- Konu Sahibi kimyager25
-
Merhaba öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah.fakat hikayenizi okuyunca korkmadım değil. Bu doğum hangi hastanede hangi dr da oldu acaba. Uyuşmadan kesmeler fln. Bende kimyadayım da stres oldum açıkçası2 aralık 2014 salı saat:10.20
bebegim dünyaya geldi.(38+3)
2 aralik saat 10 da ameliyathaneye indirildim. spinal ignem yapıldı. ama malesef uyuşmadım. dr kesmeye basladı,ben bagırıyorum yalvarırım yapmayın bekleyelim ayaklarımı hissediyorum hareket ettirebiliyorum dedim. uyutalım dediler,ben bebegimi gormek istiyorum dedim. ama bekleyemezlerdi,bebegime bisey olmaması icin hemen almaları gerekiyordu.malesef kısa süreli uyutuldum.ama ameliyat bitmisti.bebegimi goremedim.odama çıkardilar bebegim oradaydı. ben agliyorum diri diri kestiler beni diye. ama o güzel,masum melegimi görünce herseyi unuttum ve Allaha şükrettim.ikimiz de saglıkliydik ve biraradaydik.
Bende aşırı panik oldum epidural mi spinal mi epidural de duydum da spinal uyulmaması hiç duymamistimMerhaba öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah.fakat hikayenizi okuyunca korkmadım değil. Bu doğum hangi hastanede hangi dr da oldu acaba. Uyuşmadan kesmeler fln. Bende kimyadayım da stres oldum açıkçası
dr spinalin tutmadıgıni söyledi. ama ilk dogumumda bacaklarim uyusmustu. saatlerce açılmamıstı. dr sordu dis yapılirken uyusur mu diye.hemen uyusur sorun yok dedim.anestezinin dozu mu,yoksa benim stresimden mi tutmadı bilmiyorum. dogumdan sonra odama geldigimde bacaklarimi hareket ettirebiliyordumMerhaba öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah.fakat hikayenizi okuyunca korkmadım değil. Bu doğum hangi hastanede hangi dr da oldu acaba. Uyuşmadan kesmeler fln. Bende kimyadayım da stres oldum açıkçası
Buraya da yazayim bari aralik annelerimiz sayfa acmis...
Tarih 3 aralik. Dogum yaklasti. Normal dogum diye cildiran biri olarak normal olmasi icin herseyi yapmistim. 4 aralik aksamida yine tempolu sekilde yurudum. Ama o aksam baska bir yorgunluk vardi ustumde oturdugum yerden kalkamadim. Gece yatakta tabi hafif hafif vuran motoru bozmusvari sancilarla sabah 7ye kadar kalk yat modundaydiim..Vurdum kafayi yattim 12 saatten fazla uyumusum.
4 aralik...
Aksam 5te kalmis olmanin verdigi mahmurluk. Ama yinede yorgun hissediyordum. Hadi avmye gidelim dedik ablamla ve esimle. Ciktik alisverisimizi yaptik. Sancilar beni avmde yakaladi. Allah Allah dedim daha erken yalanci yoklamalar herhalde. Ordan cikip cadde uzeri bir yerde yemek yerken sancilarin suresine baktik. 20 dkda 1. 17 dkda 1. 15 dkda 1. Aha dedim geliyo. Ama normal istiyorum cok okuyup arastiriyoruz ya uygulamaya gelince tirt. Koştur koştur hastaneye. Ya bebege bisey olursa !!!
Kontrol nst muayene derken hop yatis. Niyeki? 3 cm acikligin var birakamam. Tamam ben bi esyalari alip geleyim. Cix sen burdasin korkunun ecele faydasi yok esin aliversin... Herneyse o gece sabah kdr bos bos yattim.
5 Aralik...
Sabah 12 de suni verilmeye baslandi. Oglen 3 e kadar ee bumu.dedim dogum sancisi? Iyiymis yaaa... Doktorum dur daha bunlar daha baslangici bile degil demesiyle 3,5 atmaya basladim kezâ cok hakliydi saat 3ten sonra son dozda vermeye baslandi ki offff!!!! Yok boyle bir izdirap! 2 dk da 1 sancimi olur. Nefes almaya calis yok olmuyor. Ikin olmaz simdi erken. Ee napcam bagirimmi ozamn ben? Yok onuda yapma. Cömel kalk sanci vurunca. Ohhh acilma 6 cm olmus gel bide suyunu patlatalim. Aaa su gitti berrak gayet guzel simdi sancin gelince ikin nefesi kesmeden. Mumkun mu? Ikinmayi birak nefes alamiyosunki kesmeden vereyim!
