2014 Aralık Anneleri

kızlar kgokce kgokce nin arkadaşı ütüye gelecekti sanırım ondan girmio olabilirr

buarada ben bgn cok mutsuzum ya aşırı gerginim .. insanlar ne ilgisiz .. yalandan nasılsın bebek nasıl diolar ya off .. kendimi motive edecek seylerle ugrascam haftasonu yıkama ütüleme gibi :p kitap okurken bile uyuyakalıorum ya poooff
canim ara ara ban da öyle bir mutsuzluk,bezmislik geliyor.Su zamanlari bir atlatsak diyorum bazen.Benim bebis bu saate kadr cok az kipirdadi sanirim artik hp uyuyolar ve yerleri daraldi.Arada bi ayagini cikariyo sagolsun burdayim dercesine.:KK51:Su kkyi da sevemedim bi sarjimi emiyo resmen.Sarj basinda oturmaya biktim.

bızım kapı susumuzde hazır kızlarrr:nazar::KK36::KK36::KK36:
Eki Görüntüle 1295981
Ayy cok begendim ben yaaa harika olmus:KK9:.cok farkli.Ismi de degisikmis bebisin anlami ne canim???

Spinal ve epidural sezeryanin farki ne acaba? Dün gece size su gelmesi olayini sordumya.Gece rüyamda hep suyum geldi,dogurdum durdum sabaha kadar.:confused:Saka bi yana ben iyice tirsmaya basladim.Kafayi yiyorum yavastan korkudan:cry:Doktora gidince sezeryan istesem diyorum.Bu korkuyla nasil doguracam ben.Allah'im yardim et.

canim ara ara ban da öyle bir mutsuzluk,bezmislik geliyor.Su zamanlari bir atlatsak diyorum bazen.Benim bebis bu saate kadr cok az kipirdadi sanirim artik hp uyuyolar ve yerleri daraldi.Arada bi ayagini cikariyo sagolsun burdayim dercesine.:KK51:Su kkyi da sevemedim bi sarjimi emiyo resmen.Sarj basinda oturmaya biktim.

Ayy cok begendim ben yaaa harika olmus:KK9:.cok farkli.Ismi de degisikmis bebisin anlami ne canim???

sagol canım bende cok begendım :KK68:ısmımızde en bastan berı buydu ben cok begenıyorum anlamıda cok hosuma gıdıyor anlamı:. Fazilet. 2. Seçkin olma vasfı. 3. Olgunluk. elBera' b. Azib: Ashabdandır.

kızlar kgokce kgokce nin arkadaşı ütüye gelecekti sanırım ondan girmio olabilirr

buarada ben bgn cok mutsuzum ya aşırı gerginim .. insanlar ne ilgisiz .. yalandan nasılsın bebek nasıl diolar ya off .. kendimi motive edecek seylerle ugrascam haftasonu yıkama ütüleme gibi :p kitap okurken bile uyuyakalıorum ya poooff
bıtek kendım sanıyordum demek sende benım moddasın, bı sebep yok ortada ama bı mutsuzluk hakım :(

Spinal ve epidural sezeryanin farki ne acaba? Dün gece size su gelmesi olayini sordumya.Gece rüyamda hep suyum geldi,dogurdum durdum sabaha kadar.:confused:Saka bi yana ben iyice tirsmaya basladim.Kafayi yiyorum yavastan korkudan:cry:Doktora gidince sezeryan istesem diyorum.Bu korkuyla nasil doguracam ben.Allah'im yardim et.

evlenmeyi de bilmiyoduk öğrendik, bu da öyle bişey olacak bence. ama bu o kadar kontrollü olur mu bilmiyorum

dependlerden migrosta var online satış sitesinde. eve getiriyolar migros onlinedan alınca. tabi sadece o gelir mi denemek lazım

