2014 Aralık Anneleri

Günaydın kızlar, sabah pek iyi değildim geç geldim işe yine doldurmuşsunuz sayfaları :)

Günaydın kızlar;

Dün çok fena bir gün geçirdim. tam bitti derken tekrar yoğun bir şekilde bulantılarım başladı. hem de öyle böyle değil. öğleden sonra başlayıp gece 3 e kadar devam etti:5: 10 dk da bir kendimi wc. de buldum:( ne güzel 10 gündür geçmişti. Bugün de midem kımıl kımıl:25:

Böyle tam geçti derken benim gibi olan var mı? Çok fena bir durum:53:

10 gündür tamamen geçip tekrar başladıysa belki başka bir durum olabilir canım. üşütmüş veya mideni bozmuş olabilir misin acaba? benim hala devam ediyor hatta artıyor :(

kızlar aklıma gelmişken hatırlatayım. 20. haftadan itibaren ayrıntılı ultrasona girmemiz gerekecek. 20-24 arası yapılıyor diye biliyorum. ama randevusunu baya bi önceden almak gerekiyor. en azından benim bildiğim birkaç hastanede öyle oluyor. muayeneye gittiğinizde onu da sormayı unutmayın. bi arkadaşıma dr 1 hafta öncesinde söylemiş ve hastanesinde boş randevu kalmamıştı başka hastanede yaptırdı.

canım bu ayrıntılı ultrason dediğimiz 3 boyutlu ultrasondan farklı mı? yani biz doktora gittiğimizde hem normal bakıyor hem de renkli, aşağıda fotoğraf paylaştım. ayrıntılı ultrason dediğimiz bundan farklı bir şey mi?

$fotoðraf.webp

Seninkidemi oyle canim endiselenmeme gerek yokmu yani sadece 10 haftada ellerini oynattigini gordum o kadar kafama takmiyim dedim ama taktim napayim :( insallah yarin hareket eder..

Visne suyuda ictim o gun ama cikolatayla beraber degil yarin yine cikolata yiyip gidicem insallah gorebilirim bu kez pfff

Canım hamilelikte maden suyu içilmesinin zararı var mı onu araştırıyordum. KK birisi yazmış maden suyu içip ultrasona girince midede çıkardığı seslere bebek tepki verip çok hareketleniyormuş.
Bu arada maden suyunun ödem yapma etkisi varmış öyle yazılarda buldum. Bana doktorum bol bol iç demişti. 2-3 gündür ayaklarım şişiyor. Maden suyundan mı acaba. Gerçi çalışıyorum ayaklar hep salınık ondan da olabilir. sizde ayak şişmesi var mı ?

Günaydın kızlar, sabah pek iyi değildim geç geldim işe yine doldurmuşsunuz sayfaları :)

10 gündür tamamen geçip tekrar başladıysa belki başka bir durum olabilir canım. üşütmüş veya mideni bozmuş olabilir misin acaba? benim hala devam ediyor hatta artıyor :(

canım bu ayrıntılı ultrason dediğimiz 3 boyutlu ultrasondan farklı mı? yani biz doktora gittiğimizde hem normal bakıyor hem de renkli, aşağıda fotoğraf paylaştım. ayrıntılı ultrason dediğimiz bundan farklı bir şey mi?

Eki Görüntüle 1161971

hayır canım 3 boyutlu olan değil. bu dediğim anomali taraması yapılan ayrıntılı ultrason. bunu genelde radyologlar yapıyor ama kadın doğumcular da yapabiliyor. bizim hastanede haftada 1 gün dışardan prof geliyo o yapıyomuş. ben aldım randevumu 25 temmuza. mutlaka yapılması gerekiyor. extra ücret ödeniyo tabi.

