Çocukları kıyaslıyolarda k valde gelın nasıl kıyaslıyo anlamadım benım annemin sütüde çok muş bir sürü bebeği emzirmiş süt anne olmuş yanı bir sürü de süt kardeşimiz var ama benım sütüm çok olmadı napalım şimdi rızkı veren allah onada mı karışıyolar
Denedim cnm ama krize giriyo ağlamaktan titriyo falan. Herşeyi anladım da su sesinden neden korkuyo onu hiç anlamıyorum. İnş. arende alışır artık sese.
Hiiç takma kafana canım ya. Şuan yürüyen bebeklerin gelişimi önde demektir ama bu değil ki bizimkiler geride. Benim kızımda tutunarak anca yürüyo. Hatta yüzüstü hiç durmaz direk döner. Eneklemeyi kesiblikle reddediyo. Daha zamanlarınvar henüz 10 aylıklar.
Annende heveslendiği için söylemiştir muhakkak ama bazen ay benim kızım şöyleydi böyleydi diye anşatanların ağzına gerilip bi tane çakasım geliyo benimde:))
Canım benim sıpada herşeyden korkuyodu. Önce mikseri aldım önümüze önce sevdik oynadık biraz. Sonra en düşük ayarına basıp bi sn tutup kapattım gülmeye başladım harika falan diye el çırptım sürekli. Tekrar tekrar yaptım aynı şeyi. Sonra oda alkışlamaya başladı. Yavaş yavaş süreyi uzattım onun da elini değdirdim bi yandan güldüm. Şimdi alıştı mikserr iyice. Süpürgeye de aynı şeyi yaptım hatta üzerine oturtup araba gibi sürdüm evin içindebi hafta falan kucağımdayken evi süpürdün şimdi alıştı tepki vermiyo hiç. İnşallah sizinkilerde alışır.
Benim sıpada saç kurutma makinesinin sesini duyunca uyuyo gözleri gidiyo hemen
ayy şu kpin eşide iyi kadın hoş kadın da ne zaman mirayla ilgili konuşsak hemen eltimin kızında bahsediyo he onunda böyleydi onunda şöyledi banane yahu merak etsem eltimi arar onla konuşurum zaten hem mirayı soruyo hem de konuyu onlara getiriyor hayır bi gün bozucam kp e ayıp olcak diye susuyorum
Gökçe 5 aylıkken koltukta tutunarak durabiliyodu dakikalarca. Görenler şaşırıyolardı. Oturması falanda gayet düzgündü. Örümceğe hemen hemen hiç koymadığım halde ellerimden tutunarak çok güzel yürüyo evin içinde. Ama acaip korkuyo. Ellerimi çektiğim an yüzünde korku ifadesi beliriyo. Yapışıyo elime çekemiyorum. Oraya buraya tırmanma gibi bir durumu yok. Birazda sanırım ben fırsat vermeyip bişey istediği an eline veriyorum ondan olabilir. Ama düşer diye korkuyorum. Yüzüstü durduğunda direk ağlıyo hiç sevmiyo emeklemek istemiyo. Ve hala bir tane bile dişimiz yok. Bende yürüyomuşum ilk dişim çıktığında heralde kızımda öyle olacak
Kızlar kıyaslama meselesinde boy kilo yürüme konuşma emekleme diş vs bunların hepsinin alt ve üst sınırları var tıpta ve hepimiz her ay bebeklerimizi kontrole götürüyoruz, anormal bişey olsa zaten Dr uyarır. Kaldı ki bebeklerimiz 10-11 ay civarı , ne bekliyorlar sanki 3 yaşında da yürümüyor konuşamıyor. Benimkine de aaa konuşamıyor mu diyen var :)
Cvp veren arkadaşlar çook sağolun.
@aysegul8901 çok sevindim. Gözünüz aydın.
@yaz yagmuru geçmiş olsn. Bencede başka bi dr götür. Gerçekten çok uzun sürdü kulağı.