Kizlar yarin günü birlik d.bakir merkez e gitmeyi düşünüyorum malum ilçede imkanlar kisitli alisveris yapmam lazim. Bi buçuk saat suruyo gidiş toplamda uç saat nasi yapsam bi fikrinizi alayim ya bir şey olur mu ki? gitsem mi gitmesem mi kararsiz kaldim

selamlar kızlar... herkescikler iyidir inşallahhh... benimde bugün arkdaşm gelmişti onla oturduk lafladık getirdiği leziz şeylerden yedik :) böyle arkadaş herkeseee versin allahım... yiyeceğni içeceğni almış gelmiş oda yetmez gibi mutfağı temizledi sildi süpürdü gitti :) hatta ayarlayalım da bebiş için de geleyim ütüye yerleştirmeye dedi.. ama kıyamamm ben .. zaten biri gelsin oturtup laflama derdindeyim eeee işe de gitmeyince böyle bişey oldu bende... konuşmaya açım adetaaa ;) şimdi geçmişi okuyayım geleyim yanınıza... bu arada yeni bebişimiz olmuş gonulll gonulll allahım analı babalı büyütsün bacımmm

Selam arkadaslar .. Bugun baya atraksiyonlu bi gunu geçirdik .. Hastanemizi değiştik yeni Dr .u sevdim cok şükür . Fıstığımın Kilosu 2200 , boyu 52 cm cıktı Dr şaşırdı uzun bi kız olacak dedi .. Neyse artık nts bağlayalım dedi . Onuda yaptık ben hiç hısetmesem de sancı cıktı .. Grafikte gösterdi . Serum bağlayıp , tekrar nts yapalım dedi . Neyse 2 serum yıycez dıye odaya yattım .. O arada dr sancıda var vajınal muayene yapalım dedi korkulu rüyam olan bu muayene gerceklestı yani .. Dr cok rahatlatacak sekilde konustu ve oldu bitti . Cok korkutucu cok can yakıcı değil korkutmayın kızlar kendinizi . Bide artık hazırlıklı gitmek lazım . Cok şükür hazırlıklıydım kıl tüy yönünden Zaten oraya bakıp yapmıyor .. Elle işi bitiriyorlar . Odadan cıktı Dr eşim gelince bi duygusallastım azcık ağladım bi anda olunca .. Serumlardan sonra tekrar nts gırdım ve sancı düşük cıktı normale donmuş zaten iki sonuca bakınca farkı bizde anlıyoruz . Böyle hareketli bi gündü yani eve geldik şimdi . Ben bugun çarşı pazar gezdim oyle Dr a geçtim belki yordugum için oldu , evdede artık eskisi gibi gezıbmıycem valla . Çantayı da hazırlamayı unutmayın
dimi yaaa benimde 5.aydan beri kasıklarım ağrıyor diyeee anlamıyordum nst de çıkmış tı 10 gün önce sancı ama makul değerlerdeydi diye bişey yapmamıştı dr ... ama hazır olmak gerekkk az kaldı azz...

gelelim bizim randevuyaaaa.. öncelikle vajinal muayene yapmadı, boşuna kıl tüy uğraşmışım, haftaya bakcakmış alttan. Artık benim kontroller haftada bire düştü. usg ile baktı, minişim 51 cm, 3250 gram olmuş maşallah.:nazar: haftasına göre yine önde dombili :) doktor bu defa doğumdan bahsetti epey.. dedi ki mehtap sen çok kilo almadın (aslında aldım), vücudunda şişlikler oluşmadı, ben normal doğum düşünüyorum senin için dedi. ama senin ne istediğin çok önemli dedi. ben de normal istiyorum dedim. yine de doğum şekline bebek karar verecek, o an belli olacak dedi. bebek iri olduğu için aç kalmamalıymışım, miden hiç boş olmasın ara ara bi şeyler atıştır hep dedi. sırt ağrılarımı sordum, yerini gösterdiğimde mide ya da gaz ağrılarından kaynaklanıyor olabilir dedi. eğer ağrı olan yere sıcak uyguladığında ya da masaj yaptığında rahatlıyorsan kas ağrısıdır dedi. yapacak pek bi şey yok dayancaz yani. nst'ye girdim, önemli bir sancı çıkmadı. yakın zamanda bir doğum gözükmüyomuş. ama yine de her an her şey olabilir, bunlar bize fikir verir ama hiçbir zaman garanti değildir dedi. kanama olursa, üstten başlayan şiddetli bir rahim ağrısı olursa, suyun patlarsa hemen gel dedi. ama en önemlisi bebek hareketleriymiş kızlar, bunu defalarca söyledi. tabi ki bu haftalarda yerleri daralıyo eskisi gibi şiddetli vuramaz ama hareketleri çok önemli, takipte olmalısın dedi. bunları belki size de fikir verir, sorularınıza cvp olur diye bu kadar detaylı anlatıyorum. genellkle son haftalarda kilo alımı yavaşlıyomuş bebeklerin ama benimki bu hızla devam ederse benim bünye için bir beden büyük olurmuş, yani normal doğum hayal olabilir o durumda. minyon biriyim çünkü. başkaaaaa..... bol su içmeliymişim ve bol yürüyüş yapmalıymışım. enseden aniden vuran şiddetli bir baş ağrısı, görüş bulanıklığı, gözde uçuşan bi şeyler, ani tansiyon yükselmesi olursa hemen doktora gidiyoruz. gebelik zehirlenmesi belirtileriymiş bunlar. çok önemliymiş. böyle işteeee.. arkası haftaya perşembe :)
haydi güzel haberlerle gel daima bacım.. bizimde 10 kasımda :KK66: artık her pazartesi gidecezzz acaba çatı olayına bakarmı tamamm tedarikli gidiyoz ama işte ne bilem psikolojimide hazırlayayım azcık :)
Hatunlar 34+4 de spinal dogumla saat 19.30 da kizim dogdu.suan iyiyz.yarin taburcyz ins.
maşallah bacım ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN....
gonull nasıl oldu ya ne ara dogum oldu. hayırlı güzel bebişinle günleriniz olsun inş.

