• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Aralık Anneleri

park yatak almayı düşünüyorum bende ama bambudan vazgeçemiyorum heves aslında 5 6 ay için o kadar para verilir mi bilemiyorum :(

Canım kısa süre için o kadar paraya yazık bence daha bi sürü masraf var bizi bekleyen..kıyafetler, bezler, odası, arabasından tut ateş ölçere kadar yani... Hani ikinci çocuk olsa ilkinden kalma olur bazı şeyler ama bizi epey masraf bekliyor;) sepet beşik alacağım ben o yüzden ilk 6 ay nerde yattığını o da anlamaz zaten annesi :))

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım kısa süre için o kadar paraya yazık bence daha bi sürü masraf var bizi bekleyen..kıyafetler, bezler, odası, arabasından tut ateş ölçere kadar yani... Hani ikinci çocuk olsa ilkinden kalma olur bazı şeyler ama bizi epey masraf bekliyor;) sepet beşik alacağım ben o yüzden ilk 6 ay nerde yattığını o da anlamaz zaten annesi :))

çok kararsız kaldım ne zormuş yaa oda almayı düşünüyor musun canım o mobilya yataklardan atlıyormuş minnaklar :(

Burun kanamasi bendede oluyordu bide bende acayip kulak tikanmasi oldu sanki yuksek rakima cikarsinda tikanir ya aynen o sekilde surekli kulaklarim, gecenlerde dayanamadim gataya kulak burun bogaz dr una gittim, bir ton isitme basinc testi yapti birsey yok hamilelikten kaynakli olabilir diyip ilac vermeden geri gonderdi, sakiz cignememi soyledi hamile oldugun icin ilac yazamam dedi. Ama bu durum beni cok rahatsiz ediyor...

Günaydın canım; benim tansiyonum düştüğünde kulaklarım tıkanır, eğer aşırı düşmüşse de sonrasında göz kararması oluyor. Kulakların tıkandığında sen de br tansiyonuna baktır istersen. Çok geçmiş olsun.

park yatak almayı düşünüyorum bende ama bambudan vazgeçemiyorum heves aslında 5 6 ay için o kadar para verilir mi bilemiyorum :(

canım bencede 5-6 ay için bu kadar para verilmez evet çok güzel şık görünüyorlar ama fananay ın dediği gibi o kadar çok masrafımız olucakki bezi kıyafetleri, aylık kontroller özel doktora götürülmesi, puseti kaliteli oyuncakları, her çocuk anne sütü alamıyor maalesef bi mamada şuan en uygunu 30 tl, bunun gibi biçok masraf varken en uygun en işe yarar olanları almak daha mantıklı geliyor bana:)

Benim 6 yeğenin de mobilyada yattı atlayanını görmedim:) haşarıysa çocuk her yerden atlar bence :)

topicte araştırdım anneler yazmış mobilya beşiği değiştirdik park yatak aldık yazmışlar bilemedim ki :(

canım bencede 5-6 ay için bu kadar para verilmez evet çok güzel şık görünüyorlar ama fananay ın dediği gibi o kadar çok masrafımız olucakki bezi kıyafetleri, aylık kontroller özel doktora götürülmesi, puseti kaliteli oyuncakları, her çocuk anne sütü alamıyor maalesef bi mamada şuan en uygunu 30 tl, bunun gibi biçok masraf varken en uygun en işe yarar olanları almak daha mantıklı geliyor bana:)

ben odayı kesin düşünüyordum ayrıca bitane daha yatak odası için beşik park yataklar çok büyük küçük bi beşik düşündüm şimdi park yatakları araştırdım herkes çok kullanışlı yazmış 3 beşik alamam ki :(

ben odayı kesin düşünüyordum ayrıca bitane daha yatak odası için beşik park yataklar çok büyük küçük bi beşik düşündüm şimdi park yatakları araştırdım herkes çok kullanışlı yazmış 3 beşik alamam ki :(

