- 13 Ağustos 2014
- 496
- 831
- 158
hemoglobin 11 altına anemi denebilir bu dönemde,senin bebeğin normal benceCnm iyi olur inşaallah hatırladığım kadarıyla oğlun çok önden gidiyodu kilosu boyu eğer kansızlıktan olsaydı gecen aylarda zayıf olmazmıydı kansızlık yenimi olmuş bizde kan testı yaptırdık 12 çıktı ama ben vermiyorum damlayı 10 gun verdım kabızlık ve surekli terlettı grıp yaptı oğlumu bıraktım 12 değer notmal dedi dr muz 14 18 dedin ya şaşırdım şimdi.
Ha bak yazmayı unuttum menenjiti de sordum, 9. Ayda yaptılan 2 dozmuş yani 9. Ve 12. Aylarda yapılıyor. Bir de tek doz olan var ki bizim Dr onu tercih ediyor, o da 1 yaşı geçince 13. Ayda. Zaten SGK nın karşılamadığı rota tarzı bir aşıymış. Biz rotayı da üç değil iki doz olandan yaptırmıştık.oh maşallah küçük hayduta bu kez de boyu güzel uzamış kilosu da gayet iyi tekrar maşallah bende kızamığı cumartesi yaptıracağım o zaman menenjiti soracağım bakalım bizim doktor ne dicek
ben hala blendır kullanıyorum hoş onu da yemiyo üç beş kaşık anca o yüzden ben anca instagramdan blw videolarını izleyim maşallah diyebiliyorum
ya öyle mi diyosun bende erken diyordum ayakta duramadığı için daha yeni emeklemeye başladı bizim tembel neyse belki bize de faydası olur iyisimi aldırayım bende
canım doktorlar herşeyden şüpheleniyorlar haklı olarak sonra bir şey çıkarsa bilgilendirilmemiştik sorunu olmasın diye sanırım 7lerden 10 lara gelmiş şükür inşallah takip sonucu beklenen düzeye gelir hiçbirşey çıkmaz
Çok geçmiş olsun, inşallah bir an önce toparlanır bebeğin . Gerçekten kusan bebek çok zor ve korkutucu, ben uzun aylar yaşadım, yemek yedirmeye korkar olmuştum, ola ki bikaç kaşık yedirebilmişsem kımıldatmıyordum yerinden kucağımda dik tutuyordum ki kusmasın. Neyse ki bizim kabus son buldu, darısı tüm kusan bebeklerin başınamerhaba kızlar,sizleri okusam da bişeyler yazmayalı çok oldu
oğlum peşpeşe ağır hastalıklar geçirdi,kilo verdi görenler ne oldu yavrucağa diye sormaya başlamışken üstüne muayenede üfürüm tesbit edilince ben iyimser halimi bırakıp iyice dertlendim,neyse ki kardiyolog muayenesi ve EKO normal çıktı ancak iştahsızlık sürmekte,hastalık sonrası kalıcı hale geldi bu durum sanırım,hastalığı süresince eşlik eden kusmalar en çok yoran durum oldu yavrum helak oldu ve bu sorunu sürekli yaşayanlara bolca dua ettim gerçekten zor,kısacası anne oğul zayıfladık ek gıda deneyimlerimiz birkaç kaşık ve sınırlı çeşitle yerinde saymakta ....
bu arada hepiniz özledim birşeyler paylaşmayı da
canım çok geçmiş olsun çok şükür sonuçlar temiz çıkmış. bende aylardır kızımla ek gıda savaşındayım ne yazık ki pek ilerleme kaydedemedik sonunda kilo alamama iştahsızlık kusma ve kabızlıkla doktorda bulduk kendimizi ardından iki tane gastrocu yapılan bi sürü tahlil şuan sonuç bekliyorum inşallah bir an önce düzelir kuzularmerhaba kızlar,sizleri okusam da bişeyler yazmayalı çok oldu
oğlum peşpeşe ağır hastalıklar geçirdi,kilo verdi görenler ne oldu yavrucağa diye sormaya başlamışken üstüne muayenede üfürüm tesbit edilince ben iyimser halimi bırakıp iyice dertlendim,neyse ki kardiyolog muayenesi ve EKO normal çıktı ancak iştahsızlık sürmekte,hastalık sonrası kalıcı hale geldi bu durum sanırım,hastalığı süresince eşlik eden kusmalar en çok yoran durum oldu yavrum helak oldu ve bu sorunu sürekli yaşayanlara bolca dua ettim gerçekten zor,kısacası anne oğul zayıfladık ek gıda deneyimlerimiz birkaç kaşık ve sınırlı çeşitle yerinde saymakta ....
