canım benim banda aynı şey oldu ve bende üç gün kanama ağrı çekti banada aynı ciğer gibi parçalar geldi ve dün kürtaj oldum Allahım hayırlısını versin kanaman parçaların avuç avuç olursa hastaneye git bekleme
Dün ultrasonda bir kere daha bakıldı bebeğime ve herhangi bir değişiklik yoktu. Hala kalbi atmıyordu ve hiç gelişmemişti. Bir iki saat sonra da kürtaj için hazırlıkları başlattılar ve bebeğimi aldılar. Pataloji istedim neden gelişmediği ve kalbinin durduğuna dair. 4 ila 6 hafta arasında çıkarmış sonuçlar. Bakalım ne diyecekler, merakla bekliyorum.
Daha once yazmistim bir ay once kurtaj oldum 3. dusugumdu. dusukten alinan parca genetik teste gonderildi. sonuc bugun geldi. Bebegim kiz mis ve trisomy 22 dediler. tlfonda hic bise soramadim neden oldu ben veya esimde genetik bir sorundan dolayimi boyle oldu bilmiyorum. nedir bu trisoy 22
bundan dolayi dusuk yapan varmi? internettede fasla bi bilgi yok
canım öncelikle geçmiş olsun..önceki düşüklerinde genetik inceleme yaptırdın mı?trizomi 22 genetik bir rahatsızlık..eğer ilk 2 düşüğün de aynı nedenle ise eşinin ve senin genetik test yaptırmanız gerekir..ilk düşüklerde zaten genellikle genetik hastalıklı veya organ anomolisi olan bebekler düşüyor..o yüzden bence doktoruna her şeyi sor o sana ne gerektiğini söyler..umarım bu acıları bir daha yaşamayız..Allah sana sağlıklı bir bebiş nasip etsin..
Amin canim sagol hepimize insallah saglikla nasip etsin allahim
ilk dusugum kimyasal gebelikti. ikinci dusuge de test yapilmadi neden dustugunu bilmiyorum yani. Baska doktora sordum trizomi 22 anne babadan gecen bir genetik sorun degilmis ama ben yinede genetik test yapmalarini istiycem esimle bana.hakkimizda hayirlisi
canım trizomi 22 çok nadir görülen kromozom anomalisi hastalığı olarak geçiyor; doktorunun dediğine sevindim.bence kanında pıhtılaşma sorunu olup,olmadığına da baktırmalısın.Burada çok kişide o sorun çıkmış ve sonuçta tedavisi var.Allah çaresiz dert vermesin.Genelde 2 den fazla kaybı olan arkadaşların bu pıhtılaşma olayı çıkmış kanında..ve sonra da sağ sağlim almışlar bebeklerini kucaklarına..Allah yardımcın olsun canım..
Pihtilasma testleri yapildi bise cikmadi. ben genetik testi yaptirmadan icim rahat etmiycek. icim kan agliyor gelecege hic de umutla bakamiyorum((( keske bukadar istemeseydim bebegimin olmasini belki boyle olmazdi. hep cok istedim hayal ettim diyemi boyle yapiyosun allahim diyorum isyan etmek istemiyorum ama artik nasil dua edicegimi bile bilmiyorum. Bgn cok kotuyum uyuyamiyorum bile. hayat sanki bana dort bi yandan tokat atiyor. Kendimi cok yipratiyorum biliyorum ama gozyaslarim dinmek bilmiyor. 3 dusuk yapmisim en cok korktugum esimde yada bende genetik bi sorun cikmasiydi ona da cok yakinim o korkuylada yuzlesicem sanki. dusuk bi tek bebek kaybetmek degilmis ard arda yasaninca insanin evliligide sinaniyomus. ne olur dua edin bana bu zor zamanlar bitsin bi an once. tek sirdasim sizlersiniz daha esime bile soylemedim genetigin sonucunu soylemicem de galiba. simdiden allah razi olsun herkesten
hepimize geçmiş olsun, inşallah bir daha bu durumu yaşamayız. ben de 15 kasımda kürtaj oldum. beni yıpratan kürtaj anı değildi de iki hafta süren bazen umutlu bazen de sıkıntılı bekleyiş süresiydi.o kadar çok ağladım ki... inançlı insanım bunda da vardır bir hayır, nasip değilmiş vs. diye avuttum kendimi. kürtaj sonrası fiziksel olarak sıkıntı yaşamadım şükürler olsun ki ancak ruhen çöktüm. ya yine aynısı olursa diye içimi korku kaplıyor. eşim çok sevinmişti baba olacağını duyunca onu yine üzmekten çekiniyorum. yeniden hamile kalabilir miyim, sorunsuz devam eder mi? diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Basin sagolsun ve gecmis olsun arkadasim. Bende 25 ekimde kurtaj ol ak zorunda kaldim. Seninle ayni duygulari yasayan bir cok kisi var arkadasim bunlardan biride benim 3 aylik korunma surem doluyor. Yasimda 29 oldugu icin cok fazla beklemek istemiyorum. Canim Allah sabrini veriyor bende calisiyorumfiziken degil ama ruhen bunalima girdigim icin 10 gun rapor verdi dr toplarlanmam icin ama yaklasik 1 ayi buldu tamamen toparlanmam ama tekrar bu durumu yasamak benimde en buyuk korkum.Etrafimda sisikintisiz 9 ay hamilelik gecirenleri gorunce ben 2 ay tasiyamadim bebegimi diye kendime kahrediyorum, canim bu saatten sonra yaoacagimiz en iyi sey bir dahaki gebelige konsantre olarak o gune kadar folikasitti vitamindi eksigimiz varsa tamamlamak gerisi Allahin mucizesi.
