2014 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    497
o
mama kavanozunu tam kapatmak zor oluyo bi de onlar kucuk gelir bence 3_4 kullanimda bitcek sekilde kavanozla kendine bisey olmuyo ama kenarlari falan kuf yapabiliyo acildiktan sonra ben kucuk boy kavanozlarda yaptiriyorum anneme :)
Ay evet şimdi tencereye koydumda baya çok olacak gibi. Küçük kavanozlardan almıştım ama 5 tane aldım hangi kafadaysam artık. Evde küçük başka kavanozlar var onlarıda boşaldıcam şimdi. iniallah pişerken sıçramaz

!
Ay evet şimdi tencereye koydumda baya çok olacak gibi. Küçük kavanozlardan almıştım ama 5 tane aldım hangi kafadaysam artık. Evde küçük başka kavanozlar var onlarıda boşaldıcam şimdi. iniallah pişerken sıçramaz
sicramayi gecte kavanozlarin kapaklari saglamdir ins ben yaptim seftalileri aldigim butun kapaklari sıkinca bosa dondu ben seftalide hayal oldu

!

sicramayi gecte kavanozlarin kapaklari saglamdir ins ben yaptim seftalileri aldigim butun kapaklari sıkinca bosa dondu ben seftalide hayal oldu
Ay ciddi mi. İnşallah öyle olmaz ya. Denedim ama ısınınca değişir mi ki. Eşimde maça gitti tam onun dönüşüne ayarladım pişmesini. Ona sıkırcam iyice olsun diye.
Ay inşallah altından kalkarım. Kv ve annemin ağzına laf vermemem lazım:KK53: bi de ziyan olur

sicramiyor diyebilirim canım tenceren derin olsun biraz. Biz de yaptık annemle o kadar çok yaptik ki 60 kg domates soyup dogradik :KK57: canımız çıktı ama degdi. Salcamizi da kendimiz yaptik geçen hafta baya bi yoğunduk kışlık baya birşey yapmış olduk. Bir de size de fikir olsun Konyalı bir arkadasa getirtmistim ben maden suyu şişesi kapakları ve kapatma makinesi. Maden suyu siselerini biriktiriyorum kıştan yıkayıp onlara yapıyoruz domates sosunu. Tek kullanımlık oluyor taze taze tüketiyoruz.

Ay ciddi mi. İnşallah öyle olmaz ya. Denedim ama ısınınca değişir mi ki. Eşimde maça gitti tam onun dönüşüne ayarladım pişmesini. Ona sıkırcam iyice olsun diye.
Ay inşallah altından kalkarım. Kv ve annemin ağzına laf vermemem lazım:KK53: bi de ziyan olur
yaparsın canım merak etme:) Sadece @oslew in dediği gibi kapakları sağlam olsun, iyice kaynamış olsun ve sıkıca kapatın yeter. Zaten tutmazsa eğer ya çevirdikce döner kapağı ya da kapatıp ters ceviriyorsun ya o zaman ses gelir hava çıkışı olur bolca

Canim bende 15 kilo yaptim kavanozlara koyarken tencerenin altini kapama sakin kavanoza doldur kapak kapatacagin agiz kismini sil illaki domates bulasir hemen kapatip sikica ters cevir ben icine az tuz az yagda koyuyorum

@Akaibu canim yarina kadar tees duracak kavanozlar kapagi ice cokuk olcak cokuk degilse hemen ac kavanozu buzdolabi posetine buzluga at yada az yag tuz un salca kaynat blendirdan gecir al sana domates corbasi ;)

Ba
bence bakici bakcak diye korkmayin ne bakicilar var anane babaneden iyi bakiyo benim calismama sebebim de kv birakmak istememem cocugun ne yedigi ne ictigi belli olmaz onda annem calismasa ona da birakmazdim heralde o da fazla sahipleniyo ilerde benim icin problem olur dogdugundan beri sadece 1 hafta annemde kaldim dogumd
kBakici dusunebilirsin

sicramiyor diyebilirim canım tenceren derin olsun biraz. Biz de yaptık annemle o kadar çok yaptik ki 60 kg domates soyup dogradik :KK57: canımız çıktı ama degdi. Salcamizi da kendimiz yaptik geçen hafta baya bi yoğunduk kışlık baya birşey yapmış olduk. Bir de size de fikir olsun Konyalı bir arkadasa getirtmistim ben maden suyu şişesi kapakları ve kapatma makinesi. Maden suyu siselerini biriktiriyorum kıştan yıkayıp onlara yapıyoruz domates sosunu. Tek kullanımlık oluyor taze taze tüketiyoruz.

yaparsın canım merak etme:) Sadece @oslew in dediği gibi kapakları sağlam olsun, iyice kaynamış olsun ve sıkıca kapatın yeter. Zaten tutmazsa eğer ya çevirdikce döner kapağı ya da kapatıp ters ceviriyorsun ya o zaman ses gelir hava çıkışı olur bolca
Düsüklüye koydum derin olsun diye. Bi iki sıçrıyo ama idare ediyo gibi. Bi de ben doğramaya uğraşmayayım diye robotta çektim ama fazla sulanmadı çok şükür. Bursa domatesi almıştım etli az sulu çıktı.
Aslında salça yapmak istiyodum bende. Ama onda çekirdeklerini falan ayırmal gerekiyomuş. Bi değişik geldi. Dedim önce bi sosu becer sonra salçayı denersin :))

