- Konu Sahibi kimyager25
-
Çok güzel yaaDaha yazmayi unuttugum yada cok uzadi kisa kessiim diyerek atladgm o kadar ayrinti varkii yine bile abartmism
Sagoll kuzum cumlemizinkini. Aynen ya cennet kokuyorlar doyulmuyorCanım yaa ne de güzel anlatmışsın Allah hep gönlüne göre versin böceğini kokla yerime ben doymamıyorum kokusuna keşke saklayabilsek kokularını bebiş kokusu çok farklı
Girer cnm zaten dogum sancisiyla giriyo merak etme yap tabi yuruyusunu ama son zamanlarinsa dinlenmeye bak bol bol zira uykuya hasret kalacaksin. En uzun uykun 2 saat. Olsun be hersey değer bunlaraCanım benim hayırlı olsun. çok güzel bi doğum olmuş. darısı başımıza.. maşaallah Allah analı babalı büyütsün... günlerimiz çok yakın ama doktorum bebeğin gelmesine daha çok var dedi.. kanala hiç girmemiş.. hayırlısı bende yürüyüşlere başlıcam pazartesiden itibaren bakalım artık..
Aynen canım son zamanlarım.. yeni izne ayrıldım bir de.. inşallah girer doktorum gününden önce geleceğini sanmıyorum dedi hayırlısı artık sağ salim kavuşalım da..Girer cnm zaten dogum sancisiyla giriyo merak etme yap tabi yuruyusunu ama son zamanlarinsa dinlenmeye bak bol bol zira uykuya hasret kalacaksin. En uzun uykun 2 saat. Olsun be hersey değer bunlara
Canim ya ne guzel yazmissin..allahim hepimizi boyle kolay kurtarsin...Evett iste benim hikayemm; 1aralik pazartesi gunu ogleden sonra randevumuz kontrolumuz var 37.haftamiz bitti 38e girdik ve artik dogum iznine cikabilecegim evde olmanin hayalleriyle kalktim sabah esimi ise kizimi ojula gonderdim dra gidicem diye girdim bi guzel dus alicam ki bi an bisey akti gitti sanki baktim evt bu idrar degil su ama devami gelmeli sanki sancilar baslamali neyse alelacele dusumu aldim ciktim bekliyorumm randevum var diye acile gitmedim normalde gitmeliyim neyse ogleden sonra oldu ama bende baska bi ilerleme yok esim geldi hastanedeye gittik usgye yatmadan haftada olup bitenleri konusuyoruz once dedim sabah bole bole oldu hemen gectik usgye evt dedi bu haftaya kadar cok iyi olan suyun azalmis muhtemelen dogru bilmissin suyun oldugunu ama emin olmak lazim hem nstye ordan dogumhaneye bi test yapti ama yine emin olamadi yatis verdi tahliller yapilsin sabah konusalim ama eve gonderemem dedi tmm yattik o gece sabah oldu dr geldi elinde sonuclar gelen suyunmus evt ve enfeksiyon baslamis kese yirtildigi icin ciddi duruma gelmeden ya dogurmam lazim yada sezeryanla alinmasi durum boyle once suni sanci deniycez cunku rahim kapali bisey yiyip icmek yok ne olur ne olmaz hicbi gelisme olmazsa aksamustu saat 4gibi sezeryan suan daha sabahin 9u peki dedik gittim dogumhaneye sanciyi alttan bi fitil koyarak verdi serumla vermedi ilk defa gordum ve duydum neyse fitili koydu ve ben odama gectim esim arkadaslara hemen hbr gitti (ailem benimle konusmadigi icin dostlar sagolsun diyorum) oglen oldu herkes yanimda 5kisiyiz sansima odada yatan baska kimse yok ve sanciyi odada cektiriyolar (o kaar laf ettim ozel hastane yok burda devlete gidiyorum mecburiyetten diye ama ozel olsa bu kadar olurmuydu bilmiyorum) sancilar yavastan basladi gibi saat birde ara ara geliyo ama atlatiyrmm muhabbet koyuu odada gulus cumbuss o bicim ebe geliyo serum takmaya oooo diyo gorcem seni ben birazdan gulerek :) neyseki saat oluyo dorrt ara ara nstye gidp gelyrm sancilar artti ama genede muhabbete dvmm saat dordu gecerken ayni kizimdaki gibi bi pat sesi icimde sarsiliyorum suyum patladi akiyoo gidiyoo hemen ebeler kosusuyo tmm