Canim sende okudum diye gecen hafta gittik kizima kuzu incik aldik hasladim ince inve didikledim verdim bir lokma yemedi istah hic yok corbalarina mutlaka kiyma koyuyorum yemiyor birde ciger deneyeyim hangi ciger veriyorsun?Canım bizim 6. Ay kontrolünde kan çok düşüktü ama kabız yüzünden ferrum da kullanamadık. Dr tavsiyesi ile haftada 5 gün kırmızı et, 9. Aydan sonra da ayda bir şimdi yaşından sonra 10 günde bir ciğer veriyorum. 1 yaş kan tahlilinde gözle görülür bir artış olmuştu kan değerlerinde. Hiç ilaç da kullanmadım.
Evet canim dr oyle dedi demir eksikligi istahsizlik yaparmis asm den farkli demir ilaci verdi daha etkili dedicanım demir eksikliğide iştahsızlık yapar. İnşallah ondandır iştahsızlığıda kullanınca rahatlarsınız.
Onu bende görmüştüm ya çok komikti gerçekten
Birde küçük bi çocuk konu açmıştı. Cinselliğe girince üyeler anladı. Herkese küfür etti bir sürü. Sonra dava edileceği falan yazılınca yalvarmıştı baya etmeyin ailem duyarsa kötü olur diye
Kuzu ciğeri veriyorum canım. Hatta dün gurmebebekte bi tarifi yaptım yedi, onu. Dışında domates ile sote de yapabilirsin. Benim oğlum da köfteyi bıraktı, löp et olunca yiyor ama. Eti yemediyse onu koy çorbalarına artık ne seyorsa tarhana şehriye falan ya da disiklediğin eyle düğün çorbası yap içer belkiCanim sende okudum diye gecen hafta gittik kizima kuzu incik aldik hasladim ince inve didikledim verdim bir lokma yemedi istah hic yok corbalarina mutlaka kiyma koyuyorum yemiyor birde ciger deneyeyim hangi ciger veriyorsun?
Ferrum mu verdş canımEvet canim dr oyle dedi demir eksikligi istahsizlik yaparmis asm den farkli demir ilaci verdi daha etkili dedi
Nutrigen verdiFerrum mu verdş canım
ben de yapiyodum muhallebisini bile yapmadan cikmazdim evden:))hala da yapiyorm.ama 10. aydan sonra rahat davranmaya basladim.(disarda tabi.evde yine her seyi kendm yapyorum)meyveyi ezdikten veya dilimledikten sonra hemen tuketmek gerekiyomus besleyiciligi kalmyomus yarm saat sonra.o yuzden disari cikarken pisiriyorm meyveleri kavanoz mamasi yapiyorum.ama yapmamissam hazir kullaniyorum.aklinda bulunsun tupper bile olsa meyvede dikkat et bence.onun disnda corbasini yapip gotururm yanmda.anneme veya kv ye gitmissem yapmyorm ama orda yapyorm yemek vakti geldgnde.baska da bir yere cikmyoruz ki zatenben vermiyorum. dışarı çıkarken eveden bi eşyelr hazırlayıp tupperlara koyuyorum. olmadı emziriyorum. bakalım ne akdar dayanabileceğim. görümcem ' sen süper annesin tabii sen yaparsın diyor'
Sagol canim o kaseyi yedi begendi ben de cigeri haslayip corbasina rendeliyorum oyle yiyiyor Ece
Canim kizartmadim kucuk tavaya biraz su koyup surekli ters duz yapip pisirdim yumusak oldu
Gecmis olsun canim kani dusukse istahsizligi ondandir insallah yukselir degerleriniz
Sagol canim Ece cok sevdi agzini hoc zorlamadan acarak yedi koftenin icindeki sogan sarimsak kokusu corbaya gecmis lezzetliydi bayagi Ruzgar da sever insallah
canim ben de her istedigini aglayarak yaptiran cocuklar gordum gercekten annler cok zorlaniyor ve bunu baska insanlarin yaninda daha cok yapiyorlar ben her zaman her istediklerini yapmadim cocuklarin ve cok sukur sorun yasamadim hic hayir cunku seklinde hep aciklamasini yaptim cok ise yariyor tabi simdi anlamazlar ama bir sene sonra anlayacaklardir ben kardesime de soyledim simdi onunki iki yasinda ve bazi konularda inat etmeye basladi mesela bakkala girmisler gecen gun ve kardesim ona bir kural koymus her xaman bir tek sey alcam diye ama hem cikolata hem top istemis kardesimde bir tanesini sec demis inat etmis birakmamis kardesim cikolata alip cikmis ev top dolu diyor kardesim aglaya aglaya eve gitmisler bir de sipa beni kurtarin diye agliyormus kardesim sok olmus ama yapmadim istedigini alisacak dedi
Valla helal olsun. Bende ilk başlarda öyle yapıyodum. Hazırlayıp minik kavanozlara koyuyodum.
