arkadaşlar günaydın.. bu konuda yeniyim.. daha yazılanların hepsini okumadım.. bebişini kaybedip tekrar bebeği olanlar, bebek bekleyenler varmış allah herkese hayırlı, sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah..
benim geçen hafta 9 haftalık bebişimin kalbi durdu karnımda ve sonrasında kürtaj oldum.. size sormak istediğim bundan sonrası, şimdi ne yapcam ben.. hangi testleri yaptırmam gerek.. bir daha hamile kalmaya korkuyorum birazcık.. zaten doktorum 3 ay bekleyin dedi ama ben bu süre zarfında tedaviye yönelik bir şeyler yapmak istiyorum.. ne yapcam ben şimdi?..
off kızlar yaa bana yardım edin ne olur. bebeğimi kaybedeli 3.5 ay oluyor hala kendimi çok kötü hissediyorum.. arkadaşlarım sürekli hamilelik haberlerini paylaşıyorlar ya da fotolarını koyuyorlar. nasıl diyeyim kıskançlık değil ama acayip üzülüyorum onları öyle görünce yaa. nasıl kurtulabilirim bu psikolojiden Allah rızası için yardım edin!!!
Cevap veren arkadaslar çok teşekkürler.. Peki kürtaj sonrası hangi testler yapılıyr?
Gecmis olsun. bu kacinci dusugunuz ozel degilse. genelde uc dusukten sonra testlere basliyor doktorlar. kan pihtilasmasi testi, bagisiklik sistemi geneik test siz ve esinize. hepsi kan testiyle yapiliyor. bide rahim filmi aklima gelen bunlar. Tekrar gecmis olsun
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize çok geçmiş olsunacınızı en derinden paylaşıyorum ben de 1 ay önce 4,5 aylık bebeğimi kaybettim.sonuçlar henüz çıkmadı.ama burada yazılanları okuyunca çok fazla insan kan pıhtılaşma sorunu yüzünden bebeğini kaybetmiş.genelde bu pıhtılaşmada bebek ortalama hangi haftalarda kaybediliyor?bunu sormak belki acılarınızı tazelemek bunun için özür dilerim.kafamda kurup,duruyorum.benim bebeğim de biraz büyüdüğü için anlam veremiyorum.yardımcı olursanız,bana yazarsanız sevinirim..Allah en kısa sürede hepimize sağlıklı bebişler nasip etsin..
öncelikle geçmiş olsun umarım bu ilk ve son olur.bende kan pıhtılaşması sorunu yaşıyorum. malesef hiç yaşayan bebeğim yok.1 tanesi seninki gibi 4.5 aylıktı ama diğer dördü 2 aylıktı.bende genelde böyle oldu.umarım senin başına gelmez.
cevap verdiğin için çok teşekkür ederim canım..eğer ailede varsa,genetikse falan bu pıhtılaşma benim anne ve baba tarafımda hiç olmamış..bakalım sonuçta ne çıkacak..Allah sana sağlıklı bir gebelik ve sağ sağlim bebeğini kucağına alacağın bir doğum nasip etsin..inşallah artık hiç üzülmezsin..
Kızlar 8 bucuk ay önce kızımı 37 haftalıkken kaybettım sezaryen oldum. 6 ay korundum hamıle kaldım bu kez de 6 haftalıkken kalp atışı durdu kürtaj oldum 10 aralıkta.. Bir ay sonra adet oldum yanı düzenli sanırım adetım.. Testler yaptırmak istiyorum doktorlar ne kadar gerek yok dese de... Adetım bıtınce hemen yaptırabılır mıyım acaba hanı bı kaç ay gecmesı gerekmez demı üzerindn.. Varmı bu durumu yaşayan test yaptıran.. Hangı yolu izledınız
canım seni çok iyi anlıyorum benımde plasente herşey var bebeğin kalbını de duymuştuk ama 2 hafta sonra kontrole gıttığımde bebğimiz 10 gun once olmuş. eşimle bebeğin nekadar buyuduğunu görmeye gitmiştik hatta birbirimizle atıişıyoduk kuçuk buyuk diye bi baktık hala son bıraktığımız gıbıydı oylece kalmıştı zaten acıl olraka ertesı gun kurtaj.canımın yanmasına kanamam olmasına acımıyorum da .iiçimdeki bu eksiklik nasıl dolar tekrar nasıl gulerım onu bilmiyorum tv izlerken orda hamile görmek bile benı darmadağın olmama yetıyo bılıyorum hayırlısı buymuş ama ....
canımm neleer yapıyorsun merak ettim seni? herşey yolunda mı?bende aynı durumdaydım canım zaten her doktor farklı bişey sölüo insanı en çokta o yoruyor Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah tıp mıp yalan gibi inan herşey nasipp
canımm neleer yapıyorsun merak ettim seni? herşey yolunda mı?