gelelim nerdeydinn , şaka yahu bebişler olunca bulusuruz
bence deee buluşuruz inşlh

kızlar , bebişime ilk yaptıgım kıyafeti göstereyim başka da bişey yapamadım zaten. Bu da esprili bir ip oldugu için düz orerek yapabiliyorum diye. Sizce nasıl olmuş. Kabarık olduğu için düğmeleri bu şekilde seçtim ve bugün düğmelerin yaptım. Sonunda bittiiiii. :KK69::anneadayı:

nasıl olmuş merak ediyorumm
ellerine sağlık çok cici azcık daha örsenn al sana astronot tulum oluyorr.. benimde bekarken ördüklerim varrr annem getiricek gelince... ama ben hep kız şeyi örüyordummm kırmızılı falannn annem olsun getirim giydir ;) dedi

Ya kizlar ben dogumu düsündülce sacma sapan seyler geliyo aklima ya:110:
Kafayi mi yiyom acabao_OSimdi uyuyorum ya mesela diyorum ki suyum gelse bu yatagi atmak zorunda kalacaz.Altima naylon mu sersem su gecirmez alez mi alsam diyom:KK1:Annem de diyo kafayi mi yedin kizim nerden geliyo aklina bunlar diyo.Hamilelik psikolojimi bozdu iyice...
aynını bendeee yaşadım helede dün raziyesilyayla raziyesilyayla nın kuzenin başından geçen hikayeyi anlattığndan beri gece kaç kez kendimi kontrol ettim altıma etmişmiyim ıslanma var mı diyeee???
bizim yatağmız kendisinden alezli ama bende ekstradan alez alcammm;) bebişe alez aldık amaaa kendime almamm gerek asıl :)

şu an 74 üm. ama benim kalçam pek yoktur. pantolonlarımı falan üst bedenime göre bir beden küçük alırdım mesela. ama yine de l bedeni sıktı. daha doğrusu popo kısmı değil de üst kısmı sıktı. tam da dikiş yerine denk geliyo orası. sezeryan olacağım için ben kullanamam :KK43:
hımmm anladımm bacımmm haklısın

Canım epiduralde omurilik zarına katater takılarak ilaç gerektiğinde enjekte ediliyor, spinalde ise şlaç direkt omurilik sıvısının içine veriliyor. Spinalin uyuşukluk süresi daha uzun sürüyor. 4-5 saat belden aşağın kütük gibi oluyor, dolayısıyla en ağrılı dönemi uyuşuk geçirmiş oluyorsun. Ben spinal oldum. Epiduralde bu kadar uzun süre uyuşukluk olmuyor diye biliyorum.