Çok teşekkürler ilginiz için ama bugün yine babktılar bebeğime ve kalbinin hala atmadığını, gelişmediğini söylediler. Kanamamda düşük başlangıcıymış. Yarın sabaha kürtaj için randevu verdiler. Ne yazık ki yarın herşey sonlanacak...
allah sabır sıfa versın sana ınsallah yardımcın olsun dedıgın gıbı bu acı hıc geccmıcek ama yenı bı evlat bıze tesellı olucak kurtajdan sonrakı 4 ayım dedıgın gıbı unutlmuyor hemde hıc unutulmuyor bıde ılk sevıncımız ılk mutlulugumuzdu bebeklerımız arkalarında buyuk bı acı bıraktılar bu acıyı yaşamayan anlayamaz hıc aklımdan hıc cıkmıyor esım uzulmesın dıye gızlıce agladıgım zamanları bı allah bırde ben bılıyorum bu acı bır omur ıcımızde kalıcak gecmıcek ınsallah hepımızı ve her ısteyen hamıle kalıp sagıcakla bebeklerımızı umutlarımızı kucagımıza alırızKizlar moralim cok bozuk. Bebegimi kaybedeli 3 ayi gecti. Acisini unuttum derken bugun yine aklima geldi. Hickira hickira agladim. Bu aci unutulmuyor arkadaslar benim 4 tanede cocugum olsa kaybettigim ilk gozagrimi unutamam. Onun minicik duzensiz gebelik kesesini, sadece 2gun atacak kadar zayif kalbini ama icime yerlestigi gunden itibaren verdigi mutlulugu , kurdugum umutlarimi ben asla unutamam unutamiyorum olene kadar onun ilk ve son ultrason fotografini saklayacagim.minicikte olsa dogmasa da o benim parcamdi. Benim kanimdi canimdi bebegimin emmesinin nasip olmadigi gogsumde bebegimi kaybettikten sonra kistte cikti, bir kez bile bebegimi emzirmeden bu basima geldi, Allahim daha beterinden saklasin ama asil kalbimdeki yara hic kapanmayacak, Allahim kimseyi evlatsiz birakma . Hepimiz en kisa zamanda tekrar hamile kaliriz ve hic bir sikinti yasamadan kucagimiza aliriz.Allahim kimsenin sevinciyle bizi imrendirme.bize de ver Allahim gonulden isteyen herkese anneligi tattir.
