Kızlar EYMEN ismini biraz araştırdım da internetten tabi..malum internette bir çok yanlış anlam verilen isim de var İrem gibi, buğlem gibi, esila gibi fln...Eymenle ilgili şunları buldum daha evvel araştıran var mı yazdıklarım arasında uydurma bilgi var mı kızlar???
''Bir kadın sahabe ismi Eymen, Mekke savaşında ilk müslüman şehitlerden birinin adı Eymen, cennetin 7 kapısından biri Eymen kapısı, kelime anlamı çok talihli ,kısmetli hayırlı..''
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canım Eymen erkek ismidir. Peygamberimiz (s.a.v.) zamanında anneler çocuklarının isimleri ile anılırmış. Oğlunun ismi Eymen olduğu için Asıl adı olan BEREke ismi unutulup Ümmü Eymen yani Eymen'in annesi olarak anılmış. Aşağıda alıntıladım.
Cennetin kapısı 8 tanedir: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim..
Ümmü Eymen
Peygamber Efendimize dadılık yapmış ve Annemden sonra annemdir iltifatına mazhar olmuş mübarek kadın Sahabedir. Kendisi doğumundan itibaren Peygamber Efendimizin hizmetinde bulunmuş ve azad edilip özgürlüğüne kavuşturulduğu halde hizmetini devam ettirmiştir. Kuran-ı Kerimde ismi geçen tek Sahabe olan Zeyd bin Hariseye eş, Üsame gibi kahraman bir İslam kumandanına anne olmuştur. Savaşlara katılmış ve bu sırada yaralıları tedavi, su taşıma ve durumu ağır olanları Medineye götürme gibi hizmetlerde bulunmuştur. Peygamber Efendimizin vefatından sonra Sahabeden büyük saygı ve hürmet görmüştür. Uzun bir ömür yaşamış ve Hz. Osmanın (ra) halifeliğinin ilk yıllarında vefat etmiştir.
Peygamber Efendimiz hakkındaki, Hiçbir vakit Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm açlık ve susuzluktan şikâyet etmedi -ne küçüklüğünde ve ne de büyüklüğünde-" müşahedelerine yer verilmiştir. Asıl adı Berekedir. Oğlunun ismine izafeten Ümmü Eymen lakabıyla anılmıştır.
İçin rahat etsin diye hocalara sorulanları da kopyaladım.
Değerli kardeşimiz;
TALHA : (Ar.) Erkek. 1. Zamk ağacı. 2. Talha b. Ubeydullah. İslam dinini kabul eden ilk on kişiden biri, cennetle müjdelenmiştir.
EYMEN : (Ar.) Erkek. 1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. 3. Eymen b. Hureym: Sahabedendir. Mekke´nin fethi sırasında Müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir. Hadis rivayetiyle ün kazandı.
Bu isimlerin çocuklara verilmesi uygundur.
İlave bilgi almak için tıklayınız:
Çocuklara isim verirken dikkat edilmesi gerekenler?...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Ben araştırmıştım kötü olarak hiç bir yerde bulamadım. Bulursan haberim olsun.