun ki :9:
Ya benim diyet yapabilmem için önce yediklerimden bu kadar keyif almamam lazım :56: O da nasıl olur ki, anca hipnoz ya da akupunktur olabilir herhalde. Bir de önceki mesajımda dediğim gibi , kocam araba sözü verdi. Ucunda anca büyük bir ödül olması lazım. Şu aralar alamayacağına göre diyeti de şimdi yapmaya gerek yok :9:
Bu arada bugün benim doğumgünüm kızlar, bugün 30 yaşımı doldurdum :62:
Nice senelere lannnnn herkes mi benden kücük aglıycammmm he :D

kumpicim doğum gününü dün kutlayamadım doğumgünün kutlu olsun canım. kızlar bebek işi dizisi var Nurgül yeşilçayın çok güzel ya bebiş tam bizimkiler kadar annede aynı ben sizlerdede aynıdır pimpirik herşeyden şüpheli babada çok komik eğlenceli bi dizi tavsiye ederim

doğum güünün kutlu olsun nice mutlu yıllar mutlu yaşlar inşallah bebişinle ve sevdiklelerinle sağlıklı bir ömür dileğiyle
Canım çok çok teşekkür ederim, bilmukabele, hepimizin sevdikleriyle hayırlı uzun ömürleri olsun :))
ıyıkı dogdun kumpıııııııııııııııııııııııı demek sende 83 lusunnn :D ben bedavaya dıyet yapıyorum deseneeee :D demekkı sen yasamak ıcın yıyenlerden degıl yemek ıcın yasayanlardansın , ne kadar guzel yedıklerınden keyıf alman helekı yedıkten sonra vıcdan azabı cekmıyosan super superrr :)
Çok teşekkür ederim canım:) evet ben de 83 lüyüm. Eğer eşin aldığın verdiğin kiloları takmıyorsa diyet bedavaya gelir ama benim eşim biraz zayıflamamı çok istiyor. Kendi de kilosu konusunda dikkatlidir (bana göreyse 70 kg bir erkek için zayıf, neyse) o yüzden ben de ucuna ödül koydurdum :) yedikten sonra vicdan azabı duymak mı? Ömrümde hiç öyle bir an yaşadığımı hatırlamıyorum, benimki inanılmaz bi "ohhhhh, ne yedim beea, ölmüşlerşn ruhuna değsin, missss " şeklinde oluyor, çok rahatım yani :9: Böyle mıy mıy, sadece hayatta kalmak için yiyenlerden pek hazzetmem, bütün arkadaşlarım da benim gibi iştahlıdır. Sofraları kurar kurar habire yeriz :56:

doğum günün kutlu olsun kumpi kızın eşin ve ailenle nice yıllara canım
çok teşekkür ederim canım :)

Kumpiciimm dun dogum gununu kutlayamadim kizinla esinle mutlu uzun yillar gecirmen dilegi ile...

Uyuyamiyorum bugun sabah direksiyon sinavim var ogleden sonra da ablam gelecek amerika dan baya heyecanlıyım galiba:))
Canım çok teşekkür ederim, inşallah sınavın iyi geçmiştir??
gönüller karşılıklı canım :9: sanki yıllardır tanıyor gibiyim seni :54:
hiç değilse aynı şehirde olsaydık gün bile yapardık :)))
ezerdik ücretsiz izni bi güzel
ben sana bol bol karbonhidrat zengini peynirli patatesli böreklerden yapardım :56:
demlerdik çayı oturur içerdik afiyetle :))))
sonra çocuklardan konuşurduk benimki bunu yaptı seninkinde varmı yoksa dr a mı götüreyim falan :))
annelerin tecrübesi dr a on basar tabiki :9:
biraz geç oldu ama kusuruma bakma canım dün giremedim
doğumgünün kutlu olsun kumpicim:16:
Rabbim kuzucuğunla eşinle sevdiklerinle önce sağlıklı ,huzurlu sevgi dolu bir ömür nasip etsin inşallah:16:
Rabbim her daim yüzünüzü güldürsün canım :16:
Amiiiinnn, çok teşekkür ederim canım ya. Hepimize inşallah. Hayali bile güzel anlattıklarının. Keşke imkanı olsaydı. Sıcak sıcak böreğin yanına ben de soğuk komposto da getirirdim :))