diyolar dr geliyo polillinikten cikiyorum catala kendi sancilarin basladi artik diyo ve fitili cikariyo bol bol yurutsunler aciklik 3cm seviniyoruz sezeryana gerek kalmadi acim diyorumtmm abartmadan bisiler ye diyo drum hemen bi tost kantinden kendimi topluyrm guc geliyo gelen gucle asil sancilarla tanisiyorum evet geliyo istee basimi esimin gogsune kapatop elini sikiyorum (ayakta yurumeye calisiyrm serumum arkadasin elinde esim benim kolumda) arkadaslar bagiriyo burnundan al agzindan ver elif nefes all unutma bebis icinn cunku aklima gelmiyo nefes almak onlar surekli komut veriyo her sancida ve ben nefes alip veriyorum ; ohh gitti nefes alıp dinleniyorum iste yine geliyo yine gomuluyrm gitti rahatldm saat besi geciyo ikinmam geliiyo daha mumkun degill diyrm geliyo gel diyolar 7 cm biraz daha vrr cikiyrm odaya ne mumkunn ikincam ben bagiryrm tekrar nstye ama bu sefer dogumhanedekinin yaninda olana giriyrm kimse yok atlatamam sancilari bagiririmm esim gelsin nolurr olmaz diyo ebe hayir dayanamam ama bir sanci geliyo ebenin elini sikyrm neyse buda gecti ama ebe hanim kimse yok olsa tmm nokur gelsin derken esim yanimda sagoksunlar iki sanci daha atlatiyorum cocuk geliyo ikincam dur daha diyolar bidaha soyluym geliyooo tmm gel catala bakalim ee esim disari bu kaari fazla demi :) neyse cikiyrm xatala amman gercekten aciklik tmm heyecan ve telastan on lugunu ters giyiyor ebem evt sanci geldikce ikiniyoruz artik beraber bi ebe daha geliyo malum mesai saati bitti dr gitti yokkbolsun ebelerimde cok iyi ki evet sancim geliyo ikinyrm ama olmuyo denk getiremedim gitti nefes alip veriyorum bekliyorum ikinci geliyo ikinyrm yok nefesim yetmedi bu sefer yarida kesiyorum ucuncu sanviyi bekliyrum catalda evet geliyoo hadi diyor ebeler bu sefer olacak son gatret evet simdi tam son andan yine nefesim bitiyor ama tam kendimdeyim tum dogumu bilincli olarak yaşıyorum cunku sancilarim buna izin veriyo beni dinlendiriyo (kizimda boyle degildi) ebe diyo son sanci olsun hadi elifff var gucunle yaparsin vee dorduncu sancimda nefesim bitsede allahin yardimiyla birakmiyrm bu sefer cikacak derken ogkum karsimda ebe ayaklarindan beri tutmus bana gosteroyo allahim bu nasil guzellik laf atiyorum ogluma konusuyrz ebeyle cunku sancilar bitti iki saat onceki hayatima geri dondum sonra bagi kesiliyo birebir karsimda hersey derken diger ebe aliyo temizlik icin burnunu midesini temizliuo siliyo giydiriyo bu arada hasta bakici kapida bekleyen biricik dostlarima ve esime hbr veriyo kukurtuldular ve siravgeldi plasentayi cikarmaya iste burda biraz aciyor kasiklarima bastiriyo ebe bir iki uc ve oda ayrildi artik bitti sandalye geliyo tekerlekli elleriyle bezleyip giydiriyo ebem sagolsun ve oturyorum sandalyeye bebegim diger ebenin kucagindq cikiyoruz kapi acildi allahim diger arkaslarda gelmisler dogum hanenin oni bi ciglik cumbus kalabalik nasil mutluluk allahim bayram havasi gozlerim dokuyoo odamiza gidiyoruz bebegimiz babaya veriliyo ve yataktayim herkese tebrige geliyo kesiksiz dikissiz cigliksiz harika bi dodogum diyorebe tabi ben bu bilincli olusumu kendimi psikolojik olarak aylardan beri hazirlamama ve sanci cekerken yanimda olanlara borçluyum vee emisme zamani ..derken yeni baslayan bi hayat ve gerisi malumunuz .. allah herkese boyle kolay dodogumlar nasip etsin sancinin kolayi tabiki yok am oda anneligin tuzu biberi ..benden bu kadar kizlarr :)
Buraya da yazayim bari aralik annelerimiz sayfa acmis...