Beyza suan ayagimda uyuyor klasik ayagimdan kaldiramadigim icin ama bunu keyif haline cevirdim suan kim bana caya gelmek isterEki Görüntüle 1506349
evet canım kilo artık en son şey kafamda yarın kontrolümüz var normalde olsa ay ne kadar almış yine almadıysa diye düşünürdüm şimdi hırıltısı devam ediyo ya aşağı indiyse ya antibiyotik verirse diye düşünüyorum neye şükretmem gerektiğini anlamak için bu ders oldu bana
Oh afiyet olsun canım bende ne zamandır diyet yapıyorum 71dim68edustum ve kendime bugün izin verdim tatlı yapıp yiycem. Ama bu giden üç kilo bile nasıl belli oldu doğumdan sonra giyemedigim çok şık bi tirenckotum vardı en çok onu giyemedigime uzuluyodum bi deniyim dedim ve artık rahatlıkla giyebilirim onu gördümBeyza suan ayagimda uyuyor klasik ayagimdan kaldiramadigim icin ama bunu keyif haline cevirdim suan kim bana caya gelmek isterEki Görüntüle 1506349
Bende yaptım bu sabah yiğit de sevdi Sağol canimcim tarif için.Ben yapıyorum çok leziz ve doyurucu
1 tatlı kaşığı peynir, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, 1 yumurta (ben beyazının yarısını döküp yarısını kullanıyorum). Bunları çırpıp tereyağında pişiriyorum
Yürüteç i bende kaldırdım fakat kendi istegimle değil yiğit heryerde tutunarak gezip daha özgür hareket edebildiği için yurutecin içinde kendini özgür hisstmemeye başladı sanırım ve durmamaya başladı bende kaldırdım. Bizde pazar 10 ayı doldurduk bakalım yuruyecekmi bu ay sonuna doğru tay tay duruyo fakat korkuyoda.6 aylikken yurutece koymaya basladik 7aylikti ilk dondugunde tembellik yapti donemiyodu hc ozamna kdr. 9ayda emekledi. 10ayda taytay durmaya basladi. Suan 10bucuk aylik yuruyo.ama yuruteci kaldirdigimdan beri hareketleri artti. Yurutecte tembellesiyodu hc istemiyodu ayakta durmayi oturuyodu hmen. yuruteckullaniyosan uzun sure koyma derim faydasida var zararida
inşallah yoktur o kadar ilaç kullandık kaç kez doktora gittik bana mısın demediInsallah oyle bisey yoktur canm.dun kuafore gitmstm ordaki kizin kuzeni iki aylikmis ve grip oldgu icn acile goturmusler.cigerleri iltihaplnmis yogunbakima almislar.dun de resmi tatil oldgu icin uzman dr yokmus hastanede(devlet hastanesndeler).bashekime gitms annesi cocugu alip baska hast ye goturmek istedgni soylems.bashekm uzman dr yok ve bugn cikaramayz cocugu dems ve anneye vermemisler.hala bekliyolar dyodu kiz.Allah sifa versn ufack bebek ve bashekm nasl oyle bisey soyler anlamadm
Iste kiyas yapck ya sinir tanimiyo:))ben sagip vermeme ragmen 10 ay emzirdm ilk aylar mamayi acil durumlar icin yanmda tasidm sadece.smdi de 50 cc anca ckyo azaldi haliyle.senin cocuklarin da emmeseydi gorurdm sutunun bollugunu dycem en sonunda:)))
Dus sesinden emre de korkuyo canm.bi defa dus alym dedm nasl aldm bilmiyorm catladi aglmaktan ve korkuyo cocuk belli yani.boncuk boncuk yas geliyodu gozunden
Aynen soyle vurasim var benmde
Emre de ilk zamanlar makineyle uyurdu smdi evin dger kosesinde calistirsam kulaklr dikiliyo hemen:))
