Canim guzel bir paylasim sagol biraz goz gezdirdim benim buyuk oglum 1,5 yasinda alisti kucuk oglum2,5 yasinda her cocuk farkli oluyor buyuk oglum gece hep altini islatiyordu alismasina ragmen kucuk oglum daha gec alismasina ragmen bir kere bile gece kacirmadi Ece icin de simdilik erken gibi geliyor kaka yaptiginda pis deyip bezini cekistiriyor ama ben biraz daha beklemek istiyorum ayrica o merdivenli klozet adaptoru cok guzel birsey ben de ondsn almayi dusunuyirumhttp://www.mavibebegim.com/merhaba-bezsiz-hayat/
stanki @pilise bi inceleyin derim madem aklınızda az çok var ben bu yazıya göre miranın hazır olduğunu düşünüyorum ama en büyük ve önemli eksik yürümüyor doğal olarak tabureye falan oturup kalkamıyor bu önemli bi kritermiş. yürümeye başladıktan bi kaç ay sonra iice sağlamlaştığında dengesi ben tuvalet eğitimi denicem.
ek gıdaya geçerken en büyük hatam illa altı ay diye diretmek oldu mirayı hiç gözlemlemedim belki dört ayında hazırdı bebeğim bu kez tüm ipuçlarını kaydediyorum illa 30 ay yok bilmem ne beklemicem
yazının hoşuma giden bir iki kısmını da alıntılayayım
Bu arada, tuvalet eğitiminde ne “çok erken” ne de “çok geç” diye bir durum yokmuş. Ama maalesef ki bizim insanımız da hep bir erken, geç söylemi var ve bu durumu maalesef ki çocuğun akıllı olması ile ilişkilendiriyorlar. Çook yanlış, çook saçma ve çook mantıksız… İşte bu saçma sapan söylemlerden bazıları:
İki yaşından önce bez bıraktıysanız: “Aaa çok erken” bu biiir. “Maşallah ne akıllısın sen” bu ikiii.
İki yaşından sonra bez kullanmaya devam ediyorsanız: “Aaa hala mı bez bağlıyorsunuz koskoca çocuğa” bu biiir. “Aklın her şeye eriyor da kıçındaki bezi bilmiyorsun bi tek” bu ikiii.
Dinlemeyin, bunlar safsatalar. Çocuğun aklıyla da gelişmişliğiyle de ilgili değil. Önemli olan çocuğunuzun bunu istemesi. Bez bırakmayı istemesi ve buna duygusal olarak kendini hazır hissetmesi!
Şimdiki aklım olsaydı çok erken diyenlere kapatırdım kulağımı ve çocuğumun sesini ve duygularını dinlerdim.
Bebeğim tam 23 aylıktı tuvalet eğitimine başladığımızda. Ve üçüncü gününde tamamlamıştık tuvalet eğitimini. Öyle hazırmış ki aslında. Bana düşen sadece yol göstermek ve bu süreci en keyifli hale getirip destek olmaktı.
instagramdan da takip ediyorum ben değişik oyun önerileri de var ve bence diğer blogerlar gibi kaf dağından yazmıyor yazılarını :))
@minnakkartal gecmis olsun canim Allah sifa versin pilisenin dedigi gibi bazen cocuklar degisik ellerden yemeyi seviyorlar Ece de benden yemedigi seyi kucuk abisinden yiyiyor hatta yemediginde oglum anne sen birak ben yediririm diyor birkac kasik yediriyor belki Mira nin da hosuna gider bu durum bir de o yas civari kiz cocuklari kucuk cocuklara cok hevesli oluyor bol bol oynatir Mira yi
@minnakkartal canım annene çok geçmiş olsun Allah bidaha yasatmasın. Kizlar Bİraz yoğunum bugunlerde gelen giden falan. Bugunde misafirim gelicek bi kaç çeşit bişey yapıp evi silip supurdum.aslında hiç misafir falan agirliycak kafada değilim sürekli gelen şehit haberleri bizi çok üzüyo.allahım bu insanliktan çıkanların cezasını tez zamanda verir inşallah. Ankaradaki anneler buluşma dan bahsetmissiniz eğer uygun bizamanima ve gidebilecegim bi yer olursa bende isterim sizlerle buluşup tanışmak.
