- 3 Mayıs 2014
- 995
- 43
- 43
bu arada ben 16 haftalık hamileymişim![]()
sormam iyi oldu galiba ikimizde öğrenmiş olduk
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu arada ben 16 haftalık hamileymişim![]()
Detaylı ultrason alanında uzman perinatologlar tarafından yapılan ve bebeğin her organının iyice incelendiği bi tetkik (kalp,böbrek, mesane, iskelet sistemi vs) ben özel durumdan dolayı hem cvs sırasında hem 18 hem de 22. Haftada Profa yaptırcam 600 tl ayrıntılı usg fiyati herseyi gösterip anlatıyor cdye de çekiyo ayrıca bir de ayrıntılı rapor yazıyo özel hastanelerde yapılanı radyologlar yapıyo bildiğim kadarıyla
Herkesin bilmesi gereken bişey değil zaten iş icabı içinde olmasam ben de bilmem :)
Hoş geldin o zaman aramıza. SAğlıkla kucağına alamyı da nasip etsin Rabbim. Benim ki de erkekHer kese mrh,ben yeni katıldım, 15+1 hamileyım,tüp bebek oldum,ve çoooook şükür 5 kez de tuttu,bebeğim de erkek olacakmiş inşallah...
Darası her isteyen kadına başına..... Bu arada 39 yaşındayım
Canım ayrıntılı ultrasonda tüm organlara bakılıyor. Bir problem var mı diye. 20-25 dk sürdüğünü söyledi bizimki de. Cd ye aktarıp veriyorlar. Hatta düzgün aktarılmış olsun diye orda sekreter ile kontrol etmenizi bile tavsiye ederim. Çünkü arkadaşın hiç güzel aktarmamışlar, hiç net değildi. Hatıra kalacak işte.alla alla farklı bişiymi yapıolar acaba cdye falanda çekip veriolardır belki bebeğin görüntülerini :44:
bende doktoruma sormuştum çünkü ben yapmıyorum hastane yaparsanız 200-250 tl gibi bir ücret alacaksınız dedi diyor ben bu kadar masraflı birşeyi hastama tavsiye edemem dedi ve fiyatı bu kadar tutmaz diye ekledi istersen dışarda yaptırabilirsin diye söyledi. benimde kafam karıştı şimdi cdye çekip veriyorlarda güzel birşey.
ayrıca randevu alırken görevli kızın sölediği bişiyde dikkatimi çekti doktorunuzun yaptığı şeyden farklı birşey yapmayacaz 20 dk. sürecek detaylı ultrason dedikleri şey diyor. burdaki amaç şu doktorunuz garanti olsun diye başka bir dryede göstermek istiyor bebeği gözünden kaçan birşey olmasın diye dedi. detaylı ultrasonun amacı buymuş.
bugün benm çenem çok fena düştü farkında mısın? heryere yetiyorum maşallahbebişim bana benzemese bari
![]()
Kayınvaliden ile aranızın iyi olmasına, sana yardımcı olmasına gıpta ettim valla. Bizim de aramızda kavga gürültü yok ama sağolsunlar ellerini hiç taşın altına koymadılar. Allah bozmasın canım benim.Canin cok tesekkur ederim hepimizin bebegi saglikla dogsun hayirli evlat olsun insallah.dipnot:densizlikleri dikkate alipta gerilme olur mu? Herkes kimin ne oldugunu biliyo :)
Tesekkur ederim canim Ayse kayinvalidemin ismi severim kendisini ilk torunu ve her konuda inanilmaz destekler bana zorla degil isteye isteye koyucam adini.Ayse ismini cok severim bolluk icinde yasayan demekmis kelime anlami.Sumeyyede gokyuzu demek ve islamin ilk kadin sehidi..Anlam konusunda sorun yok ben Ayse Duru istemistim ama esim sumeyyede cok israr etti 2. Cocugu sen koy dedi oyle anlastik bizde :)
Bendede son zamanlarda sag ayak parmagimda uyusma var uyandigimda ve hareketsiz kaldigimda oluyo genelde.bende gebelige baglamistim :)
Hakliymisim..
