2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
Kizlar bisey sorcm size oglum 2390 gr dogmustu.1. ay 1000 gr, 2. ay 1600 gr, 3. ay 700 gr almisti. 28 eylülde 4. ayimiz bitiyor ve su an 6150 gr. Son on gundur istahsiz sütü zorla veriyorum nerdeyse normalmi acaba ya?sizde de iştahsızlık oluyor mu? Boyu 63 cm kafa cevresi de 41.5 cm di.

Bence kilo alimi boyu herseyi yerinde sevinmelisin. Ben de kizin bu ay kilo alsin, sutum bitmesin istiyorum

Arkadaslar gunaydinnn..... esimle oturdk saatlerce evliligimizi nasıl kurtaririz diye kafa yorduk. Bazi kararlar aldik. Pisman olduğunu soyledi. El kaldirdigi icin utandigini, alkollu olsam onun etkisindaydim derdim ama degildim nasil yaptim bilmiyorum o yuzden daha da cok utaniyorum. Telafi edecegim her seyi dedi. Ben de soz de.affetmek zorunda kaldim. Icten affedemedim onu Allah affetsin, hesabimizi diger tarafta verelim artik. Kizim da huysuz ve kilo alimi bu ay az gibi 10 gun sonra kontrolumuz var. Suti arttiran çay formulleriniz var mi

Çok sevindim canım barışmanıza.kızın için özellikle Sevindim sen içini ferah tut artık rahatla huzurlu olduğunuz sürece kızın da huzurlu olur sütün de artar bitmez olumsuz düşünme sakın ozaman azalır asıl.

Canım ben valla bazen dayanamıyorum söylüyorum bir seyler ve gercekten de söyleyemediğim zamanlarda asırı daraliyorum benim kv deler de o kadar gorgusuzler ki anlatamam yani oyle zengin gorgusuz de degil yani yokta öyleler her seyimiz var biz söyle iyiyiz boyle güzeliz allahım çıldırıyorum bügünde bize gelecekler yine ya sabır çeker dururum artık. Babam sırf ailesinin gorgusuzlugu yüzünden esimle evlenmemi pek istemiyordu ama esim cok iyi biri Allah'tan hiç onlar gibi degil. Babam araba aldı yeni audi a6 onu kıskanıyorlar simdi bizim oğlan da audi alacak diyor dedim hayırlı olsun :)))))
Ay hepsi mı aynı olur ya. Bugün daha rahat davrandım :)

Sabun Bloncukları

Bebeğiniz doğduğundan itibaren oynayabileceğiniz harika bir oyun sabun baloncukları ile oynamak. Tamam belki ilk 40 gün baloncukları algılamakta zorluk çekebilirler.

Sabun baloncukları hazırlayıp ona doğru üfleyin. Ancak baloncukların çok sulu (patladığında suları fışkırmasın diye) olmamasına dikkat edin.

Bu oyun bebeklerin birçok duyusunun aynı anda gelişmesi için faydalıdır. Gözleri ile takip eder, dokunmaya çalışır, annesinin hareketlerini ve seslerini inceler vs.

İlk aylarda baloncukları gözleriyle takip eden bebek, el kol hareketleri geliştiğinde onları yakalamaya çalışacaktır. Balonların patlaması onu şaşırtacak, eliyle temas etme-patlama ilişkisi arasında (sebep-sonuç ilişkisi) kurmasına yardımcı olacaktır.

ALINTIDIR

Ritm Geliştirme Oyunu
Yine bebeğiniz yeni doğduğu andan itibaren oynayabileceğiniz bir oyun.

İlk aylarda, farklı nesnelere sopa, kalem ve elle vurarak sesler çıkartıp bebeğinizin sesleri takip edip etmediğini kontrol edin. Bu oyun bebeğin seslere karşı duyarlılığını arttırır ve farklı sesleri keşfetmesini sağlar. Akıllı Bebekler Akademisi kitabına göre, kalp atışı ritminde tok bir ses çıkardığınızda bu bebeğe anne karnında olduğu zamanı hatırlatıp rahatlatacaktır. Çünkü o zaman annesinin kalp atışları en çok aşina olduğu sesti.

İlerleyen aylarda bir şarkı eşliğinde sesler çıkararak (davul çalma, bardağı tınlatma, boncuk dolu bir kutuyu sallama gibi..) müzikal zekasını geliştirmeye yardımcı olabilirsiniz. Bu aşamada hazır satılan minik davul, piyano gibi oyuncakları da kullanabilirsiniz.

6-7. aylarda kendi eliyle bir yerlere vurup tap tap sesler çıkarmaya başladığı zaman ise oyunu biraz daha zorlaştırın. Karşılıklı olarak sırayla aynı nesneye vurun ve onun sizin çıkardığınız melodiyi yakalamasını bekleyin. Bunun için önce basit ritmlerle başlayın.

Örneğin ilk başta iki kere pat pat yapıp, hadi şimdi sen yap deyin ve o da yapsın. Gittikçe ritmi karmaşıklaştırın, üç kere vurma, iki kere davula bir kere yanına vurma gibi. İlkini hızlı ikincisini yavaş tap tap tap, tata tap, tap tapa tap, tapa tapa...