Tarih 3 aralik. Dogum yaklasti. Normal dogum diye cildiran biri olarak normal olmasi icin herseyi yapmistim. 4 aralik aksamida yine tempolu sekilde yurudum. Ama o aksam baska bir yorgunluk vardi ustumde oturdugum yerden kalkamadim. Gece yatakta tabi hafif hafif vuran motoru bozmusvari sancilarla sabah 7ye kadar kalk yat modundaydiim..Vurdum kafayi yattim 12 saatten fazla uyumusum.
4 aralik...
Aksam 5te kalmis olmanin verdigi mahmurluk. Ama yinede yorgun hissediyordum. Hadi avmye gidelim dedik ablamla ve esimle. Ciktik alisverisimizi yaptik. Sancilar beni avmde yakaladi. Allah Allah dedim daha erken yalanci yoklamalar herhalde. Ordan cikip cadde uzeri bir yerde yemek yerken sancilarin suresine baktik. 20 dkda 1. 17 dkda 1. 15 dkda 1. Aha dedim geliyo. Ama normal istiyorum cok okuyup arastiriyoruz ya uygulamaya gelince tirt. Koştur koştur hastaneye. Ya bebege bisey olursa !!!
Kontrol nst muayene derken hop yatis. Niyeki? 3 cm acikligin var birakamam. Tamam ben bi esyalari alip geleyim. Cix sen burdasin korkunun ecele faydasi yok esin aliversin... Herneyse o gece sabah kdr bos bos yattim.
5 Aralik...
Sabah 12 de suni verilmeye baslandi. Oglen 3 e kadar ee bumu.dedim dogum sancisi? Iyiymis yaaa... Doktorum dur daha bunlar daha baslangici bile degil demesiyle 3,5 atmaya basladim kezâ cok hakliydi saat 3ten sonra son dozda vermeye baslandi ki offff!!!! Yok boyle bir izdirap! 2 dk da 1 sancimi olur. Nefes almaya calis yok olmuyor. Ikin olmaz simdi erken. Ee napcam bagirimmi ozamn ben? Yok onuda yapma. Cömel kalk sanci vurunca. Ohhh acilma 6 cm olmus gel bide suyunu patlatalim. Aaa su gitti berrak gayet guzel simdi sancin gelince ikin nefesi kesmeden. Mumkun mu? Ikinmayi birak nefes alamiyosunki kesmeden vereyim!
Tamam sacini gordum hadii catalaaa... Ne yani geliyomu bebek? Nasil ya? Ikinma kesik aticam. Hayir tutamiyoo ihhhhhhhhhh.... Ve doktorun el cabukluguyla o an kesmeyi yirtinmayi engelledi sukur ve o tek tutamadigim ikinmayla bebegim 18.25te komple disari ativermisti sabirsiz bocegim. Artik kavusmustum. Dogumda ne epidural ne baska bisey aldim. Allahima cok sukur hep istediklerimi verdi dogumumla ilgili. Su an cektigim her aci disaridan izledigim film gibi hepsini unuttum. Simdi yuzune bakmaya doyamadigim uyurken bile ozledigim her aciya deger...
