- 4 Ağustos 2014
- 7.264
- 10.867
- 298
İyi yolculuklar canım.Selam kizlar bayagi sayfa olmus aksmdan bu yana simdi kizi uyutttum yine ayagimda sallanmak istedi biraz.salladim oyle uyudu bide bi kaka yapti artik bi petrol de durduk arabanin arkasinda degistirdim daha bayagi yolumuz var kiz araba da kimil kimil bi o tarafa dikiliyo bi bu tarafa gidiyo insallah sikintisiz bi sekil de.bitirirz.yolculugu
Bahce mi bayilirim canim annemlerin evi bahceliydi cok severdim hep ben sulardim meyve agaclarimiz vardi cok guzeldi nanelerimiz vardi onlari sularken her yere mis gibi nane kokusu yayilirdi o gunleri hatirladim simdibende evi toplayip supurcem bide balkonlari yikicam bide bahcemi sulicam:)
cok hareketlendiler artik canim gercekten cok zor Ece de balkondan asagiya su giderinin kapagini atmis asagiya hicbirsey bulamayinca su anda brnim camasirlarim yerlerde cekmecelr bosaltilmisKızlar mira başka odalara gidip kapıyı kapatıyor arkasında bekliyor korkuyorum kapıyı açarken ayağı açıcak diye yada aç kapa oynuyor bu kezde eli acır diye korkuyorum oradan alıyorum bu kez çekmece olan heryere dadanıyor henüz kahvaltı bile yapmadım valla bütün gün çocuk Peşinde koşturup yemek temizlikle ilgilenen sizleri tebrik ediyorum
Kızlar tüp bebekle çocuk sahibi olanların ne kadar zorlu bir süreç yaşadığını çevremden biliyorum. Hem psikolojik hem fiziken çok yıpratıcı bir süreç ama sonucu çok güzel. İyi ki böyle bir yöntem var buna da şükür. Allah ım gönlünüze göre versin. Ben hikayemi anlatayım size de umut olsun. biz eşimle evleneli iki sene olmuştu. Önce gezelim tozalım sonra çocuk yapalım diye düşünüyoduk. Ama eşimin ailesi çok ısrar ediyordu. Hatta yalnız kaldığımızda kv kısır olduğuma dair imalarda bulunuyordu. Ben çok sık idrar yoku enfeksiyonu olurdum. Bir gün eşim dedi ki bu böyle olmaz kalk seni doktora götürecem. Engeksiyonun sebebini öğrenelim. Bir proftan randevu aldık gittik. tahlil yapıldı. eşim gelmişken ben de muayene olayım dedi. ondan farklı testler de istemiş. neyse sonuçları öğrenmeye gittik biz. bana suyu öok iç ciddi birşey yok dedi. eşim girdi doktorun yanına çıktığında allak bullak olmuş konuşamıyo bile. soruyorum cevap vermiyor. benim çocuğım olmayacakmış dedi. boşanmak istersen anlarım dedi. saçmalama dedim. başka doktora gidelim. olmazsa da olmasın. Allah ımböyle uygun gördüyse yapacak birşey yok. Uzatmayımameliyat olursan bi ihtimal dedi dr. sonra tüp bebek deneriz dedi ama hiç ümit vermiyo. eşim yıkıldı. kimseye söylemedik. kardeşim o hastanede hemşire ondan bile sakladık. bayramdan iki gün önce gizlice ameliyat oldu. eşimin memleketine gideriz her bayram. gitmeyelim iyileşmedin dedim. olmaz durumu öğrenmesinler dedi. gittik . annesi herkesin içinde bana seni dr a götürüyüm yaşın geçti çocuğun neden olmuyo dedi. ben 28 yaşındayım. bişey diyemedim eşim üzülecek diye. eşim babasına anlatmış herşeyi. hala üçümüzden başka kimse bilmez. biz kabullendik çocuğumuz olmayacak diye. ama ben de tuhaflıklar başladı. gizli gizli test yapıyorum eşim üzülür diye söyleyemiyorum eczacıyla kankaya bağladık. ben tosbamı öğrendiğimde 8 hafta 4 günlük olmuştu. biz tabi şok olduk. Demek ki kısmetimizde anne baba olmak varmış diyorum. Biz zorlu bir süreci ve uzun bir uğraşı göze almışken küçük tosbam hiç yormadan geldi iyi ki geldi. Ben inanıyorum mucizelere ki bize tüp bebek için bile çok ümit vermemişti.
