2013 Temmuz annelerinin OĞLUŞLARININ isimleri..

Bizimde net değildi kızlar ama bugünlerde kafamızda eşimle Bir isim oturmaya başladı.. Çünkü bebek şekerlerimize falan isim bastırtmamız gerekiyor artık..

Doktorumun oğlunun ismi ilk aylarımda sormuştum ve aklımda kalmıştı.." ENİS " doktorum maşALLAH çok maneviyatlı ve kültürlü bir bayan onun oğluna ne seçtiği önemliydi benim araştırdığımdada anlamı harikaydı.. Hem kulağada çok hoş çok modern geliyor.. Cevşendede bol bol geçiyor.. Sizede anlamını ve geçtiği yerleri yazayım fikir olsun.. Pek duyulmamış ama özel bir isim gibi geliyor bana ;

ENİS : DOST, ARKADAŞ,YAR,SEVGİLİ,CANA YAKIN..

CEVŞEN'DE GEÇTİĞİ YERLER ;

"Ya enisel-kulub, Ey kalplerin dostu.

Ya enise men la enise leh, Ey dostu olmayanların dostu.

Ya ni'mel-enis, Ey en güzel Dost.

Ya enisel-müridin, Ey kendisini arzulayanların dostu.

Ya enise'z-zakirin, Ey kendisini zikredenlerin can yoldaşı.

Ya enisel-evliya, Ey dostların can yoldaşı,

Ya hayra mûnisin ve enis, Ey ünsiyet verenlerin ve Kendisiyle ünsiyet edilenlerin en hayırlısı."

enis de gayet güzel bir isim canım anlamıda güzel

biz de furkan kerem düşünüyoruz kerem ismi dinimizin birçok özelliğini içinde barındıran bir isim ayrıca kulağa da cok hoş geliyor ...:)

biz de furkan kerem düşünüyoruz kerem ismi dinimizin birçok özelliğini içinde barındıran bir isim ayrıca kulağa da cok hoş geliyor ...:)

Benim oğlumun adı da Kerem:) temmuz 2012 de doğdu
canım kerem ismindekinler genellikle çokkk ve çokkk yaramaz oluyoo canım bilgin olsun
Hayır tam tersi;
İsmi Kerem olanlar nazik asil terbiyeli oluyor.
Zaten anlamı "asil insan, cömertlik, ikram.."
Biz de Allahın ikramı diye düşünerek adını Kerem koyduk
Allah hepimizinkine güzel ömür versin, adlarıyla yaşasınlar.

Herkes hayırlısıyla kucağına alır bebeğini inşaAllah.. Bizim de oğlumuzun ismi Taha Eymen olacak inşaAllah Rabbim sağ salim kucağımıza verirse o lütfu..

evet bizde bu mantığı kurduk herkesde diyoki keremlerde furkanlarda cok yaramaz oluyo iyi düşündünmü dio ama ben başta öyle aldım niyetimi akıllı oğlum diye seviyorum onu severken dirayet eder dua yerine geçer diye inş akıllı bir cocuk olur bilmem ki:)

canım kerem ismindekinler genellikle çokkk ve çokkk yaramaz oluyoo canım bilgin olsun

evet söylediğim herkes aynı şeyi söylüyor ama bilmiyorum...:) ben cok seviyorum bu ismi ilerideki hayatında da rahatça kullanabileceği bi isim diye düşünüyorum inşş yaramaz bi çocuk olmaz ne diyelim...:)

hem furkan hem kerem ismindeki gördüğüm neredeyse tüm çocuklar yaramazdı umarım ikisi bir araya gelince nötr olur. etkisizleşir. çünkü ikisi de çok hoş isimler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…