Ama sonra yetişemedim. Ara ara çıktıkça hipp alıyorum. Onu bulamazsam milupa ya da bebelac. Bazen yine kendim yapıyorum değişiyo.
Hasta falan olursam diye de evde bulunduruyorum bi iki tane. Bi kaç kez başıma geldi kafamı kaldıramadım çünkü.
ay bide böyle lafları var sıpaların. Kv min. Günğ vardı. Komşunun birinin 3 yaşında kızı var. Hiç çevresinde yaşıtı falan ypkmuş. Bi yere gidince eve gitmek istemiyomuş. Birazda şımartılmış sanırım yalnız diye.
Koşuşuşturdular evde . Kadın kızım lütfen sakin oynayın dedi. Baktı durmuyolar eve gitmeye karar verdiler. Çocuk arkama sığındı ann nolur bana evde bişey yapma nolurr diye ağlamaya başladı. Şok oldu herkes
Kadın ne diyeceğini şaşırdı. Kıxım saçmalama ne zaman bişey yaptım ki sana diyo. Çocuk hala aynı şeyi söylüyo
Sonra dayanamadım çocuğa sordum annen napıyo ki sana diye. Babam gelene kadar koltuktan kalkma diyo dedi
Cezasıda oymuş. öyle bi söylüyo ki bende dövüyo falan sandım
Bol ağızdan çıkarmalı tükürmeli. Halıya kusmalı bir yemek vaktinden sonra yine birlikteyiz.
Arpa şehriyeli yeşil mercimek yaptım. Yiyecek onu kaçarı yok.
Benim kiz eti yutamiyor bugunlerde bir de tukurme huyu cikti kendi ustu yetmezmis gibi benim ustumude kirletti. Hemen kuzu cigeri alip deneyecem umarim yer.Kuzu ciğeri veriyorum canım. Hatta dün gurmebebekte bi tarifi yaptım yedi, onu. Dışında domates ile sote de yapabilirsin. Benim oğlum da köfteyi bıraktı, löp et olunca yiyor ama. Eti yemediyse onu koy çorbalarına artık ne seyorsa tarhana şehriye falan ya da disiklediğin eyle düğün çorbası yap içer belki
aynen canim duyanda iskence yapiyor cocuga sanir ki kardedim calisiyor diye ogluyla vakit gecirmek icin can atar o da ondan sok olmus zaten:)))Valla helal olsun. Bende ilk başlarda öyle yapıyodum. Hazırlayıp minik kavanozlara koyuyodum.
Ama sonra yetişemedim. Ara ara çıktıkça hipp alıyorum. Onu bulamazsam milupa ya da bebelac. Bazen yine kendim yapıyorum değişiyo.