Topiğin bebişleri hep zorlu yollardan gelmiş. Ilk aşılamamız yapıldığında kesin olur diye düşündüğümden yemem içmem hareketlerim hamileymişim gibiydi. Tutmayınca büyük hüsran. Neyse dedik ikinciyi de denedik. Ben yine aynı şekilde bu sefer oldu dedim ama yine hayal kırıklığı. Eşimle karar verdik üçüncüyü denemeyelim tüp bebek yapalım. Doktorumuz çok ısrar etti tamam dedik 3. De deneyelim ama hiç umudumuz yok. Hatta nasıl olsa olmayacak ve tüp bebek yapacağız diye genetik testleri bile yaptırmıştık. Aşılamadan bir hafta kadar sonra bayramdı italyaya gittik. Kilometrelerce yol yürüdüm, valiz indir bindir hiç bişeye dikkat etmedim. Döndük ertesi gün test yaptırdım. Sonuç pozitif. Internet'ten bakmıştım sonuca ekrana bakıp dondum kaldım inanamadım. Çok şükür Allah kucağımıza da almayı nasip etti. Allah isteyen herkese bu mutluluğu yaşatsın. Kimseyi bu yolda uzun yıllar aratmasın.
çoğumuz cok zorlu süreçlerden gecmisiz ama rabbime bin şükür ki bize anne olmayi nasip etti darisi tum isteyenlere inşallah
Bende bizim süreçten bahsedeyim biraz ilk evlendiğimiz sene ben çok istedim çocuk eşim yok diyodu Bikaç sene Geçsin tadını çıkaralım tabi ben etrafa hiç düşünmüyorum istemiyorum fln diyorum bir buçuk yılın sonunda Kv rahatsızlandı bi gün ziyaret sonrası Eşim annem hastaneden çıksın bizDe çocuk yapalım artık dünyanın bin hali var annemde Görsün dedi Ne yazıkki vefat etti o ara benim abim kanser oldu zorlu bi tedavi Süreci geçirttik bi iki yılda öle geçti sonra ben iş değiştirdim hemen hamile kalamazdım bu Arda üç buçuk yıllık falan evliydik sonra işim rahat ben rahat bu kez eşim istiyo ben istemiyorum bir yılA yakın falan da öle geçti tabi artık baskılar ayyuka çıkmıştı benim teyzem eşime valla herkese damat kısır derim bile Demiş tabi artık Nihayet karar verdik ben testlerimi yaptırdım herşey yolunda hatta hazırda yumurtam eve gelip o heyecanla anlattım eşime stres olacağını hiç düşünmedim sonuç o ay olmadı eşim bana o zamn söylememiş baya kötü hissetmiş moral bozuk sonraki ay erken mi tripleri neyse ben yok dedim bu ay olacak rüya gördüm o ay regl tarihim yaklaştı ben bi havalar hamileyim kesin sonra kanamam oldu ben regl sandım çok üzüldüm eşim benden üzgün Ankara'ya gitti iş için sonra kısa sürünce ben test doktor kesinleşti yüzyüze söylerim diyodum ama dayanamadım telefonda söyledim ilk tepkiyi kaçırdım
Bende anlatayım bari
Üniden mezun olduk. Ertesi sene evlendik. Zaten farklı şehirlerde geçirdik son bir seneyi. Biraz gezelim tozalım dedik. Eşim bi yandan istiyo ama ben hazır değilim. Hele ki evlendim daha 2. Haftadan kv nin tavırlarını görünce dedim benim bunlarla işim var. Sakın çocuk yapma. Bir yandanda burda çocuk sahibi olmak için çırpınan insanları görünce hemen hamile kalamıcamı düşündüğmden pek dikkat de etmiyorum.
Derken düşündüğüm gibi ailesi yüzünden pek çok tartışma yaşadık. Kadının hayalinde bir gelin progili var. Sabah gelsin işimi görsün yemeğimi yapsın gece yatmaya eve gitsin diye.
Evliliğimizin 2. Ayında kurban bayramı zamanı kasık ağrılarım başladı. Deli gibi uykum var oturduğum yerde uyukluyorum hep. Adet vaktim olduğu için kanama bekliyorum tabi. Baktım olmuyo gittik test aldık. Ve pozitif. Ben oturup ağlamaya başladım ya iyi bakamazsam. Sürekli tartışıyoruz ya onu mutsuz edersen. Ben istemiyodum daha neden dikkat etmedin diye eşime kızdım. Adam benim yüzümden sevinemedi bile.
Söylemicektim kimseye düşük olur boş gebelik olur diye. Ama yine planım tutmadı. 2 hafta sonra bulantılarım başladı. Hemde ne başlama. Hastanelik oldum. 4. Ayın sonuna kadar bana annem eşim kv baktı sağolsunlar. Hoş kv burnumdanda getirdi ama olsun.
Hem hamileliğim süresince hemde sonrasında defalarca boşanmayı düşündüm. Kendi çocuğumu bana vermemeye kadar gittiiş çünkü. Neyse yavrum doğdu. İyi ki olmuş iyi ki rabbim bana onu vermiş. Ama hala derim keşke daha iyi bi zamanda verseydi de bende tadını çıkarabilseydim diye.