Evett iste benim hikayemm; 1aralik pazartesi gunu ogleden sonra randevumuz kontrolumuz var 37.haftamiz bitti 38e girdik ve artik dogum iznine cikabilecegim evde olmanin hayalleriyle kalktim sabah esimi ise kizimi ojula gonderdim dra gidicem diye girdim bi guzel dus alicam ki bi an bisey akti gitti sanki baktim evt bu idrar degil su ama devami gelmeli sanki sancilar baslamali neyse alelacele dusumu aldim ciktim bekliyorumm randevum var diye acile gitmedim normalde gitmeliyim neyse ogleden sonra oldu ama bende baska bi ilerleme yok esim geldi hastanedeye gittik usgye yatmadan haftada olup bitenleri konusuyoruz once dedim sabah bole bole oldu hemen gectik usgye evt dedi bu haftaya kadar cok iyi olan suyun azalmis muhtemelen dogru bilmissin suyun oldugunu ama emin olmak lazim hem nstye ordan dogumhaneye bi test yapti ama yine emin olamadi yatis verdi tahliller yapilsin sabah konusalim ama eve gonderemem dedi tmm yattik o gece sabah oldu dr geldi elinde sonuclar gelen suyunmus evt ve enfeksiyon baslamis kese yirtildigi icin ciddi duruma gelmeden ya dogurmam lazim yada sezeryanla alinmasi durum boyle once suni sanci deniycez cunku rahim kapali bisey yiyip icmek yok ne olur ne olmaz hicbi gelisme olmazsa aksamustu saat 4gibi sezeryan suan daha sabahin 9u peki dedik gittim dogumhaneye sanciyi alttan bi fitil koyarak verdi serumla vermedi ilk defa gordum ve duydum neyse fitili koydu ve ben odama gectim esim arkadaslara hemen hbr gitti (ailem benimle konusmadigi icin dostlar sagolsun diyorum) oglen oldu herkes yanimda 5kisiyiz sansima odada yatan baska kimse yok ve sanciyi odada cektiriyolar (o kaar laf ettim ozel hastane yok burda devlete gidiyorum mecburiyetten diye ama ozel olsa bu kadar olurmuydu bilmiyorum) sancilar yavastan basladi gibi saat birde ara ara geliyo ama atlatiyrmm muhabbet koyuu odada gulus cumbuss o bicim ebe geliyo serum takmaya oooo diyo gorcem seni ben birazdan gulerek :) neyseki saat oluyo dorrt ara ara nstye gidp gelyrm sancilar artti ama genede muhabbete dvmm saat dordu gecerken ayni kizimdaki gibi bi pat sesi icimde sarsiliyorum suyum patladi akiyoo gidiyoo hemen ebeler kosusuyo tmm diyolar dr geliyo polillinikten cikiyorum catala kendi sancilarin basladi artik diyo ve fitili cikariyo bol bol yurutsunler aciklik 3cm seviniyoruz sezeryana gerek kalmadi acim diyorumtmm abartmadan bisiler ye diyo drum hemen bi tost kantinden kendimi topluyrm guc geliyo gelen gucle asil sancilarla tanisiyorum evet geliyo istee basimi esimin gogsune kapatop elini sikiyorum (ayakta yurumeye calisiyrm serumum arkadasin elinde esim benim kolumda) arkadaslar bagiriyo burnundan al agzindan ver elif nefes all unutma bebis icinn cunku aklima gelmiyo nefes almak onlar surekli komut veriyo her sancida ve ben nefes alip veriyorum ; ohh gitti nefes alıp dinleniyorum iste yine geliyo yine gomuluyrm gitti rahatldm saat besi geciyo ikinmam geliiyo daha mumkun degill diyrm geliyo gel diyolar 7 cm biraz daha vrr cikiyrm odaya ne mumkunn ikincam ben bagiryrm tekrar nstye ama bu sefer dogumhanedekinin yaninda olana giriyrm kimse yok atlatamam sancilari bagiririmm esim gelsin nolurr olmaz diyo ebe hayir dayanamam ama bir sanci geliyo ebenin elini sikyrm neyse buda gecti ama ebe hanim kimse