Gunaydin kizlar acaba tuhaflik bendemi kilo almiyorum almiyorum bir gunde 1 kilo aliyorum aslinda cok kilo almadim problem degil almamda ama neden boyle oluyo bilen varmi
benimde öyle oldu asm de ki hemşire de kanımı alınca çok hızlı dolunca şişeler kan basıncının aşırı fazla olması kan hacmini artırdığından kütlemize ağırlık olarak yansıdığını söylediler.. yağ et değildir yani kan dan o kilo kandan ;)

günaydın kızlar,

dün mobilyalarımız geldi şükür :) kardeşimle kuzenimi çağırmıştım sağolsunlar odayı bir güzel temizlediler, mobilyayı da sirkeli suyla sildik. sabah pencereyi açıp çıktık havalansın diye ama öyle aşırı bir koku da yok ona sevindim.
bu arada bu mobilyalar mağazada bu kadar büyük görünmüyordu ya eve bir geldi kocaman kocaman hepsi :KK48: odaya büyük diyordum küçücük kaldı resmen
bizimkide öyle olduu odası kutu gibi kaldı ee tüm karyola dolap şifonyer raf ve de sandığını alınca odamız küçücük kaldı :)

kuzum watsons da fiyat neydi ve kaçlıydı şimdi baktım var bikaç yerde ; benim gibi almayanlar için link atıorum;

http://www.hepsiburada.com/liste/mi...n=0&sortBy=lastAllTime&c=Oyuncak&Id=34676&r=0

http://www.e-bebek.com/milkway-tek-kullanimli-lohusa-kulodu_MLK-90152

bi de deneyimli annelere sorum şu bu kullan atlara ped takılıo di mi kagıt gibi yırtılmaz bi de rahat mı ben komun bokserlarıyla geçirdim hamişliği hep şimdi 42 beden aldım yine onlardan hafif yüksek bel hastaneye de onlardan götürmeyi planlıorum ne dersiniz..çok mu kanama olur bi de o hasta bezleri cidden lazım mı aklım cok karısık
watsons daki 7 li paketlerde ve 3.5 tl idi bacım... diğerleri pahalı azcuk ;)

depend.den numune iste canım ben öle yaptım onu götürücem gayet rahat
bu numune olayını taaaa 20 gün oldu galiba 20 gün önce burda paylaştık bir çok annişde bende istedik ama depend den ne gelen var ne gidennn... bize yollaamdılar ya hu hep evdeyiz hani ;)
huhuuuuuu kuzucum geçmiş olsun Rabbim hayırlısıyla saglıklı doğum nasip etsinn heyecanlanıorum siz yazdıkça ya çantam hazır diil ağlamak istiorum :eek::eek:
benim de hala hazır değilll yaaa çantaa olayı... zaten içimden en geç ben doğuracam gibime geliyor ;)

Hayırlısı olsun canım. ÜZülme sakın kritik haftaları atlattın çok şükür. Haberdar et bizi. Rabbim yardımcın olsun.

Güle güle kullanın. Ne güzel geldiği gibi silip temizlemişsin. Bizim ananemiz ve teyzemiz çok yoğundu bu hafta bir gelip temizleyemediler :KK12: Doğurucam yakında hiç birşeyimiz hazır değil. Bak yine sinir oldum. Allah'tan izne çıkıyorum da hafta içi toparlarız artık.

Canım atayım resimleri ama düzen kurulmadı boş mobilya :KK48::KK48: ASıl halımız duvar kağıdımız perdemiz ile birlikte çekmek lazım ama temizlensin yerleşsin ondan sonra asıl fotolar gelecek. :KK48::KK48: Eki Görüntüle 1295655 Eki Görüntüle 1295654
mobilyalarımız çok çok benziyorrrr ;) güle güle kullan bacım sende
canımm cok teşekkür ederimm bence bütün kk bi numune istemeliiiii kızlaaaaar kulak verinn ..
istedikte ne oldu hala gelecekkk birde 15 günde elinizde yazıyor du