Canin cok tesekkur ederim hepimizin bebegi saglikla dogsun hayirli evlat olsun insallah.dipnot:densizlikleri dikkate alipta gerilme olur mu? Herkes kimin ne oldugunu biliyo :)
Tesekkur ederim canim Ayse kayinvalidemin ismi severim kendisini ilk torunu ve her konuda inanilmaz destekler bana zorla degil isteye isteye koyucam adini.Ayse ismini cok severim bolluk icinde yasayan demekmis kelime anlami.Sumeyyede gokyuzu demek ve islamin ilk kadin sehidi..Anlam konusunda sorun yok ben Ayse Duru istemistim ama esim sumeyyede cok israr etti 2. Cocugu sen koy dedi oyle anlastik bizde :)
Bendede son zamanlarda sag ayak parmagimda uyusma var uyandigimda ve hareketsiz kaldigimda oluyo genelde.bende gebelige baglamistim :)
Hakliymisim..
Hoş geldin o zaman aramıza. SAğlıkla kucağına alamyı da nasip etsin Rabbim. Benim ki de erkek
Canım ayrıntılı ultrasonda tüm organlara bakılıyor. Bir problem var mı diye. 20-25 dk sürdüğünü söyledi bizimki de. Cd ye aktarıp veriyorlar. Hatta düzgün aktarılmış olsun diye orda sekreter ile kontrol etmenizi bile tavsiye ederim. Çünkü arkadaşın hiç güzel aktarmamışlar, hiç net değildi. Hatıra kalacak işte.
Evet heryere yetişiyorsun MAş Allah. Benzesin be anasına benzesin
Kayınvaliden ile aranızın iyi olmasına, sana yardımcı olmasına gıpta ettim valla. Bizim de aramızda kavga gürültü yok ama sağolsunlar ellerini hiç taşın altına koymadılar. Allah bozmasın canım benim.
akşam iş çıkışı hemen muz alıp yiyorum canım ,
dediğin gibi olmadı sabah direk dr. Giderim..
Evet genelde özel hastanelerde radyologlar yapıyor.Detaylı ultrason alanında uzman perinatologlar tarafından yapılan ve bebeğin her organının iyice incelendiği bi tetkik (kalp,böbrek, mesane, iskelet sistemi vs) ben özel durumdan dolayı hem cvs sırasında hem 18 hem de 22. Haftada Profa yaptırcam 600 tl ayrıntılı usg fiyati herseyi gösterip anlatıyor cdye de çekiyo ayrıca bir de ayrıntılı rapor yazıyo özel hastanelerde yapılanı radyologlar yapıyo bildiğim kadarıyla
Benim hastaneme gelaynen radyologdan randevu aldım ben. verdikleri randevu kartının üzerindede obstetrik renkli dop. yazıyor bebeğin bütün herşeyine bakılacak dediler.
bende cdye çekileni istiyorum ama bursada nereye yaptırabilirim bilgim yok araştırmam lazım.
Oldu benim 1,5 gün hiç kıpırdamadı. ASlında onlar kıpırdıyor da daha küçük oldukları için biz hissedemiyoruz. Endişelenme hemen.dün sahurdan beri bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum , kac saat oldu tık yok. bu kadar uzun süre hissetmediğiniz oldu mu kızlarrr
Ara sor en güzeliaaaa dorukta cdye aktarıp veriolarmıymış ama olmaz yaaabizde varmı ki
Sen hemşiremiydin canım. Çok iyi oldu kabak çekirdeğini çok severim zaten eve giderken alayım bari. Kramp falan yok ama olsun. Vitamin olsunMagnezyum en çok kabak Çekirdeğinde var canım 100 gramı günlük ihtiyacın tamamını karşılar ayrıca magnezyum eksikliği kas spazmının yanında baş ağrısı bulantı ve depresyona bile sebep olabilir geçmiş olsun çekirdek citlemeye basla![]()
Oldu benim 1,5 gün hiç kıpırdamadı. ASlında onlar kıpırdıyor da daha küçük oldukları için biz hissedemiyoruz. Endişelenme hemen.
