Ayy gördüm ama keşke gormeseydim yavrum yaaa
Kızlar içim acıyo durup durup ağlayasım geliyo. O çocuğun görüntüsü gözümün önünden gitmiyo. Sanki yardım edebilirmişim de etmemişim gibi. Kendi çocuğum gibi. tarif edemiyorum duygularımı ama o kadar mutsuzum ki
Bizim görmediğimiz daha nice bebeklerin olduğunu düşünmek icimi parcaliyor kızlar. Ortak duyguları yaşıyoruz. Bir fotoğraf ancak bu kadar kahredebilirdi. Buna sebep olanları da Allah Kahretsin!!! Nasıl bir dünyada yaşıyoruz ve daha acısı yavrularimizi nasıl bir gelecek için yetiştiriyoruz. Çok üzülüyorum ben. Yarın öbür gün biz de vatansiz kalabiliriz (Allah korusun) o yüzden empati yapalım. Onlar çaresizler, annesizler, babasizlar... ve bizim ülkemize sığınmak için can atmiyorlar aslında ölmemek için can atiyorlarGözlerimi kapatınca resmi geliyo yavrunun.. Tarifsiz, tarihsiz bir acı...çok acı..Allahım durdursun artık bu savaşı..
Bugün haberlerde, sanalda gördüklerim kötü bir rüya olsaydı keşke. Nereye baksam o kareyi görüyorum. İçim parçalandı. Gözümden yaşlar süzülüyor, elden hiç birşey gelmiyor.
Simdi ben yazacaktim surekli agliyorum Icim parcalandi o minicik bedeni oyle gorunce ve hala agliyorum fotografini optym ve agladim cok aci Allahim
Ben de cok uzuldum canim zavalli yavrularin ne gunahi var ki
Kızlar içim acıyo durup durup ağlayasım geliyo. O çocuğun görüntüsü gözümün önünden gitmiyo. Sanki yardım edebilirmişim de etmemişim gibi. Kendi çocuğum gibi. tarif edemiyorum duygularımı ama o kadar mutsuzum ki
Gözlerimi kapatınca resmi geliyo yavrunun.. Tarifsiz, tarihsiz bir acı...çok acı..Allahım durdursun artık bu savaşı..
Bizim görmediğimiz daha nice bebeklerin olduğunu düşünmek icimi parcaliyor kızlar. Ortak duyguları yaşıyoruz. Bir fotoğraf ancak bu kadar kahredebilirdi. Buna sebep olanları da Allah Kahretsin!!! Nasıl bir dünyada yaşıyoruz ve daha acısı yavrularimizi nasıl bir gelecek için yetiştiriyoruz. Çok üzülüyorum ben. Yarın öbür gün biz de vatansiz kalabiliriz (Allah korusun) o yüzden empati yapalım. Onlar çaresizler, annesizler, babasizlar... ve bizim ülkemize sığınmak için can atmiyorlar aslında ölmemek için can atiyorlar
Beni de hep bu olaydan once bizim ulkemizdede savas olabilecegi bir ulkeye siginabilecegimiz, ve bizlere de ayni muamelerin yapilabilecegi hep dusundurdu. Hepsi bir insan evladi is yerinin ordaki parkta kadin cocuklarini parka getiriyor suriyeki 3 cocugu var kuru ekmegi en kucugune veriyorlar digerleri izliyor. On yargilari kirmak icin anne oldugumuzun akla gelmesi yeterli.Kıyıya vuran insanlık fotoğrafına dair bende bikaç şey söylemek istiyorum, hem kendim için bi özeleştiri hem de bundan sonra belki sokaklarda gördüğümüz suriyeli mülteci ailelere bakışımız biraz olsun değişir. Bazen ciddi anlamda nefrete varan söylemler oldu burda bile mülteciler için. Zor elbet zor. Dışarda yanımıza yaklaştıklarında hele ki çocuğum yanımdaysa ben de sinirlenirdim bazen. O yüzden o fotoğraf beni daha çok yaraladı. Sanki sinirleneceğim suriyeli dilenen çocuklardan biri eksilmiş gibi ve bunun vebali bendeyniş gibi hissettim. Hele bir de Avrupa da özellikle İzlanda da halkın devletin ırkçı politikalarına karşı çıkıp kapıların sonuna kadar suriyelilere açılmasını istemesi hatta suriyeli aileleri evlerinde barındırmak istemeleri beni bir kez daha utandırdı. Bunlar da benim naçizane düşüncelerin
Sanirim donemsel aksam stankinin yazisini da okuyunca bir nebze rahatladim acikcasi kizimin bu kadar sinirli olmasi beni tedirgin etmisti umarim git gide azalir bu sinirli halleriokdr snirliki buaralar kizinca kipkirmizi oluyo bagriyo kendini skip bide oyuncaklari üstüme atiyo izin vermedgimde
Ben de hep öyle düşündüm, burda bi savaş oksa canımızı alıp kaçmaya çalışcaz ve eğer başarırsak da gittiğimiz yerde durumumuz bu olacak diye. Benim üzüldüğüm buna rağmen ışıklarda ya da Park'ta ya da yolda bi tanesi yanıma yaklaşınca nasıl rahatsız olduğum bazen görmezden geldiğim anlardan utandım. Ben ki bu memlekette ırkçılıktan en çok çekmiş bir halktan olmama rağmen ne zaman bu kadar ırkçı oldum, kendimi affedemiuorum o yüzden o foto benim de utanç vesikamBeni de hep bu olaydan once bizim ulkemizdede savas olabilecegi bir ulkeye siginabilecegimiz, ve bizlere de ayni muamelerin yapilabilecegi hep dusundurdu. Hepsi bir insan evladi is yerinin ordaki parkta kadin cocuklarini parka getiriyor suriyeki 3 cocugu var kuru ekmegi en kucugune veriyorlar digerleri izliyor. On yargilari kirmak icin anne oldugumuzun akla gelmesi yeterli.