Bende kızımda park beşik kullandım. 3 yaşına kadar yattı çok rahat ettim. Şimdi ona oda alıp ikizlerime yine park yatak kullanıcam. Bir tane kızımdan kaldı zaten bir tane daha alıcam. Daha yeni ayırıcaz kızımın odasını, inşallah problem yaşamayız.

kızlar beşik kosunda kesinlikle park yatak diyorum...şuan kızımda kullanıyorum çok menmunum,kardeşi doğunca kızıma genç odası alıp odasını ayırıcam kardeşi yatacak park yatakda ..çok pratik ve kullanışlı,üstelik zaten en geç 1-2 yaşında odasını ayırıyoruz ve baza alıyoruz çoğumuz o yüzden en iisi park yatak bencee

muayenemizi olduk geldik kızlar çok şükür herşey yolunda veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 2. kızımız geliyorrrrrr:52::52::52::52::52::52: topikteki erkek hakimiyetini bi nebze de olsa kıralım dedik:52::52::52: artık isim düşünebilirm..
17 cm 190 gr olmuş minik kızım. 5 gün kadar önden gidiyor şimdilik. burun kuruluğum için sprey verdi. gyno ferro sanola devam. extra vitamine şimdilik gerek yok dedi. kan sayımı için kan verdim bi de. sonra da mutlu mutlu geldikk :9::9::9:
Ayy canım hadi hayırlı olsun :) Darısı bize inş :16:

Biz de yarın gidiyoruz dr a... üçlü testimiz var :( İnşallah iyi çıkar bu sefer. Hani Amerikaya test göndermiştim ya, onda sorun çıktı iptal oldu. Amniyosentez de yaptırmayacağım. Umudum üçlüye kaldı. Tabi asıl umudum Rabbim... Hayırlısını versin.

Canım moralini yüksek tut. Testler net sonuç vermiyor. Bol bol dua et :54: Allah sana sağlıklı hayırlı evlat versin :)

Mide bulantim biteli bir ay olmustu neredeyse ama bugun ne olduysa sabah ve şimdi yine bulanıyor. ..
Bide bisey okudum tam icime dert oldu bebegi kalbi durursa bulanti olur diye bisi soyleyin içim rahatlasinn

Canım bende de mide bulantısı hiç olmadı neredeyse. Ben de araştırdım, mide bulantısının olmasının daha sağlıklı gebelik olduğu yazıyordu. Ama internet bilgisi, o söyledi, bu söyledi şeklinde biliyoruz. Hiç moralini bozma. Herkesin bünyesi farklıdır sonuçta. Bunlara takılıp stres yapıp üzme bebeğini :16:

kızlar beşik kosunda kesinlikle park yatak diyorum...şuan kızımda kullanıyorum çok menmunum,kardeşi doğunca kızıma genç odası alıp odasını ayırıcam kardeşi yatacak park yatakda ..çok pratik ve kullanışlı,üstelik zaten en geç 1-2 yaşında odasını ayırıyoruz ve baza alıyoruz çoğumuz o yüzden en iisi park yatak bencee

Bende kızımda park beşik kullandım. 3 yaşına kadar yattı çok rahat ettim. Şimdi ona oda alıp ikizlerime yine park yatak kullanıcam. Bir tane kızımdan kaldı zaten bir tane daha alıcam. Daha yeni ayırıcaz kızımın odasını, inşallah problem yaşamayız.