yok olsa tmm nokur gelsin derken esim yanimda sagoksunlar iki sanci daha atlatiyorum cocuk geliyo ikincam dur daha diyolar bidaha soyluym geliyooo tmm gel catala bakalim ee esim disari bu kaari fazla demi :) neyse cikiyrm xatala amman gercekten aciklik tmm heyecan ve telastan on lugunu ters giyiyor ebem evt sanci geldikce ikiniyoruz artik beraber bi ebe daha geliyo malum mesai saati bitti dr gitti yokkbolsun ebelerimde cok iyi ki evet sancim geliyo ikinyrm ama olmuyo denk getiremedim gitti nefes alip veriyorum bekliyorum ikinci geliyo ikinyrm yok nefesim yetmedi bu sefer yarida kesiyorum ucuncu sanviyi bekliyrum catalda evet geliyoo hadi diyor ebeler bu sefer olacak son gatret evet simdi tam son andan yine nefesim bitiyor ama tam kendimdeyim tum dogumu bilincli olarak yaşıyorum cunku sancilarim buna izin veriyo beni dinlendiriyo (kizimda boyle degildi) ebe diyo son sanci olsun hadi elifff var gucunle yaparsin vee dorduncu sancimda nefesim bitsede allahin yardimiyla birakmiyrm bu sefer cikacak derken ogkum karsimda ebe ayaklarindan beri tutmus bana gosteroyo allahim bu nasil guzellik laf atiyorum ogluma konusuyrz ebeyle cunku sancilar bitti iki saat onceki hayatima geri dondum sonra bagi kesiliyo birebir karsimda hersey derken diger ebe aliyo temizlik icin burnunu midesini temizliuo siliyo giydiriyo bu arada hasta bakici kapida bekleyen biricik dostlarima ve esime hbr veriyo kukurtuldular ve siravgeldi plasentayi cikarmaya iste burda biraz aciyor kasiklarima bastiriyo ebe bir iki uc ve oda ayrildi artik bitti sandalye geliyo tekerlekli elleriyle bezleyip giydiriyo ebem sagolsun ve oturyorum sandalyeye bebegim diger ebenin kucagindq cikiyoruz kapi acildi allahim diger arkaslarda gelmisler dogum hanenin oni bi ciglik cumbus kalabalik nasil mutluluk allahim bayram havasi gozlerim dokuyoo odamiza gidiyoruz bebegimiz babaya veriliyo ve yataktayim herkese tebrige geliyo kesiksiz dikissiz cigliksiz harika bi dodogum diyorebe tabi ben bu bilincli olusumu kendimi psikolojik olarak aylardan beri hazirlamama ve sanci cekerken yanimda olanlara borçluyum vee emisme zamani ..derken yeni baslayan bi hayat ve gerisi malumunuz .. allah herkese boyle kolay dodogumlar nasip etsin sancinin kolayi tabiki yok am oda anneligin tuzu biberi ..benden bu kadar kizlarr :)
Buraya da yazayim bari aralik annelerimiz sayfa acmis...
Tarih 3 aralik. Dogum yaklasti. Normal dogum diye cildiran biri olarak normal olmasi icin herseyi yapmistim. 4 aralik aksamida yine tempolu sekilde yurudum. Ama o aksam baska bir yorgunluk vardi ustumde oturdugum yerden kalkamadim. Gece yatakta tabi hafif hafif vuran motoru bozmusvari sancilarla sabah 7ye kadar kalk yat modundaydiim..Vurdum kafayi yattim 12 saatten fazla uyumusum.
4 aralik...
Aksam 5te kalmis olmanin verdigi mahmurluk. Ama yinede yorgun hissediyordum. Hadi avmye gidelim dedik ablamla ve esimle. Ciktik alisverisimizi yaptik. Sancilar beni avmde yakaladi. Allah Allah dedim daha erken yalanci yoklamalar herhalde. Ordan cikip cadde uzeri bir yerde yemek yerken sancilarin suresine baktik. 20 dkda 1. 17 dkda 1. 15 dkda 1. Aha dedim geliyo. Ama normal istiyorum cok okuyup arastiriyoruz ya uygulamaya gelince tirt. Koştur koştur hastaneye. Ya bebege bisey olursa !!!