Siz maşallah baya yapmışsınız.
Bi ara annemde teyzemle 75 kilodan menemen yapmışlardı. Ama eniştemin lokantası vardı. Orada koca koca kazanlarda kafam kadar kepçelerleyaptılar. Nasıl yapınız o kadar cidden helal olsun:KK9:
Canim bende 15 kilo yaptim kavanozlara koyarken tencerenin altini kapama sakin kavanoza doldur kapak kapatacagin agiz kismini sil illaki domates bulasir hemen kapatip sikica ters cevir ben icine az tuz az yagda koyuyorum
tamam canım teşekkür ederim tavsiyelerin için. Eşime sıktırcam zaten. Tenizler veririm eline.
Bende koydum bi çay bardağı zeytin yapıyla bi yemek kaşığı kadar tuz. Az bi de sarımsak eklicem. Koruyuculuğunu arttırsın bakteri üremesi az olsun diye. İnternette gezindimde baya bazı tariflerde vardı.
Güzel olur inşallah

Kızlar bu domates sosu kavanozunu açtıktan sonra ne kadar dayanıyo?
Bi de çocukların mama kavanozlarıyla denediniz mi hiç bişeyler koymayı tutar mı ki?
Ben bi kere sıcak çorba koymuştum. Alışveriş merkezinde eşimle uğraşıp açamamıştık. Bi restoranta girip ahçıya vermiştik bıçakla açmıştı. Bu tuttuğu anlamına mı geliyo ki?

5 kilo domates aldım. Kardeşimle soyduk. Birazdan sos yapcam. Ona göre kavanoz ayarlamak istiyorum
Ben sicakken koyuyorum kavanoza ters ceviriyorum ustunu ortuyorum soguyana kadar bekliyor oyle sonra kaldiriyorum

Düsüklüye koydum dbenimolsun diye. Bi iki sıçrıyo ama idare ediyo gibi. Bi de ben doğramaya uğraşmayayım diye robotta çektim ama fazla sulanmadı çok şükür. Bursa domatesi almıştım etli az sulu çıktı.
Aslında salça yapmak istiyodum bende. Ama onda çekirdeklerini falan ayırmal gerekiyomuş. Bi değişik geldi. Dedim önce bi sosu becer sonra salçayı denersin :))

Siz maşallah baya yapmışsınız.
Bi ara annemde teyzemle 75 kilodan menemen yapmışlardı. Ama eniştemin lokantası vardı. Orada koca koca kazanlarda kafam kadar kepçelerleyaptılar. Nasıl yapınız o kadar cidden helal olsun:KK9:
tamam canım teşekkür ederim tavsiyelerin için. Eşime sıktırcam zaten. Tenizler veririm eline.
Bende koydum bi çay bardağı zeytin yapıyla bi yemek kaşığı kadar tuz. Az bi de sarımsak eklicem. Koruyuculuğunu arttırsın bakteri üremesi az olsun diye. İnternette gezindimde baya bazı tariflerde vardı.
Güzel olur inşallah
Biz yuz tane menemen otuz tane turlu yaptik yarisi annemin yarisi benim

Ay üstünüde mi örtcektik. İyi ki yazmışım buraya ben öylece koyacaktım tezgaha
Yok oyle koyma ustunu bi bataniye Iile hatta ikiye katla bataniyeyi altanda soguk almasin o sekilde beklet zaten tutunca kavanoz kapagi hafif cokuyor oyle anlarsin ben alti yillik evliyim het yil yaparim

Yok oyle koyma ustunu bi bataniye Iile hatta ikiye katla bataniyeyi altanda soguk almasin o sekilde beklet zaten tutunca kavanoz kapagi hafif cokuyor oyle anlarsin ben alti yillik evliyim het yil yaparim
Teşekkür ederim öyle yapayım hazırladım herşeyi masaya bekliyorum pişsin diye:)) benim daha ilk denemem:KK46:

Bir de meyve suyu yaptım geçen gün süper oldu kızlar tavsiye ederim size de. Erikten ve seftaliden yaptım yine maden suyu siselerine doldurdum kışın kerem alp içer bol bol. Hatta şimdi kendimize bile yapmayı düşünüyorum. Hazirlarin içinde ne var bilmiyoruz bile. Meyveleri dogradim küp küp (seftalinin kabuğunu soydum) kaynattim biraz su koydum kaynayinca blenderla çektim altını kapatmamistim hala kayniyorken siselere doldurup kapattım. Şeker atmadim meyvelerin kendi tadı vardı ama ben denemek için dün bir şişe şeftali açtım içine bal kattım çok az limon sıktım mükemmel oldu kerem alp çok sevdi. Erik zaten şekersiz haliyle bile çok güzeldi. Şimdi elma da yapmayı düşünüyorum.

eger kv uzak olsaydi dusunurdum ama malesef kv burnumun dibimde kesin papaz oluriz ama 3yasindan sonra dusunuyorum calismayi krese vericem cunku bence cok onemli yasitlariyla oynamasi kaynasmasi[/QUOT . Valla ben hic birini salamiyorum istedigi kadar papaz olayim benim evime uc kurus yardimi oluyor mu hayir o yuzden karisamaz bana ve cocuguma.Bakmak isterse de adam gibi bakmasi sartiyla izin veririm.

ya benim icinde omemli degilde arada esim olunca bende ne bulastiriyorum ne bisey ama biliyorum o zaman ortalik karisir zaten yazlik yerde oldugum icin genelde sezonluk burda isler yazkis bulmak zor biraz

Back
X