Canım hamilelikte maden suyu içilmesinin zararı var mı onu araştırıyordum. KK birisi yazmış maden suyu içip ultrasona girince midede çıkardığı seslere bebek tepki verip çok hareketleniyormuş.
Bu arada maden suyunun ödem yapma etkisi varmış öyle yazılarda buldum. Bana doktorum bol bol iç demişti. 2-3 gündür ayaklarım şişiyor. Maden suyundan mı acaba. Gerçi çalışıyorum ayaklar hep salınık ondan da olabilir. sizde ayak şişmesi var mı ?

bendeeeeeeeeeeeee :5::5:
akşamları maden suyu içiodum içmicezmi yani şimdi bi o vardı zaten içebildiğimiz :9::9:
ama terlik giydiğimde şişiyor fazla rahat oluyor heralde spor ayakkabı giyince hafiften oluyor her tarafını sardığı içinmi bilmiom

Eki Görüntüle 1161971

Aslına tam geçmemişt canım i:( ama o kadar hafifti ki, 2 günde 1 falan kusma oluyordu. o da günde 1 kez. Şimdi böyle olunca ben de endişelendim açıkcası:5: pazartesi günü kontrolüm vardı, bugünkü durumuma göre belki yarın da gidebilirim. yoksa haftasonunu geçiremem meraktan :(

bendeeeeeeeeeeeee :5::5:
akşamları maden suyu içiodum içmicezmi yani şimdi bi o vardı zaten içebildiğimiz :9::9:
ama terlik giydiğimde şişiyor fazla rahat oluyor heralde spor ayakkabı giyince hafiften oluyor her tarafını sardığı içinmi bilmiom

Yok canım ya ben doktoruma güveniyorum bizim şişlikler ayakları salık oturmaktan bence. Maden suyu tabiki sade olanı çok faydalı her gün mutlaka iç dedi. Sadece içemessen limon sık ama meyveli sakın onlar işlenmiş dedi. Ki çoğu hamile de KK da konusu var doktorları hep önermiş. Maden suyu içilince bebekte gaz problemi de olmazmış. Öyle yazanlarda var içmeye devam valla. Serin serin ohh.

benimde şişiyo ayaklarım canım ya çalıştığımız için oluyor bencede. akşama kadar salık duruyor.akşama doğru şişiyo benim zaten. çalışan bayanlar sizlere bir sorum var. hamile bayanlar hamileliğini kanıtladığından itibaren doğuma kadar günde 7,5 saatten fazla çalışamaz diye bi yasa var. iş yerine bu yazıyı götürürseniz bu sizin yasal hakkınız kullanabiliyorsunuz. ben bu hafta söyledim iş yerime doktorumdan da gebeliğimi kanıtlayan bir yazı alıp vericem. tamam dediler. bunu uyguluyormusunuz sizde?

Endişelenme tabi. İyidir. Herkes kıpır kıpır bebişlerini hissetmeye başladı mesela ben 17. haftanın içindeyim hala hissedemiyorum. O kadar pimpirikli olmayalım boşver. Yarın kıpır kıpır olur inş Allah senin için rahat eder.
Bende ara sira karnimda atma gibi biseyler hissediyorum ama bebek degildir diyorum sonucta ilk gebeligim daha hissedemem baska biseydir..hicte pimpirik degilimdir oysaki..

Benimde ayaklarim sisiyo canim surekli oturunca maden suyuda deneyeyim ben yarin sagol

hayır canım 3 boyutlu olan değil. bu dediğim anomali taraması yapılan ayrıntılı ultrason. bunu genelde radyologlar yapıyor ama kadın doğumcular da yapabiliyor. bizim hastanede haftada 1 gün dışardan prof geliyo o yapıyomuş. ben aldım randevumu 25 temmuza. mutlaka yapılması gerekiyor. extra ücret ödeniyo tabi.

anladımm canım saol açıklaman için :) 16. haftamda randevum olacak o zaman söyler muhtemelen doktorumuz. kendisi yapsa ne güzel olur, başka bir yere gitmeyi hiç istemiyorum :(

Aslına tam geçmemişt canım i:( ama o kadar hafifti ki, 2 günde 1 falan kusma oluyordu. o da günde 1 kez. Şimdi böyle olunca ben de endişelendim açıkcası:5: pazartesi günü kontrolüm vardı, bugünkü durumuma göre belki yarın da gidebilirim. yoksa haftasonunu geçiremem meraktan :(

çok tedirgin oluyorsan git tabii, rahatlarsın en azından. ama şu da var hepimizin dengesiz, benim en başlarda sadece sabah kusmam vardı, gün içinde bulanıyordu ama kusmuyordum ama 2-3 haftadır günde en az 2 kes kusma oluyor ve hatta kusmamak için kendimi zorlamasam 3e 4e bile çıkabiliyor :(

yok canım ya ben doktoruma güveniyorum bizim şişlikler ayakları salık oturmaktan bence. Maden suyu tabiki sade olanı çok faydalı her gün mutlaka iç dedi. Sadece içemessen limon sık ama meyveli sakın onlar işlenmiş dedi. Ki çoğu hamile de kk da konusu var doktorları hep önermiş. Maden suyu içilince bebekte gaz problemi de olmazmış. öyle yazanlarda var içmeye devam valla. Serin serin ohh.