işte tam olarak benim hissettiğim de bu. kendi çocuğum hastalık kaparsa endişesiyle karşımdakinin çocukluğunu unutuşum o çocuğun annesiyle empati kuramayışım..Ben de hep öyle düşündüm, burda bi savaş oksa canımızı alıp kaçmaya çalışcaz ve eğer başarırsak da gittiğimiz yerde durumumuz bu olacak diye. Benim üzüldüğüm buna rağmen ışıklarda ya da Park'ta ya da yolda bi tanesi yanıma yaklaşınca nasıl rahatsız olduğum bazen görmezden geldiğim anlardan utandım. Ben ki bu memlekette ırkçılıktan en çok çekmiş bir halktan olmama rağmen ne zaman bu kadar ırkçı oldum, kendimi affedemiuorum o yüzden o foto benim de utanç vesikam
Kendi ülkelerinde iyi bir eğitim ve kariyer yapmışlarsa dünyanın her yerinde aynı statüde iş bulabilir herkes. Amerika'da birçok bilişim sektörünün ceo su hindistanlıdır. En iyi doktorlar İranlı ve kübalı Dr lardır dünyada ve Avrupa'da. Bizim uğradığımız eşitsizlikten toplumsal değişmeden dem vurmuşsun ama ben çok tehlikeli buldum düşüncelerini. Bir zamanlar batıda Karadeniz'de ucuza çalışıyorlar diye linç edilen Kürt işçilere saldıranlar da bugün güneyde suriyelileri linç etmeye çalışanlar da temelde senin savunduğun bu argümanları dayanak yapıyorlar. Elbet seni o saldırganlarla bir tutmuyorum ama düşüncelerindeki tehlikeye de dikkat çekmek istedim.Suriyelileree ilgili nefretim hiç bi zaman değişmez ve degismiycektirde.malesef o yavruyu bende gördüm ve gerçekten çok üzüldüm.ama burda benim yanlışım onlara karşı direk nefretle dolmam.burda sorgulanması gereken onlar deil bu devlet,bu hükümettir.
Ben burda sabahtan aksama kadar bir suru insanla uğraşırken aldığımız kit kanaat maaşla iki kişi çalışırken onlar tek başına gelip unv std nasıl akademik kadroya dahil oluyorlar.daha dün gelmiş kişiler.yabancı kontenjanı unv okumaya giriyorlar.bizim yavrularınizla yıllarca öss bilmemne hazırlanıyor. Vb bir çok örnek verebilirim.
He bunlardan bi tek suriyeli mi yararlanıyor Hayır tabiki,tüm yabancılar.ama hükümetin onları desteklediği din kardeşlerim die ortada dolaştıklari asikarken bu olanaklardan gavur dedikleri yabancılar bu derece istifade edemedi.en azından mahalle kulturunde suriyeliler gariban oldu.ama hepimizden iyi yadiyorlar.bir kiraya bakın adam geliyor 1 500 2000 veriyor ,ev sahibide pişkin pişkin sana niye veriyim diyor.bir Amerikalı ingiliz vs kiraları artırdı durumunu ben hiç hatırlamıyorum.vardır elbet ama azınlıktadir.
Almanyada Türklerden nefret etmelerini şimdi çok iyi anlıyorum.ülkeyi resmen asimile etmeye çalıştılar ki bir kısım ole.yarın öbür gün bizde ole olucaz.gelenlerin hiç biri gitmicek yarın yavrularımizda onlarla buyuycekk.onlar gibi olucaz belkide.
He bunlarin sorumlusu onlar mi değil,tek sorumlusu bu hükümet.!!!
Cnm ben 32 kilo yaptm. 19 büyük şişe çıktı. Açtıktan sonra buzdolabına koyacağın için pek bozulmuyor. Zaten sürekli yemek yaptığın içinde çabuk tüketiyorsun.Kislik domates sos yapan hanimlar bu sosun kavanozunu actiktan kac gun icinde tuketmek gerekiyo kac kilo yapmistiniz ne kadar kavanoz cikti bende hafta sonu yapmayi.dusunuyorum da insallah becerebilirim
Bir kriz daha atlattık öğlen, tek elinden tuttuğum oğlum etrafımda dönmek istedi, ben de o sırada oturduğum için kalkamadım, sen misin onu engelleyen suratına iki eliyle sap şap vurmaya başladı, oğlum vurma kendine dedim, sen misin bunu diyen mosmor kesildi, nefesi kesildi, katıldı ağlayacağım diye
odayı terkettik, başka odaya geçtik, dikkatini dağıtmak istedim,o devam etti ağlamaya, sonra küp küp oyuncağını gördü aldı, hiçbir şey olmamış gibi benimle tekrar oynamaya başladı...
o beni nasıl dağıttı bir bilsen:)Gayet sakin ve düzgün ve bide ciddi bir tavırla okuyorken yazdıklarını son cümlene geldim,dağıldım..güldüm yani anlatım şekline
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?