Kontrol nst muayene derken hop yatis. Niyeki? 3 cm acikligin var birakamam. Tamam ben bi esyalari alip geleyim. Cix sen burdasin korkunun ecele faydasi yok esin aliversin... Herneyse o gece sabah kdr bos bos yattim.
5 Aralik...
Sabah 12 de suni verilmeye baslandi. Oglen 3 e kadar ee bumu.dedim dogum sancisi? Iyiymis yaaa... Doktorum dur daha bunlar daha baslangici bile degil demesiyle 3,5 atmaya basladim kezâ cok hakliydi saat 3ten sonra son dozda vermeye baslandi ki offff!!!! Yok boyle bir izdirap! 2 dk da 1 sancimi olur. Nefes almaya calis yok olmuyor. Ikin olmaz simdi erken. Ee napcam bagirimmi ozamn ben? Yok onuda yapma. Cömel kalk sanci vurunca. Ohhh acilma 6 cm olmus gel bide suyunu patlatalim. Aaa su gitti berrak gayet guzel simdi sancin gelince ikin nefesi kesmeden. Mumkun mu? Ikinmayi birak nefes alamiyosunki kesmeden vereyim!
Tamam sacini gordum hadii catalaaa... Ne yani geliyomu bebek? Nasil ya? Ikinma kesik aticam. Hayir tutamiyoo ihhhhhhhhhh.... Ve doktorun el cabukluguyla o an kesmeyi yirtinmayi engelledi sukur ve o tek tutamadigim ikinmayla bebegim 18.25te komple disari ativermisti sabirsiz bocegim. Artik kavusmustum. Dogumda ne epidural ne baska bisey aldim. Allahima cok sukur hep istediklerimi verdi dogumumla ilgili. Su an cektigim her aci disaridan izledigim film gibi hepsini unuttum. Simdi yuzune bakmaya doyamadigim uyurken bile ozledigim her aciya deger...
Hikâyenin çok güzel Rabbim bağışlasin yavrunu. Bende 20 sinde ameliyat olacağım inşallah ama spinal den korkuyorum o sırada panik olur muyum çarpıntı olur mu korkar miyim diye herkes spinal rahat diyo ama yine de çok korkuyorumBeklenen doğum tarihi : 14 Aralık
Gerçekleşen doğum tarihi : 6 Aralık
Kilo- boy: 3275 gr - 51 cm
Cinsiyeti : erkek
Doğum şekli: spinal sezeryan
İşteee benim doğum hikayemm....
bilenler bilir, çok normal doğum istediğim halde 21. haftamdan doğru ters duran inatçı bi oğlum vradı ve sezeryan ameliyata karar vermişti... cuma akşamı hazırlıkları yaptım,allaha dua ettim sağ salimm kucağıma alayım diye.hemen sabah oldu, hastaneye vardığımda heyecandan kalbim duracaktı,nasıl olacaktı nasıl geçecekti.düşünmek bile heyecan veriyordu.odama girer girmez hemen hemşire damar yolu açtı,ve sonda taktı ( benim için en zor olan oydu,çünkü idrar yollarımda iltihap vardı,aşırı canım yandı) serum verip başladık beklemeye. eşim bi yandan odayı süsledi,ablam annem eşyaları yerleştirdi bense yatakda ne zaman ameliyat olacağımı bekleyip durdum,daha serum yarıyı geçmeden sedye geldi korkuyla yattım beni aldılar asensöre bindirdiler,eşim gelecekti ki adam siz girmeyim hemen 6. katta çıkın dediler.eşimin bakışını asla unutmam.sanki o an durdu zaman..neyse çıktık ameliyathaneye girdik, beni ameliyat masasına aldılar, genel anestezi yapılacak diye gittim.yatırdılar beni,seruma iğneler sıkıp durdular,şimdi bayıltıcam diye düşünürken bana kalkıp belimi kambur yapmamı istediler,doktorum gayet iyi olduğumu görüp spinale karar vermiş,hep oğlumun doğum anını görmek istediğimden allahım bana bi güç verdi ve hiç genel yapın demedim. iğneyi