2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Canım colins e de bak derim ben doğum yaptıktan 1 ay sonra ordan bi kot aldım dar paça sezeryan dikişlerime rağmen rahat rahat giydim çok yumuşak hiç rahatsız etmiyo modelin adı "monica" fiyatı da maviye göre baya iyi bence.

Annişer ya bebişlerinizin zeka gelişimi için sesli kitap veya müzik dinletiyor musunuz oğlumla
az önce mozart chopin çaykovski falan dinledik :)

hımmm buda aklımda olsun. model ismide unutulcak gibi değil

bugünden beri uyumuyor küçük hanım pehhh
eller ayaklar hiç durmuyor bir saniye bile kıpır kıpır böyle olan var mı aranızda?

kızlar ben doğudayım vallahi sizin kadar kat kat giydirmiyorum =)
iç zıbın tulum şapka patik.
e daha da soğuyunca iç pijama yelek eklerim ancak...
şimdiden sıcağa alışmasın diyorum ama bakalım...

3 aya az kaldı,nasıl da çabuk geçiyor günler...

adrenalin bende çok ayakta kalmama ve uykusuzluğa bağlıyorum cnm kilo verişimi... bizimki çok seviyor kucağı =)

bayramda bizde evdeyiz inş. 9 gün kös kös otururuz artık,Allahtan yavrum varrrr

Ne kadar panik olduğunu üzüldüğünü tahmin edebiliyorum Allah beterinden saklasın canım tekrar göstermesin inşallah

valla çok mantıklıymış ben de küçük gelenleri öyle yapıyım.

bi arkadaş Mozart dinlettim demiş ayol ben tahammül edemiom onları dinlemeye çocuğma ne diye dinleteyim, sıkıcı müzkler

bayramda da izmir-çankırı yapıcaz.. birbirine ne kadar yakın dimi

Son düzenleme:
Kızlar kızım sabah 11 de aşı oldu 8 e kadar ateşi filan çıkmadı ama heralde ağrısı vardı hep dudak büzdü filn huzursuzdu
eşimde gel şurup verelim dedi ağrısını alır ateşi çıkmasada dedi bende verdim bir çay kaşığı parol verdim bakalım ateş çıkacakmı
9 saatte çıkmayan ateş daha sonra çıkarmıydıki acaba?

bugün geç kaldım biraz kızlar kociş evdeydi fırsattan istifade markete gittik gündüz belki petemek domates bulurum diye
malesef kalmamış buralarda bu seneyi konservesiz geçiricem bakalım
kızı uyuttum yarım sa. oluyo bi size selam verip yatıcam bakalım

Bebekleriniz boyu kaç cm ve kaç kilo?
cnm 3 ayı bitince s.ocağına gittik 6500kg ve 62cm geldi.

çok çok geçmiş olsun canım allah bi daha göstermesin diyelim inş.

durmak yok emdirmeye devam

valla 3gündür bende açtım kombiyi ufaktan sıcaklık olsun evin içi, çok kalında giydirmiyorum öle kat kat.

oohhhh maşallah size suzanım
ya ama bende orda olmak istiyoruummm
çok özlediiiiiiiiiiimmmmmmmmmm

Annişer ya bebişlerinizin zeka gelişimi için sesli kitap veya müzik dinletiyor musunuz oğlumla
az önce mozart chopin çaykovski falan dinledik :)
ben sadece ilgisini çeken şeyler üzerine yoğunlaşıyorum şuanda öle sabit yaptığım şeyler yok çünkü asla yerinde sabit durmuyor heo kucakta ve devamlı farklı şeylerle oyalanmak istiyor bi şeyi sakin sakin dinlicek usluluğu yok malesef he belki uyurken dinletebilirim ama herşeye zıplıyo uykuda kendi ellerinden bile huylanıyo çok kılız biz yaaa

canım ilk 12 saatte fazla bi yükselme olmazsa sonrasında olmuyormuş dediler

bide kızlar ben bi konuda nacizane fikrimi belirtmek istiyorum.
evin içinde ısımızı güzelce ayarlıyoruz kombiydi ufoydu fln, ama bebeklerimiz kendimizden çok farklı düşünmeyelim bence artık
öle kat kat giydirme taraftarı değilim ben. nasıl alışırsa öle gider büyüyüncede sıkıntı olur. beni öle çok narin büyütmüşler bi rüzgarda komalık oluyorum ama kardeşim kayseride büyüdü maşallahı var şu anda.
rusları düşünüyorum mesela bebeklerini soğuk memlekete alıştırmak için soğuk havuzlarda yüzdürüyolar, kendileri ayaza alışmak sağlamlaştırmak için karla vücutlarını ovuyorlar.
dışarı çıkarkende tabiki sarıp sarmalamak lazım biraz ama evin içinde özellikle daha salaş bırakıyorum ben.
bi kısa kollu çıt çıtlı atlet, bi uzun kollu var üstünde altındada eşofman altıyla çorapları o kadar.
birşey daha duymuştum dr.dan. yazın siz ne giyiyorsanız bebeğinizede o kadar giydirin, kışınsa bir kat fazlasını giydirin. mesela siz bi tshirtle dolaşıyosanız ona 3-4 kat giydirmeyin.
herkesin kendi çocuğu tabi karışmak bana düşmez elbette ama sonra çok dayanıksız oluyorlar benim gibi
hepinizz öpüldünüz ballı kaymaklı
iyi geceler en güzel en tatlı en şirin annişleerrrrr:119:

merhaba annişler nasılsınız her gün gecmisi okuyorum ama yazamiyorum yazmiyorum çünkü bebisim haziran sonu dogdugundan önden gidiyoruz her şeyde..gecmisi okurken sıkılıyorum cogu arkadaş geçmişi okumadan ayni şeyleri soruyor rota aşısi falan..biz bu ay ikinci dozu yaptiricaz ücreti konusunda da uyarmistim eczaneye gelisi 80 lira bu asinin ona gore cok yuksek ucretler odemeyin ..foto paylasan annişler meleklerinize maşaallah

Evet kesinlikle bu yazanlara katılıyorum, hatta daha önce de benzer bişeyler ben de yazmıştım. sütünüzün yetmediği kanısına kendiniz varmayın, doktor eğer mama takviyesi derse öyle mama takviyesi verin demiştim. Sonuçta her ay kontrole götürülüyor bebişler. Mama bebeklere kilo aldırıyor ama puf puf şişiyo yavrucaklar. Benim gördüğüm mamayla büyüyen bebekler ya gelişim konusunda biraz tuhaflaşıyor, ( fazla tombul, kafası bedene göre biraz daha büyük vs.) ya da çok hastalanıyolar. En azından geneli böyle. Mümkün olduğunca emzirin.

Ayrıca Havalar baya soğudu, bebekle beraber kendinize de çok dikkat edin, hastalanınca onlara da bakmak çok zorlaşıyo. Özellikle beliniz, karnınız ve ayaklarınıza çoook dikkat edin (Anne gibi oldum:)) üşütmeyin, bu idrar yollarınız için de geçerli. Emzircez derken karınlar filan açılıyor çünkü. Eğer sistit filan olursanız antibiyotik verir doktor. emzirirken de antibiyotik içmek pek içinize sinmeyebilir. Mümkünse alttan çıtçıtlı emzirme badisi kullanın. karnınızı sıcak tutsun. Gerçi ben idrar yolu iltihabı olduğumda günde 3 kes bi bardak maydonoz suyu içerek geçiriyorum. Daha önce bi kaç kere olmuştum. artık doğum olduğuna göre de sakıncası yoktur heralde. Bu da aklınızda bulunsun.

Bi de asıl yazmak istediğim şeye geleyim. bu aralar üst üste ''calpol'' ün zararlı olduğu, astıma ve alerjiye yatkınlığa sebep olduğuna dair yazılar okudum. İsterseniz siz de internetten araştırın ama ben mümkün olduğunca artık o ilacı kızıma vermem. Ateşini dşürmenin başka yollarını araştırıcam ve en yakın zamanda da doktoruna da danışıcam. Umarım hiç kullanmak zorunda kalmam. çünkü ciddi endişelendim, geçen sene bi kaç kere üst üste ateşlendi ve o ilaçtan vermiştim. inşallah zararın neresinden dönersek kardır. Yazıları okuyunca hemen buraya girip size de söylemek istedim.

Uzun zamandır giremiyorum. önce benim işim vardı, sonra eşimin yıllık izni vardı tatildeydik, sonra başımıza biraz dertler geldi filan derken bi bakmışım uzun zamandır girememişim kadınlar klübüne. neyse umarım hepiniz bebekleriniz iyisinizdir. öpüyorum minnoşları da. şimdilik iyi akşamlar.

RNA TASARIM keçe bebek şekeri, keçe nikah şekeri

benimkide oyle cok heyecanlı hareketler yapıyor kı korkuyorum ne oluyor dıye :) Doktor bile dedi bugun.ne kadar kıpır kıpır kurtlu bu diye:)bebegı kucağı seven ve uyumayı hıc sevmeyen anneler cok hızlı verıyor kıloyu demekkı:)))

kızlar bu konu hakkında daha önce konuştunuzmu bilmiorum ama bir aydır saçlarım anormal şekilde dökülüor tutam tutam elime gelior resmen.hamilelikte hiç dökülmemişti halbuki.benim gibi olanlar varmı yaa.