Hasta falan olursam diye de evde bulunduruyorum bi iki tane. Bi kaç kez başıma geldi kafamı kaldıramadım çünkü.
ay bide böyle lafları var sıpaların. Kv min. Günğ vardı. Komşunun birinin 3 yaşında kızı var. Hiç çevresinde yaşıtı falan ypkmuş. Bi yere gidince eve gitmek istemiyomuş. Birazda şımartılmış sanırım yalnız diye.
Koşuşuşturdular evde . Kadın kızım lütfen sakin oynayın dedi. Baktı durmuyolar eve gitmeye karar verdiler. Çocuk arkama sığındı ann nolur bana evde bişey yapma nolurr diye ağlamaya başladı. Şok oldu herkes
Kadın ne diyeceğini şaşırdı. Kıxım saçmalama ne zaman bişey yaptım ki sana diyo. Çocuk hala aynı şeyi söylüyo
Sonra dayanamadım çocuğa sordum annen napıyo ki sana diye. Babam gelene kadar koltuktan kalkma diyo dedi
Cezasıda oymuş. öyle bi söylüyo ki bende dövüyo falan sandım
Bol ağızdan çıkarmalı tükürmeli. Halıya kusmalı bir yemek vaktinden sonra yine birlikteyiz.
Arpa şehriyeli yeşil mercimek yaptım. Yiyecek onu kaçarı yok.
Bende baZen giriyorum :)Ben halen arada takilanlardanim bdv ye 3 ay once falan bir gunlugune bende banlandim orada biraz da millet isine gelmedigi mesaji KİB liyo o yuzden artik yorumsuz okuyucuyum bdv ye girince
Olabilir canım. Yeşil mercimeği önce ayrı bi yerde haşlıyorum. Suya kaynamadan koyup kaynayınca altını kısıyorum. 10 dk sonra alıp süzüyorum.tatlim bende yesil mercimek yapiyorum ama kabuklari cikiyo axaba cokmu pisisriyorum. ayhhh bu yemeklerle basim dertte benim :)))))
ayy bu neee okurken valla mıdem kalktıııı. besın olarak belkı faydalıdır amaaaTarifte patates ve havucu küp küp doğrayop haşlayıp soğan rendesi ve maydonozla karıştırıp sonra minik minik doğranmış balıkla yoğurup köfte şekline verilmesi yazıyodu.
Ben bezelye de ekledim. Elimde levrek yada palamut yoktu somon vardı. O daha sert diye azıcık haşladım. Sonra karıştırdım köfte şekli verdim. Yumurtayla galeta ununa bulayıp zeytinyağında pişirdim.
Gökçe 3 parça yedi ağlıcaktım nerdeyse. Çatalla ağzına götürüp kendisinin ısırmasının sağladım hoşuna gitti.
Tabi bu 3 parçayı saat 6 da yedirmeye başladım. Ağzındakini kırk saatte yuttuğu için iftar saatine kadar git gel ağxına verdim anca öyle yedi.
Alışcak inşallah hızlı yutmaya.
Fazlasınıda buzluğa attım. Vaktim olmadığında çıkarır yaparım hemen.
Denemek isterseniz ölçülerinide yazayım. Kıyma köftesi sert gelen bebklere alternatif olur
ayy alemsınız kızz, o kadar vaktınız oluyor muu bıde eskı kıyafetlerı cıkarıp gıyıyorsunn :):)kızlar bu sabah tartıldım ve 51 kiloyum yani doğum kiloları nihayet gitti
ve dün akşam hastanede giydiğim lohusa geceliğini giydim içinde yüzüyodum resmen o kadar komik oldu eşimle çok güldük böyle o günün taklidini falan yaptık allahım gerçekten sıyırdık sanırım
benımkıde olduuKızlar menenjit aşısı yaptırdınız mı kuzularınıza?