Valla hamileligim boyunca azimle un seker yagdan uzak durup 8 kilo almıs biriyim fakat o zaman psikolojiyi takmıyordum simdi canım isteyip biraz engelliyorum ama engellemeyi coook abartınca anında süt gidiyor yani diyet= stres=süt azalması dogru bencede

Nice senelere lannnnn herkes mi benden kücük aglıycammmm he :D
Değil mi canım ya, bence de meltem'i diyetisyeni çok pis kekliyor :) yiyelim güzelleşelim :))
canım büyüğü küçüğü mü var ya, ruhun genç olsun. Kocam güya 82 li, bazen 70 yaşında biriyle evli olduğumu zannediyorum:31:

kumpicim doğum gününü dün kutlayamadım doğumgünün kutlu olsun canım. kızlar bebek işi dizisi var Nurgül yeşilçayın çok güzel ya bebiş tam bizimkiler kadar annede aynı ben sizlerdede aynıdır pimpirik herşeyden şüpheli babada çok komik eğlenceli bi dizi tavsiye ederim
Sağol canım, çok teşekkür ederim :))
nurgül yeşilçayı pek sevmem, güzel bir kadın aslında ama oyunculuğu ve sesindeki iniş çıkışlar delirtiyor beni, arada bir cızırdıyor ya :) ama diziyi önerdiğin için bir göz atacağım ben de.

Bana hemsıre 4. Ay asısının ustunden tam 2 ay gecmelı onemlı dedı ama bılemedım

şimdi oğlum iyi sayılır ama sünetimiz yapışıklıktan dolayı başka operasyonda geçirdiği için iyleşmemiz uzadı biraz sarı yeşil iltap var akıyoda dr bir şey olmaz dedi yarın durumuna bakıp öyle götürcem

Kumpicim guzel gecti sinavimm :)) bsya yorucu bir gun gecirdim ama sorunsuz gecti her sey sinavdan da 85almisim :)) aldim ehliyeti artik oglusumla ev gezmelerine gidebilirim:))

Kumpicim guzel gecti sinavimm :)) bsya yorucu bir gun gecirdim ama sorunsuz gecti her sey sinavdan da 85almisim :)) aldim ehliyeti artik oglusumla ev gezmelerine gidebilirim:))
E hadi hayırlı olsun o zaman canım :)) 6 yıllık bir şoför olarak şimdi kısa mesafelerle başlamanı öneririm. Mesela markete, dediğin gibi ev gezmelerine filan arabayla git gel. arabayı çalıştırmak, giriş çıkış park yapmak, gerekli zamanda sinyallere hakim olabilmek, geri manevralarda ustalaşmak vs yakın mesafelere giderek bunları pekiştir. Git gide daha uzun menzilleri hedeflersin sonra. Akıl vermek için söylemiyorum da mesela ben üniversitede öğrenciyken aldım ehliyeti ama aktif şekilde araba kullanmadıkça bir anlamı yok aslında. Mezun olup işe başlayınca araba kullanmaya gerçekten başladım. Sen de sakın ehliyetin cüzdanında yatmasına izin verme :) dışarı çıkarken eşim yanımda olsun filan diye de düşünme, o da insana çok zaman kaybettiriyor, kendine güvenini de zedeliyor bence.

selam kızlar güzel haftalar hepimize nasılsınız bebişler nasıl ayyyy bu uykusuzluk beni bitirecek yakında kız uyumaz sahura kalk yat sabah işe gel inan ölüyorum resmen yorgunluktan sizler nasılsınız bebişler nasıl benim kız çok huysuz yaww elleri titreye titreye damaklarını sıka sıka ağlıyor neye bu kadar sinir oluyorsa anlamadım uykuda yok bizde Allahım bana yardım etsin inş.