Tamam sacini gordum hadii catalaaa... Ne yani geliyomu bebek? Nasil ya? Ikinma kesik aticam. Hayir tutamiyoo ihhhhhhhhhh.... Ve doktorun el cabukluguyla o an kesmeyi yirtinmayi engelledi sukur ve o tek tutamadigim ikinmayla bebegim 18.25te komple disari ativermisti sabirsiz bocegim. Artik kavusmustum. Dogumda ne epidural ne baska bisey aldim. Allahima cok sukur hep istediklerimi verdi dogumumla ilgili. Su an cektigim her aci disaridan izledigim film gibi hepsini unuttum. Simdi yuzune bakmaya doyamadigim uyurken bile ozledigim her aciya deger...
Off duygu yaa :) dogurdun ya kiz helal sana :)Buraya da yazayim bari aralik annelerimiz sayfa acmis...
Tarih 3 aralik. Dogum yaklasti. Normal dogum diye cildiran biri olarak normal olmasi icin herseyi yapmistim. 4 aralik aksamida yine tempolu sekilde yurudum. Ama o aksam baska bir yorgunluk vardi ustumde oturdugum yerden kalkamadim. Gece yatakta tabi hafif hafif vuran motoru bozmusvari sancilarla sabah 7ye kadar kalk yat modundaydiim..Vurdum kafayi yattim 12 saatten fazla uyumusum.
4 aralik...
Aksam 5te kalmis olmanin verdigi mahmurluk. Ama yinede yorgun hissediyordum. Hadi avmye gidelim dedik ablamla ve esimle. Ciktik alisverisimizi yaptik. Sancilar beni avmde yakaladi. Allah Allah dedim daha erken yalanci yoklamalar herhalde. Ordan cikip cadde uzeri bir yerde yemek yerken sancilarin suresine baktik. 20 dkda 1. 17 dkda 1. 15 dkda 1. Aha dedim geliyo. Ama normal istiyorum cok okuyup arastiriyoruz ya uygulamaya gelince tirt. Koştur koştur hastaneye. Ya bebege bisey olursa !!!
Kontrol nst muayene derken hop yatis. Niyeki? 3 cm acikligin var birakamam. Tamam ben bi esyalari alip geleyim. Cix sen burdasin korkunun ecele faydasi yok esin aliversin... Herneyse o gece sabah kdr bos bos yattim.
5 Aralik...
Sabah 12 de suni verilmeye baslandi. Oglen 3 e kadar ee bumu.dedim dogum sancisi? Iyiymis yaaa... Doktorum dur daha bunlar daha baslangici bile degil demesiyle 3,5 atmaya basladim kezâ cok hakliydi saat 3ten sonra son dozda vermeye baslandi ki offff!!!! Yok boyle bir izdirap! 2 dk da 1 sancimi olur. Nefes almaya calis yok olmuyor. Ikin olmaz simdi erken. Ee napcam bagirimmi ozamn ben? Yok onuda yapma. Cömel kalk sanci vurunca. Ohhh acilma 6 cm olmus gel bide suyunu patlatalim. Aaa su gitti berrak gayet guzel simdi sancin gelince ikin nefesi kesmeden. Mumkun mu? Ikinmayi birak nefes alamiyosunki kesmeden vereyim!
Tamam sacini gordum hadii catalaaa... Ne yani geliyomu bebek? Nasil ya? Ikinma kesik aticam. Hayir tutamiyoo ihhhhhhhhhh.... Ve doktorun el cabukluguyla o an kesmeyi yirtinmayi engelledi sukur ve o tek tutamadigim ikinmayla bebegim 18.25te komple disari ativermisti sabirsiz bocegim. Artik kavusmustum. Dogumda ne epidural ne baska bisey aldim. Allahima cok sukur hep istediklerimi verdi dogumumla ilgili. Su an cektigim her aci disaridan izledigim film gibi hepsini unuttum. Simdi yuzune bakmaya doyamadigim uyurken bile ozledigim her aciya deger...