Ritm duygusunun gelişmesi bebekler için çok önemli. Bazı insanların ritm duygusundan yoksun olduğunu duymuştum. Böyle kişiler şarkıya uygun tempoda alkış tutamazlar ve uygun ritmde dans edemezlermiş. Bence ritm duygusuna sahip olmak günlük hayatta dengeli biri olmasına da yardımcı oluyor. Çünkü ritm duygusu gelişmemiş kişiler daha uyumsuz kişiler oluyorlar. Bu yüzden oyunun basit ve gereksiz olduğunu düşünmeyin lütfen.

ALINTIDIR

Nerdeyse butun gun forum guncellemesi yaziyodu bende giremedim hic kendinizi yorgun bitkin hissettiginiz zaman napiyorsunuz kendiniz icin vitamin falan kullaniyormusunuz

Nerdeyse butun gun forum guncellemesi yaziyodu bende giremedim hic kendinizi yorgun bitkin hissettiginiz zaman napiyorsunuz kendiniz icin vitamin falan kullaniyormusunuz
Ben hamileyken doktor bir kutu decavit yazmisti. Bakti hemen kilo aliyorum yarim biraktirdi sen zaten masallah yiyorsun dedi :) simdi hasta olacak gibi veya cok yorgun hissedersem bir tane iciyorum cok iyi geliyor.

Ne keyfi is yapıyorum gündüz gezdim sonra işe koyuldum önce saçlarımı boyadım sonra turşu kurdum şimdide yoruldum oturuyorum
Canim bu kis size gelmek lazim vallahi bebekle tum kis hazirligini becerdin. Ben hala elektrik supurgesi bile acamiyorum oglusla yalnizken. Bugun ilk defa anakucagina onu kouydum camasir utu ve yemek yaptim. Kisa kisa durdugunu fark ettim. Sanirim ilk baslarda koligi cok agir oldugu icin hala durmaz saniyorum benimde psikolojim bozulmus

Ben hamileyken doktor bir kutu decavit yazmisti. Bakti hemen kilo aliyorum yarim biraktirdi sen zaten masallah yiyorsun dedi :) simdi hasta olacak gibi veya cok yorgun hissedersem bir tane iciyorum cok iyi geliyor.
Banada biraktirmisti :) alayim olmazsa bir kutu b12 cok iyi geliyo ama icilmezmis

Uzun zaman sonra kendim için bir şey yaptim saçlari mi boyadim insan kendisi için bir şey yapıncamutlu oluyormus unutmuşum:)
Ben de iyi bir başlangıç için iyice dibe vurmaya karar verdim, kaşlarımı uzatıyorum, şekillendirip kalıcı makyaj yaptıracağım ;) sonra saçlar vs belki kaportayı düzeltirsem azıcık bişeye benzerim :)

Canim bu kis size gelmek lazim vallahi bebekle tum kis hazirligini becerdin. Ben hala elektrik supurgesi bile acamiyorum oglusla yalnizken. Bugun ilk defa anakucagina onu kouydum camasir utu ve yemek yaptim. Kisa kisa durdugunu fark ettim. Sanirim ilk baslarda koligi cok agir oldugu icin hala durmaz saniyorum benimde psikolojim bozulmus
Duruyorlar canim sen
Buyrun gelin canim

valla öyle insanlar çok. aslında cvp vermek lazım. cvp vermedikçe işi abartıyorlar :D[/
Ben de iyi bir başlangıç için iyice dibe vurmaya karar verdim, kaşlarımı uzatıyorum, şekillendirip kalıcı makyaj yaptıracağım :KK66: sonra saçlar vs belki kaportayı düzeltirsem azıcık bişeye benzerim :)
ben de bugun kaslarimdan basladim sirada saclarim varrr en once kg larim var ama onlar gitmiyo diye iyce saldim toparlaniyorum simdi kaslarimi 8 seansta normale cevirecekmis sabirsizlikla bekliyorum. Bitsin oncesi sonrasi yapacagim valla. Saclarimi da kestirip boyatacagim malesef yavas yabas dogum sonrasi dokulmeye basladi

Hayirli aksamlar bacilarim nasilsiniz bakalim ?
Teyzemizi (ablami yani )evlendirip gelsik oglumla ..
Cok sukur yaramazlik yapmadi iki kere belli araliklarla gelin odasinda emzirdim hic bir sorun yasamadim...
Hersey bir kenarada ya insan nasil kotu oluyormus..
Ilk defa bu duyguyu yasadim va yazarken bile engel olamiyorum kendime...
Oz ablami ailecek o salonda biraktik ve geldik evimize :cry:
Bir yabanci gibi...
Canim ablam bir omur boyu hep mutlu olur ins. :KK36:

benzer durumdayız,benim oğlum da müsaade etmez,hatta hala bazen wcye gitmek lüks :)ama eskisinden kısmen de olsa iyi olduğu inkar edilemez,umudum var

Back
X