selam kızlar güzel haftalar hepimize nasılsınız bebişler nasıl ayyyy bu uykusuzluk beni bitirecek yakında kız uyumaz sahura kalk yat sabah işe gel inan ölüyorum resmen yorgunluktan sizler nasılsınız bebişler nasıl benim kız çok huysuz yaww elleri titreye titreye damaklarını sıka sıka ağlıyor neye bu kadar sinir oluyorsa anlamadım uykuda yok bizde Allahım bana yardım etsin inş.
belki dişleri kaşınıyordur ona sinir oluyordur kaşıyamayınca.çalışmak zor ya haklısın bende eylülde başlicam çalışma saatlerim yoğun değil öğretmen olduğum için ama yine boncuğu bırakıp gitmek çok zor olacak şimdiden sürekli onu düşünüyorum :(((çalışan bütün annelere allah kolaylık versin inş.

belki dişleri kaşınıyordur ona sinir oluyordur kaşıyamayınca.çalışmak zor ya haklısın bende eylülde başlicam çalışma saatlerim yoğun değil öğretmen olduğum için ama yine boncuğu bırakıp gitmek çok zor olacak şimdiden sürekli onu düşünüyorum :(((çalışan bütün annelere allah kolaylık versin inş.

bilmiyorum valla ama bir ağlamak bir ağlamak gözlerinden yaşlar akıyor canım benim çok zor çalışmak zor olmazmı ben sabah 7,5 gibi evden çıkıyorum akşam 8 gibi eve gidiyorum Allahtan çalışma saatlerin yoğun değil yoksa çok zor oluyor ilk gün çok zor ama sonra alıyorsun ama şimdide pazartesi çok zor geliyor hafta sonu alışıyorsun pazartesi ölüm geliyor resmen Allahım kimseyi evladından ayrı koymasın biz bu kadar ayrılığa dayanamazken .... amin amin güzel dileklerin için

çok şükür iyiyiz canım ramazan biraz yat kalkla geçiyor tabi ama ben evdeyim en azından. Allah sana kolaylık versin.benim oğlumda huzursuz bu aralar dişlerden sanırım emmiyor kesinlikle kendini oradan oraya atıyor ancak iyice dalınca emzirebiliyorum ve çok üzülüyorum bu duruma.ben de viyahat gibi kara kara düşünüyorum işe başlayınca nolcak diye ben de öğretmenim çalışma saatim kısa ama yine de evde bırakıp gitmek çok zor olsa gerek.

Evet kızlar, ilk yataktan düşme haberi bizden :( yani ben bi 7-8 aylıkken bekliyordum ama 4 buçuk aylıkken yataktan uçtuk !
kızım dün sabah 5 te uyandı, akşam 9 gibi uyuyunca erken kalktı zilli. Yatakta bir o ana bir bu yana döndü durdu. Kucağımda salladım, ayağımda salladım, ninniler söyledim, emzirdim ama yok. Ben de bir süre sonra yorgun düştüm. Yatağıma uzandım, o da yatakta oyalansın dedim. Bir ara hep aynı yana uzanmaktan vücudum ağrıdı, biraz da öteki tarafa döneyim dedim. Hatta bebeğim bu kez üstümdeki giysiyle oynamaya başladı (bu aralar en sevdiği şey kumaş ellemek) ne kadar zaman geçti bilmiyorum. Gümmm diye bir ses geldi. Gözümü bir açtım kızım yatakta yok. Yerimden fırladım yatağın etrafında bir döndüm ki o birkaç saniye çok uzun geldi,kızım yatakla pencere duvarı arasında yerde ağlıyor, kafayı da biraz komidine çarpmış. Hemen kucakladım, sakinleştirdim neyse ki susması fazla zaman almadı. Eşim koştu o gümbürtüye, (kendisi de bebeğin hareketliliğinden uyuyamayıp salona gitmişti) neyse ki hiç kızmadı. Sonra birden kızım biraz kusmasın mı? Ben tedirgin oldum. Vücüdunu kontrol ettim, kafasını filan, kızarıklık morarma filan var mı diye, yoktu Allahtan. Tepkilerini yokladım, yine bana gülümsedi filan. Yarım saat kadar sonra pazar sabahı diye utana sıkıla doktorumuzu aradım. Sağolsun telefonun daha 3. Çalışında açtı. Kusura bakmayın pazar sabahı rahatsız ettim vs dedim anlattm olanı. Kızarıklık morama filan yoksa, keyfi yerindeyse, uykulu değilse, dalıp gitmiyorsa, vücudunu eşit oynatıyorsa birşey yoktur. Şimdi gidip mr çektirin filan desem o da radyasyon, gerek yok. Çoğu zaman birşey çıkmaz ondan zaten. Bir dahakine dikkatli olun filan dedi. Kusmayı sordum korkup birden ağlayınca olabilir, devam ederse veya fışkırır tarzda kusarsa tehlikeli dedi. Neyse ki benim kızım 5 dk içinde normale döndü bile. Siz de yaşarsanız ki sanırım kaçınılmaz yaşamak, aklınızda olsun, dikkat etmemiz gerekenler bunlarmış. Her kusmadan korkmamak lazımmış.
bi de az önce bize hediye gelen wee marka dişlikleri kaynatayım dedim, mutfağa bir geldim ki, tencerede erimişler! Ziyan oldu yepyeni iki dişlik. Ben bebeğin ağzına alacağı herşey kaynatılır diye bildiğimden ürünün ambalajını hiç okumadım. Meğer üstünde kaynatmayın, deep freeze e koymayın diyormuş. Sizin de varsa wee marka dişlikleriniz sakın kaynatmayın.