vurur vurmaz bacaklarımda bi sıcaklık ve 5 dakikada hissizlik nerdeyse tam anlamıyla olmuştu. ama hala dokunmaları hissediyordm,sürekli sordum şimdi mi kesecekler hissediyorum dye. beni başımda bekleyen hemşire çok rahatlattı.ben tam uyuşmuşum hiçbişi hiisettimiyorum,hemşirem şimdi doktor muayene ediyo birazdan başlayacak operasyona dedi,ama çoktan başlamıştı ameliyat,doktorların konuşmalarından anlıyordum,orayı tut burayı tut.ama yine de kendimi sakin hissetmek için daha başlamadı diye kendimi sakinleştiriyordum.sonra bi ara herkes başıma topandı,dedi bi terslik var,korkudan ödüm koptu,meğer benim oğlum bi türlü başını çıkartmamış orda bile inat etmiş,doktor ssezeryanla bile bu kadar zor çıkan bebek normalle nasıl çıkacaktı,iyi ki zorlamamışsın normale dedi.bayağı bi baskı ve zorlamayla oğlumun 1 saniyelik ağlama sesiyle dünyalar benimdi artıkk...doktor strese girdi hastayı bayıltalım dedi,ben hemen daha oğlumu görmedim dedim,o zaman gösterin hemen dei, hemen getirdiler az temizleyip yanımaa.ağlayarak hastaneyi inleten oğlum yanıma geldiğimde susmuştu.sonra alıp getirdiler,beni de gayte iyiyim diye bayıltmadılar.ameliyathaneden çıktım.asansöre bindim,odama ilerlerken gözüm eşimi aradı.ve o ann eşim başımda bana ağlamaklı bakıyordu,ben gülünce o da güldü sen nasıl ayıldın hemen dedi,hiç bayılmadım ki dedim,odada bekleyen herkes şaşkındı nasıl ayıldım diyee. sonra beni yatağa aldılar.eşim sabırsızca gidip geliyordu bebek ne zaman gelecek diyee.heyecandan ne yaptığımız ne konuştuğumuz belli değildi. sonraaaa hayatıma anlam katan varlığımı getirdiler,odada heyecan yerini bayram havasını almıştıı hemen göğsüme verdilerr,sütüm gelmedi ama emiştik azcık. herşey o kadar güzeldi ki, böyle bi duygu olamazz aşk mutluluk bambaşkaymışş herşey değişti,evdeki hava bile başkaa.rabbimm isteyen herkese tattırsın bu duyguyu.
Hikâyenin çok güzel Rabbim bağışlasin yavrunu. Bende 20 sinde ameliyat olacağım inşallah ama spinal den korkuyorum o sırada panik olur muyum çarpıntı olur mu korkar miyim diye herkes spinal rahat diyo ama yine de çok korkuyorum
Ayyy sonunda sende dogurdun hee :) güle güle büyüt bebeğini Rabbim yavrularimizi korusun inşallah :)Beklenen doğum tarihi : 14 Aralık
bilenler bilir, çok normal doğum istediğim halde 21. haftamdan doğru ters duran inatçı bi oğlum vradı ve sezeryan ameliyata karar vermişti... cuma akşamı hazırlıkları yaptım,allaha dua ettim sağ salimm kucağıma alayım diye.hemen sabah oldu, hastaneye vardığımda heyecandan kalbim duracaktı,nasıl olacaktı nasıl geçecekti.düşünmek bile heyecan veriyordu.odama girer girmez hemen hemşire damar yolu açtı,ve sonda taktı ( benim için en zor olan oydu,çünkü idrar yollarımda iltihap vardı,aşırı canım yandı) serum verip başladık beklemeye. eşim bi yandan odayı süsledi,ablam annem eşyaları yerleştirdi bense yatakda ne zaman ameliyat olacağımı bekleyip durdum,daha serum yarıyı geçmeden sedye geldi korkuyla yattım beni aldılar asensöre bindirdiler,eşim gelecekti ki adam siz girmeyim hemen 6. katta çıkın dediler.eşimin bakışını asla unutmam.sanki