ayyyy evet serin serin içebildiğimiz tek şey bende seve seve içiyordum :32:

benimde şişiyo ayaklarım canım ya çalıştığımız için oluyor bencede. akşama kadar salık duruyor.akşama doğru şişiyo benim zaten. çalışan bayanlar sizlere bir sorum var. hamile bayanlar hamileliğini kanıtladığından itibaren doğuma kadar günde 7,5 saatten fazla çalışamaz diye bi yasa var. iş yerine bu yazıyı götürürseniz bu sizin yasal hakkınız kullanabiliyorsunuz. ben bu hafta söyledim iş yerime doktorumdan da gebeliğimi kanıtlayan bir yazı alıp vericem. tamam dediler. bunu uyguluyormusunuz sizde?
Canım valla özel sektördeyim. Yerime bakacak kimse yok. Doğumdan sonra da çalışacağım. Bebeğime annem bakacak kısmet olursa. İzin konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. Her türlü yardımcı olmaya çalışıyorlar sağolsunlar. Malesef ben bu şekilde bir şey ile önlerine gidemem. Ben gelmesem benim işlerim aksar çünkü. Doğum izninde bile birisine öğreteceğim ama bir kısmını evden halledeceğim gibi gözüküyor. Senin öyle bir şansın varsa mutlaka kullan tabi.
Bende ara sira karnimda atma gibi biseyler hissediyorum ama bebek degildir diyorum sonucta ilk gebeligim daha hissedemem baska biseydir..hicte pimpirik degilimdir oysaki..

Benimde ayaklarim sisiyo canim surekli oturunca maden suyuda deneyeyim ben yarin sagol
Canım yanlış anlaşılma olmasın :18: şişkinliklere iyi gelmiyor maden suyu sadece vitamin,mineral olarak faydalı.
Bebek konu olunca istemeden pimpirikleniyoruz ki :9:

İş yerinde oturarak çalışan arkadaşlar fırsat buldukça kalkıp kısa yürüyüşler yapın uzun süre oturunca venöz dönüş yavaşlıyo ayaklarda şişme sebebi sıcaklar ve uzun süreli oturmak ben genelde ayakta olduğum için ve bulunduğum yer soğuğa yakın olduğu için şişme sorunum yok

İş yerinde oturarak çalışan arkadaşlar fırsat buldukça kalkıp kısa yürüyüşler yapın uzun süre oturunca venöz dönüş yavaşlıyo ayaklarda şişme sebebi sıcaklar ve uzun süreli oturmak ben genelde ayakta olduğum için ve bulunduğum yer soğuğa yakın olduğu için şişme sorunum yok
Benimde odam soğuk klima sağolsun :1::1: Bu KK şişiriyor ki ayaklarımı. Buraya yazmaktan kalkıp yürüyüş yapmıyorum.
Sonuç : KK ayaklarda şişkinliğe yol açar :19::19:
Çin takvimine rakip buldum :33: Biri kız diyor, biri erkek. Bakalım hangisi tutacak :52:
Neymiş o rakip bizde bakalım. Hep birlikte test edelim. :9::9:

anladımm canım saol açıklaman için :) 16. haftamda randevum olacak o zaman söyler muhtemelen doktorumuz. kendisi yapsa ne güzel olur, başka bir yere gitmeyi hiç istemiyorum :(

çok tedirgin oluyorsan git tabii, rahatlarsın en azından. ama şu da var hepimizin dengesiz, benim en başlarda sadece sabah kusmam vardı, gün içinde bulanıyordu ama kusmuyordum ama 2-3 haftadır günde en az 2 kes kusma oluyor ve hatta kusmamak için kendimi zorlamasam 3e 4e bile çıkabiliyor :(

rica ederim canım. kendi dr un yapmasa bile hastanenin bünyesinde yaparlar. dr un da yanında olur. benimki öyle olacakmış sormuştum.

Kızlaar akşama ikili testim vaaaar heyecanlıyımm:52: cinsiyetini de görebilir miyiz ki? Bebişim iyidir inşallah:16:

Back
X