Ara sor en güzeli
Sen hemşiremiydin canım. Çok iyi oldu kabak çekirdeğini çok severim zaten eve giderken alayım bari. Kramp falan yok ama olsun. Vitamin olsun![]()
Oldu benim 1,5 gün hiç kıpırdamadı. ASlında onlar kıpırdıyor da daha küçük oldukları için biz hissedemiyoruz. Endişelenme hemen.
Ara sor en güzeli
Sen hemşiremiydin canım. Çok iyi oldu kabak çekirdeğini çok severim zaten eve giderken alayım bari. Kramp falan yok ama olsun. Vitamin olsun![]()
Herşeye bi şey söylüyo gibi oluyorum ama faydalı olmak amacım yanlış anlaşılma olmuyodur umarım![]()
Kızlar kabızdan bıktım artık ,ne tavsiye edersiniz?![]()
banada söle yalnış anlamam
şimdi herkese cd veriolarda bize nie vermiolar detaylı ultrason dedikleri herkesin aynı değilmi????![]()
magnezyum en çok kabak çekirdeğinde var canım 100 gramı günlük ihtiyacın tamamını karşılar ayrıca magnezyum eksikliği kas spazmının yanında baş ağrısı bulantı ve depresyona bile sebep olabilir geçmiş olsun çekirdek citlemeye basla![]()
Kuru kayısı ye üzerine ılık su iç. Bildiğim ve işe yarayan süper bir formül bence.Kızlar kabızdan bıktım artık ,ne tavsiye edersiniz?![]()
Yok canım bildiklerimizi paylaşalım, bilmeyenler sorsunda öğrensin diye burdayız. Sen her şeye bir şey söylemeye devam et. Biz memnunuzHerşeye bi şey söylüyo gibi oluyorum ama faydalı olmak amacım yanlış anlaşılma olmuyodur umarım![]()
onuda yerim canım zaten iştah aldı başını gidiyor
çekirdek çitlemek benim için bir zevk akşama giderken muz ve kabak çekirdeğimi alıyım inş geçerçok tşk ederim.
Baş ağrısı sorma bu sıralar migrenim azdı resmen ,![]()
Bir diğer öneli konu ; Burada grup oluşumundan sonra Facebook grupları kurulmaya başlanıyor. Bu tür grupların kurulmasına asla karşı değiliz fakat facebook grubu kurulduğu zaman Facebook üzerinde kendini deşifre etmek istemeyen üyelerimiz bu gruba katılamıyor, katılmıyor. Bu süreç sonrasında burada paylaşım azalıyor azalıyor ve burada paylaşım yapacak üyelerimiz de maalesef bu başlıktan soğuyup başlığı terk ediyor. Bu konuda çok ciddi şikayetler alıyoruz. Bu sebeple Facebook grubu kurup buradan yönlendirme yapan üyelerin profilleri önce uyarılacak, bu gruplara davete devam edilmesi durumunda ise üyelikleri tamamen kapatılacaktır.
En doğrusu perinatologun bakması tabi ki. Ama Devlette ikili taramamı yaptırdım onda da radyolog baktı. Üniversitelerde bir de belli başlı özel hastanelerde vardır Perinatolog heralde. Çok yaygın değil açıkçası. Eğer problemli gebelik ise, bebekte sıkıntı var ise daha çok ona yönlendiriyorlar genelde hep radyologlar bakıyor benim bildiğim. Yanılıyor muyum ki :26::26:Hastaneye göre değişir o canım bi de bebek biraz daha büyüyünce cd de net görünüyo o yüzden 16 haftadan sonra veriyo bazı yerler ayrıntılı usg gelince perinatologla radyologların bakış açısı aynı değil biri doğmamış bebek uzmanı demek zaten