Kızlar haftaya cumaya sezeryan günü verdi doktorum, çok heyecanlıyım ya :)
yaaaaa haydi hayırlısıyla gelsin bıdıklarınnn bacım ;)
kizlar ben hala dogurmadim. eve yeni geldim aksamda 1 doz ciger gelistirici yapilicak bide yarin sabaha. erken dogumu onlemek icin nidilat lazim ama piyasada yok bulamıyoruz doktorumda bende saga sola haber saldik ariyoruz. sabahtan beri 4 kere nstye girdim icim cikti yorgunlujtan artik. alttan muayenedede normal doguma uygunsun dedi ebemle hemseri ciktik bide sagolsun epey ilgilendiler.simdi evde dinleniyorum. istanbulda nidilat elinde olan varsa iletişime gecelim. acil lazım muadili ilac verdi ama cok fena carpinti yapıyo.
bacımmmmmm ne oldu yahu daha dün yazıştık aynı günüz diyeee... seni böyle okuyunca inannn kasıkalrım ağrıdı iyimisin şimdi???
amannnn yorma kendini bişeymi yaptın da oldu yoksa tamamen bebişin isteğiylemi oldu bu kasılmalar yaaa.. çok çok şaşırdımmm heyecanlandım inann.... allahım en hayırlı zamanda gelmesini nasip etsin de benim daha bir çantam bile hazır değillllllll ben burda çene çalıp arkdşlarla misafircilik yapıyozzz yaaa ayyyy...
kimyager25 kimyager25 bacım şimdi iyisin di miii

benimde öyle oldu asm de ki hemşire de kanımı alınca çok hızlı dolunca şişeler kan basıncının aşırı fazla olması kan hacmini artırdığından kütlemize ağırlık olarak yansıdığını söylediler.. yağ et değildir yani kan dan o kilo kandan :KK66:

bizimkide öyle olduu odası kutu gibi kaldı ee tüm karyola dolap şifonyer raf ve de sandığını alınca odamız küçücük kaldı :)

watsons daki 7 li paketlerde ve 3.5 tl idi bacım... diğerleri pahalı azcuk :KK66:

bu numune olayını taaaa 20 gün oldu galiba 20 gün önce burda paylaştık bir çok annişde bende istedik ama depend den ne gelen var ne gidennn... bize yollaamdılar ya hu hep evdeyiz hani :KK66:
benim de hala hazır değilll yaaa çantaa olayı... zaten içimden en geç ben doğuracam gibime geliyor :KK66:

mobilyalarımız çok çok benziyorrrr :KK66: güle güle kullan bacım sende
istedikte ne oldu hala gelecekkk birde 15 günde elinizde yazıyor du

yaaaaa haydi hayırlısıyla gelsin bıdıklarınnn bacım :KK66:
bacımmmmmm ne oldu yahu daha dün yazıştık aynı günüz diyeee... seni böyle okuyunca inannn kasıkalrım ağrıdı iyimisin şimdi???
amannnn yorma kendini bişeymi yaptın da oldu yoksa tamamen bebişin isteğiylemi oldu bu kasılmalar yaaa.. çok çok şaşırdımmm heyecanlandım inann.... allahım en hayırlı zamanda gelmesini nasip etsin de benim daha bir çantam bile hazır değillllllll ben burda çene çalıp arkdşlarla misafircilik yapıyozzz yaaa ayyyy...
kimyager25 kimyager25 bacım şimdi iyisin di miii
canim tamamiyle kendi keyfi tesadüf eseri farkettim kasilmalari. allahtan esim daha ise gitmemisti. benim cantam falan hersey hazir dün yatagida hazirlandi bizimki aşka geldi heralde :KK46:

kızlar merhaba okuyorum burdan bebiş kilolarınızı benim oğlan tosun galiba dün kontrolde 3,500 kilo boy 51 cm çıktı ne bu böyle ben doğurcam galiba baş,uyluk kemiği, karın falan hepsi 40. haftada gösteriyo usg. Zaten suyun falan gelebilir heran dedi nasıl böyle 3 hafta önden gidebiliyo ki?
maşallah de bacım.. kendi kendine nazar edecen maazallah...
bu arada 37. haftada abir arkdşm sezeryanla doğdu bebeğine doktoru 4000 grm dedi durdu en son usg de 4125 çıkmıştı bir doğdu 3500 lerde yani usg de nedense hep atıyor fazladannnn o yüzdennn ben daha tedirgin oluyom bizim daha 2120 lerdeydiii bakakk bu hafta kaç diyecekk doktor.. bizimde boyu uzunn karın ufak kafada eh işte boyu hepsinden önde gidiyor mantık dışı gibi ya bakalım ne olacak...