Benmki de her konuda diger torunlarla kiyaslar.bizim dugnde eltimin oglu 45 gunluk falandi.dugun boyunca da uyudu haliyle.emre sesten korkuyo veya ses olunca yatamyo dynce yusuf sizin dugunde o gurultude bile uyuyodu ne guzel demsti.ben de benmki de birkac aylikken uyuyodu zaten yusufa has bir ozellik dgl dedm.simdi sen uyurken ben senin yninda sohbet etsem dger cocuklar bagirsa tv acik olsa yatabilir misin dedm sustu:)
Yegenim de yurumeden once konusuyodu.yasina girdignde bayagi konusuyodu dusun.korkuyodm ondan valla minicik sey circir konusuyobi tuhaf oluyo insan:)ama kucuk kizi su an 23 aylik hala bikac kelime disinda konusamiyo.ne yani kcugu daha mi geride oluyo smdi :)
Gecen hafta esimin bayan bi arkadasiyle karsilastik .emrenin kac aylik oldgnu sordu.11 aylik olck haftaya dynce masallah ayina gore cok iyi daha buyuk duruyo dedi.ilk defa olumlu bisey duydm brinden.herkes elestiriyo ya genlde kadn oyle dynce cevap veremedim bi an olumlu elestiriye alisk deglz malum
Afiyet şeker bal olsun paşaya :)Bende yaptım bu sabah yiğit de sevdi Sağol canimcim tarif için.
Ayy ne dolmuşsun sen kuzum ya boşver gitsin
Afiyet şeker bal olsun paşaya :)
emrenin şu fotosuna baktıkça içim açılıyor yahu Allahım kuzucuklarımızın yüzünü hep böyle güldürsün inşallahEvet cok doluyumisyan cikarcm yakinda:))
Canım benim kızım da bakıcımızın 5,5 yaşındaki kızıyla büyüyo ama yürümüyor hala :) her çocuk farklı işte anlamıyor be kıyaslayıp Adamı deli ediyorlar maalesef. Biz 4 kardeşiz ve hepimiz 13 aylık yürümüşüz.Ayyy gerçekten sinir oldum iste şimdi kizimla ayni gün dogumlu yigenim var maşallah yurumeye baslamis annem ariyo beni eee beyza yurumuyomu daha ya dedim 2 gun once yanindaydik gormedinmi kardesleriyle büyüyen cocukla tek cocuk birmi olur yurumuyo benim kizim daha.ne kiyasliyosun her bebek farkli dedim sonra yok.kizim öyle demek istemedim falan napayim erken yurumeyecek benim kizim demekki rabbim yürü ya kulum dicek yuruyecek daha zamani degil demekki valla canim sıkıldı
Gökçe hala emeklemiyorAnana selam soyle bizden :) yolla buraya bak bi daha kiyasliyomu oyku daha yeni emeklemeye basladi 15 gundur iki gundur tutunup kalkiyo o da heryere degil sehpaya tutunuyo koltuga tutunamiyo :) benimki niye yurumuyooooo((
Bunlarıda denedim cnm. Hatta blendır sonrası attığım kahkahayı dışardan biri görse aklımdan şüphe eder. Ama yok korkuyo yinede.Canım benim sıpada herşeyden korkuyodu. Önce mikseri aldım önümüze önce sevdik oynadık biraz. Sonra en düşük ayarına basıp bi sn tutup kapattım gülmeye başladım harika falan diye el çırptım sürekli. Tekrar tekrar yaptım aynı şeyi. Sonra oda alkışlamaya başladı. Yavaş yavaş süreyi uzattım onun da elini değdirdim bi yandan güldüm. Şimdi alıştı mikserr iyice. Süpürgeye de aynı şeyi yaptım hatta üzerine oturtup araba gibi sürdüm evin içindebi hafta falan kucağımdayken evi süpürdün şimdi alıştı tepki vermiyo hiç. İnşallah sizinkilerde alışır.