Canim guzel bir paylasim sagol biraz goz gezdirdim benim buyuk oglum 1,5 yasinda alisti kucuk oglum2,5 yasinda her cocuk farkli oluyor buyuk oglum gece hep altini islatiyordu alismasina ragmen kucuk oglum daha gec alismasina ragmen bir kere bile gece kacirmadi Ece icin de simdilik erken gibi geliyor kaka yaptiginda pis deyip bezini cekistiriyor ama ben biraz daha beklemek istiyorum ayrica o merdivenli klozet adaptoru cok guzel birsey ben de ondsn almayi dusunuyirum
Annanenin iyi olmasina sevindim canim tuvalet egitiminde odul etkili bir yontem canim etiketli kitapcik supermis ama dedigin gibi simdi daha anlamazlar ama bunu da atlatcaz insallah topikce paylasimlarimizla birbirimizi destekleriz fikir veririz iyi ki var burasiTeşekkürler kızlar gittim geldim keyfi yerindeydi miranın ananem bugün taburcu olacakmış çok hızlı gibi geldi ama genel durumu iyiymiş 15 gün sonra bi stend daha takılacakmış artık o zamana izin alırım annem de arada kalmış aklı mirada kalbi annesinde neyse bi kaç saate çıkar dedi teyzemde kalacakmış bi süre bize yakın oturuyor annemde miraya orda bakarım dedi ben sabah bırakıcam akşam alıcam
rica ederim canım ne demek az çok hepimizin kafasındaki sorular bunlar zaten en dikkatimi çeken hem bebek hem anne tamamen hazır olmalı diyo emin olmadan eğitim denenirse geri dönüşler çok oluyomuş oda daha zor bi psikoloji olabilir bende bakıcam ödül işi de güzel etiketli kitapçığı beğendim ama bizimkiler için erken henüz anlamazlar sanıyorum belki 20 aya yakınken denersek ki bizimkinin tam yürümesi oturup kalkması falan aşağı yukarı o zamanları bulur diye düşünüyorum o zaman öyle bi sistem de kullanabilirim
anneannenin iyi olmasına sevindim canım.. wc olayı beni de düşündürüyor. ben gittiğimde çişş diyor ama kendisini oturttuğumda yapmak istemiyor lazımlığa zaten oturmuyor. kendisini hazır hissettiğinde yapa artıkınTeşekkürler kızlar gittim geldim keyfi yerindeydi miranın ananem bugün taburcu olacakmış çok hızlı gibi geldi ama genel durumu iyiymiş 15 gün sonra bi stend daha takılacakmış artık o zamana izin alırım annem de arada kalmış aklı mirada kalbi annesinde neyse bi kaç saate çıkar dedi teyzemde kalacakmış bi süre bize yakın oturuyor annemde miraya orda bakarım dedi ben sabah bırakıcam akşam alıcam
rica ederim canım ne demek az çok hepimizin kafasındaki sorular bunlar zaten en dikkatimi çeken hem bebek hem anne tamamen hazır olmalı diyo emin olmadan eğitim denenirse geri dönüşler çok oluyomuş oda daha zor bi psikoloji olabilir bende bakıcam ödül işi de güzel etiketli kitapçığı beğendim ama bizimkiler için erken henüz anlamazlar sanıyorum belki 20 aya yakınken denersek ki bizimkinin tam yürümesi oturup kalkması falan aşağı yukarı o zamanları bulur diye düşünüyorum o zaman öyle bi sistem de kullanabilirim
ay çok sinir bi durum ciddenYa olur mu ya kizimi simdi uyuttum matkap calistirdilar apartmanda bir suru isim var
sağol canım evet önemli olan nokta hazır hissetmeleri sanırım zaten bi kaç ayları daha vardır heralde tam olarak anlamaları içinanneannenin iyi olmasına sevindim canım.. wc olayı beni de düşündürüyor. ben gittiğimde çişş diyor ama kendisini oturttuğumda yapmak istemiyor lazımlığa zaten oturmuyor. kendisini hazır hissettiğinde yapa artıkın
sağol canım@minnakkartal aneannene gecmis olsun canim
@yaz yagmuru eceyle nehirin her hareketi bir peki bide el kullanma konusunu soruyum ece de sol elini kullaniyo de tam olsunayrica tecrubelisin canim bu el kullanma sag el sol el tam ne zaman belli oluyp @oslew 2 yas demisti ben vugunden itibaren sag eline vermeye basladim kasigi catali oyuncagi ben ve esim de.sag elini kullNiyo
teşekkürler canım oyun konusunda bi sıkıntımız yok sever zaten ablasını sadece zor yediği için sıkıntı neyse birazdan annem alacakmış zaten bgnde böyle geçti@minnakkartal cok geçmiş olsun canim yaslari kucuk olanlar aslinda daha iyi oynuyorlar bebislerle bence mirada cok egleniyordur
Genelde sağ elini kullanıyor gökçe.Kizlar bisey soracam bebekleriniz elini kullanirken sag elini mi sol elini mi kullaniyo ben nehir de bugun dikkat ettim kasigi falan hep sol eliyle agzina goturuyo saglak yada solak olduklari ne zaman belli olur tam kac yasinda oturuyo bu duzen