allah sabır sıfa versın sana ınsallah yardımcın olsun dedıgın gıbı bu acı hıc geccmıcek ama yenı bı evlat bıze tesellı olucak kurtajdan sonrakı 4 ayım dedıgın gıbı unutlmuyor hemde hıc unutulmuyor bıde ılk sevıncımız ılk mutlulugumuzdu bebeklerımız arkalarında buyuk bı acı bıraktılar bu acıyı yaşamayan anlayamaz hıc aklımdan hıc cıkmıyor esım uzulmesın dıye gızlıce agladıgım zamanları bı allah bırde ben bılıyorum bu acı bır omur ıcımızde kalıcak gecmıcek ınsallah hepımızı ve her ısteyen hamıle kalıp sagıcakla bebeklerımızı umutlarımızı kucagımıza alırız
allah yardımcımız olsun ne desemkı dedıgın gıbı herkez guzel hamılelıkler gecırıyor ama bız kaybettık ve yıne hamıle kalınca aynı korkuyu yasıycaz kucagımıza alana kadar ben kurtajdan bır ay sonra basladım denemelere ama yok hala bebıs kader kısmet allah bu duygudan mahrum etmesın bızı hepımız anne olalım benımde arkadasım kuzenım yenı dogum yaptı allah saglıcakla buyutmeyı nasıp etsın herkeze etrafımdakıler hemen hamıle kalıyorlar ılk denemde oluyo hamılelıklerı ıyı gecıyor bızımde sınavımız bu halımıze sukur elhamdullah benım bı arkadasım ıkızlere hamıleydı 6 bucuk aylık kken kaybettı kızlarınıhareketlerını hısettı normal dogum yaptı onunkı daha acı kucagına aldı gordu oyuzden halımıze sukredelım kafaya takmamaya calıs desemde bılıyorum takıcaksın elde degıl ınsallah bugunler gecıcek hep umut et ınan ozaman daha ıyı oluyorsun bızde bı gun anne olcaz ınsallah bugunler gecıcek anne olucaz insallah amınnnnnnnnnnnn uzulme sıtres yapma hep umutlu ol lutfen umutsuzluga kapılmak yokAmin bacim. Ben 2 aydan sonra tekrar istiyordum esim bekleyelim iyice iyiles dedi, simdi de ben denemeye korkuyorum ayni acilari yasamaktan korkuyorum, hem is hayatimda hemde cevremde hamile olan arkadaslar demir gibi saglam hamilelik geciriyorlar benim kendime dikkat ettigim kadar dikkat etmiyorlar ama cok iyi durumlari, 3 tanesi yeni dogurdu 9 ay icinde 1 damla bile kanamasi olmamis. Ben cok korkuyorum adet kanamam bile dusukyaptigim gunleri hatirlatiyor, yine kanamam baslarsa yine kaybedersem diye cok korkuyorum Allah bir kere icimize bu korkuyu verdi cikmiyor ama bebegini dusurmeyen hic korkusu olmadan mis gibi hamilelik geciriyor, off offf bacim cok kiskaniyorum ya cok
allah yardımcımız olsun ne desemkı dedıgın gıbı herkez guzel hamılelıkler gecırıyor ama bız kaybettık ve yıne hamıle kalınca aynı korkuyu yasıycaz kucagımıza alana kadar ben kurtajdan bır ay sonra basladım denemelere ama yok hala bebıs kader kısmet allah bu duygudan mahrum etmesın bızı hepımız anne olalım benımde arkadasım kuzenım yenı dogum yaptı allah saglıcakla buyutmeyı nasıp etsın herkeze etrafımdakıler hemen hamıle kalıyorlar ılk denemde oluyo hamılelıklerı ıyı gecıyor bızımde sınavımız bu halımıze sukur elhamdullah benım bı arkadasım ıkızlere hamıleydı 6 bucuk aylık kken kaybettı kızlarınıhareketlerını hısettı normal dogum yaptı onunkı daha acı kucagına aldı gordu oyuzden halımıze sukredelım kafaya takmamaya calıs desemde bılıyorum takıcaksın elde degıl ınsallah bugunler gecıcek hep umut et ınan ozaman daha ıyı oluyorsun bızde bı gun anne olcaz ınsallah bugunler gecıcek anne olucaz insallah amınnnnnnnnnnnn uzulme sıtres yapma hep umutlu ol lutfen umutsuzluga kapılmak yok
Kizlar moralim cok bozuk. Bebegimi kaybedeli 3 ayi gecti. Acisini unuttum derken bugun yine aklima geldi. Hickira hickira agladim. Bu aci unutulmuyor arkadaslar benim 4 tanede cocugum olsa kaybettigim ilk gozagrimi unutamam. Onun minicik duzensiz gebelik kesesini, sadece 2gun atacak kadar zayif kalbini ama icime yerlestigi gunden itibaren verdigi mutlulugu , kurdugum umutlarimi ben asla unutamam unutamiyorum olene kadar onun ilk ve son ultrason fotografini saklayacagim.minicikte olsa dogmasa da o benim parcamdi. Benim kanimdi canimdi bebegimin emmesinin nasip olmadigi gogsumde bebegimi kaybettikten sonra kistte cikti, bir kez bile bebegimi emzirmeden bu basima geldi, Allahim daha beterinden saklasin ama asil kalbimdeki yara hic kapanmayacak, Allahim kimseyi evlatsiz birakma . Hepimiz en kisa zamanda tekrar hamile kaliriz ve hic bir sikinti yasamadan kucagimiza aliriz.Allahim kimsenin sevinciyle bizi imrendirme.bize de ver Allahim gonulden isteyen herkese anneligi tattir.
canım 3 ay değil 3 senede geçse unutulmaz çünkü bu acının tarifi yok.umarım sende sağlıklı bi şekilde bebeğine kavuşursun bu günleri unutursun.bizim sadece biraz sabıra ihtiyacımız var hepsi bu.kötü günleri unut gelecek güzel günleri düşün.stres yapma buda çok etkili.kolay değil biliyorum bende senin yaşadığın bütün sıkıntılı günlerden geçtim halada umutla bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?