sizce Kerim nasıl bır isim kızlar?
Canım çok güzel,harika bir isim fakat.. Allahın isimlerinden biri olduğu için başına ABD koyman gerekebilir,, ABDULKERİM olmasının daha makbul olduğunu söylüyolar..
Bizimde net değildi kızlar ama bugünlerde kafamızda eşimle Bir isim oturmaya başladı.. Çünkü bebek şekerlerimize falan isim bastırtmamız gerekiyor artık..
Doktorumun oğlunun ismi ilk aylarımda sormuştum ve aklımda kalmıştı.." ENİS " doktorum maşALLAH çok maneviyatlı ve kültürlü bir bayan onun oğluna ne seçtiği önemliydi benim araştırdığımdada anlamı harikaydı.. Hem kulağada çok hoş çok modern geliyor.. Cevşendede bol bol geçiyor.. Sizede anlamını ve geçtiği yerleri yazayım fikir olsun.. Pek duyulmamış ama özel bir isim gibi geliyor bana ;
ENİS : DOST, ARKADAŞ,YAR,SEVGİLİ,CANA YAKIN..
CEVŞEN'DE GEÇTİĞİ YERLER ;
"Ya enisel-kulub, Ey kalplerin dostu.
Ya enise men la enise leh, Ey dostu olmayanların dostu.
Ya ni'mel-enis, Ey en güzel Dost.
Ya enisel-müridin, Ey kendisini arzulayanların dostu.
Ya enise'z-zakirin, Ey kendisini zikredenlerin can yoldaşı.
Ya enisel-evliya, Ey dostların can yoldaşı,
Ya hayra mûnisin ve enis, Ey ünsiyet verenlerin ve Kendisiyle ünsiyet edilenlerin en hayırlısı."
yok canım sadece Kerim olsun istedik. olmazmı kı acaba boyle...?
biz de furkan kerem düşünüyoruz kerem ismi dinimizin birçok özelliğini içinde barındıran bir isim ayrıca kulağa da cok hoş geliyor ...:)
biz de furkan kerem düşünüyoruz kerem ismi dinimizin birçok özelliğini içinde barındıran bir isim ayrıca kulağa da cok hoş geliyor ...:)
Hayır tam tersi;canım kerem ismindekinler genellikle çokkk ve çokkk yaramaz oluyoo canım bilgin olsun
Benim oğlumun adı da Kerem:) temmuz 2012 de doğdu
Hayır tam tersi;
İsmi Kerem olanlar nazik asil terbiyeli oluyor.
Zaten anlamı "asil insan, cömertlik, ikram.."
Biz de Allahın ikramı diye düşünerek adını Kerem koyduk
Allah hepimizinkine güzel ömür versin, adlarıyla yaşasınlar.
canım kerem ismindekinler genellikle çokkk ve çokkk yaramaz oluyoo canım bilgin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?