Son düzenleme:
canım çok geçmiş olsun.dediğin gibi bunlar kaçınılmaz sanırım bundan sonra hayatımızda. ne kdar dikkatli olsak da tahminimizde daha haraketli bu böcükler. bişey olmamasına sevindim umarım ilk ve son olur..:34:

ayy benim durumumun aynısı kendim yazmışımda okuyorum sandım benimkininde kızı yok benm kız sanki onun gibi davranıyor ilk torunda bi görsen hiç bana vermek istemiyo gelince bi lıyo anca emzirmek için alıyıom arabada o tutmak istiyo son iftara giderken vermedim gezmeye gidince hep o tutsun istiyo anneme kalmaya gidiyorum gelince ağlıyo falan bende ekimde işe başlıcam 1 hafta annem 1 hafta k.validem bakcak çok morallerim bozuk aynen yemek konusunda hatta alt değiştirme uyku satleri herşey hakkında telaşlıyım offff ne zor şey ya çalışan anne olmak bi 3 ay daha izin istemeyi planlıyorum ama nasıl bırakcam hiç bilmiyom klıma gelip kızıma baktıkça ağlıcağım geliyo

bizde dün ürolojiye gittik sünneti görüşmek için herhangi bir sorun olmadığını sünnet ettirilebileceğini ancak yağ dokusu biraz fazlaymış oğlumda o nedenle sünneti güzel olmaz isterseniz yürümesini kilosunu atmasını bekleyin dedi dr amcası bizde peki o zaman dedik seneye kaldı sünnetimiz..