Benim sıpada saç kurutma makinesinin sesini duyunca uyuyo gözleri gidiyo hemen
bu büyüklerin hepsi aynı sanırım. Aslında bazen terslenmeyi hak ediyorlar.ayy şu kpin eşide iyi kadın hoş kadın da ne zaman mirayla ilgili konuşsak hemen eltimin kızında bahsediyo he onunda böyleydi onunda şöyledi banane yahu merak etsem eltimi arar onla konuşurum zaten hem mirayı soruyo hem de konuyu onlara getiriyor hayır bi gün bozucam kp e ayıp olcak diye susuyorum
Kendi su sesinde ağlamıyo şekilde şekile giriyo ama. Benim su sesimden ağlıyo.Takma canım betül de yürümüyo tembel emekleme pozisyonunda da ağlıyo anca ben tutacam evin içinde gezecek
Bi tek beşiğin içinde kendine güvrni geliyo ellerini bırakıp dikiliyo sonrada düşüyo zaten
Bencede en iyisi bu boşver çok şükür bizdr kıyaslama yok ama bazen ben az kilo alıyo diye takıyodum kafama artık bende sağlıklı olsun da yeter diyorum
Aynen aynen benimkide
Emekleme de aynı şeyi yapıyo betülde hepsi aynı
İnşallah canım ya su sesinden korkuyosa aren i nasıl yıkıyosunuz hep ağlıyomu
Bizde aynı şekilde şarjlı süpürgeqyi seviyoruz
Aynen arende öyle. Geçen 3defa girdim çıktım baktım susmuyo hemen durulanıp çıktım. Akşam eşim gelince bidaha girdim.Iste kiyas yapck ya sinir tanimiyo:))ben sagip vermeme ragmen 10 ay emzirdm ilk aylar mamayi acil durumlar icin yanmda tasidm sadece.smdi de 50 cc anca ckyo azaldi haliyle.senin cocuklarin da emmeseydi gorurdm sutunun bollugunu dycem en sonunda:)))
Dus sesinden emre de korkuyo canm.bi defa dus alym dedm nasl aldm bilmiyorm catladi aglmaktan ve korkuyo cocuk belli yani.boncuk boncuk yas geliyodu gozunden
Aynen soyle vurasim var benmde
Emre de ilk zamanlar makineyle uyurdu smdi evin dger kosesinde calistirsam kulaklr dikiliyo hemen:))
Benmki de her konuda diger torunlarla kiyaslar.bizim dugnde eltimin oglu 45 gunluk falandi.dugun boyunca da uyudu haliyle.emre sesten korkuyo veya ses olunca yatamyo dynce yusuf sizin dugunde o gurultude bile uyuyodu ne guzel demsti.ben de benmki de birkac aylikken uyuyodu zaten yusufa has bir ozellik dgl dedm.simdi sen uyurken ben senin yninda sohbet etsem dger cocuklar bagirsa tv acik olsa yatabilir misin dedm sustu:)
Yegenim de yurumeden once konusuyodu.yasina girdignde bayagi konusuyodu dusun.korkuyodm ondan valla minicik sey circir konusuyobi tuhaf oluyo insan:)ama kucuk kizi su an 23 aylik hala bikac kelime disinda konusamiyo.ne yani kcugu daha mi geride oluyo smdi :)
evet öyle de sırf eşim üzülür babasına mahcup hisseder diye susuyorum yoksa o kadar insan var ki terslenmeyi hakedenBunlarıda denedim cnm. Hatta blendır sonrası attığım kahkahayı dışardan biri görse aklımdan şüphe eder. Ama yok korkuyo yinede.
bu büyüklerin hepsi aynı sanırım. Aslında bazen terslenmeyi hak ediyorlar.
Kendi su sesinde ağlamıyo şekilde şekile giriyo ama. Benim su sesimden ağlıyo.
Aynen arende öyle. Geçen 3defa girdim çıktım baktım susmuyo hemen durulanıp çıktım. Akşam eşim gelince bidaha girdim.
mersi canım artık ne kadar çok takılıyorsam burada@minnakkartal popüler üye olmuşsun tebrik ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?