Bebekleriniz boyu kaç cm ve kaç kilo?

60 günlükken 6150 gr flndı 60cm
ama cm lik gr lık daha bebişlerimiz, her ölçen farklı ölçüyo

oh gözün aydın

evet canım sebebi tam olarak bilinmesede hormonlara bağlı olduğu soylenıyor.Bircogumuzda başladı bu dökülmeler.Hamılelıkte dökülmeyen saclarda olabılır bence.yaşlanan saclar dökülecek yerıne yenısı gelecek

ben de böyle mamayla ilgili yazıları okudukça çok üzülüyorum.. Ben de istemezdim mama vermeyi ama kızım ağlamaktan helak oluyodu, sütüm artsın diye elimden geleni yapıyorum, yemediğim şey kalmadı ama olmayınca olmuyo işte, çok şükür ki az da olsa anne sütü alıyo bebeğim, üstünü de mamayla tamalıyoruz inş. Ben katılmıyorum mamayla büyüyen bebeklerin tuhaf göründüğüne veya tuhaf olduğuna, sırf mama ile büyüyen bebekler gördüm, gayet normaller, en güzeli anne sütüyle büyütebilmek ama napalım herkese nasip olmuyo..

ben once emziriyorum sonra peşine 30-60 cc mama veriyorum
mamakutusunda ayına göre gunde 4-5 defa 100-150 cc arasi vermem gerekiyormus , dr kontrolumuzde kilosunu cok yi görmedi :) mamayi az veriyorum diye anlattıgımda o zaman iyi aldigi kilo % 80 anne sütü anlamına geliyor dedi , bazi cocuklar doymuyor , yada yetmiyor aç kalmamalari için mecbur veriyoruz , eskiden topalak topalak cocuklar hep mama ile beslenmişler diye duyyoduk , ama herşeyi abartmadan dozunda yapmak sagliklisi bence.

Arkideşlerrr bakıveerin biyooo

Kızım tam 79 günlük,
gündüz 2 saatte bir gece 3-4 saatte bir -uyurken- emiyor

Pzt den beri;

1- eskiden patlıyacak kadar sertleşip dokunamadığım anca sağarak rahatladığım göğüslerim artık böyle sertleşmiyor

2- eskiden kızım herseferinde bir meme emiyordu o kusuyordu ben tekrar emziriyordum buna rağmen göğsüm sönmüyor yumuşamıyordu şimdi emdikten sonra göğsüm yumuşuyor sünüyor, hatta bazen diğerini de istiyor onu da içiyor, bazen o göğsümü de sönüyor bu sefer bi emişden snr 2 göğüs de yumuşamış oluyor

3- eskiden biriyle emzirirken diğeri üst baş batırırdı akardı, yada durduk yere akardı ıslanırdı heryer, uyurken yatağı fln ıslatırdı, şimdi çok nadir ıslanıyo o da accık.

Yani benim sütüm azaldı mı? Panik yapmıyorum ama anlayamadım...
Pzt günü haberlerde izlediğim bebeğe çok ağladım diye mi oldu yoksa göğüslerim çok şişiyo çok ağrıyo acıyo diye şikayet ettim diye mi oldu
Yoksa kızım daha çok süt içer mi oldu
Yoksa geçici mi?
Yoksa normal mi?!
Pöff

Size katılıyorum kızlar, sadece mamayla büyüyen arkadaşım var kafası tipi fln gayet normal! sadece bağışıklık sistemi bana göre zayıf onada giydiklerine dikkat ediyor bol c vitamini alıyor Vs çok da hasta olmyr, kuzımın kilo alımı 500gr altına düşerse dr da ver derse bnde veririm mama kızım aç kalmasın yeterki, artık mamalarda eskisi gibi değil anne sütüne yakın, kökhücre çalışmalarının çok ilerlediğî bi dönemdeyz organ, diş bile yapmak üzerelermiş yakında annesütü de yaparlar

o korku bende de oluyor,bazen tutuyorum kolunu bacağını
senin bebek gazlı mıydı ben biraz ona bağlıyorum...

bu arada mama yiyen bebek şişer tuhaf olur lafları olmamış bence...
burada o kadar mama veren anne var dikkatli yazmak lazım.
ben 3 ay emmişim gerisi pirinç unu düşünün...
hamdolsun sapasağlamım,bir tuhaflıkta yok.
herkesin sütü yetmeyebilir üstünü de mamayla tamamlar.
şişmiş çocuk mama yer diye birley olmaz anne sütüyle obez olanı da biliyorum ben

yeter ki yavrularımız iyi olsun,mecbur kalsam bende veririm,zehir değil sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…