Malesef blend. veriyorum ama böyle önüne koymayı bende deneyeyim. Çok sağol.Canim nasıl tarif etsem mesela köfteyi şöyle söyleyeyim çay kaşığının kaşık kısmındaki büyüklükte veriyorum makarna fiyonk veriyorum genelde ikiye bölüp veriyorum o şekilde ama blender kullanıyormuşun bilmiyorum kullanma çatalla ezip ver basta biraz fazla ez sonra zamanla biraz daha az ezip pütürlü bırak alışır zamanla bende boyle yaptım alıştı
çok geçmiş olsn. Umarım bi an önce toparlanırsınız.Dogum kilomuz 3.500 kg bugun hemsireye dordum bu asi onbir sya kadar yapikabiliyormus benim kizim du an igne sntibiyotik kullaniyor o yuzden bir iki hafta ertelicem ondan sonra yaptiracam .cocuk mahvoldu igneden
bize kimse kan tahlili yaptırmadı. Sadece 6. Ayda yapıldı onda da değerler çok iyiydi. Kan ilacı kullanmıyorum. Doktora mı desem ebeye mi acaba. Kim yaptırır ki bende yaptırsam? Bu arada hoşgeldin :)Bacilarim bu araa birsey paylaamak istiyorum sizlerle...
Kan tahlilimiz 7 lerdeydi 14-18 deger araliginda olmasi gerekirken....
Cok sukur 10 lara yukselmis fakat takip altindayiz....
Akdeniz anemisi suphelendiriyormus
Tabi daha cok erken dedi doktorumuz 6 ay daha kilosunun iki kati kan damlasina devam edecegim....
Eger beklenen yukselis olmaz ise detayli arastirilacakmis ....
2 aydir kilo alamamasi uzerine kilo vermeside cabasi...
Dualarinizda Ali Yasin imide unutmayin bacilarim lutfen...
Rabb'im hicbir anneyi evladiyla sinamasin ...(AMIN )
maşallah size ben o günleri görebilecekmiyim diyorum artık. Yavaş yavaş denicem bende.Bnm kizim 2 aydr kndi yiyo herseyi nerdeyse bizmle sfraya otruyo eline veriyorum yada onune koyuyorum mesela bur butunkofte. Yiyo kopara kopara bide yerken mm mmm yapiyo. Bn blendr iki hdta ysptm hmnbiraktm bizm doktrda blw destekliyo yapabiliyosan yap dedi.
ohh hadi gozun aydn cnm
OooooOOooo gözümüz aydın topikceSağolun teyzeler topikçe dert olmuştu dişsizliğimiz, o da çıktı, hepimizin gözü aydın :) Dr dan geldik bugün tam 9 aylık oldu bebişim, besleyip uyuttuktan sonra ayrıntıları yazarım
Aman boşver canım çok can sıkıyor artık :/ bian önce gitsin istiyorum sadece.isimdeyimgucumdeyim Canim nasılsın büyük bir tartisma olmamıştır inşallah
Yani kızamık aşısı bu ay menenjıt 13.aydamı yapılmalı sende ölemi yaptıracaksınHa bak yazmayı unuttum menenjiti de sordum, 9. Ayda yaptılan 2 dozmuş yani 9. Ve 12. Aylarda yapılıyor. Bir de tek doz olan var ki bizim Dr onu tercih ediyor, o da 1 yaşı geçince 13. Ayda. Zaten SGK nın karşılamadığı rota tarzı bir aşıymış. Biz rotayı da üç değil iki doz olandan yaptırmıştık.
Bu kadar olur az önce bizde oğlumla yemeye çalıştık o ögürdükçe bende karşıdında yedım ama ilk defa yanlız verdım yopurt ve dığer meyvelerle karıştırıyorum ozaman bukadar anlaşılmııorAllah'ın gücü e gitmesin de nasıl berbat bir meyve şu avokado yahu. İçinde onca faydalı şey var tamam ama azıcık da tadı olsaymış ya. Oğlum yesin diye ben de karşısında yemeye çalışıyorum ama ben ondan önce kusacağım galibaartık eskisi gibi zorla yedirmeme kararı aldım da, nazi dönemi sona erdi, yumuşak bir demokrasiye geçiyoruz
Ne guzel parka gitmişsiniz biz balkona çıkamıyoruz hava buz gibi ayaz kış geri mi geliyo ne?Saat 3 e geliyodu ayyy beyzayi nereye koysam durmuyo @kmltm ayni senin dedigin gibi havada gayet guzel aldim kizimi yarim saat parkta oynadik salincakta falan sallandik sonrada bi market gezmesi yaptik geldik uyudu kuzum suan ayagimda hemen yaz gelsin hep gezelim bunalmayalim
merhaba kızlar,sizleri okusam da bişeyler yazmayalı çok oldu
Evet canım kızamık 9. Ay sağlık bakanlığı kampanyasında asm de yaptıracağım, 12. Ayda zaten Takvimsel aşı var kkk onun içindeki kızamık da yapılacak, 13. Ayda tek doz menenjit yaptırıcamYani kızamık aşısı bu ay menenjıt 13.aydamı yapılmalı sende ölemi yaptıracaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?