diyorum ki odası için dolap alıp park yatak mı alsam bi konuda süslemiş park yatağını güzel olmuş durun bulayım
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=626697 hıh bu iştee :) fikir istiyorum

merhaba kızlar aranıza yeni geldim inş. ben de aralık ayı annesi olcam ama malesf sezaryen olacağı için erken alınabilir sanırım bu da kasıma geçicek galiba:18:
Hoş geldin canım. SAğlıkla kucağımıza alalımda inş Allah biraz erken olmuş sorun değil.
Ankaradaki arkadaslar;
Bugun gimart outlet acildi icindede buyuk bir e-bebek magazasi var. Acilisa ozel her 150 tl alisverise 50 tl cek veriyor aninda kullaniyorsun.
Hemde tekstil urunlerinde %50 var ama kisa sure icinmis
Ben park yatagimi ve icinin uyku seti takimini alicam insallah 150 tl ceklede bi suru ihtiyacini tamamlarim diye dusunuyorum
Bu arada arabamizida aldik ihtiyaclar bir bir azaliyor:))
Güle güle kullanın arabanızı. Siz baya baya başlamışsınız.
kızlar merhaba,
bugün detaylı usg vardı dr gittik herşey yolunda çok şükür renkli usg ile bebeğimide gördüm yalnız doktor bebeğimin safra kesesinin sol tarafta olduğunu söyledi moralim bozuldu. bunun bi zararı olmadığını söyledi o şekilde yaratılmış herkeste aynı olmayabilir dedi beni biraz rahatlattı ama raporlara bakınca sanki kötü bişeymiş gibi safra kesesinin solda oluşu koyu renkli yazılmış baktıkça moralim bozuluyor. netten bakayım dedim ama bişey bulamadım konuyla ilgili başına böyle bişey gelen varmı
Canım doktorun çok önemli değil dediyse moralini bozma. Nette bazen her şeyi çok abartabiliyorlar. Hepsine inanmamak lazım. İstersen çocuk doktoruna danış birde içini rahatlatmak için.
iyi akşamlar.bugün kontrolümüz vardı .sağlığımız yerinde çok şükür..ama cinsiyeti tam öğrenemedik..dr göremedi çok uğraştı..kıza yakın ama emin olamıyorum 1 ay sonra netleşir dedi..ühüüü oğlum gibi 7-8 ay bekletecek mi acaba bu minişimde acaba ...:52:
Yok yok moralini bozma bekletmez belki. Sağlığınız yerinde ya elbet öğrenirsin. Biz bence meraktan çatlıyoz hamilelikten değil :1::1::1:
kızlar kaç kilo aldınız acaba? ben 3,5 kilo aldım 16 haftalık. bazı arkadaşlarımı görüyorum hem çok kilo almışlar hem de karnı fazla çıkmış bana göre sizde durumlar nasıl merak ettim.
Aç karnına sabah tartılırsam 3,50 kilo almış oluyorum. Gün içerisinde yemekten ve suları lıkır lıkır içtikten sonra tartılırsam 5 kilo almış görünüyorum. Ama aç karnına tartıldığımı sayıyorum :1::1::1::1: 17+4 üm bu arada:52::52::52:

diyorum ki odası için dolap alıp park yatak mı alsam bi konuda süslemiş park yatağını güzel olmuş durun bulayım
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=626697 hıh bu iştee :) fikir istiyorum

canım benim fikrim park yatak ve şifonyer al..odasını ayırınca genç odası tarzı bişey alırsın...
park yatakların süslüleri var zaten kubbeli y di benimki,net den modelleri araştır güzel şeyler var

Canım resim bende açmadı malesef göremedim. Evimizde zaten çocuk odası olduğu için şöyle yaptım ben, küçük bir halı perde ve kıyafet dolabı aldım. Odayı yerleştirdim ama kızım hep yanımızda yattı orayı oyun odası gibi kullandık.şu kreşlerde olan küçük kaykay ve salıncakda aldık odasına koyduk. Şimdi tam takım çocuk odası almayı düşünüyorum ben..