Canimmmm sağlıkla büyüt bebeğini rabbim yavrularimiza sağlık versin :)Slm kızlar bu da benim doğum hikayem :)
Beklenen doğum tarihi : 19 Aralık
Gerçekleşen doğum tarihi : 29 Kasım
Kilo- boy: 2500 gr -47cm
Cinsiyeti : kız
Doğum şekli: epudral sezeryan
Yıllarca adetleri sorunlu biri olarak hep tedavi gördüm ve pcolu olduğum için doktorların çoğu çocuk sahibi olmamın biraz zaman alacağını söylediler. Eşimle çocuk istemeye başladığımızda hiç doğal yolla hamile kalmayı denemedim deneyip de moralimi bozmak istemiyordum direk doktora gidip tedaviye başladık tedavinin ilk ayında yumurtama baktırmaya gittiğimde doktor yumurtanın küçük olduğunu bu ay çok umutlanmamam gerektiğini söyleyip bi ilaç verdi 3 gün sonra çağırdı 3 gün sonra gittiğimde istediği boyuta gelmediğini ama ertesi gün çatlatma iğnesi vurulmamı söyledi ve bizim hikayemiz böyle başladı :) doktorum bu aydan çok umutsuzdu bu yüzden o bile ilk ayda hamile kalmama şaşırdı. Ilk üç ayım bulantılar kusmalarla geçti tabi hiç kesilmeyen kanamalarım da cabası. Tam rahata kavuştum derken 23. Haftada aşırı kanamayla acile kaldırıldım ve yeni bir teşhis kondu plasenta previa 33. Haftaya kadar tuvalet dışında kalkmamaya özen gösterdim ben de kızımda direndik ve çok şükür hastalığı atlattık. Ama tabi hiç bir haftayı güle oynaya geçiremeyen ben bebeğimin düşük kiloda olduğunu öğrendim kilo almıyordu. Naparsam yapayım bebeğimi besleyemiyordum derken 37. Haftada önce gözüm kulağım derken iki gün içinde vucudumun bi çok yerinden enfeksiyon çıkmaya başladı ve artık bebeğime daha fazla zarar vermemek adına sezeryan doğumu kabul edip gün aldım. 29 Kasım sabahı hastaneye yatışım yapıldı ve 12:40 ta mis kokulumun sesini duydum hemşireler hemen üstünü giydirip yanıma koydular ben böyle bir duyguyu daha önce hiç yaşamadım. Dünya durdu resmen o an orda sonsuza dek öyle kalabilrdim bitanem ilk andan parmaklarımı tutmuştu. Bebeğimi alıp hemen eşime götürmüşler buarada dikişlerim dikiliyordu. 10 dk sonra bende odaya indim ve bebeğimi göğsüme yatırdılar sütüm yoktu ama kuzum nasıl da emiyordu ikimizin de azmiyle sütüm geldi :) ertesi gün evimize çıktık bebeğim çok küçük ama çok dirençli şuan 5. Günümüz ve gün güne iyileşiyoruz. Allah hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin olmayan herkese de bu duyguyu yaşatsın inşallah
Walla dogurdum ya la.Off duygu yaa :) dogurdun ya kiz helal sana :)
Maşallah canim Rabbim hayirli evlat etsin inşallah normal doğumu çok güzel anlatmissin :) darisi benim gibi bekleyenlerin basina:) dikişsiz bir doğum mu oldu? Bebegin KC kg doğdu bi de ? Normal doğumda en çok korktugum şey kesi olayi o da bebegin kg alakali galibaBuraya da yazayim bari aralik annelerimiz sayfa acmis...
4 aralik...
5 Aralik...
Maşallah canim Rabbim hayirli evlat etsin inşallah normal doğumu çok güzel anlatmissin :) darisi benim gibi bekleyenlerin basina:) dikişsiz bir doğum mu oldu? Bebegin KC kg doğdu bi de ? Normal doğumda en çok korktugum şey kesi olayi o da bebegin kg alakali galiba
Canım yaa ne de güzel anlatmışsın Allah hep gönlüne göre versin böceğini kokla yerime ben doymamıyorum kokusuna keşke saklayabilsek kokularını bebiş kokusu çok farklıBuraya da yazayim bari aralik annelerimiz sayfa acmis...
4 aralik...
5 Aralik...
Âmin inşallah hiç bi zaman acılarını göstermez bizeC
Canimmmm sağlıkla büyüt bebeğini rabbim yavrularimiza sağlık versin :)
ben bebişlerimizi büyütürken de kopmayalım ve bilgi paylaşımı yapalım diye açmıştım bir forum ama doğum yapan anneler girmez olduKizlar toplanicagimiz bi forum acalim dagildiksanki
Kizlar toplanicagimiz bi forum acalim dagildiksanki
ben bebişlerimizi büyütürken de kopmayalım ve bilgi paylaşımı yapalım diye açmıştım bir forum ama doğum yapan anneler girmez olduboş boş duruyor
yapalım forum bizi bekliyor yaniAynen transferimizi oraya yapalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?