Beni öldürsen yemem zatenayy bu neee okurken valla mıdem kalktıııı. besın olarak belkı faydalıdır amaaa
ben zaten kofte yapamam, hayatta yoguramam, ya esım yapar ya annem, eg balıgıdaa hıc sevmem, hamıleyken bıle cok nadır yemısımdırr..
ayhh yok bu bana gore deıl hıccc
ayy alemsınız kızz, o kadar vaktınız oluyor muu bıde eskı kıyafetlerı cıkarıp gıyıyorsunn :):)
bende 49 kıloydum ama bu ara 2 kılo almısım
benımkıde olduu
11 aydaa 3 ay sora 2. doz
tatlim bende yesil mercimek yapiyorum ama kabuklari cikiyo axaba cokmu pisisriyorum. ayhhh bu yemeklerle basim dertte benim :)))))
bendim canim o malesefBurda bir anne yazmisti, ise giderken bebeginin arkasindan agladigini soylemisti cok uzulmustum. Ardayi sabah babasi babannesine birakiyor benden once evden cikiyorlar opuyoruz kokluyoruz disari cikacagi icin sevincle el sallayip gidiyor. Bu sabah bebegi arkasindan aglayan anneyi dusundum cok zor ya allah guc versin.
ayy alemsin canim ya:) valla birine yaptirabilirsem olur ben yapamam.bizim eve daha balik girmemistir hic.sen yone aliyorsunBeni öldürsen yemem zaten
Eldivenle yoğurdum bende. Kendim balığı ağzıma sürmem. Alırkende üzerindeki derisine kadar aldırıyorum balıkçıyakokusundan midem bulanır. Zaten bi kere zorla yedirdi eşim hatrını kırma diye ızgarasını. meğer alerjim varmış. Her tarafım kabardı. Balayındaydık bi de
Ama sıpam yesin vitaminini aldın diye yapıyorum işte :) ana yüreği
Biz çok zamandır böyleyiz instagrama resim koymuştum hatta evde piknik diyeBizimkide öyle canım. Elinde alıp kalkıyo falan kaç kez oturttum bilmiyorum. Hatta çilek ayağına yapışmış onunla halıda bile gezdi. Ama alışsın diye sabrediyorumbaksana şu hale :))
Ama işte merak edip bi kaç tane attı ağzına Eki Görüntüle 1565185
Anlayabiliyorum seni. Zor gerçekten bu takıntılar. Eşim kızına yapıyosun bende balığı çok seviyorum banada yap diyo. Git annen yapsın diyorum. Kızımdan başkası için katlanamam gerçekten.ayy alemsin canim ya:) valla birine yaptirabilirsem olur ben yapamam.bizim eve daha balik girmemistir hic.sen yone aliyorsun
evet görmüştüm. Keşke bende erken başlasaymışım birazBiz çok zamandır böyleyiz instagrama resim koymuştum hatta evde piknik diye
ben dışarı meyve pek götürmüyorum daha çok çorba veya meyveli yoğurtben de yapiyodum muhallebisini bile yapmadan cikmazdim evden:))hala da yapiyorm.ama 10. aydan sonra rahat davranmaya basladim.(disarda tabi.evde yine her seyi kendm yapyorum)meyveyi ezdikten veya dilimledikten sonra hemen tuketmek gerekiyomus besleyiciligi kalmyomus yarm saat sonra.o yuzden disari cikarken pisiriyorm meyveleri kavanoz mamasi yapiyorum.ama yapmamissam hazir kullaniyorum.aklinda bulunsun tupper bile olsa meyvede dikkat et bence.onun disnda corbasini yapip gotururm yanmda.anneme veya kv ye gitmissem yapmyorm ama orda yapyorm yemek vakti geldgnde.baska da bir yere cikmyoruz ki zaten
Aynen iyi yapms kardesin acik kapi ariyo zaten veletler bi kere yumusadi mi hep ayni yontemi kullaniyolar:)
Su cigeri ben de denym madem:)
Ben de okurken napiyo annesi diye dusundum
Hadi kolay gelsin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?