Yinede demekki hayırlı zaman buymuş. Şkürler olsun
annemlerin alt katında 2 yaşında bi çovuk var. 2. Kattalar. Çocuk evde ne kadar oyuncak varsa küçük küçük. Hepsini balkon giderine sokmuş. Onlarda aşağıya kadar inmiş tıkamış gideri. Kışın çok yağmur yağdığında çatıdan akan balkonlardan akan sular giderden gidemeyince alttaki katların rpsinin salonlarını su bastı.Bahce mi bayilirim canim annemlerin evi bahceliydi cok severdim hep ben sulardim meyve agaclarimiz vardi cok guzeldi nanelerimiz vardi onlari sularken her yere mis gibi nane kokusu yayilirdi o gunleri hatirladim simdi
cok hareketlendiler artik canim gercekten cok zor Ece de balkondan asagiya su giderinin kapagini atmis asagiya hicbirsey bulamayinca su anda brnim camasirlarim yerlerde cekmecelr bosaltilmis
Ben de ilk evlendigimizde ilk ay adet oldum ikincisinde hamileydim canim hazirliksiz oluyor ama nasipleriyle geliyorlar hersey yoluna giriyor zamanlabende yazayim ama kufur etmeyin :) bizde istiyoduk ama hemen degil tabi ama kismet iste evlendik )emen hamile kaldim borclar kira sı
kıntı cektik halada devam ediyo ama idare ediyoruz cok agladim bemde erken oldu diye hazirliksiz yakalnadim hic bisey anlamadim hamileligimden oyle iste sipalar buyudu bile
Sende bendensin demekki. Bende çok ağladım ama iyi ki olnuş sıpalar, hayırlı vakit buymuş bizim için demekkibende yazayim ama kufur etmeyin :) bizde istiyoduk ama hemen degil tabi ama kismet iste evlendik )emen hamile kaldim borclar kira sı
kıntı cektik halada devam ediyo ama idare ediyoruz cok agladim bemde erken oldu diye hazirliksiz yakalnadim hic bisey anlamadim hamileligimden oyle iste sipalar buyudu bile
Kotu olmus ben de cozum ariyorum bu delige cunku elini de sokuyor icine dun balkonu yikadim su vardi delikte bir baktim elini sokuyor bu balkon kapisini cok kapatamiyorum hava sicak o tarafta oturuyoruzannemlerin alt katında 2 yaşında bi çovuk var. 2. Kattalar. Çocuk evde ne kadar oyuncak varsa küçük küçük. Hepsini balkon giderine sokmuş. Onlarda aşağıya kadar inmiş tıkamış gideri. Kışın çok yağmur yağdığında çatıdan akan balkonlardan akan sular giderden gidemeyince alttaki katların rpsinin salonlarını su bastı.
Çocukları boş bırakmaya gelmiyo geröekten
Canim istek gonderdim sana sny.1995Sende bendensin demekki. Bende çok ağladım ama iyi ki olnuş sıpalar, hayırlı vakit buymuş bizim için demekki
aynen benim adet gecince kv gorumceye soyledim silik cizgi vardi yok hemen olmaz falan diye dalga gectiler ama olabiliyomusSende bendensin demekki. Bende çok ağladım ama iyi ki olnuş sıpalar, hayırlı vakit buymuş bizim için demekki
bana daha gelmedi nasil guzelmi bezi fiyati uygun ama gorcez bakalim gelince islak mendilleri gelmedo bana kargo sirketi yuzunden baska yere gondermisler aradilar tmm gondecez dediler ama gelmedi ark kullanmis kuru diyo islak mendiline@oslew canim gecen gun sen soyleyince sleepy e uye oldum bir tane alt acma bezi 3 tane bez geldi simdi tesekkur ederim
Canim primanin yeni dogan bezi gibi disinda cizgi var doluluk gostergesi primaya gore biraz daha kalin gibi geldi bana ama Ece dis cikartiyor cok bez degistiriyorum kakasini cok yapiyor onun icin iyi oldu kullanirim islak mendil bana da gelmedi neden bilmiyorumaynen benim adet gecince kv gorumceye soyledim silik cizgi vardi yok hemen olmaz falan diye dalga gectiler ama olabiliyomus
bana daha gelmedi nasil guzelmi bezi fiyati uygun ama gorcez bakalim gelince islak mendilleri gelmedo bana kargo sirketi yuzunden baska yere gondermisler aradilar tmm gondecez dediler ama gelmedi ark kullanmis kuru diyo islak mendiline
Gördüm canım kabul ettimCanim istek gonderdim sana sny.1995
Yerini yadirgamis olabilir canimArtik kesin inandim yilbasindan beri kizim ayagimda esim yanimda uyuyo ben ayaktayim hem tatil hem ziyaret baska sehre geldik yinemi ayni olur ya yine ikisi uyuyo ben ayaktabu arada kizlar beyza gece 3 te geldik uyuyamadi arabada ayagimda salladim yine dalamadi gelincede karistiricam derken 5 e kadar yatmadi 5te zorla yatirdim aglaya aglaya her yarim saatte bir kalkti yerinimi yadirgadi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?