BN arada veriyorum çok fazla verilmesi iiyi değil diye bliyorm haftada uç taneden birşey olmaz bnceKızlar ne kadar dogru bilmiyorum ama arkadasimin doktoru bildircin yumurtası yedirme etken ergenlige girmelerine sebep oluyor demis özellikle kizlarda daha etkiliymis biz yumurtalara yeni baslamistik ama bildircin vermemistim
Biz ozellikle doktora,sorduk vermeyin dedi.Kızlar ne kadar dogru bilmiyorum ama arkadasimin doktoru bildircin yumurtası yedirme etken ergenlige girmelerine sebep oluyor demis özellikle kizlarda daha etkiliymis biz yumurtalara yeni baslamistik ama bildircin vermemistim
Canim arkadasimin dr u ayda 1taneden fazla verme demis kendi dr daha iyi bilir tabi hiranin daBN arada veriyorum çok fazla verilmesi iiyi değil diye bliyorm haftada uç taneden birşey olmaz bnce
bizim sıpa bi sağ bi sol gidiyo. Bende merak ediyorum bunuKizlar bisey soracam bebekleriniz elini kullanirken sag elini mi sol elini mi kullaniyo ben nehir de bugun dikkat ettim kasigi falan hep sol eliyle agzina goturuyo saglak yada solak olduklari ne zaman belli olur tam kac yasinda oturuyo bu duzen
BN kavonozlara koydm ynede kapaklarni kapatmadim nolr nolmaz diye
sağolun kızlar. Doldurup buzdolabına koymuştum. Gidince tekrar çıkaryım bende o zaman@Akaibu aynen bende kapatmadım kapaklarını
canım çok geçmiş olsun. Bebişlerimiz biz yanlarında olsakta allaha emanetler. Eminim iyi bakacaktırgünaydın kızlar bi kaç gündür hiç keyfim yok bişi yapasım gelmiyor dün gece de ananem rahatsızlandı hastaneye kaldırıldı iki tane stend takıldı annem yanında miraya teyzemin kızı bakacak bugün 17 yaşında oyun falan oynarken sorun olmaz da biz bile zor yedirirken o nasıl yapcak bilmiyoruz en kötü öğlen gidicem yedirip gelicem izin alma durumum yok bugün iki tane önemli ve büyük toplantı var aksi gibi eşimde yoğun olmazsa erken çıkmaya çalışıcam dedi bakalım nası olcak
çok güzel bi patlaşım olmuş. Benim sıpa hiç hazır değilmiş onuda anladım:))http://www.mavibebegim.com/merhaba-bezsiz-hayat/
stanki @pilise bi inceleyin derim madem aklınızda az çok var ben bu yazıya göre miranın hazır olduğunu düşünüyorum ama en büyük ve önemli eksik yürümüyor doğal olarak tabureye falan oturup kalkamıyor bu önemli bi kritermiş. yürümeye başladıktan bi kaç ay sonra iice sağlamlaştığında dengesi ben tuvalet eğitimi denicem.
ek gıdaya geçerken en büyük hatam illa altı ay diye diretmek oldu mirayı hiç gözlemlemedim belki dört ayında hazırdı bebeğim bu kez tüm ipuçlarını kaydediyorum illa 30 ay yok bilmem ne beklemicem
yazının hoşuma giden bir iki kısmını da alıntılayayım
Bu arada, tuvalet eğitiminde ne “çok erken” ne de “çok geç” diye bir durum yokmuş. Ama maalesef ki bizim insanımız da hep bir erken, geç söylemi var ve bu durumu maalesef ki çocuğun akıllı olması ile ilişkilendiriyorlar. Çook yanlış, çook saçma ve çook mantıksız… İşte bu saçma sapan söylemlerden bazıları:
İki yaşından önce bez bıraktıysanız: “Aaa çok erken” bu biiir. “Maşallah ne akıllısın sen” bu ikiii.
İki yaşından sonra bez kullanmaya devam ediyorsanız: “Aaa hala mı bez bağlıyorsunuz koskoca çocuğa” bu biiir. “Aklın her şeye eriyor da kıçındaki bezi bilmiyorsun bi tek” bu ikiii.
Dinlemeyin, bunlar safsatalar. Çocuğun aklıyla da gelişmişliğiyle de ilgili değil. Önemli olan çocuğunuzun bunu istemesi. Bez bırakmayı istemesi ve buna duygusal olarak kendini hazır hissetmesi!
Şimdiki aklım olsaydı çok erken diyenlere kapatırdım kulağımı ve çocuğumun sesini ve duygularını dinlerdim.
Bebeğim tam 23 aylıktı tuvalet eğitimine başladığımızda. Ve üçüncü gününde tamamlamıştık tuvalet eğitimini. Öyle hazırmış ki aslında. Bana düşen sadece yol göstermek ve bu süreci en keyifli hale getirip destek olmaktı.
instagramdan da takip ediyorum ben değişik oyun önerileri de var ve bence diğer blogerlar gibi kaf dağından yazmıyor yazılarını :))
Kızlar ne kadar dogru bilmiyorum ama arkadasimin doktoru bildircin yumurtası yedirme etken ergenlige girmelerine sebep oluyor demis özellikle kizlarda daha etkiliymis biz yumurtalara yeni baslamistik ama bildircin vermemistim
ben sorduğumda haftada 1 adetten fazla verme demişti. Ağır metal içeriğinden dolayı. Ama hiç vermedim eşim verme diyip durdu.Biz ozellikle doktora,sorduk vermeyin dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?