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayılır ama üye olmadan önce de takip ediyordum. Buradan çok şey öğrendim, kimi zaman kendimi teselli ettim, kimi zaman da bazı şeylere kesin karar verip bir yargıya vardım. 2013 şubatta evlendim ve 2013 kasım sonu aralık başı gibi hamile kaldım. Bana yumurta rezervimin düşük olduğunu ve sağ tüpümün kapalı, sol taraftaki tüpümünde kapalı gibi birşey olduğunu bu yüzden de normal şekilde hamile kalamayacağımı söylediler. Tüp bebek önerdiler. Ben tüp bebek tedavisine başlayacaktım ki, parayı yatırmaya bir gün kala testte pozitif çıktı, yani hamileydim. Dünyalar benim oldu tabiki... 7 aralıkta idrar testlerinde pozitifti. İki gün sonra kanamam gelmeye başlayınca hastaneye koşturduk. Hastanede belki hormon seviyesi yüksek çıkmıştır, bu yüzden pozitif çıkıyordur dediler. İlk haftalarda aldı tabi bizi bir telaş. Bir iki gün sonra bir jinekoloğa göründüm ve karından tedavi ederek, bir iki de kan testinden sonra hamile olduğumu söyledi ama çok küçükmüş daha, sağlıklı mı, değil mi bilemeyiz, herhangibir şey söyleyemeyiz dediler. Yine beklemeye başladık. Belki her hafta vajinal ultrasonografiyle bebeğime baktılar ama hala birşey demiyorlardı. Bende bir ayı geçkin bir süreden sonra başka bir jinekoloğa gittim ve oradakilerde bebeğin gelişmediğini, kalbinin durduğunu söylediler. Beni ertesi gün bir hastaneye yolladılar, orada da gelişmiş ultrasonografi aracıyla baktılar. Doktor bebekte herhangi bir problem göremediğini ama bunun üzerine kalbinin atmadığını bu durumu anlayamadığını söyledi. Son çare bir hafta sonra tekrar inceleyelim dediler. Ama hastaneye gittiğim günden beri de ilk önce çok küçük lekelenmeler şeklinde başlayan kanamalar, şimdi ise resmen regl seviyesine ulaştı. Gün be gün kanamanın şiddeti fazlalaştı. Doktorla irtibata geçtim ve yaklaşık dört beş gündür beni oyalıyorlar, hastaneye göndermediler. Sürekli ağrın olursa haber ver diyorlar. Ara ara adet sancısı gibi hafif ağrılar oluyor. Bundan iki saat öncesinde de oldukça büyük ciğer gibi bir parça geldi. İnceledim bebeğe benzetemedim tabi ama, normal bir pıhtı gibi de değil. Çok büyük. Böyle birşey başından geçen var mı? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Sizce düşük mü yapıyorum? ve düşen bebek miydi acaba?
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayılır ama üye olmadan önce de takip ediyordum. Buradan çok şey öğrendim, kimi zaman kendimi teselli ettim, kimi zaman da bazı şeylere kesin karar verip bir yargıya vardım. 2013 şubatta evlendim ve 2013 kasım sonu aralık başı gibi hamile kaldım. Bana yumurta rezervimin düşük olduğunu ve sağ tüpümün kapalı, sol taraftaki tüpümünde kapalı gibi birşey olduğunu bu yüzden de normal şekilde hamile kalamayacağımı söylediler. Tüp bebek önerdiler. Ben tüp bebek tedavisine başlayacaktım ki, parayı yatırmaya bir gün kala testte pozitif çıktı, yani hamileydim. Dünyalar benim oldu tabiki... 7 aralıkta idrar testlerinde pozitifti. İki gün sonra kanamam gelmeye başlayınca hastaneye koşturduk. Hastanede belki hormon seviyesi yüksek çıkmıştır, bu yüzden pozitif çıkıyordur dediler. İlk haftalarda aldı tabi bizi bir telaş. Bir iki gün sonra bir jinekoloğa göründüm ve karından tedavi ederek, bir iki de kan testinden sonra hamile olduğumu söyledi ama çok küçükmüş daha, sağlıklı mı, değil mi bilemeyiz, herhangibir şey söyleyemeyiz dediler. Yine beklemeye başladık. Belki her hafta vajinal ultrasonografiyle bebeğime baktılar ama hala birşey demiyorlardı. Bende bir ayı geçkin bir süreden sonra başka bir jinekoloğa gittim ve oradakilerde bebeğin gelişmediğini, kalbinin durduğunu söylediler. Beni ertesi gün bir hastaneye yolladılar, orada da gelişmiş ultrasonografi aracıyla baktılar. Doktor bebekte herhangi bir problem göremediğini ama bunun üzerine kalbinin atmadığını bu durumu anlayamadığını söyledi. Son çare bir hafta sonra tekrar inceleyelim dediler. Ama hastaneye gittiğim günden beri de ilk önce çok küçük lekelenmeler şeklinde başlayan kanamalar, şimdi ise resmen regl seviyesine ulaştı. Gün be gün kanamanın şiddeti fazlalaştı. Doktorla irtibata geçtim ve yaklaşık dört beş gündür beni oyalıyorlar, hastaneye göndermediler. Sürekli ağrın olursa haber ver diyorlar. Ara ara adet sancısı gibi hafif ağrılar oluyor. Bundan iki saat öncesinde de oldukça büyük ciğer gibi bir parça geldi. İnceledim bebeğe benzetemedim tabi ama, normal bir pıhtı gibi de değil. Çok büyük. Böyle birşey başından geçen var mı? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Sizce düşük mü yapıyorum? ve düşen bebek miydi acaba?
canım öncelikle geçmiş olsun umarım düşük yapmıyosundur ama hamile olupta bu kadar kanama olmasıda normal değil bence .ben hiç böyle bişey yaşamadım ama anlattıklarına bakılırsa bi aksilik var.tam olarak ne kadarlık hamile görünüyosun çünkü normal bi gebelikte 6. hafta gibi kalp atışlarını duyuyo doktorlar.heleki vacinal bakıldıysa herşey anlaşılır.düşen parçayıda anlayazmsınki zaten daha pıhtı gibi bişey oluyo bebek çünkü çok küçük daha. bence sen zaman kaybetmeden başka bi doktora git. umarım kötü bi sonuç almazsın herşey yolundadır.Alah yardımcın olsun şimdiden.
Çok teşekkürler ilginiz için ama bugün yine babktılar bebeğime ve kalbinin hala atmadığını, gelişmediğini söylediler. Kanamamda düşük başlangıcıymış. Yarın sabaha kürtaj için randevu verdiler. Ne yazık ki yarın herşey sonlanacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?