@esr06 , kgokce kgokce nerelerdesiniz kızlar bugün sesiniz çıkmadı hiç ses verin :)
di mi ya yerimiz belli mi oldu abcım.. @esr06 sanırım cuma cuma çankaya sosyete pazarınamı gitti benim arkdşm geldi oh oh yedik içtikkk işler yaptıkk ;)
arkadaşım az ye az diyorrr :) nerdeyse yanında geğiriyordum o dereceee :oops::oops::oops::oops:

evet katılabiliyormuş canım. kayıt yaptırmanıza gerek yok diyo. yer sıkıntısıda yokmuş. mehtup'ın attığı linke tıkla bak isteren. facebboktan yorum yazsan yeterlimi diyodu öyle bişey. ama gerek yok sanırım. herkes katılabiliyor.

HASSAS ANNE BURSA BULUŞMALARI

Hassas Anneler Bursa Acıbadem Hastanesi’nde Buluşuyor

10 Kasım Pazartesi 13:00-15:30 Bursa Acıbadem Hastanesi

13.00 -13.30 Hassas Anneler tanışıyor
13.30-13.40 Açılış Konuşması – Ece Kumkale
13.40-14.10 0-6 yaş çocuklarda sağlıklı beslenme ve gelişim- Çocuk Hastalıkları Hekimi Dr. Ahmet Memeşa
14.10-14.30 Dr. Ahmet Memeşa ile Soru Cevap
14-30-15.30 Annelerin Hassas olduğu konular: Çocuklarımızın bilişsel, sosyal, fiziksel ve psikolojik gelişimini nasıl destekleyebiliriz? Nelere dikkat etmeliyiz? Hangi konularda Hassas olmalıyız? –Ece Kumkale

Seminer ve etkinlik ücretsizdir. Tüm anne ve babaları bekliyoruz. Etkinlik çocuksuz olacaktır. ACIBADEM HASTANESİNDEKİ ETKİNLİĞE KATILMAK İÇİN MESAJ ATMANIZA GEREK YOKTUR, HERKES KATILABİLİR. Burada yer sorunumuz yok.
Kesin gelebilecekler lütfen yorum olarak geleceğinizi yazın ki hazırlık yapalım.
Bursa'daki Hassas Anneler lütfen paylaşa basıp paylaşalım ki Bursa'daki tüm Hassas Annelerin haberi olsun. Şimdiden teşekkürler.
Bursa'daki Annelerle buluşacağım için çok mutluyum.
bizde ankarada istiyozzzzz ;) kızlar gidenlerden notlar alırsanız yazın bize de allahasen :):KK5::KK5::KK5:

aynenn bacımmm ;)
sana ne olduuu ne mutsuzluğu docan mı bişey yaptıı.. bak ya ne mutsuzluğuuu daha mutsuz olacağmız zamana var (memişlerimiz yara olunca mutsuz oluruzz :) :) inşallah olmaz daa ) heyyyyy ne olduuuuuuu

bızım kapı susumuzde hazır kızlarrr:nazar::KK36::KK36::KK36:Eki Görüntüle 1295981
çok güzellll isminin anlamı ne bacım.. çok güzelmişş

Alıntı yapamıyorum.Hepiniz sağolun kızlar iyi dilekleriniz için. Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin
aminnnnnnn bacımmm

canim tamamiyle kendi keyfi tesadüf eseri farkettim kasilmalari. allahtan esim daha ise gitmemisti. benim cantam falan hersey hazir dün yatagida hazirlandi bizimki aşka geldi heralde :KK46:
yapma yaaa ... aman iyisin di mi şimdi...
herşeyi hazır olunca demek bi gelmesi kalıyorrr .. senin bebiş önden mi gidiyor tam gününde mi kg mı kaçtı bu gün ne çıktı ki bacımm.. bizimde 10 kasımda muayene.. çatı olayı zor mu :(

Back
X