birde kızlar benim moralim çok bozuk bu aralar sizden yardım almak istiyorum.. kimseylede konuşamıyorum bu konuyu.. Allah izin verirse bayramdan sonra rapor alabilirsem Eylülde işe başlıycam ve oğluma kayınvalidem bakıcak.. şanslıyım hiç değilse oğlumu çok seven biri bakıyor onda sorun yok ama beslenmesi konusunda çok dikkat edeceğini sanmıyorum o yüzden eşim çorbasını yemeğini yaparsın götürürsün dedi.. besin değerleri çok iyi olmuycak çünkü anında yapılıp hemen yedirilmesi gerekiyor diyor dr lar ama ne yapalım tamam akşamdan yaparım her şeyini götürürüm.. ama benim asıl üzüldüğüm şu k.validem oğlumun sanki annesi gibi davranıyor deli oluyorumm
temmuzda 1 hafta baktı ben 14,30 eve geldim eve gelince vermiyo oğlumu bana arabaya biniyoruz bir yere gitcez hemen kucağımdan almaya çalışıyor sanki sanarsınız annesi o, görümceme gidiyoruz ver ben bakarım diye kucağımdan alıyor kimseye vermiyor.. sürekli benle bir çatışma halinde .. allahım sinir krizleri geçirdim uzunca bir süre.. eşimde anladı ve baya sert konuşmuş annesi ile ama beni üzüyor kadın ya. bu günde 5 dk uğrayalım dedik kucağına aldı oğlumu "annesinin gülü gülü" diyor.. kendisinden bahsediyor... iyice sinirlendim evet benim herşeyim o falan dedim bende artık.. kırmak da istemiyorum ama oğluma öyle davranması ve oğlumun ona alışmasını hiç istemiyorum yaa :( ne yapacağımı bilemiyorum çok çok üzülüyorum eşime de hafif çıtlattım anlıyorum ben ne demek istediğini bana denk geldiği zaman böyle bir durum ben gereken uyarıyı yaparım dedi ama ne kadar dikkate alır bilmiyorum.. çok dik kafalı başına buyruk bir kadın.. dua etmek istiyorum ama nasıl dua edeceğimi de bilmiyorum bu konu hakkında.. Allahım oğlumu kıskanıyorum oğlum onlara alışmasın onları sevmesin mi diyim ne diyim yaa :(:(
Selam, ben de şubat annesiyim. Foruma yeni üye oldum. Sizi okuyunca kızımla ilk ayrıldığım gün gözümün önüne geldi. Çok acı, kontrolü kaybetmek . Resmen başkaları kendine ve çocuğunuza bir düzen kuruyor (kötü bir şey değil tabiki bir düzen kuracaklar) kontrol edemiyorsunuz. Çok çabalamayın ben yoruldum ve bıraktım çünkü. Annem ne giydirsem beğenmiyordu, (her şeyin en iyisini almaya özen gösteririm) Ama onlar eski kafa da oldukları için, şimdiki anneleri hep küçümsüyorlar, Yukarı tükürsem bıyık aşağı tükürsem sakal misali. en ufak örnek vereyim. Çıtçıtlı badilerimiz var ya hani. kolsuz olanlarından giydirip üstüne tşört giydirirdim. annemin evinde her yer açılır ve cereyan yapar. havalar ısınınca kısa kollu badiler giydirmeye başladım. Tutturdu atletsiz olmaz diye. düz çiçeksiz atletler aldım kaşındırmasın die. Bu sefer bu atlet içinde toplanıyo dedi, geçen bi gittim badinin üstüne beyaz atleti giydirmiş. işte kendine göre bir şeyler yapıyo. :) haa bu arada annem hasta zaten. Kız kardeşim ufak çocuklarını alıp anneme geliyodu annem daha çok yoruluyor diye kızardım onlara. Şu sıralar dua ediyorum anneme gitsinler diye. gitmezlerse ben arayıp çocukları gönder diyorum. çünkü kızıma artık büyüdü ve aşırı ilgi ve oyun istiyor. dolayısıyla annem artık sadece beslenmesine ve temizliğine yetişebiliyor. Çoluk çocuk yanında olunca sıkılmıyor kızım. onları seviyor. şu anda yanındalar mesela ve ben çok rahatım. Konuyu uzattım sanırım şöyle özetliyim. ilk başlar çok acı geliyor. burnunuzda tütüyor hala öyle:) ama sonra alışıyosunuz saat sayıyosunuz kavuşmak için. sizi unutmuyor asla emin olun. ama bırakın onlar sizi bizi büyüttüğüne göre onları da büyütebilirler. Şu an yaşadıklarınızı ben de yaşadım, işe başlamama bir kaç gün kala ağlama krizlerine girdim hayat ne acı diye. kıskandım kızımı bırakırken zorlandım agresif oldum ama hepsi kızımı özlediğimden. şimdi emin ellerde. bir de yabancılara bırakanı düşünün. kızım 2 yaşına gelince kreşe vermeyi düşünüyorum. daha iyi eğitim almasını istiyorum çünkü.
hayatı bu kadar kontrol etmemeliyim diye kendime hep tekrarlıyorum artık. akışına bıraktım bazı şeyleri, gittiğimde kızım annemin kucağında etrafı seyrediyor oluyo balkonda ve beni görğnce annem zor tutuyo aşşa atlıcak bıraksa:) o manzarayı görmek için saat sayıyorum ben:34: napalım be büyüyünce cuma günleri getiririm yanımda:)

Back
X