canım yiğenler 14 yaşında kuğulu parkıda duymuştum tamam orayada götüreyim.kıyamam sen esese gel haftasonu ben gezdireyim senii:)saolasınnn önerilerin için

hımmm harika bir fikir, gezmek değil de yemek için gelebilirimmmm... karakedi de bol tarçınlı X yerizzz.. ama beni 1 bardak kesmez en az 2 bardak haberin olsun:))) sonra kırım Y cisinde Y yerizzzz ben papağanı sevmiyorum, kırım daha güzel, yanında acı sosla da ohhhhh. papağanın yanındaki uğrak fırında satılan o meşhuuuur birşeyleri de çok özledimmmm:(( bir de oğluşumu tekneye bindirip adalarda tur atarsak değme keyfime:))

muayenemizi olduk geldik kızlar çok şükür herşey yolunda veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 2. kızımız geliyorrrrrr:52::52::52::52::52::52: topikteki erkek hakimiyetini bi nebze de olsa kıralım dedik:52::52::52: artık isim düşünebilirm..
17 cm 190 gr olmuş minik kızım. 5 gün kadar önden gidiyor şimdilik. burun kuruluğum için sprey verdi. gyno ferro sanola devam. extra vitamine şimdilik gerek yok dedi. kan sayımı için kan verdim bi de. sonra da mutlu mutlu geldikk :9::9::9:

hayırlı olsun elifcim:)

Biz de yarın gidiyoruz dr a... üçlü testimiz var :( İnşallah iyi çıkar bu sefer. Hani Amerikaya test göndermiştim ya, onda sorun çıktı iptal oldu. Amniyosentez de yaptırmayacağım. Umudum üçlüye kaldı. Tabi asıl umudum Rabbim... Hayırlısını versin.

Bizim doktorumuz 2 kere erkeğe benziyor ama emin değilim dedi, farklı bir doktor da kız gibi dedi..
Bakalım ne çıkacak :)

hayırlısı olsun cnaım. benim ikili test 1/4620 çıktı . üçlüm 1/430 çıkmış. gayet fazlaca risk var yani. ama hiç önemsemiyorum ben ikisini de.

çok kararsız kaldım ne zormuş yaa oda almayı düşünüyor musun canım o mobilya yataklardan atlıyormuş minnaklar :(

14 aydır mobilya yatakta yattı. hiç atlama teşebbüsü olmadı.

topicte araştırdım anneler yazmış mobilya beşiği değiştirdik park yatak aldık yazmışlar bilemedim ki :(

ben doğduğunda oda yapmadım. 16 ay bizimle park yatakta yattı. gayet memnundum. 17. ayda oda yaptık. ayırdık odasını. aynı gün park yatağı da kaldırdık ki bizim odada uyumak istemesin. o gün bugündür odasında uyur. telsiz kullanıyoruz. hiç atlamaya kalkmadı. park yataktan da çok memnundum, mobilyadan da memnunum. ancaaaak benim yatağım asansörlü ve yüksek. arkadaşımın yatağı asansör yukarıdayken bile oğlu minyon bir bebek olmasına rağmen çocuğun beline geliyor. atlamaya kalksa atlar, eğilse tepe üstü düşer o kadar alçak yatak. bu nedenle hiç yatıramadı. belis mobilyadan almıştı. derinliğine dikkat edin derim.

Kızlar EYMEN ismini biraz araştırdım da internetten tabi..malum internette bir çok yanlış anlam verilen isim de var İrem gibi, buğlem gibi, esila gibi fln...Eymenle ilgili şunları buldum daha evvel araştıran var mı yazdıklarım arasında uydurma bilgi var mı kızlar???

''Bir kadın sahabe ismi Eymen, Mekke savaşında ilk müslüman şehitlerden birinin adı Eymen, cennetin 7 kapısından biri Eymen kapısı, kelime anlamı çok talihli ,kısmetli hayırlı..''

Canım Eymen erkek ismidir. Peygamberimiz (s.a.v.) zamanında anneler çocuklarının isimleri ile anılırmış. Oğlunun ismi Eymen olduğu için Asıl adı olan BEREke ismi unutulup Ümmü Eymen yani Eymen'in annesi olarak anılmış. Aşağıda alıntıladım.