o an durdu zaman..neyse çıktık ameliyathaneye girdik, beni ameliyat masasına aldılar, genel anestezi yapılacak diye gittim.yatırdılar beni,seruma iğneler sıkıp durdular,şimdi bayıltıcam diye düşünürken bana kalkıp belimi kambur yapmamı istediler,doktorum gayet iyi olduğumu görüp spinale karar vermiş,hep oğlumun doğum anını görmek istediğimden allahım bana bi güç verdi ve hiç genel yapın demedim. iğneyi vurur vurmaz bacaklarımda bi sıcaklık ve 5 dakikada hissizlik nerdeyse tam anlamıyla olmuştu. ama hala dokunmaları hissediyordm,sürekli sordum şimdi mi kesecekler hissediyorum dye. beni başımda bekleyen hemşire çok rahatlattı.ben tam uyuşmuşum hiçbişi hiisettimiyorum,hemşirem şimdi doktor muayene ediyo birazdan başlayacak operasyona dedi,ama çoktan başlamıştı ameliyat,doktorların konuşmalarından anlıyordum,orayı tut burayı tut.ama yine de kendimi sakin hissetmek için daha başlamadı diye kendimi sakinleştiriyordum.sonra bi ara herkes başıma topandı,dedi bi terslik var,korkudan ödüm koptu,meğer benim oğlum bi türlü başını çıkartmamış orda bile inat etmiş,doktor ssezeryanla bile bu kadar zor çıkan bebek normalle nasıl çıkacaktı,iyi ki zorlamamışsın normale dedi.bayağı bi baskı ve zorlamayla oğlumun 1 saniyelik ağlama sesiyle dünyalar benimdi artıkk...doktor strese girdi hastayı bayıltalım dedi,ben hemen daha oğlumu görmedim dedim,o zaman gösterin hemen dei, hemen getirdiler az temizleyip yanımaa.ağlayarak hastaneyi inleten oğlum yanıma geldiğimde susmuştu.sonra alıp getirdiler,beni de gayte iyiyim diye bayıltmadılar.ameliyathaneden çıktım.asansöre bindim,odama ilerlerken gözüm eşimi aradı.ve o ann eşim başımda bana ağlamaklı bakıyordu,ben gülünce o da güldü sen nasıl ayıldın hemen dedi,hiç bayılmadım ki dedim,odada bekleyen herkes şaşkındı nasıl ayıldım diyee. sonra beni yatağa aldılar.eşim sabırsızca gidip geliyordu bebek ne zaman gelecek diyee.heyecandan ne yaptığımız ne konuştuğumuz belli değildi. sonraaaa hayatıma anlam katan varlığımı getirdiler,odada heyecan yerini bayram havasını almıştıı hemen göğsüme verdilerr,sütüm gelmedi ama emiştik azcık. herşey o kadar güzeldi ki, böyle bi duygu olamazz aşk mutluluk bambaşkaymışş herşey değişti,evdeki hava bile başkaa.rabbimm isteyen herkese tattırsın bu duyguyu.
Ayyy sonunda sende dogurdun hee :) güle güle büyüt bebeğini Rabbim yavrularimizi korusun inşallah :)
Canım yaa ne de güzel anlatmışsın yalnız çekeceğin var Beşir paşa inatçı olacak gibi :)Beklenen doğum tarihi : 14 Aralık
Canım yaa ne de güzel anlatmışsın yalnız çekeceğin var Beşir paşa inatçı olacak gibi :)
Duygu maşallah canım istediğin gibi çok güzel bir doğum olmuş maşallah Allahım sizlerle saglıklı hayırlı uzun bi ömür nasip etsin .. şimdi bizimki de uykusunda kahkaha atıo dayanamayıp gidip gelip öpüyorum kokluyorum .. mucizeler ya kesinlikleeeeee
Maşallah duygu sana. Ne güzel istediğin oldu pırt diye diye yaptın. Rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin inş.
Ay walla cok zorluk cektik aylosum ama sonucuna degdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?