Cennetin kapısı 8 tanedir: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim..
Ümmü Eymen

Peygamber Efendimize dadılık yapmış ve “Annemden sonra annemdir” iltifatına mazhar olmuş mübarek kadın Sahabedir. Kendisi doğumundan itibaren Peygamber Efendimizin hizmetinde bulunmuş ve azad edilip özgürlüğüne kavuşturulduğu halde hizmetini devam ettirmiştir. Kur’an-ı Kerim’de ismi geçen tek Sahabe olan Zeyd bin Harise’ye eş, Üsame gibi kahraman bir İslam kumandanına anne olmuştur. Savaşlara katılmış ve bu sırada yaralıları tedavi, su taşıma ve durumu ağır olanları Medine’ye götürme gibi hizmetlerde bulunmuştur. Peygamber Efendimizin vefatından sonra Sahabeden büyük saygı ve hürmet görmüştür. Uzun bir ömür yaşamış ve Hz. Osman’ın (ra) halifeliğinin ilk yıllarında vefat etmiştir.

Peygamber Efendimiz hakkındaki, “Hiçbir vakit Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm açlık ve susuzluktan şikâyet etmedi -ne küçüklüğünde ve ne de büyüklüğünde-" müşahedelerine yer verilmiştir. Asıl adı Bereke’dir. Oğlunun ismine izafeten Ümmü Eymen lakabıyla anılmıştır.

İçin rahat etsin diye hocalara sorulanları da kopyaladım.
Değerli kardeşimiz;
TALHA : (Ar.) Erkek. 1. Zamk ağacı. 2. Talha b. Ubeydullah. İslam dinini kabul eden ilk on kişiden biri, cennetle müjdelenmiştir.

EYMEN : (Ar.) Erkek. 1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. 3. Eymen b. Hureym: Sahabedendir. Mekke´nin fethi sırasında Müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayetiyle ün kazandı.

Bu isimlerin çocuklara verilmesi uygundur.

İlave bilgi almak için tıklayınız:

Çocuklara isim verirken dikkat edilmesi gerekenler?...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Ben araştırmıştım kötü olarak hiç bir yerde bulamadım. Bulursan haberim olsun.

canım ben çalıştığım için kızımın babaannesinde park yatak var kuzeninden kalma 1 sene bile kullanmadılar yep yeni yani ama ben onu hiç sevmiyorum kızım uyuyor orda yatağına koyarken çok zorlanıyordum, evimizde daha önce paylaştığım bi sepet beşik fotosu vardı onu 2 ay kadar kullandık kendi yatak odamda , sonra kendi odasında normal bebek karyolası büyüyen falanda değil yandaki korkulukları kademe kademe kaldırıyosun ben karyolasından çok memnunum, şimdi onu kardeşi kullanıcak kızımada yine kuzeninin kullandığı büyüyen karyola var onu bizde kullanıcaz, böyle idare ettikten sonra kızlarıma takım oda yapıcam inşallah

günaydın kızlar,

canım çok saolasın.o zaman anıtkabir,kuğulu park,gençlik parkı,atakule ve atatürk orman çiftliğine gidelim.bunlar için öğretmen evinden gidicem nasıl başlıyım?

canım dün işten erken çıktım, sonra cepten de hiç bakmadım yazamadım sana. nasıl gideceğini tarif eden oldu mu, olmadıysa bi' haber çak anlatayım ben sana :34:

http://www.bebekbesik.net/yonca-bambam-mavi-sepet-besik.html

link vermek yasak değildir umarım bu beşik mesela 129 diyor çarşıda gezsen 100 tlye bulunur gibi idareten..:44:

bu güzelmiş canım, benim annemin evinde de var bundan, torunlar geldiğinde uyusunlar diye. çok rahat kullanımı. ben hamak gibi anladım da onunla nasıl rahat edecek diye kafamı baya kurcaladı :9:

kızlar sizden koptum :( bi taraftan klimacıları arıyorum 5 ay önce biz ev değiştirmiştik doğal olarak o zaman klima ihtiyacımız yoktu salak gibi taktırmadık :31: şimdi yanıoz taktıralım dedik 15 gündür gelecekler artık aradım bigüzel kalayladım :20::20: üstüne kaskocum arıo kaskonuz bitti nasıl yapıcaz die iyice zıvanadan çıktım bugün birilerini boğazlayabilirim :30::30:

sakin sakin :) sen ankara'da değil miydin canım ya, yanlış mı hatırlıyorum? ankara'da klimaya pek ihtiyaç olmaz aslında :40:

Ankaradaki arkadaslar;
Bugun gimart outlet acildi icindede buyuk bir e-bebek magazasi var. Acilisa ozel her 150 tl alisverise 50 tl cek veriyor aninda kullaniyorsun.
Hemde tekstil urunlerinde %50 var ama kisa sure icinmis
Ben park yatagimi ve icinin uyku seti takimini alicam insallah 150 tl ceklede bi suru ihtiyacini tamamlarim diye dusunuyorum
Bu arada arabamizida aldik ihtiyaclar bir bir azaliyor:))

yaa keşke ramazan gelmeden haberimiz olsaydı, şimdi iftar da geç oluyor hayatta gitmez benim adam :9: bakalım belki haftasonu kandırıp götürürüm, yavaş yavaş başlayalım diyoruz biz de.

hımmm harika bir fikir, gezmek değil de yemek için gelebilirimmmm... karakedi de bol tarçınlı X yerizzz.. ama beni 1 bardak kesmez en az 2 bardak haberin olsun:))) sonra kırım Y cisinde Y yerizzzz ben papağanı sevmiyorum, kırım daha güzel, yanında acı sosla da ohhhhh. papağanın yanındaki uğrak fırında satılan o meşhuuuur birşeyleri de çok özledimmmm:(( bir de oğluşumu tekneye bindirip adalarda tur atarsak değme keyfime:))

hayırlı olsun elifcim:)

hayırlısı olsun cnaım. benim ikili test 1/4620 çıktı . üçlüm 1/430 çıkmış. gayet fazlaca risk var yani. ama hiç önemsemiyorum ben ikisini de.

14 aydır mobilya yatakta yattı. hiç atlama teşebbüsü olmadı.

ben doğduğunda oda yapmadım. 16 ay bizimle park yatakta yattı. gayet memnundum. 17. ayda oda yaptık. ayırdık odasını. aynı gün park yatağı da kaldırdık ki bizim odada uyumak istemesin. o gün bugündür odasında uyur. telsiz kullanıyoruz. hiç atlamaya kalkmadı. park yataktan da çok memnundum, mobilyadan da memnunum. ancaaaak benim yatağım asansörlü ve yüksek. arkadaşımın yatağı asansör yukarıdayken bile oğlu minyon bir bebek olmasına rağmen çocuğun beline geliyor. atlamaya kalksa atlar, eğilse tepe üstü düşer o kadar alçak yatak. bu nedenle hiç yatıramadı. belis mobilyadan almıştı. derinliğine dikkat edin derim.

Canım resim bende açmadı malesef göremedim. Evimizde zaten çocuk odası olduğu için şöyle yaptım ben, küçük bir halı perde ve kıyafet dolabı aldım. Odayı yerleştirdim ama kızım hep yanımızda yattı orayı oyun odası gibi kullandık.şu kreşlerde olan küçük kaykay ve salıncakda aldık odasına koyduk. Şimdi tam takım çocuk odası almayı düşünüyorum ben..

canım benim fikrim park yatak ve şifonyer al..odasını ayırınca genç odası tarzı bişey alırsın...
park yatakların süslüleri var zaten kubbeli y di benimki,net den modelleri araştır güzel şeyler var

Ben odayı çoookk beğendim :) :)

hepinize çok teşekkür ederim fikirlerinizle karar verdim sanırım
ilk bebek olduğu için odası olsun istiyorum bebek odası alacağım bide park yatak ,yatak odası için küçük boyutlu park yataklar var mı böyle 1 2 yaşına kadar yatabileceği acaba ??

Back
X